icon

Vitamíny bez jódu počas snaženia sa o bábo

danielkadandy
2. jan 2023

Mam autoimunitu stitnej, vraj brat jod sa neodporuca pri euhyroxe.
Dakujem

ninka99865
2. jan 2023

@danielkadandy a máš nejaký konkrétny problém? Lebo pri snazeni sa ti stačí kyselina listová (v aktívnej forme) a vitamín D

danielkadandy
autor
2. jan 2023

@ninka99865 hm neviem ani asi som chcela len podporit otehotnenie ...pri prvom sme skusali a ked som si nasadila femibion tak sa podarilo...lenze ten obsahuje jod a neviem ci to mi nesposobilo ze sa mi na stitnej vytvoril uzlik ..tak asi radsej chcem byt opatrna...a v tehu som skoro nic nejedla cele tehu mi bolo zle..tak som bola rada ze aspon vitaming nejake beriem

andrejkap123
2. jan 2023

@danielkadandy pokial viem tak v inofolice neni jod ale riez sa sem pripnem

ninka99865
2. jan 2023

@danielkadandy a máš zníženú činnosť sz?

@andrejkap123 inofolic ak nemáš pcos je zbytočný

andrea_82
2. jan 2023

presne na tento problém som sa kedysi pýtala môjho endokrinológa, keď som bola tehotná a užívala som vitamíny. Povedal, že to vôbec nemusím riešiť, že to neprekáža. Mám zníženú činnosť a autoimunitné ochorenie. Skús sa spýtať tvojho doktora, čo ti povie, či to prekáža.

danielkadandy
autor
2. jan 2023

@andrea_82 no ja som sa vtedy pytala a tusim povedala ze to je male mnozstvo ze nevadi ...ale citala som ze vraj pri autoimunite stitnej ked sa uziva euthyrox by sa jod navyse nemal...no kedze sa mi spravil uzlik tak som na pochybach ci to ten jod nespravil...aj ja mam znizenu

simca06022011
2. jan 2023

chod do lekarne a kup si vitaminy bez jodu, hocijake. NEmusia byt konkretne pre TEHOTNE/snaziace sa. Kyselinu listovu kupis aj samostatne bez hocicoho

danielkadandy
autor
2. jan 2023

@simca06022011 hej ale je lepsie zobrat jednu tabletku kde je zmes vitaminov ako ich brat 10 kazdy den no :( tak zato sa pytam ci su take

viestta
2. jan 2023

Na adc.sk nájdeš každý výživový doplnok aj so zložením, treba si to preluskat

ninka99865
2. jan 2023

@danielkadandy problém je jód pri zvýšenej činnosti sz, pri zníženej mala dávka nevadí

danielkadandy
autor
2. jan 2023

@ninka99865 hm a nemohol mi prave on spravit uzlik? 18 rokov bola bez uzla a vzdy v norme hormony pri 25 mg euthyroxu

ninka99865
2. jan 2023

@danielkadandy pochybujem že vitamín čo tam máš jód v zanedbateľnom množstve by toto dokázal. Ja som sa presne na to pýtala svojej Endo lebo tiež mám zníženú a ona povedala že jód ako doplnok mi ani nepomôže ani neuškodí. Ale že ak by som mala zvýšenú tak vtedy určite nebrať

danielkadandy
autor
2. jan 2023

@viestta akoze ano...popozerat zlozenie je minimum...len vediet skor ake existujú na podporu otehotnenia...

danielkadandy
autor
2. jan 2023
simca06022011
2. jan 2023

@danielkadandy nemusis mat desat a nie vsetky mulitivitaminy maju jod ;)

viestta
2. jan 2023

@danielkadandy aj to sa tam docitas