Vrodená trombofília a snaha o dieťa
Ahojte zasa ja.Dnes som bola na hematologii tak mám zistenu vrodenú trombofilia.V marci idem s priateľom do reprodukčného centra.Mala niektorá z vás túto diagnózu a otehotnela?To dlhá cesta?Dakujem
@paprska dôležité je aj či vyšetrili syndróm lepivych dosticiek - nájdeš v papieroch ako agregacia trombocytov. Nie všetky hematológii to robia. Na mutáciu môžeš mať clexane alebo fraxiparine ale na lepive doštičky dávajú anopyrin. Mutáciu nemám ale mam tento sy. Brala som aj aspirin protect aj clexane si pichala, lebo každé účinkuje na inom princípe. Chcela som tým povedať, len aby si mala komplet výsledky. Pri prvom som nemala nič a bolo biochemické, pri druhom tehotenstve som mala len clexane a bol MA. Pri treťom som mala aj aj a podarilo sa. Všetko to bolo po ivf
@paprska myslim, ze vacsina hematologickych mutacii a trombofilnych stavov nema vplyv na otehotnenie ale na udrzanie a donosenie plodu, castokrat sposobuju biochemicke (neuhniezdi sa poriadne) alebo MA napr. ja som z 3 pokusov otehotnela 3x ale zial 2x AB kvoli lahsim mutaciam, nasadili mi fraxiparine od pozitivneho testu a klop klop som v 17tt, pri vaznejsich mutaciach nasadzuju aj skor
cize ako pisala @e1i je treba vediet co zistili a aku liecbu navrhuju, aby si mala vsetko co potrebujes
Ja mam leiden...od oboch rodicov...zistili mi ju az po tom co sa mala narodila. Otehotnela som na prvykrat...tehotenstvo tiez ok...nikdy som klop klop nemala ziadne problemy
@paprska no tie biochemicke mozu veru sposobovat tie trombofilne stavy, mne to gynekolog vysvetloval tak, ze napr. u mna mi tehotenske hormony extremne zahustuju krv a drobec sa potom nevedel uhniezdit alebo mohla vzniknut mikrozrazeninka, ktora mu upchala tie dolezite vlasocnice, cez ktore sa vyzivuje kym sa vytvori placenta a preto sa neudrzalo, moc ti drzim paste 🤞🏻🤞🏻 nech ti nasadia spravne a tesite sa z drobca co najskor 🍀
@petamich kamoška tiež ma trombofiiu.Kim nešla neriešila nevedela čo je za problém prežila si chudinka peklo,potrat ďalší potrat už vo vašom štádiu tehu.Odhodlaly sa a šli na konzultáciu.Az reprodukčnom centre jej zistili trombofiliu zdedený po svojom ockovi.predpisali jej lieky,počas tehu jej manžel jej pychal injekciu Minulý týždeň porodila nádhernú dcérku.Tak verím že sa nám to tiež podarí....aj keď sa bojím tej dlhej kľukatej ceste pred nami
@e1i ja viem preto mame len jedno dieta...moja mamina mala za sebou 3 potraty a je polovicny nositel...ja som 100 % ...teda od oboch rodicov a sme tu..dakujem.bohu...maminu nik nevysetroval kvoli tomu zistila to az teraz odo mna...horsie ze dcerka bude urcite mat z mojej strany :(
Práve mi písala známa,že bola u tej istej hematologickou(v meste máme iba túto jednu)A do Košíc sa mi veľmi chodiť nechce...a vraj jej žiadne lieky či injekcie nechcela dať.Mimochodom kamoška má tiež zdedený trombofiliu...po otcovi.No,tak môžem stresovať do 16teho či aj mne toto nepovie.Uz z vzhľadu vyzerá dosť na pre.Ochh😳🤦
@paprska nie kazdy trombofilny stav automaticky znamena injekcie alebo lieky, na niektore mutacie staci napr. kyselina listova, lebo sposobuje razstep a pod. skus pockat kym tam pojdes, kamoska moze mat nieco uplne ine 🙂 tak sa nestresuj dopredu, pojdes tam, nechaj si vysvetlit co ti vlastne zistili, kedze "trombofilny stav" je celkom siroky pojem a spytaj sa na dalsie kroky ked nebudes a ked budes tehotna
@paprska hlavne treba zistit aka vrodena trombofilia.ako baby pisali treba aj syndrom lepivych dosticiek zistit,nie vsade to robia. Ja som otehotnela bezproblemov,ani som nevedela kedy a bum prisli sme o babo. Otehotniet by nemal byt problem(ak nieje iny problem),potom treba liecbu potrebnu. Ale musis vediet presne aky mas trombofilny stav. Na SLP idu injekcie as do konca sestonedelia. Drzim prsty 🙂
@paprska no podla tohto mas tie lahsie mutacie a hranicne hodnoty niektorych koagulacnych faktorov, preto ti nasadili vessel due aj ja som ho brala po tromboze, ked uz som presla na udrziavaciu liecbu, spytala si sa jej co v tehotenstve? ci mas prejst na nizkomolekularny heparin (fraxiparine, fragmin, clexane) to v tej sprave nevidim 🙂
@paprska ved uvidis ale isto sa jej spytaj, lebo ja napr. som musela zacat pichat hned od pozitivneho testu, aby sa mohlo poriadne uhniezdit 🙂 ale tak kazda mame kusok inu anamnezu, kazdopadne na zaklade jej odporucenia ti prve injekcie bude vediet predpisat aj gynekolog aj ja som to tak mala, pripadne jej zavolas a objedna ta, drzim paste!

Aku vrodenu trombofiliu? Leiden mutaciu?