Výrazne zvýšený progesterón a snaha otehotnieť
Baby, mate niektora podobny problem? Prave mi dosli vysledky z medirexu a konzultaciu mam az o tyzden. Som cca v strede lutalnej fazy. Som dost nervozna, rada by som zistila, co to znamena. 63 nmol/l (povolene max 46) .
Vdaka za reakcie.
@e1i autorka je v lutealnej faze, cize po ovulacii
@pietrula v ktory den cyklu Ti bol robeny odber?
@catherinah 21. den, este predtym mi bol merany v 3. den cyklu a hodnota bola 1,2 hoci povolena je 0.6
@pietrula tvoje hodnoty su uplne v poriadku
@catherinah To mi odlahlo, ze vidim aj iny rozsah. Vies mi dat aj link, prosim?
@pietrula ahoj, ja chodim kazdy mesiac na odber progesteronu v strede lutealnej fazy, tzv hodnota P+7 (kvoli potvrdeniu prebehnutej ovulacie). mam hodnotu cca 47-48. mne dr praveze hovorila,ze by idealne v mojom pripade malo byt 52 abo 62,uz si nepamatam.
@pietrula a este som chcela povedat, ze u mna je kazdy mesiac ovulacia v iny den cyklu,takze sledujem presne kedy bol vrchol (Peak) a az potom sa rata tych 7 dni,vtedy je "stred" lutealnej fazy. ja totiz v 21. den cyklu som niekedy este len pred ovulaciou. takze mojim laickym rozumom by som povedala,ze merat hodnotu progesteronu automaticky na 21. den bez odsledovania ovulacie potom nemusi mat spravnyu vypovednu hodnotu
@janetinka27 ano, vidim, ze mame rovnaký zdroj informácií 🙂
@janetinka27 60-100 je ta idealna hodnota podla dr na P+7🙂 viem lebo to mam poznacene jej pismom 😃
@mimicka2013 dakujem,je to mozne, viem,ze to bolo viac ako je moja hodnota.tak tych cca 60 bola asi spodna hranica a nie idealna hodnota (ako som si nepresne pamatala) dakujem🙂
@catherinah vyzera ze ano 🙂😉
Dakujem baby za reakcie 🙂
@pietrula prosím vás ja som mala 88 nmol/l neni to už veľa ? 7dpo
@juliavolna unilabs ma hornu hranicu 89nmol/l, takze asi v pohode. Akurat by som to osledovala este dalsi cyklus, ci to nebude viac. Kvoli conu ti ho merali? Potvrdenie ovulacie?
@pietrula ahoj áno potvrdenie ovu

@pietrula progesteron blokuje ovulaciu.