Začínam byť zatŕpknutá kvôli nedareniu sa
Ahojte, ako ste sa drzali “pri zivote”, ked sa vam dlho nedarilo? Ja si zacinam na sebe vsimat, ze zacinam byt zatrpknuta a az nenavistna k vsetkym, co su tehotne alebo maju male deti (myslim to tak, ze ich nechcem vidiet, mam zle myslienky, navonok o tom nikto nevie)...a to nechcem...riesili ste niekto aj psychologa?
Ja som bola doteraz ok ale ako som si uvedomila, ze sa snazime cez dva roky po potrate MA, tak to na mna nejako dolahlo a niekolko dni som uplne na dne. Chcem dat vypoved, lebo nemam energiu na pracu, chcem len lezat a spat, obcas mam pocit ako keby len smrt mi pomoze pri tych tlakoch vnutri
a tiesilis te to uz cez nejake centrum, teda neplodnost. na zlepsenie psychiky naozaj len psycholog, ak sis s tym nevies poradit sama.
tak drzim palce. ja mam dceru, druhe tehu skoncilo MA a odvtedy nic 3r, ale ja som uz nechcela do centra. uz mam vela rokov. zmierili sme sa s 1 dietatom.
ja ti tozumiem. z toho co opisujes to uz znie ze zacinas byt mozno aj depresivna. urcite vyhpadaj psyvhologicku pomoc. 0omoze ti to. len musis najst smer a cloveka co ti sadnu
V živote nemozeme mat vsetko. Ja by som tiez chcela mat 90-60-90. Ale zabijem sa, ked som proste od prírody pri tele? A tiez ma štve, ked vidim štíhle kočky. A teraz mam mat kvoli tomu depku? Mam v živote ine veci.
Určite skús vyhľadať odborníka. Nie je to nijaká hanba, pomôže ti pracovať s pocitmi, naučí ťa rôzne mechanizmy, ktoré sa ti pomôžu aj v iných životných situáciách.
@extempore prosím tá to je trosku blbe prirovnanie keď porovnávaš túžbu po dieťati s túžbou po štíhlom tele 🤦🏻♀️ Lebo schudnúť človek môže ak pre to bude niečo robiť, s dieťaťom je to trosku inak.
plodar.sk
Stále máš na výber adopciu.
S týmito myšlienkami a stavom smer psychológ... Lebo môže ist už až o depresiu
@extempore príroda vie? to znie kruto... nemusí to byť len "prírodou". občas treba pomôcť lebo civilizačné ochorenia, teraz nemyslím len obezitu, ale celkovo je životné prostredie preplastované a naše telá zblbnuté... a jediné čo ich opäť nakopne sú zase len lieky napr. dlhé užívanie antikoncepcie u niektorých nespôsobí nič a u iných neplodnosť (aj keď si to možno ani oni samé nepriznávajú resp. ani lekári). čiže trošku nakopnúť 🙂 henten komentár jej ani trochu nepomôže... načo bol dobrý?
Dakujem za rady...
Ale ja neviem ako dalej....mam napisat viacerym psychologom? A cudziemu cloveku sa uplne otvorit? Ja nemam energiu ani na to....
@extempore Chapem, co mi chces povedat, ale nehovor, ze nikdy ta raz neskoplo na dno pri tom, po com si tuzila...aj ja som sa 2 roky drzala uplne v pohode, s tvojim nazorom, a ako priroda vie, preco ho nemam a pod. Ale zrazu sa vo mne nieco zlomilo a som rada, ze prejdem na wc a napisem tieto riadky. Ale dakujem 🙂
Ale ved to nebolo v zlom, fakt nie. Mat dieťa je len jeden z cieľov života. Skus sa na to pozriet tak, že na dobre veci sa oplatí počkať. Ale nie byt počas toho čakania uplne paralyzovaná. 😘
Autorka, skus sa na to pozriet aj tak, že tie ženy, ktorym na ulici závidis deti si možno prešli tiez ťažkým obdobím a prekážkami kym ich mali. A ak chces, napis mi súkromnú spravu, poradim ti ako otehotnieť, uz som pomohla viacerým ženám v mojom okoli. Drz sa. 😘
Moja cesta cez neplodnost bola v dvoch veciach:
1. Prijat veci ako su.
2. Byt stastny z toho co mam namiesto nestatny z toho co nemam.
Boli sme spolu 14 rokov s manzelom az sa stal zazrak (som 33tt).
Priznam sa ze nikdy som neplodnost neprezivala extra tazko, ale ked som sa spatne na to pozrela, bolo to presne pre tie dve veci - bolo nam spolu krasne a nehcela som to kazit smutkom z toho co sme nemali. Nechcem povedat ani, ze co nam "chybalo", lebo nam dieta nechybalo.
Pretoze ak si stastny a prijmes zivot ako je, tak ti vlastne nic nechyba...pretoze to chybanie je o porovnavani. Ak ti nieco chyba, je to len preto, ze chces nieco co ma aj druhy clovek...a ked sa ti to nepodari dosiahnut...hm...prichadzaju pocity, ze "preco ja", smutok, pocit prazdna, nestastia.
Viem, ze sa to tazko vysvetluje, najma niekomu, kto velmi tuzi po dietati, ale niekedy prijatie toho co mame a radosti z toho nas vie oslobodit - najme mentalne.
@zooeynka nevieš o com hovoris, to nie su výhovorky. Prečítaj si články v zahraničných karentovanych vedeckých časopisoch o tom, že existuju 4 doteraz objavené “gény obezity” a potom si naštuduj, že existuju iste rodinne predispozície, ako je napr. šírka bokov, panvy, atď. a potom tu dristaj o vyhovarani.
@zooeynka nesnaz sa, vsetky lenive s nadvahou to daju na "genetiku" alebo "stitnu zlazu" a pritom vecer pri telke tlacia chipsy 😀 😅
@ayanamirei to hovoris o sebe? A že si si taka istá... ja mam nadváhu a mozem ta ubezpečiť, že nie dom ani lenivá a čipsy som možno 5 rokov nejedla. Moletnost alebo štíhlosť je proste človeku predurčená. Nieco vieme ovplyvniť životným štýlom, nieco nie. Mne po druhom porode uplne odišla štítna žľaza - proste nefunguje a lekari mi ju nevedia kompenzovať. Moj kalorický príjem je tretinový oproti mojmu bazálnemu metabolizmu a napriek aktívnemu životnému štýlu neschudnem. Takze neplatí paušálne, že všetci silnejší musia zrat ako najatí. To bolo len na vysvetlenie - mimo tejto témy.
@extempore jasne, ja s mojou konfekcnou velkost 36/S to budem isto tvrdit, ze genetika alebo stitka (btw ta konfekcia je pekne vydreta, nic nieje totiz zadarmo) 😉 😀 a prosim ta, ze stihlost alebo moletnost je geneticka ? vazne ? takze tie zeny co z 90kg schudnu s trenerom na 60, tak su zazrak fitnessu? Odidena stitna zlaza sa kompenzuje liekmi a ano moze tam byt problem, ze chudnutie ide pomalsie, ale nie, ze nejde vobec ...
@ayanamirei ja ti tvoj nazor neberiem, ja mam inú skúsenosť a svet nie je čiernobiely. Štítna žľaza sa kompenzuje liekmi ale nie vzdy sa to da do optima.
zacina ti depresia, a tá nezacina zo dna na den, ale postupne. po troskach sa ti to kopilo, az sa to prevalilo do depky. skus si dat sama v sebe rok pauzu a na to, aby si si oddychla od plodenia a dala sa psychicky do poriadku. a ano, ked chces z toho vyliezt, asi sa budes musiet otvorit uplne cudziemu cloveku, pretoze cim dlhsie vsetku tu bolest a zufalstvo budes v sebe zadrziavat, tym budes nestastnejsia. psychika je jednym z rozhodujucich faktorov oplodnenia to urcite vies.
@katty2012 o dalsi rok to predlzovat? 😪
ano, s psychickou pohodou to bude mozno aj ovela skor. tych prikladov su tisice. v takomto stave, ako je ten tvoj dnesny, to moze trvat ovela dlhsie ako rok.

Nebol to moj pripad, ale myslim, ze ak najdes dobreho psychologa/psychologicku, moze ta z tychto myslienok dostat. Drzim ti palce