Zlepšenie spermiogramu pri nízkom počte pohyblivých spermií
Ahojte, chcela by som sa spýtať či ma niekto skúsenosť.
Partner má iba 1pohyblivu spermiu. Odporučili nás ešte urologovi.. Je šanca, že sa nejakým spôsobom o niečo zlepší spermiogram? Nejaké lieky, vitamíny? Čo ozaj pomôžu aspoň o niečo zvýšiť spermie?
Môj priateľ mal vážnu operáciu ostal neplodný. Po čase mu našli 3 spermie z celkového množstva a tie si dal hneď aj zamraziť. Potom keď sme riešili IVF mu našli 6 a užíval predtým Foladrol tabletky. Ale zázraky nečakaj.
@krasneleto predtým sme užívali, teraz sme skúsili Fertilup.. ale zdá sa ze nič moc.. začneme znovu kotvicnik a uvidíme.. veríme že sa to zmeni 🙏
@nikoleta999 ďakujem krásne za odpoveď
@tanycenka *Folandrol to malo byť 🙂 preklep
Ale aj ano, len zalezi, preco ich ma nepohyblive.
Niekedy sa tomu da pomoct, niekedy nie. Urolog vam snad vysvetli.
Zatial nech sa zameria na zdravy zivotny styl, vsetky klasicke opatrenia. Ziadny alkohol, ziadne fajcenie (nicoho), sauny, dlha cyklistika. Volne nohavice, nesediet s laptooom v lone. Jest malo masa, vela, naozaj vela zeleniny a ovocia. A doplnky ako sa bezne uzivaju pri muzoch.
@veselo_neveselo teraz som čítala ze ci je lepší kotvicnok alebo floladrol a jeden článok taky druhý taky.. neviem už čomu veriť a do čoho ísť
@tanycenka pozerala si ci mozes oboje naraz? Podla mna hej, ale neskumala som to do detailu, tak si to u niekoho prever
Folandrol je myo-inositol, folat, selen, to su bezne doplnky.
Kotvicnik ma asi ine zlozky, robte si z toho caj pre mierne ucinky.
Najvacsi efekt ale bude mat aj tak lepsia zivotosprava (ak ju uz nema), a potom co povie urolog o pricinach.
@veselo_neveselo teraz som čítala ze ci je lepší kotvicnok alebo floladrol a jeden článok taky druhý taky.. neviem už čomu veriť a do čoho ísť
@tanycenka FertiDuo -po 3r sa nám podarilo.
Folandrol je slabý
Bulharsky tribulus by som este dala k tomu tiez ..

@tanycenka cize spermii ma dost, len maju zlu pohyblivost? kotvicnik , alebo maca