Zlý spermiogram - možnosti a riešenia pre jednoduchšie počatie
Jedna klinika mala v mesiaci február kontrolu plodnosti pre páry za zníženú cenu, v lete mame svadbu obaja 30 rokov tak sme sa teda objednali nech vieme na com sme že po svadbe sa pokúsime o babo...Moje výsledný super ,výsledný partnera naozaj zle, 8x menej spermií ako je norma, patológia hlavičiek 96%, patológia stredných časti aj bicikov okolo 30%, normlana morfológia 2%, vysoke leukocyty (chory nebol ani ziadne tazkosti nemal) dostali sme k tomu mail o úprave zivotospravy, užívať vitaminy atď atď, partner nefajčí nepije je vysekaný športovec ,nechapeme vôbec odporučili nám kontrolný spermogram o 3mesiace...viete mi povedať vaše skúsenosti dievčatá? Úplne ma to vydesilo, o bábätko sme sa chceli snažiť až po svadbe ale bojím sa aby vôbec prišlo q bolo zdravé:((
@anonym_autor joooj, podla mna zbytocne ste si narobili zle predstavy.. na vysetrenie treba ist ked sa rok nedari, zbytocne ta to vystrasi.. poznam partnerov co lekari im hovorili, ze nikdy nebudu mat prirodzenou a rychlo sa podarilo zdrave dieta.. netreba sa na to upnut.. az ked sa vam rok nebude darit, potom by som to riesila.. ale to je moj osobny pohlad
@sweet20 no my sme.sli len tak náhodne lebo mi to vyskočilo že maju kontrolu plodnosti pre páry
@anonym_autor A ty hľadáš darcu spermií, alebo manžela. Ak by sa vám nepodarilo dieťa, tak čo? Rozvediete sa?
Inak neviem, či vieš, ale na oplodnenie stačí jedna jediná spermia, nepotrebuješ milióny.
@anonym_autor A ty hľadáš darcu spermií, alebo manžela. Ak by sa vám nepodarilo dieťa, tak čo? Rozvediete sa?
Inak neviem, či vieš, ale na oplodnenie stačí jedna jediná spermia, nepotrebuješ milióny.
@anonym_c13b2f toto čo je za reakciu ? Hľadám ženy co mali podobné skúsenosti
@anonym_autor ahoj, ten spermiogram sa ozaj aj vie dosť zmeniť, možno za 3 mesiace by ho mal partner už super. Ale každopádne v zasade máte aj tak len 2 možnosti: bud skúšať hneď a počítať s tým, že to môže vyjsť aj hneď prvý mesiac, alebo to neriešiť teraz až keď budete na bábätko pripravení 🙂 nikto ti neda úplne odpoved na to ci aa to podarí práve vtedy, keď budete chcieť. Zbytočne si sa vystresovala s týmto vyšetrením keď ste aa ešte nesnažili, držím prsty nech to vyjde tak ako chcete 🙂
Vysla mu teratozoospermia, normosprmia...? Celkova morfologia 2% je stale ok, ty v podstate potrebujes jednu spermiu. Nam sa podarilo s morfom 2% prirodzene.
Spermie sa obnovuju zhruba kazde 3m, takze zalezi co vsetko bolo v tomto casovom intetvale, pred odberom mal kolko abstinenciu? Mohol to byt jeho najhorsi ale aj najlrpsi spg. Nema napr. varikokelu, nenosi mobil vo vrecku, notbook na kolenach..?
Dobre ze to riesite, spg sa nezlepsi za den ani tyzden. Treba sz tomu venovat vlhsie.
@anonym_c13b2f Fakt niekedy tento modry konik je hnus a občas, keď zabudnem ake vedie byť ženy navzajom k sebe zle, tak sa mi to tymto pripomenie. Absulutne necitliva reakcia, aspoň je hneď viditelne, ze niekto ma problem sam so sebou ale ten druhy tu nie je odpadkovy kos na emocie druheho. Tuzba po babatku je normalna aj my sa snazime, ale keď to nevyjde budem sklamana ale svet sa nezruti, to neviem kto by isiel do manzelstva len kvoli tomu, ze chce byt tehotny🤣 nejake hovado jedine. Aj vo vseobecnosti, ked vidim mudrlantky ze neprezivaj to, snazite sa chvilku my sa snazime 10 rokov a nic ako pardon, ale aj ta zena co sa snazi 4
mesiace ma pravo prezivat svoje emocie akym sposobom chce aj keď je to kratka doba..
Jedina cesta bez stresu je adopcia. Mame krasne dieta a je najlepsie na svete.
@anonym_c13b2f toto čo je za reakciu ? Hľadám ženy co mali podobné skúsenosti
@anonym_autor tiez sme si dali vysetrit spermiogram na zaciatku snazenia kvoli nejakej akcii, vysiel zhorseny. Po 5 rokoch sme stale bez dietata. My sme sa pred svadbou nebavili o adopcii ani o neplodnosti...
Mám kolegyňu,podľa lekárov nemala mať nikdy deti. Má dve. Čiže len toľko
Spermiogram môjho muža bol tiež hrozný. A deti mame
Kym sa este nechystate snazit do svadby, nech si partner nasadi vitaminy (napr. Folandron, Maca, Zinok, Selen, Dcko,...) a skuste o 3-4 mesiace kontrolny spermiogram 🙂 casto sa podari vitaminmi zlepsit, ak nie je nejaky vacsi peoblem so spermiami 🙂 ja urcite nesuhlasim s reakciami vyssie, ze ste to riesili zbytocne, kym sa rok nesnazite. Je dobre vediet na com ste, mate cas este nieco zlepsit, skusit napriklad navstivit urologa, nech spravi vysetrenia pripadne 🙂 ak by ste to zistili az po roku snazenia, ze je spermiogram zly, stratili by ste rok v trapeni ze sa nedari 🙂

@anonym_autor joooj, podla mna zbytocne ste si narobili zle predstavy.. na vysetrenie treba ist ked sa rok nedari, zbytocne ta to vystrasi.. poznam partnerov co lekari im hovorili, ze nikdy nebudu mat prirodzenou a rychlo sa podarilo zdrave dieta.. netreba sa na to upnut.. az ked sa vam rok nebude darit, potom by som to riesila.. ale to je moj osobny pohlad