icon

Znížená funkcia štítnej žľazy a snaha o tehotenstvo

lienkara
31. júl 2025

Ahojte chcem sa opýtať či sa niekomu podarilo mať bábätko pri zníženej funkcii štítnej žľazy a s takýmito výsledkami
Labor. vyšetrenia: S_Free T4: 12,7 pmol/l [9,0 ; 19,0]; S_TSH: 5,19 mIU/l [0,35 ; 4,94];
TSH mám 5,19 dr. Vravela že pri snahe o bábo je to veľa beriem l-thyroxin 100 .
Ďakujem pekne .

lea93
31. júl 2025

Ahoj, tiež mám hypotyreózu, mávala som podobné hodnoty TSH. Užívala som vyššie dávky Euthyroxu, až kým mi TSH nekleslo na požadovanú hodnotu. Taktiež aj počas tehotenstva som mala podľa potreby upravované dávky.

snowww1
31. júl 2025

Ahoj, určite treba zvýšiť dávku L-Thyroxinu, ideálna hodnota TSH pre otehotnenie je 2-2,5.

majamat
31. júl 2025
@snowww1

Ahoj, určite treba zvýšiť dávku L-Thyroxinu, ideálna hodnota TSH pre otehotnenie je 2-2,5.

je to trochu individualne, ci otehotnies, niektorym zenam sa to podarilo,a le vseobecne sa odporuca TSH nizsie. ako pise @snowww1

stellarstar
31. júl 2025

Tsh ma byť 2

lienkara
autor
31. júl 2025
@lea93

Ahoj, tiež mám hypotyreózu, mávala som podobné hodnoty TSH. Užívala som vyššie dávky Euthyroxu, až kým mi TSH nekleslo na požadovanú hodnotu. Taktiež aj počas tehotenstva som mala podľa potreby upravované dávky.

@lea93 a otehotnela ste až keď Vám klesla ta hodnota ? Po akom cca čase?

lea93
31. júl 2025
@lienkara

@lea93 a otehotnela ste až keď Vám klesla ta hodnota ? Po akom cca čase?

@lienkara Áno, otehotnela som až vtedy, keď som mala TSH v norme. Následne mi endokrinologička hneď na začiatku tehotenstva zdvojnásobila dávku Euthyroxu, aby mi TSH kleslo ešte viac. Od pár mesiacov po pôrode mám znovu zníženú dávku.

babi2345
1. aug 2025

@lienkara ja som mala vyššiu tsh ale otehotnila som no skončili 2x MA. Dostala som Tirosint klesol po mesiac a pol. Dala som si zmerať ako samoplatca bolo 1.4. Treba mať pod 2, teraz sme 16tt. Držím palce 🤞🤞🤞