Zvládanie psychickej záťaže pri dlhom snažení o dieťa
Ako ste psychicky zvládali to že sa vám nedarilo dlho otehotnieť ? Koľko ste sa snažili?
Ako ste zvládali všetky tie negatívne testy ? Je to rok takto v zime sme sa začali snažiť a teraz mám riadnu depresiu, že už zasa je sneh a nič.
zmierila som sa s tým, že nebudem mať deti a keď sme si po 8 rokoch podali žiadosť o adopciu som nato otehotnela, depresie som nemala
@anonym_autor depresiu som nemala, netlacila som na pílu, čakali sme dva roky. Mate za sebou vyšetrenia? Po roku už je na ne čas .
treba vyšetrenia, rok je dosť dlhá doba (my sme čakali 7 rokov, potom 2 potraty a na 3. pokus to vyšlo)
Ist k lekarovi a riesit, necakat na zazrak. Najst si nejaky konicek alebo nieco na odreagovanie, divadlo, knihy, strikovanie, sport…cokolvek pre teba vhodne. A nikdy sa nevzdat! A btw rok je nic, co budes robit po 2,3,4….U nas to bolo 7 rokov, ale nie cakania, aktivneho riesenia. A ak by som mala pristup ako ty, bola by som sa zblaznila.
Depresiu som nemala, ale dosť zle som prežívala, keď mali ľudia v mojom okolí tehotenské oznámenia... Samozrejme navonok som nič neukázala a tešila som sa s nimi, ale vo vnútri ma to veľmi trápilo... Snažili sme sa 2 roky, nakoniec sme išli do reprodukčného centra kde sme išli s mužom obaja na vyšetrenie a na druhej kontrole mi už miesto vyšetrenia brali krv na hcg 😁😁
6r sme sa snažili, bolo to ťažké, ale určite nie depresia.
Iné tehotné ženy ma vôbec nerušili, práve naopak, ja som sa s nimi tešila.
Vyriešilo zo IVF a potom druhé dieťa prišlo samé.
Držím palce!
Dobrý deň.
Ja vám nebudem písať, že vaše jednoročné snaženie je ešte nič. Pretože každá žena prežíva inak snaženie sa o bábätko. Je to náročné obdobie. Je to úplne prirodzené a máte právo mať vaše pocity.
Ja som čakala na 1.dieťa 1,5 roka. Na čo by niektoré ženy povedali, že to je krátka doba oproti ich dobe.
Možno áno, možno nie.
Po 1 roku som bola psychicky zničená, a tak som vyhľadala fertility koučku Marcelku Korčekovú. Tie stretnutia mi veľmi pomohli. Je vyštudovaná psychologička, má osobné skúsenosti, humor a nadhľad. Je potrebné vyrovnať sa s tým postupne a myslieť na otehotnenie, ale inak. Nie so stresom, tlakom, ale s nádejou.
P. S. Ak ste ešte neabsolvovali vyšetrenia, tak smelo do toho!
Držím vám palce! 🙏
Skús užívať SHATAVARI
@anonym_autor Vela som citala, pozerala telku, cvicila a pracovala. Zamestnavala hlavu inymi vecami.
5 rokov a stale "cakam", aj ked uz vlastne necakam lebo neslo to s ivf, tak prirodzene to by bol naozaj zazrak.
Tiež sme sa dlho snažili ale naše okolie vedelo, že sa nám nedarí, takže sme žiadne poznámky od nikoho nedostávali, boli sme v tejto téme otvorení a hovorili sme aj s rodinou, ako nás to trápi. Treba si nájsť koníčky a nariadiť sa žiadnymi nevyziadanymi radami. Ja som veľa športovala a snažila sa na to nemysliet, ale aj tak som si poplakala každý mesiac, keď sa to nepodarilo. Nechceli sme nič siliť, ale neskôr nastal čas na základné vyšetrenia a návštevu IVF kliniky. Toto nás psychicky ukludnilo a po pár základných vyšetreniach s nie úplne pozitívnym výsledkom sa nám to dokonca podarilo prirodzene. Neskôr sme zhodnotili, že to prišlo prave vtedy, keď to malo prísť a potrebovali sme to. Držím palce a prajem veľa síl, je to ťažká situácia, ktorú nepochopí veľa ľudí.
@anonym_autor my 3 roky, za sebou jedno biochemicke, IUI a teraz pred mesiacom som podstúpila ivf. Nezvladam to po pravde vôbec. Som psychicky tak vyčerpaná. Fakt už neviem ako ďalej, odkladám KET lebo sa bojím ďalšieho sklamania a že už ten pohár pretečie a ja sa zrútim
@anonym_autor ťaháme 6. rok ale najťažšie na psychiku boli prvé 2-3 potom si človek nejako zvykne

Brala som to s pokorou a vierou a nadejou, že raz to vyjde. A tiez prakticky - sledovala som si ovulaciu (nie testami ani aplikaciou, oboje je na nic).
Ale možno ti tu napíšu aj ženy, co sa snažia 5 a viac rokov. Lebo moja dvojrocna skusenost a tvoja ročná je nič...