icon

Zvyšuje Clostilbegyt šancu na úspešnú ovuláciu?

laura19102
18. feb 2025

Ahojte, beriem clostilbegyt a teraz deň po menštruácii som mala ráno veľa bieleho výtoku ale nebol lepkavý len taký krémový. Cykly mám anovulačné takže neviem ako sa blížiaca sa ovulácia prejavuje, podľa kalendára by som možno mala ovulovať o takých 10 dní, môžem mať nádej že clostil zabral a budem ovulovať? Ďakujem. Ku gyn na ultrazvuk či mi to zabralo idem až 24.2. 🤞🏼

suzy2508
18. feb 2025

Ahoj, ja budem rada od teba za akýkoľvek update. Som na tom v podstate skoro rovnako (po vysadení antikoncepcie mám anovulačné cykly, toto je môj druhý cyklus bez ovulácie a čakám na menzes, aby som mohla začať chodiť na folikulometriu, že čo sa deje a potom sa uvidí). Tiež mám pcos, ale už mám syna, ktorý sa nám pred 2 rokmi podaril hneď prvý mesiac, čiže naozaj nezúfaj, všetko je možné. Nám sa zatiaľ teraz nedarí, ale dúfam, že to pôjde. Ak si dobre pamätám, tak na stránke fertility boli krásne rozpísané konzistencie hlienu ako vyzerá a ako sa priebežne mení pred a po ovulácii, pozri tam. Držím palce a naozaj budem rada, keď napíšeš, ako sa ti podarilo. 😊

laura19102
autor
18. feb 2025

@suzy2508 ďakujem krasne, držim aj tebe palce nech sa vám podarí splodiť vytúžené bábätko ❤️🥰🤞🏼

laura19102
autor
18. feb 2025

@suzy2508 a určite napíšem 🙂

nikapuggioni
20. feb 2025

Kočky ja som vysadila HAk v júli. Prišla MS ako vždy ( po vysadeni HAK) no a odvtedy nič. Čakali sme sa lekárom 3 mesiace MS nikde ovu nikde keďže si meriam BT. Nasadil progesteron prišla MS no a potom znova anovulak ako bič. Takze každý mesiac nasadzuje lekar progesteron lretoze moje cykli su bez ovulacie. V decembri mi nasadil clostil 1 tabletku denne od 5DC žiadny dominantný folikul. MS nikde takze znova progesteron. Druhy cyklus 2 tabletky denne od 5DC. Bola som 3 krát na folikulometrii a nič moje cyklu anovulacne aj počas stimuláciu clostilom. 😭😭 momentálne si vkladám znova progesterom začiatkom ďalšieho týždňa mam dostat MS a s lekárom sme sa dohodli sme skúsime stimuláciu infekciami a potom spravíme IUI.
Mam 31 rokov a tiež PCOS.
Dúfam baby ze váš prípad to nebude a vám tabletky pomôžu 🙏🙏

suzy2508
20. feb 2025

@nikapuggioni to ma mrzí, musí to byť strašná frustrácia. Držím vám obom úprimne palce, aby ste sa dočkali bábätka. Je to otras, aké je to pcos širokospektrálne, čo žena, to problém v inom rozsahu. Inak akupunktúru si neskúšala? Ja viem, je to alternatíva, ale predsa niekedy motyka vystrelí. Ja mám zatiaľ len ten inofolic prémium nasadený + prenatálne vitamíny a čakám, kedy sa menzes uráči, nech ma pozrie na sone. Zatiaľ nič už vyše 20 dní..

nikapuggioni
20. feb 2025

@suzy2508 ďakujem vážim si to 🙏🙏 našťastie už jednu dcérku mame. Tiež sme sa o ňu snažili cez 4 roky.
Ja už cez pol roka používam všelijaké vitamíny. Aj inositol ktorý mi odporučil lekar keďže práve ten napomáha naštartovať vaječniky. Ja som vďačná i za to ze mam dcérku keďže na SK mi 2 lekári oznámili ze som neplodna. Až tu v IT mi pomohli. Teraz sa snažíme dat dcerke súrodenca keďže už je bo veku ze sa sama spýta ci bude mat raz bračeka alebo sestričku

suzy2508
22. feb 2025

@nikapuggioni tak nech všetko dobre dopadne. 🙏 Mne konečne prišiel menzes, pomohla obyčajná alchemilka behom jedného dňa. Skús aj to, aj Vitex si chvália 😊

nikapuggioni
22. feb 2025

@suzy2508 alchimelku som pila dlho aj gynex kvapky a nič nepomohlo. Pred cca 3 týždňami som si kúpila vitex ale ten sa nedoporučuje brat pri hormonálnej liečbe. Takze som si ho chcela nasadiť po ovulacii. Ale keďže tu som bohužiaľ ani pri druhej stimulacii nemala tak som si ju nenasadila. Neviem ci sa ma používať pred alebo po ovulacii.

suzy2508
22. feb 2025

@nikapuggioni ja som na alchemilku našla úplne protichodné informácie, ale poviem ti pravdu, že keď mi meškal menzes a cyklus bol 52 dní, už som po nej siahla a opäť mi pomohla to rozbehnúť presne ako za mlada 😊 našla som, že pri podpore otehotnenia by sa mala piť od 1. dňa po ovuláciu, potom vysadiť. Otestujem, tento cyklus už by som mala byť sledovaná aj u gynekologičky, tak aspoň konečne budem vedieť, či sa niečo deje, alebo je to zase anovulačný cyklus. Mne tiež gynex nezapasoval, mám dojem, že mi skôr uškodil. V utorok sa idem radiť ešte s jednou pani ohľadom tých byliniek, ak by som na niečo prišla nové, napíšem ti tu, čo mi odporučila a či mi upraví dávkovanie tej alchemilky (zatiaľ mám plán teda piť od 1.dňa po ovuláciu, idem merať testami určite opäť). Áno, o tom som tiež čítala, že Vitex pomáha a nemôže sa pri hormonálnej liečbe kombinovať. Máš jedno bábätko, čiže si schopná počať, vynosiť a porodiť druhé, toto si ja stále aj na seba hovorím, musí to preto vyjsť aj u teba, bude dopriaté, uvidíš 😊

nikapuggioni
22. feb 2025

@suzy2508 ďakujem za pekne slova 🙏🙏 ja by som teda skúsila alchemilku znova od 1.dc. MS by som mala dostať zajtra max v pondelok. Potom budem volať lekárovi a začneme stimuláciu s infekciami. Uvidíme ako to dopadne. Pretoze 2.4 letím na SK kde budem mesiac takze ak by to nevyšlo teraz tak apríl bude ďalší stratení mesiac keďže muž ostáva v Taliansku

saxana000
22. feb 2025

Mne clostyl nezabral v prvom cykle.dalsi cyklus som si ho uz nedala necitila som sa dobre ale neskor.som zistila ze on tu ovulaciu ovplyvnuje aj v par dalsich cykloch a veru som aj otehotnela za cca 3 mesiace.

lgpd_nika
24. feb 2025

@nikapuggioni ahoj, niesom si úplne istá ci nasadzovanie progesteronu je u teba správna voľba... ovulaciu ktorá by možno prišla neskôr ti môže vyblokovat... ja by som an tvojom mieste skúsila konzultáciu u žienky co ma instagram ownyourcycle... tiež ma PCOS a podla mňa je skvelá a vie poradiť.. treba zapracovať na zdravý cyklu tak aby ovulácia prišla, veľmi ti držím prsty

nikapuggioni
24. feb 2025

@lgpd_nika už som si s nou písala. My sme s lekárom čakali najdlhšie 3 mesiace a žiadny folikul nerastol. A keďže sa snažíme o bábätko tak dva krát sa mi nechce čakať kedy a ci príde ovu. Ovu testy mávam skoro stále pozitivne lebo mam o dosť zvyseni LH hormon. Preto mi LH hormon blokuje ovulaciu. 3 krát som bola na odbed krvy v 3 DC a vždy som mala LH hormon okolo 19 a FSH len 6. A v prvej fáze ma byt vyšší FSH keďže ten je dôležitý za rast folikulov keďže ja to mam opačne tak je skoro nulová šanca ze mi nejaký folikul narastie. Dnes zajtra mam dostať MS keďže dnešná BT mi o dosť klesla a ideme na injekcie

lgpd_nika
24. feb 2025

@nikapuggioni tak ti veľmi držím prsty, verím ze cela ta snaha neostane neocenena..❤️ máš môj rešpekt

nikapuggioni
24. feb 2025

@lgpd_nika ďakujem ❤️❤️

daniella315
24. feb 2025

Ja mám tiež PCOS,plus maternicu úplne niekde vzadu 😀 čiže hneď dva problémy. Mne doktorka predpísala Clostilbegyt a Duphaston. Bola som na folikometrii,keď tam malo byť "vajíčko". Bolo ale len v jednom vaječníku. A teda mne pomohla doktorka ale po psychickej stránke,po toľkých mesiacoch sneženia.
A vyšlo to "na prvýkrát". Každoročne držím palce 🩷 viem aký je to pocit

laura19102
autor
24. feb 2025

@nikapuggioni

@suzy2508

Tak dnes som bola u doktorky a telo mi na ten clostil vobec nereagoval takze mi ho predpisala znova a este k tomu utrogestan 200 mg 🥲🙏🏼

suzy2508
24. feb 2025

@laura19102 to ma mrzí. Ale ešte není nič stratené, ďalší mesiac bude lepší, uvidíš.
Ja idem čoskoro, alchemilka mi zašlapala, konečne som na 52.deň dostala menzes, tak snáď sa čosi porieši potom u nej. Zatiaľ pokračujem Inofolic Prémium, alchemilka 3x za deň a prenatálne vitamíny. Držíme si palce, ja verím, že to pôjde baby 😊

suzy2508
25. feb 2025

@laura19102 ja som dnes bola u tej pani v čajovni. Povedala mi, že ona vie, že by sa mala piť od nejakého 10.dňa do konca cyklu a potom znova od 10. Mne to ale zmysel absolútne nedáva, pretože mi to predsa vyvolalo sťahy maternice a kŕče, aby sa vypudilo čo malo, čiže mi dáva väčší zmysel piť to od 1. po ovuláciu a potom prestať a potom znova začať akoby 29.deň. Idem to skúsiť spraviť takto normálne od 1. po ovuláciu, idem merať testami LH a uvidí sa aj na sone potom na kontrole, čo sa vlastne deje. Takúto info od 1. po ovuláciu som našla aj na veľa stránkach na internete, ale je tam aj veľa protichodných info. Tak spravím experiment na sebe 😁🫣

laura19102
autor
25. feb 2025

@suzy2508 no snáď ano, už keď som mala krče v podbrušku z toho tak som si myslela že niečo zafungovalo ale kedže som nemala ovulačný vytok tak som aj tušila že asi nič z toho 😕😊

Jeej super, alchemilka je fajn tiež mi pomáhala keď mi nechodil menzes 😁 bude dobre uvidíš, tiež ti to prajem moc moc 🙏🏼 daj potom tiež vedieť ako si dopadla 😊

suzy2508
7. mar 2025

Ahojte, tak návšteva gyn a folikulometria sa mi odkladá, dnes som dostala menzes na presne 14.deň cyklu. Ovulačné testy aj tak boli doteraz negatívne. Alchemilku som pila od prvého dňa cyklu, akurát dnes som chcela s tým prestať a bum prásk, ráno som sa zobudila celá dotototo. Čiže experiment za mňa nasledovný záver 😁 alchemilku určite začať piť od 14.-15. dňa cyklu a keď sa vysadí, menzes príde ako hodinky akoby na 1. deň. Čiže teraz to počítam ako nový cyklus 1. Deň, nejdem ju piť a čaká ma nový termín na folikulometriu. Úplne rozdielne názory na to pitie som našla, ale pani v čajovni mala s tým odporúčaním rozhodne pravdu, sedelo to zase ako hodinky, že po 14.dňoch pitia príde menzes a ozaj 😁 tak nič, počkám si.