icon

16 týždňový synček prestal po očkovaní blabotať

terus00
12. nov 2014

Nas 16 tyzdnovy syncek uz akosi neblaboce. Vsimla som si to pocas poslednych dvoch tyzdnov, asi odvety co bol ockovany. Predtym sa s nim dalo aj ,,pokecat,, no teraz ked sa mu prihovaram len otvara pusu ale nevyda zvuk. Ockovanie sme zvladli bez vaznejsich problemov, len trosku viac poplakal ale potom uz nic. Inac je ako predtym, smeje sa, aj nahlas ale to jeho blabotanie mi chyba. Zvuky vydava len ked je na brusku, aj to skor asi sa jeduje ze tak nechce byt. Stretli ste sa s tym niektora?

petulos
26. dec 2014

@dilino včera som práve čítala, že, citujem: "popularizácia termínu konšpiračné teórie a pretvorenie sprisahania na predmet zosmiešňovania a nepriateľstva je považovaná za jednu z najúspešnejších propagandistických iniciatív všetkých čias".

aristka
26. dec 2014

@dilino s tým semenníkom si ma dostala ,máme nové Nu po očku po 2 mesiacoch ...inak na urológii som si odžila dosť a videla dosť opuchnutých semenníkov ,ale ako Nu po očku tetanu... si zabila .....

aristka
26. dec 2014

@zita19 vieš ako to zistili ,na patológii odvážili semenník na váhe ,urobili vzorku na olovo v histológii ,len z čoho tá pozitívna alebo nepozitívna vzorka bola intoxikovaná ..lebo očko olovo neobsahuje ,možno moc oblizoval koľajnice 😀

liebling98
27. dec 2014

@alikaa prečo si myslíš, že @selly20 spomína tú istú mamičku, čo Ty? To, že príbeh, ktorý popisuje ona, Tebe pripomína nejaký iný, ešte neznamená, že nemôže mať pravdu...

mariuskaa
27. dec 2014

@elizita
V USA nie je povinne očkovanie žiadne.
Vsetko očkovanie Vola sa RECOMMENDED=doporučene
Pri nástupe do škôlky/skoly vo väčšine štátov USA si rodič moze uplatnit tzv výnimku prečo neockuje ktorá sa pricvikne na strane vstupných materiálov. Na strane kde su vakcíny sa pripne táto výnimka ak ju uplatnujes.
Tieto výnimky mozu byt;
1. Náboženská výnimka - svoje náboženstvo nemusíš nijako špecifikovať, proste napíšeš vetu, ze tvoje náboženstvo ti nedovoľuje vakcinovat. Oni sa nesmú pýtať nic viac.
Negatívom je, ze Škola ma pravo vylúčiť nevakcinovane dieta na týžden dva ak v škole vypukne nejaká choroba ako ovčie kiahne kde hrozí nebezpečenstvo ze nevakcinovane dieta moze byt nosičom.
2. Medicinska - pokial nastali vážne zdravotne dôvody/alergie/reakcie a prestane sa následne vakcinovat.
3. Filozofická z vlastného presvedčenia (vo väčšine štátov je ťažšie uplatnovana, a preto nie je povolená, vačšinou 1. A 2.)

Co stojí za povšimnutie je to, ze niektoré vakcíny ktore su povinne na Sk su neni "doporučene" v USA a naopak. Viem ze napriklad ovčie kiahne su doporučená (väčšina ide podľa doporuceneho schedule) vakcína v USA a na sk je dobrovoľná.

veriiii
27. dec 2014

@uhnakova haha,ja som v teme Mame Nu po ockovani odpisala mamicke, ktora zufala,ze jej dieta ma vysp po MMR a napisala som jej ,ze to MA po MMR,kde je to casto pozorovany NU,ale ze nech ide radsej k lekarovi a nedavat nezname byliny od bylinkarky-(inac,, podla fotky po ockovani a po bylinkach jasne zhorsenie po bylinach..)-ako sa mamicka na mna hned oborila,ze co mam proti homeopatom-pritom nepisala,ze navstivila homeopata,ale ze telefonovala s bylinkarkou a ta jej namiesala nejake byliny,hned sa oborila na mna s autizom po ockovani MMR.., tak som sa jej spytala,ze cim to je,ze je prevazne viac autistov ako autistiek..tiez ma zmazaloi a vylucili,aby si niektore mamicky neotvorili oci,ze aha,preco vlastne je to tak??

veriiii
30. dec 2014

@alikaa
@selly20 toto je ozaj sokujuce,ako to vlastne bolo? 😔 povedz alikaa prosim-vies viac..

preshibana
4. jan 2015

Pomooc...zistila som, ze za poslednych 14 dni som pribrala asi 1,5 kg a vyhodil sa mi herpes.....myslite, ze to moze byt tym, ze ma moji nezodpovedni rodicia dali v detstve zaockovat?? 😲 😲 😲
Zdravim vsetkych antivaxerov, prajem uspesny rok 2015 a hlavne zachovajte panikuuuu..... 😀 🙄 😀

vld
4. jan 2015

@preshibana samozrejme, ze ockovanie...snad ta nenapadlo pripisovat to niecomu inemu... 😀

preshibana
4. jan 2015

@vld fuuuu...to som rada...uz som sa zlakla, zeby za tym mohlo byt obzerstvo....a to pritom tie fujky fujky vakciny..... 😀
Mne sa az rozum niekedy pozastavuje z poniektorych "zaprisahanych a zasvatenych".... ale asi to bude zase tym, ze ma dali ockovat a proti mojej voli.... 🙂

zita19
4. jan 2015

@preshibana 😀 😀 😀

katrinka8
5. jan 2015

@preshibana - nechcem byť protivná, ale takéto niečo by si nenapísala, keby TVOJE dieťa malo akúkoľvek komplikáciu s následkami po očkovaní. Čím Ti to, samozrejme, nepraje, len chcem povedať, že takýto výsmech nie je namieste voči deťom a ani rodičom, ktorí majú problémy. Vysmievať sa z cudzieho nešťastia považujem za vrcholne necitlivé a neľudské.
Moje dieťa malo po všetkých očkovaniach, ktoré absolvovalo, NÚ (a nešlo o horúčky či opuch). Prvé sme pretrpeli, povedali sme si - náhoda (dr. nám povedala, že je to jedna z tých ťažších a horších reakcií). Druhé sme neverili, že je z toho, po treťom nám už "doplo" ☹ Deti, ktoré majú NÚ sú pre niekoho len čísla v štatistike, proste tie "povinné" obete, to 1 zo 100, 1 z 1000, 1 z 10 000, nevidia za tým, že to dieťa trpí, rodina trpí, proste obeť v prospech celku... Ale ktorý rodič by bol ochotný dobrovoľne obetovať svoje dieťa v prospech celku? Keby niektorí z diskutujúcich mali dieťa, ktoré je tým "1", možno by zmenili pohľad a hlavne slová, ktorými dokážu zraniť.

katrinka8
5. jan 2015

Ešte by som chcela povedať všetkým, ktorí tu argumentujú tým, že ich deti boli očkované všetkým a nič im nebolo, príp. že nepoznajú nikoho, komu niečo bolo... Ja som nikdy v živote nevidela polárnu žiaru a ani nepoznám nikoho, kto ju videl, takže asi neexistuje.

preshibana
5. jan 2015

@katrinka8 No to mi je luto, ze prave tvoje dieta malo neziaduce ucinky, ale moj, ako ty hovoris nemiestny vysmech, bol adresovany len tak do plena, na nikoho konkretneho a chcela som nim poukazat na tych fanatikov, ktori pripisuju vsetko len a len ockovaniu a nie su ochotni pripustit mozny opak...
Dufam, ze tvoje dieta je uz ok a musim uznat, ze mas moje sympatie pre to, ze si hned pri prvych neziaducich ucinkoch nezacala brojit proti lekarom, farmafirmam a podobne, ale dala si ockovat aj dalej, v dobrej viere, ze tym dietatu pomozes.Ja by som na tvojom mieste jednala asi rovnako.
Takze, tolko z mojej strany, vsetko dobre prajem 🙂

katrinka8
5. jan 2015

@preshibana - no, ja som to myslela všeobecne, výsmech proste nie je namieste. Ani pre tých "fanatikov", o ktorých hovoríš. Väčšina tých "fanatikov" sú totižto práve rodičia tých detí, ktorých sa týkajú práve tie problémy, ktoré sa objavili po očkovaní. A nehovorím o horúčke, o opuchu, sú to oveľa vážnejšie veci, a áno, sú to aj onkologické ochorenia, ktorých zvýšený výskyt po očkovaní boli jedným z dôvodov, prečo bola zrušená práve povinná vakcína BCG proti tuberkulóze na 4. deň po narodení. Riešilo sa to aj v nejakej odbornej diskusii v TV, kde o tom hovorili odborníci, keď to rušili a odôvodňovali to.
Aby som uviedla vec na pravú mieru, nedávala som dieťa očkovať v dobrej viere, že mu pomôžem. Dala som dieťa očkovať, lebo som bola natoľko blbá, že som sa vôbec nezaujímala o to, čo do nej pichajú - keďže to bolo povinné, neriešila som to, kým sa jej niečo nestalo. Zdalo sa mi dobré, že bude chránená pred tými chorobami, ale už mi nenapadlo, že tam môže byť aj niečo negatívne. Bohužiaľ.
V pôrodnici na 4. deň, keď sme šli domov, zaočkovali ju, povedali, že môže z toho mať teplotu, opuch, že to je OK. Že jej to za 6 týždňov začervená, že to je dobre, lebo to je znak, že vakcína účinkuje. Nestarala som sa o to, lebo sa nič nedialo. Mala som novorodenca, tešila som sa domov.... Nik mi nepovedal, čo sa všetko ešte môže stať. Dcérka si prežila svoje (my s ňou) a očkovať sme ju dali, lebo sme stále nechápali, že to, čo sa jej robí, má z očkovania. Keď sme zistili, z čoho to je, tak sme ju už očkovať nedali. Narodená bola v roku, kedy bolo ešte povinné očkovanie proti TBC - to dopadlo dosť zle, hoci ďakujem Bohu, že sme nemuseli zažívať to, čo kamarátka. Ich malá bola na tom ešte horšie, hoci nám už dr. povedala, že dosť zle. Hexa a Prevenar (vtedy bol tento povinný) takisto - skončili sme v nemocnici, následky sa ťahali ešte vyše 5 mesiacov. 3. dávku hexy a prevenaru sme už nedali, MMR tiež nie. Synček zatiaľ očkovaný nie je. Máme strach. Neuzavreli sme to celkom, ale ten strach tam je. Dosť veľký. Keby som predtým vedela, čo sa stane, nedali by sme ani dcérku, určite nie ako pár mesačné bábo. Keby som vedela, čo sa môže stať, určite by som zvažovala. Nevedela som ani jedno, ani druhé, kým sme to nezažili na vlastnom dieťati. Nediktujem nikomu, čo má alebo nemá robiť, či má alebo nemá očkovať svoje deti. Len hovorím našu skúsenosť, ktorá, bohužiaľ, je negatívna. Nikdy nemôžem tvrdiť, čo by som robila na mieste niekoho iného, pretože to neviem. Keby si zistia, že Tvoje dieťa trpí vďaka NÚ očkovania, neviem, čo by si robila. Ja som nevedela, že kvôli čomu trpí. Keď som to zistila, urobila som to, čo som urobila. Či dobre? Neviem. Rozhodli sme sa najlepšie, ako sme vedeli. V tej chvíli to bolo správne rozhodnutie. Odkedy nebola očkovaná, nikdy už nemala také problémy.

albar
6. jan 2015

Konšpirátori, fanatici, idioti čo vedia len čítať články z internetu, čo nechajú sebou manipulovať - ktorí sú to tí čo očkujú či tí čo neočkujú? Ja vám ľudkovia neviem, komu sa dá dnes veriť? Pozrite si na youtube už historické spoty, kde propagujú DDT ako "absolútne neškodný" a striekajú to na deti a tehotnú ženu..., alebo príbehy tých detí čo sa v Nemecku rodili bez končatín v dôsledku nejakého lieku (názov už neviem) to boli top škandály..., ako pokrokovo predpisovali antikoncepciu so šialeným množstvom hormónov, a mňam prvé atb - a to boli VEDECKÉ A NA VYSOKEJ ÚROVNI, KONTROLOVANÉ, však?! Škoda len, že tým šťastnejším vypadali zuby...Ale dnes je to lepšie, už sme sa pohli vpred, nie je tak?! Máme super lieky na ADHD, ktoré s takou iniciatívnosťou predpisujú deťom, ktoré namiesto pohybu a rozhovoru majú tablety Viva America!... A dnes ten pokrokový článok o tom, ako idú v nejakej českej nemocnici ponúkať službu tehotným - vyvolanie pôrdu na objednávku !!!!! Geniálne lieky na tlak, arytmie, cukrovku, najlepšie všetky naraz a potom niečo na žalúdok...atď. atp... Si chorý? Tu si KÚP Hotneviemčo a šup do roboty, nemáme čas byť chorí! No a zrejme niekde existuje nejaký "klub posadnutých", čo tam po nociach vyplňujú fóra srdcervúcimi príbehmi o deťoch, ktoré sú zmrzačené očkovaním, lebo takých článkov je tisíce v každom jazyku, tie majú fantáziu, to vám poviem!
My máme výbornú pediatričku, starostlivú ojój. Čo všetko len má "zaočkované" z Medicíny(VŠ), pre ňu je naozaj všetko len čierne alebo biele. Keby som na ňu dala, syn je už po dvoch operáciách a na kortikoidoch. Už len toť v Brne mi povedali, k tej istej diagnóze ako u nás chceli operovať, mamička počkáme do roka, budeme sledovať... A krpec v 13 mesiacoch zdravý ako repa... A dnes v Brne v detskej nemocke už Slovákov nechcú ani vidieť : "ať si vás vyřeší ti vaši packalové!" to citujem čo povedali kamoške a to im tam nosíme "cash".
Podľa mňa je scestné si myslieť, že farmaceutické firmy majú záujem na našom zdraví. Neviem ako vy, milí očkujúci, ale ja som nikdy nikde nenašla skutočnú nezávislú dvojito zaslepenú štúdiu na dostatčnom počte respondentov (či ako sa to volá) k žiadnej vakcíne a to pozrite ako rýchlo ich súkajú... Dokonca ani relevantné záznamy o tom, ktorá skupina populácie si ako vedie (očko či neočko), a to by už teraz nebolo také zložité urobiť - ak by bola štúdia skutočne nezávislá. Či funguje, ako dlho, NÚ. A nežiadúce účinky? Keby ich poctivo hlásili, nebolo by dosť papiera... Veď to nie je, že o dva mesiace, ale o 2 roky, o 20 rokov, áno to sa už nikto nedopátra z čoho je človek na maderu! Nuž skúšajú koľko sa do človeka zmestí, veď je nás dosť, nie? Pozrite len na TBC pred 4 rokmi : pri prvom decku mi robili v pôrodnici cirkus, akááááže to ja som matka, že chudáka ho nechám zomrieť na TBC...že ho nezaočkujem, aká som len sprostá a nesvojprávna. Pred dvomi rokmi, keď som druhý raz rodila, to zrušili, ani pes neštekne. A prečo? Lebo mamičky čakajúce v preplnených čakárňach na 5. výškrab a operácie uzlín začínali byť nasraté! Toto už bolo príliš okaté.
A ešte niečo ma zaujíma, keď zaočkovaným v 15tich prestanú vakcíny účinkovať a dostanú mumps alebo rubeolu, kiahne to bude lepšie? Aha veď my vlastne nevieme či a ako účinkujú, no tak nič ;)
Našťastie sme v dobe, keď musí každý za seba pohnúť rozumom, tak hlavne rozvahu...

juliana30
6. jan 2015

@albar úplne super napísané ,súhlasím s tebou 😃,palec hore😃

veriiii
15. jan 2015

@albar poviem ti to takto, nie je lekar ako lekar,resp.medicinske poznatky ako poznatky..u nas sa asi medicina v mnohom este drzi starsich postupov, samozrejme nie vo vsetkom, su odbory,ktore sa snazia drzat krok so svetovymi pracoviskami..
maly priklad,hoc nie z ockovania-ja zijem v Britanii,kde sa nesalie nad tym,ze 3,4 rocny chlapec ma este neoddelenu predkozku..tu na Slovensku uz vacsina pediatrov posiela dieta pred 2 rokom k urologovi,resp sami v ambulancii stiahnu..mamicky su poucene stahovat po kazdom kupeli.v Britanii sa odporuca pockat do 5.roku,ak je vtedy stale zuzena , konat..kedze tu je nazor,ze predkozka sa postupne sama zacne oddelovat po 2. roku stym,ze by mala byt oddelena v 5-6 roku.cize, vyckava sa,samozrejme nie ak ma dieta realny problem,zapal a pod..to bol len maly priklad..
je jasne,ze sa to neda vztahovat na vasu situaciu ktoru si opisala, neviem ani co konkretne synovy je, a je mi luto,ze mu ani lekari na vacsich slovenskych pracoviskach nevedeli pomoct?..
k tym protilatkam ,konkretne mumps,osypky,rubeola.-posledne preockovanie MMR v detskom veku je v 10.roku, takze v 15.roku by nemali byt protlatky vyprchane..kedze ide o zivu vakcinu,ktora je takmer tak imunogenna ako prirodzene prekonane osypky, rubeola..preto sa ockuje v 15-18 mes a az v 10. roku,.a v dospelosti uz nie.. .co sa tyka OSYPOK A RUBEOLY, tieto si drzia dlho dobry titer u vacsiny zaockovanych..
moja otazka je-aky plan maju rodicia neockovanych deti,-okrem "utuzovania"imunity -pokial je dobra zaockovanost , ich deti v DETSKOM VEKU nechytia osypky, rubeolu, aspon pravdepodobnost je velmi nizska.. takze tieto choroby ,proti ktorym sa ockuje neprekonaju v detskom veku..
Dovtedy pokym tato neockovana generacia vyrasttie si myslim,ze sa bude nadalej znizovat zaockovanost a jedneho dna sa osypky a rubeola stanu realnymi..hlavne pre NEZAOCKOVANU GENERACIU V PRODUKTIVNOM VEKU.. ak si myslis,ze prirodzene budovanie imunity bude stacit na rubelu,osypky,mumps ,cierny kasel,a podobne-omyl..uz davnejsie sa robia vsetkym tehotnym zenam odbery na protilatky proti rubeole.vacsina ma vynikajuci titer,cize ziadne ine opatrenia nemusia podstupit..
uvidime,ako budu reagovat gynekologovia na tento" problem"

veriiii
15. jan 2015

@albar a co vlastne malemu bolo?ked stacilo teda iba cakat?
ja tiez neschvalujem nevylezanie chorob ako napr chripka, inac-aj chripka a dokonca aj mumps vie spustat autoimunne reakcie, veduce k cukrovke, crohnovy,lupusu a podobne..apropo, ak dostane niekto cukrovku po mumpse ,stale sa budu na nom obohacovat farmaceuticke firmy?ci be inzukinu by dlho nevydrzal,ze?alebo,ked niekto ma geneticku predispoziciu?
a to plati aj k ostatnym liekom ako pises,, arytmie atd-bohuzial sa tymi narodis, a co teraz taki ludia maju byt odsudeni na smrt?lebo farm.firmy budu mat zakazane sa obohacovat na nich?le pre tvoju info, fam, firmy vyvijaju lieky aj na tak zavazne a zivot ohrozujuce komplikacie ako napr sepsa..pred cca 10 romi bol akurat taky liek klinicky skusany,bez tohto lieku velke percent pacientov v septickom soku zomieralo,leboo dovtedajsia liecba nestacila..alebo lieky na vrodene a velmi zriedkave metabolicke ochorenia, napr na Fabryho chorobu, tiez pred cca 10 rokmi uvedeny na "trh"..ver mi, kazda z nas by od radosti a bozkavala nohy,ruky tym firmam co sa obohacuju ak by nase dieta malo tuto chorobu a jeho zivot by bol vyrazne skrateny s diskomfortom a obmedzeniami,ak by mu tento liek vyrazne pomahal.a toto je len zlomok z prikladov...
nemozes porovnavat minulost s pritomnostou-jednak v minulosti sa nevedelo vobec ze lieky alebo chemikalie mozu mat teratogenne ucinky, tod k talidomidu, a inac pred talidomidom sa ani nevykonavali klinicke skusania tak ako dnes..v tych casoch isla medicina, veda dopredu tak,ze sa vynachadzali nove molekuly, dnes sa vyskum odvyja skor od toho co pozname, ako to zlepsit, aby to bolo ucinnejsie a menej skodlive..

suzie
20. jan 2015

@preshibana
Je smutne takto provokovat, ked clovek hlada informacie o skusenostiach konkretnych mamiciek a narazi na komentar typu toho vasho (fujky, fujky vakciny...) Robit si zarty z tak vaznej temy, boli z toho dusa... ☹ A pritom sme tu vsetci jeden pre druheho, na inych veciach nezalezi...

Jako suchej starej strom
jako vše ničící hrom,
jak v poli tráva.
Připadá mi ten náš svět
plnej řečí a čím víc tím líp se má

R:Budem o něco se rvát
až tu nezůstane stát
na kameni kámen.
A jestli není žadnej Bůh
tak nás vezme země vzduch no
a potom ámen.

A to všechno proto jen
že pár pánů chce mít den
bohatších králů,
přes všechna slova, co z nich jdou
hrabou pro kuličku svou
jen pro tu svou...

preshibana
20. jan 2015

@suzie pekna basnicka, klobuk dole 🙂

warholette
20. jan 2015

http://www.usatoday.com/story/news/2015/01/18/d...

vdaka neocko rodicom sa momentalne v USA siria osypky, nejaki antivaxeri to doniesli do Disneylandu a uz sa potrvrdilo 42 pripadov. stale nevedia, kto to tam zavliekol, ale siri sa to riadne.
tyka sa vas to? vas mozno nie. ja zijem v Kalifornii a Disneyland mam doslova za rohom. a som rada ze sme vsetci zaockovani 😉

tin007
20. jan 2015

@preshibana To je piesen Na kameni kamen od Nedvedov.

preshibana
20. jan 2015

@tin007 Dakujem za objasnenie...😉

belllinka
22. jan 2015

@warholette A siri sa to iba medzi nezaockovanymi? Tak co sa bojis, ked si zaockovana? Vlastne, kedy si sa davala naposledy preockovat proti osypkam?

warholette
22. jan 2015

@belllinka napriklad skolsky distrikt doporucuje vsetkym nezaockovanym detom zostat doma po dobu 21 dni ak maju pocit ze boli v styku s niekym nakazenym alebo v Disneylande. ak pocet deti v triede mojho syna klesne pod urcite mnozstvo, tak sa vyucovanie nekona a bude musiet zostat doma. co s nim? preco by mal vymeskat skolu kvoli ludom ktori nedaju svoje deti ockovat? nebojim sa ze osypky dostaneme, ale ide o ostatne opatrenia v state ktore zasahuju do mojho zivota.

belllinka
22. jan 2015

@warholette Mozes mi prosim odpovedat na otazku, kedy si ty a tvoja rodina boli na preockovani napr. proti osypkam?

warholette
22. jan 2015

@belllinka maly dostal ockovanie podla ockovacieho kalendara, takze pred dvoma rokmi, a ja ako dieta. ak je MMR vakcina podana spravne, ma na 96% percent dozivotnu ucinnost. plus ked som sa uchadzala o zelenu kartu a nemala som so sebou svoj ockovaci kalendar robili mi rozbor krvi na protilatky, aby vedeli, co vsetko som mala a co nie a potvrdili, ze mam proti osypkam protilatky.

mariuskaa
24. jan 2015

@warholette ahoj nechcem tu rozprúdit
"Debatu" ale moja Susedka dala zaočkovať proti ovčím kiahnam syna a jemu to vypuklo Zevraj z tej vakcíny a další 3 sa nakazili. A to bol New York.
Na SK pokial viem je to dobrovoľná vakcína a v USA tiez len Recommended.
Ja by som bola rada, kebyze môj to od niekoho odchyti prirodzene.

leeo
8. feb 2018

@terus00 my sme zazili to iste. Nie som protiockovaci maniak, ale odvtedy som sa zamyslela, co v tych vakcinach asi moze byt, ked to tak ovplyvnilo nervovu sustavu. okrem toho, ze prestala blabotat (co jej slo skvele) tak aj drzat hlavicku na brusku plus bola akasi nesvoja. Proste ako keby sa mi vratila o dva mesiace naspat. (vsetko to prislo asi tak 2 tyzdne po ockovani cca.) Chvala Bohu, ze uz sa vratila do normalu. No teraz neviem, ake bude to dalsie ockovanie. Kto mi zaruci, ze dalsie symptomy nebudu fatalne? Dufam, ze tvoje dietky a ty ste zdrave. Drzim palce