icon

16 týždňový synček prestal po očkovaní blabotať

terus00
12. nov 2014

Nas 16 tyzdnovy syncek uz akosi neblaboce. Vsimla som si to pocas poslednych dvoch tyzdnov, asi odvety co bol ockovany. Predtym sa s nim dalo aj ,,pokecat,, no teraz ked sa mu prihovaram len otvara pusu ale nevyda zvuk. Ockovanie sme zvladli bez vaznejsich problemov, len trosku viac poplakal ale potom uz nic. Inac je ako predtym, smeje sa, aj nahlas ale to jeho blabotanie mi chyba. Zvuky vydava len ked je na brusku, aj to skor asi sa jeduje ze tak nechce byt. Stretli ste sa s tym niektora?

lenka110611
Odpoveď bola odstránená
ivkadracova
25. dec 2014

@luciacv Vdaka za tip, presne takych ludi so serioznym pristupom hladam. Manzel hovori, ze je to aj tak iba laicky vyskum, lenze ja hovorim, ked sa mam laicky rozhodnut, co dam svojmu dietatu, tak aj taky prieskum dufam serioznych info je viac, ako nechat to rozhodnutie na inych ludi. Z tej knihy som zatial neprecitala ani riadok, takze zaver nebudem robit. Zatial sme ockovanie iba odlozili na cas s presvedcenim, ze zaockovat dame. Budeme dalej diskutovat a citat. Velmi zaujimave by sa bolo dostat ku Slovenskym statistikam nemocnic.. ak take vobec su, alebo ich rovno neskartuju. (Uvediem priklad: nemocnicne nakazy v EU su 10%, a na Slovensku iba 0.1, je jasne ze dakde sa informacie stratili, komu sa da teda na SR verit, akym statistikam? Este by museli platit poistovnam, zdroj info: http://ineko.blog.sme.sk/c/371557/slovensko-ma-...)

dilino
25. dec 2014

moja znama tak dopadla synčeka jej zaočkovali rozpraval predtym potom prestal už aj bľabotať najprv rozpraval potom prestal potom vydaval zvuky a už ani to nie žiaľ zistili mu ťažky autizmus och bože nechcem ťa strašiť ale ta znama tak dopadla až ma prechadza strach des hrôza ja by som dcerku nedala očkovať ani keby mi davali milion eur pokutu NIKDY ja mam dospeleho brata bol sa zaočkovať proti Tetanu a za dva mesiace mu ťažko napadol a veľmi opucho semennik už nevladal ani chodiť museli mu ho ihned cely vyoperovať aby sa neširilo dalej daj maleho radšej vyšetriť pozri si aj na stranke ako sa prejavuje autizmus veľmi držim palce.

siska53
25. dec 2014

@dilino po 2mesiacoch??? A to ma paneboze aky suvis????
Moj bude asi musiet ist na operku kvoli atb. Lebo neriesil HNED,myslel si,ze to prejde a kvasinky sa mu tak rozmnozili ze az. Berie na to lieky,ale bez vyrazneho zlepsenia. Ked sa vsetkeho bojis,tak radsej ani atb neuzivaj.

zita19
25. dec 2014

@dilino po dvoch mesiacoch od ockovania mu opuchol semennik. Za tie 2 mesiace sedel doma, nic nerobil, nikde nechodil, nic nejedol nepil? Nechcem bagatelizocat, kedze ak mu bol semennik odstraneny,
tak ta diagnoza bola asi vazna. Ale davat to do suvisu s ockovanim je dost kratkozrake.

dilino
25. dec 2014

môj brat ma v sučastnosti 28 rokov po 10 rokoch sa dal zaočkovať proti tetanu čo sa chodi každych 10 rokov a potom to prišlo takže nebolelo ho najprv nič len veľa chodil močiť potom ho palilo lekarka povedala že je to zapaľ a preliečila ho atb ale bolesti sa stupňovali až mu museli semenik odobrať nie našťastie žiadnu rakovinu nepotvrdili ale lekar mu povedal že pravdepodobne z očkovacej latky proti Tetanu že to je typ vakciny z ktorej sa môže aj po dvoch rokoch prejaviť nejaky nasledok podotykam dovtedy to bol chlap zdravy a odrazu po dvoch mesiacoch od vakciny sa stalo toto to mu nieprijamo potvrdil aj lekar a žiaľ už sa to neodstane premňa zamňa dajte sa zaočkovať ja vam to neberiem je to slobodne forum napisala som svoj nazor.

dilino
25. dec 2014

@siska53 čo aky suvis moja zlata takyto typ vakciny proti Tetanu môže mať nasledky aj po dvoch rokoch jasne išiel k doktorke ked ho nič nebolelo a načo nevieš asi by tam mal isť najdi si zloženie Tetanoviek 80 percent olovo ostatok očkovace latky z očkovania sama rakovina, autizmus, cukrovka, a neviem odkiaľ si ale v Bratislave je gynekolog doktor Hrabčak jeho dcerka tak po očkovani ochorela na cukrovku kľudne sa mu da zavolať lebo on je proti očkovaniu a uvidiš čo ti povie ver mi že ti to potvrdi podoktykam je vyštudovani lekar Mudr

dilino
25. dec 2014

@zita19 žiaden priznak po očkovani mu to vypuklo po dvoch mesiacoch ani žiadne bolesti nemal a chvala že ani nalez museli mu vyoperovať dal sa zaočkovať teraz ma 28 rokov na ten Tetanus čo každych 10 rokov sa chodi až odrazu mu napuchlo a išiel najprv sa to začalo že veľa chodil na WC často močil potom ho začalo paliť išiel k doktorke ta mu dala atb a po dobrati atb sa bolesti stupňovali až zistil že mu semennik opuchol podotykam išiel do nemocnice kde mu ho odstranili a však nalez nemal žiaden ani negativny ani pozitivny potom lekar vravel že tie vakciny proti Tetanu obsahuju 80 percent olova a ostatok očkovacej latky neviem odkiaľ si ale v Bratislave je gynekolog doktor Mudr Hrabčak ktoremu dcerka po očkovani 12 ročna dostala ťažku cukrovku on chodi aj do centra STOP očkovaniu a on by ti to potvrdil je vzdelany Mudr tak že take su poznatky je to môj nazor ja radšej zaplatim pokutu na Urad verejneho Zdravotnictva len aby som mala sväty pokoj z očkovanim.

zita19
25. dec 2014

@dilino vakcina s 80% olova!!!! To je uplne pre mna nova informacia... Ktora konkretna vakcina to je? Lebo olovo vo vakcine to uz je aj na mna silna kava...

zita19
25. dec 2014

@dilino tak som si dohladala vakcinu Alteana pouzivanu na preockovanie proti tetanu. ZIADNE olovo neobsahuje!!!! Obsahuje ucinnu latku (tetanovy toxin), ktory vyvolava reakciu imunitného systemu a 1 (v Tetavaxe 0,6) mg hlinika. Olovo nie je uvedene ani v bode 6.Obsah balenia a dalsie informacie. Odkial mas info, ze obsahuje 80% olova? Daj link. Rada si precitam dalsie info.

siska53
25. dec 2014

@dilino tak sa neockuj neber ziadne atb a nedavaj sa ani operovat (moja babka dostala po operacii cukrovku,zopar ludi zostalo v kome a pod.). Ked uz sa teda tolko bojis neziaducich ucinkov,tak nezbudaj ani na tie z liekov a operacii.

zita19
25. dec 2014

@siska53 😉

dilino
25. dec 2014

@zita19 moja zlata nalad si radio slobodny vysielač tam chodia lekari o tom hovoria v diskusii a zmeniš nazor a čo je vo vakcinach voda zo sirupom či čo pozri sa neviem ako ty ale ja ked som bola dieťa teraz mam 35 rokov neboli sme chory lebo vakciny boli normalne nemiešalo sa do nych nič dalšia vec nakontaktuj sa na Mudr Hrabčaka gynekologa ten je v združeni Stop očkovaniu on ti povysvetľuje toto je diskusne forum a tych 80 percent olova vraveli v slobodom vysielači lekari.

zita19
25. dec 2014

@dilino dakujem za info. Slobodny vysielac je pre mna rovnako relevantny zdroj overených informacii ako Radio Jerevan. Kludne ich pocuvaj dalej a riad sa ich radami.
Keby ti nechybali aspon zakladne vedomosti z chemie, tak by si vedela, ze latku s obsahom 90% olova by nebolo mozne injekcne vpravit do organizmu ako tekutinu.

dilino
25. dec 2014

@zita19 to vraveli v radiu slobodny vysielač to sa da tu na internete naladiť chodia do toho slobodneho vysielača lekari to oni tam vraveli že je to tak to nesmu hovoriť v telke tam su take veci čo ked som počuvala neverila som vlastnym ušiam to si tam najdeš v archive ja by som to určite nevedela až tam to povedali to je take radio ktore vedu taky traja rozpravaju tam take veľmi chulostive temy hlavne zakazane ake tresty by lekari dostali keby že odmietli očkovať, ked je rakovina že je veľmi dobre použivaj džoint fajčiť, take že lekari sa tam prezentuju ktory sa neboja to naladiš len tu na internete nikde inde ked si daš cez google slobodny vysielač najde ti to skus uvidiš hovoria tam všeličo čo v telke nesmu vysielaju z Banskej Bystrice a tam je o tom očkovani pravydelna relacia uvidiš nieje to sranda s tym očkovanim my sme dceru nedali a ani my s priateľom niesme zaočkovany radšej som zaplatila pokutu ja za seba 300 eur ako by som mala mať nasledky na cely život koľko deti je autistov onkologicky chorych to človek ktory nezažije nemôže nikdy pochopiť je to sice diskusne forum ale ked sa nad tym človek tak zamysli tak vie že tu niečo nieje v poriadku a zatiaľ čo si farmaceuticke firmy mastia vrecka ľudia a rodičia trpia dokonca že vakcina proti rakovine krčka maternice že ju ešte podporuje že to su vyhodene peniaze to vravel na tom slobodnom vysielači lekar oni sa tak do medii boja isť hovoriť boja sa o licencie ale v tom slobodnom vysielači ujuj tak an vakciny nadavaju jedna radosť skus uvidiš ked nebudeš chcieť vypneš radio.

dilino
25. dec 2014

@zita19 pozri sa napisala som to nechceš never nenutim ťa je tu diskusne forum kľudne sa daj zaočkovať aj celu rodinu mňe je absolutne jedno čo urobiš mňa to nezaujima

zita19
25. dec 2014

@dilino vsak ani ja ta nenutim ockovat. Kazdy sa zariadi ako vie. Ale tvrdit, ze vakcina proti tetanu obsahuje 80% olova hranici nielen zo zavadzanim verejnosti ale prieci sa fyzike a chemii. A fyziku neobabres, nech robis co chces. Fyziku neobabre ani Slobodny vysielac, vratane vsetkych lekarov, ktori tam chodia v utajeni. Preco v utajeni? Boja sa, ze ich odborna verejnost odsudi, vyluci zo svojho kruhu, pridu o licenciu a budu musiet ist lopatovat? Ked som o niecom presvecena tak za to bojujem zo vsetkych sil. Ked si stojim za svojim presvedcenim tak sa s nim verejne prezentujem aj napriek tomu, ze mi hrozi perzekucia. Ak su ich zistenia take inovativne a prevratne, tak nech sa postavia pred odbornu aj laicku verejnost a celia kritike. Ak mam relevantne dokazy, tak prevalcujem vseky doterajsie postupy a dogmy a svoje zistenia obhajim. Tak ako prevalcovali dovtedajsie postupy a dogmy napríklad pan Pasteur, doktor Semmelweis, Fleming a mnohi ini, ktori posunuli medicinu dopredu.

uhnakova
25. dec 2014

@dilino darmo vysvetlujes, okrem zarytych ockovacov do takychto tem pravidelne pisu nasadeni a plateni "zastancovia" ockovania, ktorych ulohou je zhovadit pod ciernu zem kazdeho, kto je proti ockovaniu, aby nahodni citajuci hned videli, ze treba ockovat 😝

denduska
25. dec 2014

Ten Semmelweiss sa tu velmi rad spomina, tak len pre doplnenie:
Despite various publications of results where hand-washing reduced mortality to below 1%, Semmelweis's observations conflicted with the established scientific and medical opinions of the time and his ideas were rejected by the medical community. Some doctors were offended at the suggestion that they should wash their hands and Semmelweis could offer no acceptable scientific explanation for his findings.
Hmmmmm....a umrel v utulku ci vazeni ako 47 rocny potom co ho dobili straznici. Ludia budu kratkozraki vzdy a ziadne storocie ani doba na tom nic nezmeni. Smutne.

dilino
25. dec 2014

Zita19. Mali by ste otvoriť oči a myseľ, a vypočuť si nielen relácie o očkovaní v Slobodnom vysielači CELÉ od začiatku do konca a hlavne POČÚVAŤ čo tam argumentujú ! Vidím, že pri slove Slobodný vysielač vás chytá strašný odpor. Ak je človek rozumný a prístupný k rešpektovaniu iného názoru, tak potom takéto veci nenapíše, že v Slobodnom vysielači sa prezentujú samí pseudoodborníci bez známok logického myslenia. Čo sa týka vystupovania v mainstreamových médiach, chceli tam ísť, ale zakázali im o takých témach a veciach a faktoch rozprávať, a nálepkujú ich vopred slovom konšpirátori ( dnes populárne ) bez toho, aby im dali na to priestor ( STV, Markíza,SME, Pravda,JOJ,.... ), a aby si to medzi sebou vyargumentovali a konfrontovali. Prevažná väčšina ľudí-oviec pozerá len tieto subjekty bez pohnutia mysle. Preto potom, ak chcú na niečo hostia ( odborníci, vysokoškolsky vzdelaní hostia ) poukázať, že tu existuje ešte aj INÝ pohľad a argument na danú vec, tak majú len jedinú šancu sa na verejnosti prejaviť, a to v Slobodnom vysielači. Ten je platený z príspevkov poslucháčov, a tým pádom nemusí SV počúvať nariadenia vyšších polobohov právd. Neraz títo "konšpirátori" pritom zatlačia na miesta, kde to niektorých ľudí zabolí, a tam je kameň úrazu. Pravda kole oči. Čo ak by náhodou črieda oviec začala logicky myslieť, a pritom by prišla na to, že sú len otroci extrémneho konzumného kapitalizmu, kde sa sloboda demokracie na všetkých úrovniach nenosí a je prísne zakázané myslieť a zaoberať sa vecami, ktoré im určití ľudia zatajujú !!
Martinin priateľ IGOR.

siska53
25. dec 2014

@dilino pozri,ja netvrdim,ze po ocko nemoze byt neziaduci ucinok. Vsetky lieky maju neziaduce ucinky..moja mala ma teraz kvoli atb hnacky. Ale radsej to nejak vydrzime lebo domaca liecba(pocas vikendu a pondelka) nezabrala a az v utorok sme sa dostali k doktorke,to uz bola chudatko,, apaticka,hoci uz nemama teplotu. Teraz,hoci ma hnacku(asi5xvcera kakala,dnes 2x),ale je konecne vesela a uz nekasle jak tuberak.
A ja sa radsej budem riadit podla nadich rodinnych priatelov-starsich (a ta teda zazila,kedze ma uz vyse 80r.,je dodnes uznavana aj tu a pravovala aj pre unicef,tak ma vselico odzite,neodporuca vakcinaciu kde-coho,ale to,co sa ockuje,schvaluje. Zazila epidemie osypok,tak asi vie,o com hovori.) a mame aj lekarov z trosku mladsej generacie.
A rakovina?,cudujes sa? Tak znicene zivotne prostredie, Cernobyl k tomu (mm ma potvrdenu spalenu stitnu zlazi kvoli tomu a nevedia mu nastavit liecbu).
Kedysi jej tolko nebolo,lebo ludia stihli poumierat na ine choroby a prezil naozaj len najodolnejsi geneticky material. Suchoty-pokial viem,to je tbc,spomina sa v jane eyrovej,kde na nu zomierali dievcence v tom ustave,v anne zo zeleneho domu,plus zaskrt-casto pro nom deti zomierali na zadusenie a ked nie,natrapili sa.
A skoda,ze sa dospeli nemozi dat zaockovat vakcinou na mumps. Bohuzial som ho neprekonala a moj dedko po nom prestal.pocut na jedno ucho a ostal neplodny. Chceli este dalsie dieta a uz sa nepodarilo. A pol roka sa nevedel zbavit opuchu. Suseda to chytila od deti, tiez katastrofalny priebeh,nastastie bez nasledkov.

No ty si neockuj a nic podobne,tvoja vec. My sa zatial ockujeme. Aj ja sa chystam len musime byt zdravi. Plesen v byte nam totiz kazi imunitu.

dilino
25. dec 2014

to je naša vec vy sa očkujte

zita19
25. dec 2014

@dilino vsak vratme sa k tym 80% olova vo vakcine proti tetanu. Doloz toto tvrdenie. Nemusime preberat media.

zita19
25. dec 2014

@uhnakova ja sa nemusim znazit, presne ta citujem, "zhovadit pod ciernu zem kazdeho, kto je proti ockovaniu". Poniektori to zvladaju uplne samoobsluzne. Napríklad tvrdenim, ze vakcina proti tetanu obsahuje 80% olova a nevedia to dokazat...

vld
25. dec 2014

@uhnakova Mozes nejako dokazat svoje tvrdenia o "platenych zastancoch ockovania"? Bud len tak taras, alebo este horsie, vedome klames a ociernujes automaticky kazdeho nazoroveho oponenta.

vld
25. dec 2014

@dilino Vies nejako dokazat ten totalny nezmysel o 80% olova v ockovacej latke? Je to hlupost. Ale hlavne, ze to povedali v "slobodnom vysielaci" a okorenili to tajomnostou, o ktorej sa nesmie hovorit...Potom kde beries tu nebotycnu drzost nazyvat inych ludi ovcami? To kde sme? Na salasi? To co je za uroven? Tak ako tam "odargumentovali" tu sprostost s tym olovom?
Ach moj boze...

selly20
25. dec 2014

Moj nazor na povodnu otazku,ktora zacala tuto diskusiu.... nechce sa mi ani citat vsetky tie nazory na ne/ockovanie,kazdy sa musi rozhodnut podla svojho vedomia a svedomia.Ale mala som kamaratku,ktora tiez zatato riesila,ze mala jej prestala blabotat a samozrejme si to spojila s ockovanim.Doslo to az tak daleko,ze zacala dcere davat volaake svinstvo na detoxikaciu organizmu,mala z toho skoncila v nemocnici a ona to nezvladla a dnes jej chodime palit sviecky na hrob....a mala je uplne v poriadku,je to krasna skolkarka a rozprava lepsie ako hociktore ine deti,ale je bez milovanej maminky,pretoze sa dala namotat prave takymi nazormi,ze za vsetkym je ockovanie... deti sa NEPOROVNAVAJU,kazde ma svoje vyvojove obdobia a mozu sa lisit od inych deti.Moj nazor je,ze hlavne si ma rodic vybrat dobreho detskeho lekara a doverovat mu.Nie vsetci sa do vsetkeho rozumieme....

luciacv
26. dec 2014

@dilino píšeš, že nie si zaočkovaná: nevyrástla si na SVK, alebo sa Tvojim rodičom podarilo vyhnú sa očkovaniu? Lebo napr. ja mám po 30-tke a moju generáciu teda nadopovali ako na bežiacom páse. A nie je nám nič. Som z dediny a na ZŠ sme chodili spolu s deckami zo 4 ďalších dedín. Keby bolo medzi nami/v našej generácii (teda 7 - 8 ročníkov hore aj dole) jediné dieťa, ktoré utrpelo po hociktorom očkovaní, tak sa o tom vie. Ad Slobodný vysielač: všetko sedí, čo píšeš. Ale aj tam sa stane, že je v relácii hosť, ktorý má trému, alebo jednoducho v rýchlom slede slov povie čosi iné, zle prečíta podklady... aj ich slová je dobré si overiť. Napr. ďalším štúdiom iných zdrojov.

alikaa
26. dec 2014

@selly20 Vzhladom k tomu, ze som si s tou mamickou pisala a jej osud sa rozoberal aj v inej teme, tak musim vyvratit tvoje slova. Jej smrt nemala nic spolocne s nasledkami ockovania a naslednym detoxom od vakcin. Jej mala nieco pojedla a skoncili v nemocnici, cize zo ziadnej detoxikacie neskoncila v nemocnici, ale z toho co zjedla! A stav malickej bol taky vazny, ze doktori jej povedali, ze to mozno neprezije a ona to nezvladla a vyskocila z okna. No ale malicka sa nakoniec z toho dostala. Takze nezavadzaj!!! Over si fakty kym tu niekoho budes nabuduce strasit. Ocividne to nebola tvoja kamaratka, ked ani nevies ako to bolo...

veriiii
26. dec 2014

@chovancova27 tak este musim zareagovat-nehnevaj sa, pozrela som si tvoj povodny prispevok k NU po ockovani..,kde pise,se 2 dni sa nechcel postavit na nohy.,nie 7 dni,ako pise tu.....
k tomu ekzemu- si samal pisala,ze ho mal aj manzel...
moja v case MMR uz chodila mesiac samostatne ,ale ocko bola do paze, ak by bola od nohy,zrejme by tiez sa nechcela postavit na bolavu nohu..ked si zoberies, ze MMR je ziva, reakcia moze byt prudsia..
kedze ste neboli u neurologa,tak to beriem ta,,ze tato reakcia nebola az taka prudka ako pises..