icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

senta_sofia
11. apr 2017

@adsumus ani by nemuseli nechavat nikoho ochoriet,stacilo by vysetrenie protilatok, to snad neeticke nie je a kludne u oboch skupin, nech sa vidi, co stoji proti comu

sardinka336
11. apr 2017

@jvlo čiže pre teba je nedostatočný dovod očkovať ak je 90% uspešnost vakcinácie....zaujímavá logika...

Predpoklad, ze pri kontakte s ohorením na 100% ochorieš je teda ,,výhodnejší,,.

peter952
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
11. apr 2017

@senta_sofia ked bol mumps na vychode, nakazili sa aj plne ockovane deti, nieto este dospeli

senta_sofia
11. apr 2017

@celasapremenim a vies o tom, ze ten mumps na vychode bol genotyp C, ktory sa neockuje?

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
11. apr 2017

@celasapremenim Na Východe bol mumps s genotypom G, kt. nie je obsiahnutý v našej vakcíne. Doniesli si ho domov naši rómski spoluobčania, ktorí vtedy migrovali medzi SK a UK kvôli soc. dávkam v UK. Treba trošku viac o tom čítať, kým tu niečo vykričíš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
11. apr 2017

@peter952 Ale ale, tak použi google nie len na kopčenie titulov AV kníh za účelom bezplatnej reklamy na MK😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
11. apr 2017

@peter952 proti tomu genotypu sa neockuje

adsumus
11. apr 2017

@kvieta bezplatnej

kvieta
11. apr 2017

@peter952 Už som uviedla, nebudem sa opakovať. Prečítaj si to ešte raz.

lauritka
11. apr 2017

@peter952 a to je podla teba ako aky argument? Ide o to.sa osypku ma na svedomi obete na zivotoch.vakcinacia ma umrtia drahy? Ze ju niektori oznacuju ako neskodnu chorobu.

kvieta
11. apr 2017

@adsumus Veď hej, bezplatnej.

lauritka
11. apr 2017

Pre vas antivaxerov je zas typicke.ze vsetko prekrucate.fakty.nefakty

adsumus
11. apr 2017

@kvieta ako vieš? pre mna je to len neoznačená reklama.

kvieta
11. apr 2017

@adsumus Síce vidíš, máš pravdu... Zasa nás premažú😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
11. apr 2017

@senta_sofia a k tvojmu zaockovanemu dietatu sa dostane len ten spravny genotyp? :D:D:D:D

senta_sofia
11. apr 2017

@celasapremenim Vies kolko chorob je, proti ktorym sa neockuje a ktore mozes dostat? Tak teraz kvoli tomu budem spochybnovat ockovanie, ze dieta ochorie na nieco, co ani ockovanie nepokryva? Pytala som sa ta, kde beries istotu, ze ochorie aj ockovany, tak skus este nejaky priklad, zrejme to mas nastudovane, ked sa s takou istotou vysmievas inym.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
11. apr 2017

@peter952 zase sa chytas len toho co ti vyhovuje.studii bolo urobemych viac nez dost. som to tu predtym postovala co sa tyka studi.pre o to co pozadujes je z hladiska etiky nemozne.zrejme necitas.len to co ti pasuje do tvojixh teorii. Ale nevadi.tento boj nevyhras a mozes sa na hlavu postavit. Ten tvoj ockovaci biznis ako tvrdis nekonci...Len sa sa zacina. sami ste si podpili konar pod sebou.ked ste presvedcovali ludi demagogiou..rozsiruju sa epidemie a nepristupuje sa k zastaveniu ockovania..naopak
Takze pis si tie tvoje sci fi teorie dalej.je ti to prd platne

celasapremenim
11. apr 2017

@senta_sofia ja si myslim, ze keby deti prekonali tieto detske choroby, tie, ktore tu rozoberame, konkretne mumps, rubeolu a osypky v detskom veku, urcite by to zabezpecilo skutocnu kolektivnu imunitu
tak ked sa spytas obycajneho pediatra na to, co sa pytas mna, tak ti povie, ze je to mozne, ze deti ochoreju aj na chorobu, voci ktorej su ockovane, to nie je nic takeho zvlastneho +jednym dychom sa pridava, ze priebeh bude urcite priaznivejsi, ale o tom nikto presne nic nevie zeby to muselo byt skutocne tak+
je to z roznych dovodov, napr. skladovanie vakcin, znizenie ich ucinnosti, preto sa napr. preockuva mmr, aby vychytali tych par percent ockovanych, ktori na ockovaciu latku nereflektuju po prvom raze, ci uz z toho dovodu, alebo z toho, ze si nevytvoria protilatky kvoli genetike napr.....tak radsej daju vsetkym dalsiu davku
:D ja sa nikomu nevysmievam, len sa cudujem kde ty beries tu istotu, ze ked mas decko ockovane na osypky a mumps, tak tie choroby nedostane, ak vznikne epidemia
vies v podstate sa sama sebe cudujem, co tu s tebou vobec stracam cas

senta_sofia
11. apr 2017

@celasapremenim stale si neodpovedala na otazku. Mumps kludne opat dostane aj clovek, ktory ho prekonal.

peter952
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
11. apr 2017

@senta_sofia som to hore dopisovala, kym ty tu vysilujes, vies co, uz nie som na teba viac ani zvedava co pises, chod vies kam a mozes aj vedla