icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

jvlo
13. apr 2017

@senta_sofia ale ja netvrdim,ze nemam lekara, ale ze si treba dat mega pozor komu doverovat. Ak ma niekto diplom,este neznamena,ze je dobry. Davam si velky pozor kto vysetri moje deti, po mojich skusenostiach to ani inak nejde

jvlo
13. apr 2017

@adsumus a to kde tvrdim?

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
13. apr 2017

@jvlo pytala som sa ta, ked si pisala o tom, ze je alergik a nie je ockovany, ze preco si to myslis, nevadi, neries, to nie je podstata veci. Dohady sa tykali toho, ze tazko posudis, co by bolo s tvojimi detmi, keby boli ockovane a ze to, ze su zdrave, nemusi mat s ockovanim nic spolocne.

Neziaduce ucinky ludia mozu hlasit aj sami. Preco ich nehlasia? Lebo antivax tvrdi, ze lekar je ten, kto ich hlasit ma a nerobi to a bla-bla. Podla mna by mali povedat, ze ale ak to lekar nerobi, robte to vy, nie vedome tu udrziavat tento stav, ze kydame na lekarov, ale nespravime nic.

Co sa tyka odskodnenia, zase je to len dezinformacia zo strany antivaxerov, ze neexistuje system odskodnenia, je to zalovatelne, len tu si kazdy mysli, ze niekto niekoho odskodni len z toho titulu, ze je to uvedene na pribalovom letaku. Preboha, ale to tak nefunguje ani v USA, kde maju vakcinacny sud, pretoze sa vzdy preukazuje aj kauzalita. Preto maju oni v pribalovom letaku uvedene, ze sa sleduje casova suvislost ich vyskytu v urcitom casovom obdobi po ockovani. Ale aj bez toho, aby to tu bolo vyslovne uvedene, tak to ide. Len je to proste nadlho, lebo lez sa ustanovia znalci, lez podaju znalecke posudky, spravia sa vysetrenia, to nie je zalezitost jedneho roka a je to znacne nakladne, jednak pravne zastupovanie a jednak naklady na znalecke dokazovanie.

Na druhej strane, nie je vzdy lepsie bit za svoju pravdu, ako vypisovat tu na fore story o udajnej otrave hlinikom? Mna doslova vytacaju tito ludia, pretoze oni sami podporuju tento system, ze sa zatvaraju oci, tvarime sa, ze sa nic nedeje. Tym, ze to budu vypisovat na fore a sirit svoje dohady, nic nedosiahnu. Netvrdim, ze je to jednoduche, ale stale je to lepsie ako nic. Bohuzial, vzdy to tak bolo, ze kto bol v prave, musel dokazovat, ze v prave je. To nie je nic nove.

A ja netvrdim, ze nemas lekara, to bolo zovseobecnene a netykalo sa teba. Je mi jasne, ze nemas jedneho, ale viacerych, kedze mate trosku ine problemy. Bohuzial vacsina ludi ma moznost posudit odbornost svojho lekara az ked sa vyskytne nejaky prolem. Dovtedy sa moze javit v pohode. Nasa lekarka ma velmi vela pacientov, ale osobne sa nestretla s tym, co sme mali my a musela som si hladat pomoc inde.

jvlo
13. apr 2017

@senta_sofia co by bolo po ockovani s dcerou? To nikto nevie, ale kontraindikaciu nema len tak. Viem co nam povedali lekari, ktory doverujem,to mi staci... Deti sa na sr neodskodnuju...to nemyslis vazne,ze ma rodic na jednej strane verit lekarovi a potom hlasit nu...

senta_sofia
13. apr 2017

@jvlo a preco? ved mozno prave to, ze lekar odmietne nahlasit NU je signalom, ze ta dovera asi nie je az taka vzajomna, ci? A co je na tom zle, ak to spravi rodic?

Deti sa neodskodnuju, lebo nikto, kto ma poskodene dieta doteraz zalobu nepodal. Ty mas mozno nastudovanu imunologiu, nemyslim si, ze by riesila tuto oblast, tak sa skus popytat tych, co sa vyznaju zase trosku v prave 😉

prevenar
Odpoveď bola odstránená
aristka
13. apr 2017

@prevenar kedze ty mas dieta zaocko ,co odporucas ako prevenciu nakazy vysokoinfekcnymi osypkami ,kedze ide o silne viruletnu inf.prenasanu kvapockovou infekciou ,plus kolko moze trvat rekonvalescencia ,plus co odporucas pri danej chorobe aky liecebny rezim....

prevenar
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. apr 2017

@endysa a prečo malo problémy s dychaním, vlastne ale ked je astmatik, tak sa dá zachvat očaakávať hocikedy, odvtedy už nemal zachvaty?

adsumus
13. apr 2017

@jvlo aku ma tvoja dcerka kontraindikáciu?

aristka
13. apr 2017

@prevenar ja som na bojisku denne ,ale tu sa snazim o diskusiu ,do tvojej skupiny nemam pristup a myslim si ,ze si tam tvoju teoriu nevysvetlil ...

jvlo
13. apr 2017

@adsumus alergia na vajce...kontraindikacia na mmr, alergia na mliecne zlozky....hexa,ku pneumokokom medzi 4 ocami neockovat, kedze v jej pripade sa neda presne dokazat, na ktore chemikalie je alergicka..... tie potravinove su tak silne,ze aj pravdepodobny obsah alergenu vo vakcine v jej pripade nemozu riskovat...

adsumus
13. apr 2017

@jvlo na ktoré chemikálie by mohla v pneumokokovej reakcie by mohla reagovať? su to všetko zložky s ktorými sa dostavme do kontaktu bežne.

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
13. apr 2017

@endysa je ok nadstaveny na liekoch a co vyslo v testoch u alergologicky.

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. apr 2017

@endysa takže drobec mal astamticke záchvaty pred očkovaním, po očkovaní a potom už nie, myslela by som si, že mu očkovanie pomohlo na tvojom mieste.

endysa
Odpoveď bola odstránená
jvlo
13. apr 2017

@adsumus v zlozeni su latky,ktore sa v tele nenachadzaju bezne

endysa
Odpoveď bola odstránená
aristka
13. apr 2017

@endysa ved ti museli dieta otestovat ,aspon na to najcastejsie ....ved co mas v ocku mas aj v potravinach ...jedine ,ze by islo o inhalacny alebo stresovy podnet....

adsumus
13. apr 2017

@jvlo na ktoré konkretne ti povedali, že by mohlo mať alergicku reakciu?

aristka
13. apr 2017

@jvlo napriklad....

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. apr 2017

@endysa vysadiť liečbu na astmu? to kde si vyčítala, uvádzaš, že pred očkovaním tvoje dieťatko malo zachvaty, chvilu po očkovaní a potom už nie, takže je na zamyslenie, či to nebolo aj tým očkovaním, že záchvaty prestali. ja som sa dusila po prekonaní zápalov horných dychacích ciest, takže znížený vyskyt zápalov po zaočkovaní mohol mať dopad na početnosť dusenia.

endysa
Odpoveď bola odstránená