Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@endysa ak máš pocit že tvoje dieťa má nežiaduci učinok vakcíny prečo nevypíšeš tlačivo a nepošleš ho na príslušne miesta, nech sa vyjadria http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/hlaseni... miesto toho tu uvádzaš informácie ktoré nedávaju hlavu ani petu, protirečiace, potom si to dáš pomazať a na druhý den zasa začneš odznova? ja to nechápem.
@endysa pred uvedením do obehu každa vakcia podstupuje niekolko klinických studii, kde sa zapíšu všetky neočakávane reakcie, tie sa uvádzaju komplet všetky do letáku aj ked medzi niektorými sa nikdy nenájde suvislosť a ide o náhodu (utopenie, autizmus) a niektoré sa preukážu ako následok očkovania, opuch končatiny, krče, alergicke rekacie. nasledne sa sleduje a kontroluje počet nežiaducich učinkov očkovania a vyhodnocuje ich bezpečnosť vo všetkých statoch cez zdravotnícke organizácie a to každoročne. http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnoteni...
@endysa klinicka studia zapíše všetko čo sa vyskytlo po očkovaní do letáku bez toho aby stanovila príčinnu suvislosť. zápal mozgu po očkovaní je určený na približne jeden z niekolkých milionov očkovaných a nevieme, či ho sposobi okčovanie alebo niečo ine. je to stav kde dieťa má dlhšie ako 24 hodín znížene vedomie a musí byť hospitalizovane. vyskytne sa od piateho do 15 dna po očkovaní.
Malo ktory lekar to nahlasy,mlo ktory to aj do karty napise,malo ktory vam aj cez internet poradi,skor vam odporuci pediatra,ktoremu o nu mate povedat no a pediater urobi z vas precitlivenu mamicku,ktora vsetko do podrobna sleduje.na mne sa lekarka zabavila ked som jej povedala,ze ma hlienovu stolicu s krvavimi zilkami.mala aj na to smiesne odvovodnenie a co sa tyka hlasenia nu na uvzsr to tiez ziadna odpoved.takze mozem povedat ze je to len na mamicke aby sledovala aspon tyzden pred ockovanim dieta a ked maju v rodine problemi s alergiou a imunit.systemom njprv vysetrit krv a potom ockovat
@endysa nenahlasuju samozrejme, zevraj je s tym spojena administrativa, urcite opuchlina a zatvrdnutie v mieste ockovania s ockovanim nesuvisi, detto zihlavka po po ockovaní (musel sa asi poprhlit) teplota a bolesti - asi bol chory pred ockovanim ale na prehliadke sa to nezistilo
nahlasuju sa len promile (ani nie percenta) pripadov kedy sa prejavia neziaduce ucinky po vakcine... a to je jeden z dovodov preco zacinaju rodicia zvazovat lebo z nich niekto robi blaznov... a ovce bez prava na vysvetlenie a nazor
😂 AV su majstrami v konšpiračných teoriach
“Ste podplatení farmaceutickými firmami”
Kritici odporcov očkovania sa skôr či neskôr stretnú s obvinením z podplatenia farmafirmami. Je to zrejme najčastejší ad hominem útok zo strany odporcov, ktorí obviňujú zástupcov verejného zdravotníctva z brania finančných alebo iných úplatkov od farmaceutických firiem. Toto obvinenie mení smer diskusie – obhajca očkovania zrazu musí obhajovať vlastné motívy, čím sa vlastne antivakcinačný tábor oslobodzuje od výzvy na predloženie vedeckého dôkazu. Použili ho i na zámerné poškodenie dobrej povesti vedcov ako David Gorski či Paul Offit.
Nezáleží však, či je alebo nie je niekto „podplatený“ farma firmou, lebo to nemá žiaden vplyv na samotný vedecký dôkaz. Keďže odporcom očkovania chýba dôveryhodný dôkaz, ktorým by podporili vlastné pozície, uchyľujú sa k útokom na osobu (ad hominem), vrátane údajného podplácania farma firmami, čím sa vyhýbajú zmysluplnej reakcii pri dožadovaní sa vedeckých dôkazov.
ale asi si fakt urobim nejake školenie 🙂 necham sa poučit, aby som mohla prispievat 😉

@lauritka Musím reagovať. A všetci čo sa ozveme ( a pritom rešpektujeme názor druhej strany), že neočkujeme tak sme len "blbé ovce" čo sa riadia netom a hlavne MK......Bolo by dobré viac slušnosti na oboch stranách. Mne sa tiež nepáči agresívny prístup - či už na jednej alebo druhej strane. Ja rešpektujem názory iných tak nech sú slušne rešpektované aj tie moje - to je všetko. Ja som sa nikdy neriadila názormi MK.