icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

lauritka
28. máj 2017

@teegreen zase od veci, iny komentar od teba som ani nečakala. čo sa tyka argumentacie, inak nevieš. s tymto debatu končim s tebou. zase som sa dala do toho zatiahnut. tlapkaj ho po pleci dalej.

adsumus
28. máj 2017

@teegreen ty si kto, že tu ideš rozhodovať kto tu ma a kto tu nemá prispievať? mna by zaujímalo ake máš ty skusenosti, už sa ta pýtala aristka. máš deti očkovane, či vylučne iba odrádzaš iných od očkovania tuná na MK?

aristka
28. máj 2017

@teegreen fakt sorry ,ale na tvoju uroven nepadnem ...

adsumus
28. máj 2017

@aristka ono sa dobre bubáči iných, ked vlastne detičky pekne v bezpečí.

babatkoo
28. máj 2017

Syn je uz mesiac a pol po MMR. Iba jeden den mal 38 zvysenu teplotu. Vpich vobec nebol vidiet, neopuchol, takze za mna spokojnost. A tak velmi som mala obavy.

peter952
Odpoveď bola odstránená
zuzipap
29. máj 2017

...strata casu tu na tom modrom konovi... raz za cas tu clovek pride a hned tolko znechutenia... tema "o vedlajsich ucinkoch mmr" sa zmenila na temu "podme sa vsetci fajne pohadat o ockovani, ved este stale toho nebolo dost"... treba si uvedomit, ze kazdy jedinec reaguje na vsetko odlisne, a to vratane vakcin a liekov a kadejakych xenobiotik... tak ako vsetko cudzorode, co organizmus prijme, samozrejme, aj vakciny mozu mat rozne vedlajsie ucinky... a co sa tyka problematiky autizmu, autizmus vznika kombinaciou GENETICKYCH faktorov s faktormi prostredia... cize geneticka predispozicia zohrava zasadnu a dolezitu ulohu... nikdy nic nie je len cierne ani len biele a kto to vidi veci len takto dvojfarebne, zmysla dost obmedzene... treba hlavne zvazovat pre a proti, vyhody a nevyhody... ja som dala zaockovat svoje dieta a dam aj ostatne, ked budem este nejake mat, pretoze som presvedcena o tom, ze tym svojmu dietatu pomozem, ze tak vyrazne znizim riziko a pravdepodobnost nakazenia... som zvedava, kolko neockujucich mamiciek by utekalo dat dieta zaockovat, pokial by ozaj prisla nejaka epidemia, to uz by zrejme vedlajsie ucinky vakcin isli bokom... mimochodom, sme piaty den po mmr a doposial vobec nic, ani opuch, ani vysyp a teplotka bola len 37,3°C... to zo zubkov sme mali vyssie horucky... ale ako som uz pisala, kazdy jedinec reaguje inak... dovidenia, modry konik, niekedy nabuduce si mozno este pridem co-to precitat a pokrutit hlavou...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
sassannka
29. máj 2017

Je zvláštne, ako niektoré užívateľky potrebujú mať za každú cenu posledné slovo, aj keď už nemajú čo povedať.
Táto téma mala byť už dávno zamknutá, alebo odstránené nevhodné príspevky mimo nej. Už dávno sa tu neriešia reakcie na MMR vakcínu detičiek, ktoré ju reálne dostali. Akékoľvek propagovanie anti-vax je tu úplne z cesty, keďže zakladateľka v súlade so zákonom svoje dieťa nechala zaočkovať.
Naozaj by tu podaktorí mohli mať toľko sebareflexie, aby svoje názory prezentovali v skupinách a diskusiách na to určených, pretože nikoho, kto si túto tému otvorí, ich postoj zaujímať nebude.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
29. máj 2017

@sassannka vsimas? Zas musi mat teegreen posledne slovo :D

sassannka
29. máj 2017

@teegreen Trošku všímavosti nikomu nezaškodilo, ja už jedno dieťa na svete mám, komplet očkované + ešte nejaké doplnky k tomu, kiahne, rotavírusy, rozšírené pneumokoky 🙂 Aj k téme som sa tu už vyjadrila: MMR sme znášali lepšie, ako Hexu, len mierny výsyp po cca týždni, ale bez zmeny správania drobca 🙂 Teploty tuším len prvý deň okolo 37, ale malý bol úplne v poriadku, ani si nevšimol, že bol očkovaný.

aristka
29. máj 2017

@teegreen ty povedz ako je to s tvojimi detmi a ocko ...ci si v teme ...

adsumus
29. máj 2017

@teegreen už si konečne napísala ako tvoje deti zvládli mmr očkovanie, či stale len lustruješ kto može kto nemože prispieť?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
aristka
29. máj 2017

@adsumus takze nonstop spamuje temu ...asi tiez jedna ,co ma deti zaocko ...

sassannka
29. máj 2017

@teegreen Myslím, že obavy o imunitu môjho syna mať starosť nemusíš, angínu mal len jeden jediný krát, aj to chytil od babky streptokoka ešte v čase, kedy ani očkovaný nebol... Za posledný rok mal zvýšenú teplotu dvakrát a ani raz nebola pôvodcom prenosná infekcia... Vzhľadom na to, že sama sa pohybujem vo vysokorizikovom, infekčnom prostredí a on od roka a pol navštevuje kolektívne zariadenie, to považujem za úspech.
Keď v jasličkách zúril rotavírus, prvú vlnu si môj zaočkovaný syn ani nevšimol (zato 3 detičky z 18 skončili v nemocnici) a druhú sme prekonali s maximom 4x zvracanie za prvý deň, pričom medzitým normálne prijímal stravu aj tekutiny a celkovo nepôsobil chorým dojmom. Preto budem vždy aj Rotarix vrelo odporúčať.
Ale pochybujem, že by Ťa naozaj zaujímal stav imunity môjho očkovaného syna, ty si skrátka internetový troll, ktorý nemá čo povedať, evidentne sa doma nudí a preto sa dotýka citlivých tém, do ktorých ani nerozumie a ani sa k nim nevie a nemôže vyjadriť, len za jasným účelom provokácie ostatných užívateľov. A to vôbec nie je z mojej strany urážka, to je len vecné pomenovanie Tebe podobného užívateľa, ktoré nájdeš aj vo Wikipédii.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jarhal
29. máj 2017

👍

jarhal
29. máj 2017

@sassannka
👍👍👍

monka338
29. máj 2017

👏👏👏👏👏👏👏🖒🖒🖒🖒🖒🖒

lauritka
29. máj 2017

@peter952 internet znesie vela.. a aj sci fi pribehy anonymnych ludi na internete.. to ma byt akoze dokaz ? prečo neočkovat? bože...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
29. máj 2017
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
29. máj 2017

@peter952 urob si ju sam 😀

peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
29. máj 2017

@peter952 vieš čo petulko? Bež do druhej témy. Tam po tebe žiadajú dôkaz a doteraz si nemal odvahu na to reagovať.

Ale inde sa zrazu realizujes. Čo je u teba bežne.
Očividne keď ide o jasne dôkazy, tak si ako vždy totálne zlyhal.

moonlight1210
29. máj 2017

@peter952 Mmch, teba iba potieraju ako internetového trolla. Teba nikto nepresviedča. Nefandi si.

Iba pred tebou a tvojimi klamlivými prekrutenymi info zachraňujú iných.
Aby mali šancu si robit názor na základe reálnych info za i proti ockovaniu. Nie na základe tvojich zavadzajúcich popodciarkovanych vystrizkov z bulvárnych časopisov a obrázkov.