Ako odmietnuť povinné očkovanie bez pokuty?
Ahojte bez hejtov prosím. Písala som tu pred par dnami ze mam mamu s hepatitídou A v nemocnici. Volala mi hygiena ze očkovanie je vysoko odporúčané a mam ísť na testy, o pár hodín mi volala moja Dr ze jej prišlo nariadenie ze to očkovanie je povinné a nariadené. Ako ani mi nedali na výber. Ako postupovať? Keď to chcem odmietnuť? Keby aj som už nakazena ale zatiaľ nemám prejavy len mi to môže poškodiť nikdy sa neockuje keď je nejaký zdravotný problém. Som 2 týždne po covide imunita ešte nie je top. Aká je výška pokuty? Na vyšetrenia pôjdem karanténu nemám. Krv moč čokoľvek dám. Ale vakcínu nechcem, teraz sa na to necítim. Skúsenosti?
Hepatitída typu A, známa aj ako infekčná žltačka alebo "choroba špinavých rúk", je vysoko infekčné ochorenie spôsobené vírusom hepatitídy A (HAV). Prenáša sa fekálno-orálnou cestou, najčastejšie cez kontaminované potraviny a vodu, ale aj priamym kontaktom s infikovanou osobou. Infikovaná osoba je nákazlivá najmä v období dvoch týždňov pred a jedného týždňa po vypuknutí žltačky
1. Ideš sama proti sebe a ohrozujes sa
2.Nezijes sama predpokladám,ohrozujes aj svoje okolie a blízkych.Pokuta je to najmenšie,čoho by som sa na tvojom mieste bala
@doriiis mam 2 deti a som na nich sama keď ohrozí seba vakcínou kto sa o nich bude starať? Robím s ľuďmi denne fakt x opilcov fetakov bezdakov osadníkov fakt špinavých a znečistených ľudí už vyše 3 rokov a nestalo sa nič. Nejaké extra obavy z ochorenia nemám. Som v rizikovom prostredí a mala som super imunitu raz za 2 roky chorá aj to niekedy nie.
@doriiis mam 2 deti a som na nich sama keď ohrozí seba vakcínou kto sa o nich bude starať? Robím s ľuďmi denne fakt x opilcov fetakov bezdakov osadníkov fakt špinavých a znečistených ľudí už vyše 3 rokov a nestalo sa nič. Nejaké extra obavy z ochorenia nemám. Som v rizikovom prostredí a mala som super imunitu raz za 2 roky chorá aj to niekedy nie.
@anonym_autor tak im zavolaj späť a pýtaj sa.Po Covide sa určite neockuj neskôr by som to zvážila, keď pracuješ v rizikovom prostredi
@anonym_autor Ak pracuješ v rizikovom prostredí očkovanie si už dávno mala mať
Pokuta za odmietnutie je do výšky 330 eur
@anonym_autor Ale vies o tom, ze hepatitida nema s imunitou nic spolocne, vsak? Praveze pri 2 detoch by som uz bola davno ockovana. Ked to dostanes, kde pojdu deti? Do detskeho domova s ty na infekcne?
inkubacna doba je az 6 tyzdnov. ak sa poda vakcina do 14 dni od kontaktu s ochorenim tak sa stihne vytvorit imunita.
@anonym_autor ....wau.Pracujes v rizikovom prostredí a nie si zaočkovana? Gratulujem.Tak,každý máme radi iný druh adrenalínu.A to,že sa dva roky nestalo nič neznamená,že sa nemusí nikdy
Normálne.
Odmietneš, vyrúbia ti pokutu, zaplatíš.
Rozumy o očkovaní/ neočkovaní ti dávať nebudem, na to tu máme iné odborníčky " lekárky, epidemiologičky "
@anonym_autor bez ohľadu na tvoju aktuálnu situáciu, ak pracuješ v rizikovom prostredí, ty si nad tým očkovaním ani neuvažovala? Toho by som sa bála viac… Lebo teraz o tebe vedia, že si kontakt, ale nemusí to tak byť vždy… A tri roky sa nič nestalo, ale určite nedáš ruku do ohňa, že ani v budúcnosti sa stať nemôže, či?
mudr nech ti dá písomne že sa musíš očkovat
kludne sa môžeš tvarit že nevieš o tom že sa máš
pokuta je do 330€ , na hygienu ked ta predvolaju tak chod rovno s potvrdením kedy si mala covid,
@anonym_autor na hygiene ti odporucili sa ockovat, tvoja dr ta strasi a zavadza lebo ty tuto povinnost nemas v ziadnim pripade. neviem o ziadnom povinnom ockovani pre dospelych, je to iba odporucane nic viac, tvoja Dr. klame ze je to povinne, a uz vobec ti nemozu dat pokutu za odmietnutie.
Podľa práce. ktorú popisuje by mala mať povinne očkovanie zo zákona, bez ohľadu na jej súčasnú situáciu. Je zvláštne, že ho zamestnávateľ pri nástupe nevyžadoval
Tak a teraz ti všetky zatlieskame...🤦🏻♀️
Vyslovene im musíš povedať, že nechceš a hotovo. Pokutu neviem v akej výške budeš musieť zaplatiť ale nemyslím si že to bude nejaká veľká suma. Stoj si za svojim, je to tvoje telo.
@anonym_autor Zmen doktorku. Ockovanie proti hepatitide A nieje na Slovensku povinne. S vinimkou zdravotnikov.
Ahojte, v rámci mojej dizertačnej práce realizujem výskum zameraný na očkovanie. Vzorkou sú rodičia detí do 5 rokov/osoby v očakávaní. Veľmi by nám pomohlo keby ste si našli pár minút na vyplnenie dotazníka nižšie a podelili sa s nami o svoj pohľad.
Ďakujem!
https://forms.office.com/e/TzDVi3gsaQ

Hepatitída typu A, známa aj ako infekčná žltačka alebo "choroba špinavých rúk", je vysoko infekčné ochorenie spôsobené vírusom hepatitídy A (HAV). Prenáša sa fekálno-orálnou cestou, najčastejšie cez kontaminované potraviny a vodu, ale aj priamym kontaktom s infikovanou osobou. Infikovaná osoba je nákazlivá najmä v období dvoch týždňov pred a jedného týždňa po vypuknutí žltačky
1. Ideš sama proti sebe a ohrozujes sa
2.Nezijes sama predpokladám,ohrozujes aj svoje okolie a blízkych.Pokuta je to najmenšie,čoho by som sa na tvojom mieste bala