Aký je váš názor na povinné očkovanie na Slovensku?
Táto téma je tu viac krát opakovaná, no málokto sa k nej vyjadruje. V poslednej dobe som tu však zaznamenala viac reakcií, viac negatívnych...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/14petulka88/...
http://simonka.webnode.sk/o-nas/...
Veríme štátu, pediatrovi, veď prečo by chceli pre nás niečo zlé, prečo by nás nútili k niečomu, čo by nášmu dieťaťu uškodilo...Ale priznajme si, čítame príbalové letáky od liekov? Čítame ich aj od vakcín, ktoré dávame pichať do nášho malého mimi?
Mnohé si poviete, je to dané štátom, nečítam, neštudujem, je to dané, tak prečo sa mám zaujímať?
Ak to vezmem laickým rozumom, v mnohých európskych štátoch nie je očkovanie povinné. Ako to, že tam nemajú epidémie, existuje obrovská migrácia ľudí, ako to, že tu nič také nie je?
Na MK je jedna téma ,,Nesúhlas s povinným očkovaním". Ale pochybujem, že ich mnohé mamičky čítajú. Tu sú najmä odporcovia očkovania.
Tak, ako si mamičky čítajú a študujú vlastnosti kočíka, ktorý vyberá pre svoje mimi, by si každá mala preštudovať aj túto problematiku.
Aký je teda váš názor na povinné očkovanie na SR? Študujete si sama informácie a príbalové letáčiky, či dôverujete pediatrom?
@evicka_po co sa ti na tom nezda ? 😀 ved to je logicke .. ja som pocul ,ze alkohol v malych davkach v akomkolvek mnozstve je absolutne neskodny 😵
myslim ,ze to plati aj na vakciny .. kludne ti ich moze niekto pichnut aj 100 naraz , jedine co je dolezite je , aby boli vpichy 20cm od seba . potom bude tvoj mozog registrovat iba jednu davku hlinka a tych dalsich 100 , alebo aj 1000 uz bude ignorovat ! 😀 ja v tom vidim absolutne jasnu logiku 😵
Myslím, že tuto situaciu okolo hlinika zbytocne dramatizujes, hlinik je pre teba dobry . potvrdi ti to 9 z 10 vyrobcov vakcin 😵 😵 😵
Neočkujem, treba čítať a zistovať fakty o očkovaní. Ak sa Vám nechce, tak si pozrite toto 3minútové video o zložení vakcín:
Dali by ste si to ?
@adsumus Napriklad Petras spochybnuje studiu co sa robila na dvoch myšiach (preukazala toxicitu hlinika), ale sam svoje tvrdenia zaklada na testoch na jednom dospelom kralikovy a z toho vyvodili zaver, kde v tele sa hlinik uklada. Inak, nikto tu nehovori, ze dieta po podani vakciny je okamzite otravene hlinikom. Ale ten sa uvolnuje postupne a uklada sa rozne v tele. Vo vakcine je na rozdiel od potravy viazany v zlcenine, cize tak ako sa nedokaze lahko vstrebat do krvi, tak isto ma potom problem ist z organizmu von. A ty vies kde sa tym detom uklada a kumuluje? Verim tomu, ze mnoho deti ma tu smolu, ze sa ulozi na nespravnom mieste. V hlave ti praskne malilinka cievka a lezis v kome alebo mrtva. Co ak sa hlinik hoci v malom mnozstve ulozi v mozgu na nespravnom mieste? Myslim, ze doposial toto nikdy nikto neskumal a aj Petras priznava ze iste percento (vyvodil z kralika, u malych deti co nemaju dobru hematoencefalickáú bariéru v mozgu to moze byt celkom inak..) sa uklada aj v mozgu. Je tam neskodny?
@evicka_po Toto je najnovšia štúdia, ktorá opätovne preukázala, že očkovanie s pridaným hliníkom preukazuje extrémne nízke riziko pre deti. Ja sa však obávam, že AV nič, nikdy nebude stačiť, žiadna štúdia, žiadne dôkazy.
Ľudia sa musia rozhodnúť, toto sú fakty, najnovšie poznatky, 60 rokov používania a testovania vakcín.
“Updated aluminum pharmacokinetics following infant exposures through diet and vaccination.”
Vaccine 29 (2011) 9538-9543
doi.org/10.1016/j.vaccine.2011.09.124
@kvieta ake skratene ockovanie mas na mysli? a ak je to fakt o postupnom uvolnovani - tak ak ti pichnu naraz dve vakciny uvolnuje sa z dvoch miest hlinik a nie z jedneho co je podla mna este horsie. Uvolni sa ho logicky do organizmu viac v jednom casovom useku. Z toho hladiska ja daleko lepsie pichnut jednu vakcinu a o mesiac druhu. Aj ked v konecnom dosledku je to jedno, lebo iste percento aj tak ostava niekde v tele a mozeme iba dufam ze nahodo to nezariadi tak, ze sa naakumuluje na jednom a nespravnom mieste...
@evicka_po Očkovanie predstavuje určité riziko, ale na druhej strane sú ochorenia, ktorým sa dá ním zabrániť. Na internete sa množia prípady nezaočkovaných detí, ktoré si nesú vážne následky na zdraví. Naposledy som čítala príbeh mamičky, ktorej neočkovaná dcéra ochorela na mumps a ohluchla. Nemáš pocit, že riziko chorôb je omnoho vyššie ako NU z očkovania? Aký je tvoj pocit?
@adsumus to fakt mas taku potebu stale presviedcat o svojej pravde? vsak ked je pre teba riziko chorob vyssie, si ockuj, u mna je napr. riziko NU po ockvoani ovela vyssie ako riziko tych chorob....a ja som nielen citala, ale aj zazila 😉 🤐
@evicka_po tvoj prispevok zo 7.54 ...velmi pravdepodobny, doteraz som si celkom nevedela vysvetlit ako doslo u zdraveho dietata k mozgovej prihode bezprostredne po ockovani.....toto sedi (hlavne, ked to lekari pripustali a ako prve sa pytali, kedy a ci bolo dieta ockovane)......pre mna moze byt studia napisana aj svatym Petrom, to co vidim a zijem je autenticke....
kde je kalendár na očkovanie pre deti narodene v roku 2013? pls linku
@elise http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
@sorciera24 Chápem ťa a plne akceptujem tvoje stanovisko k danému problému. Pýtala som sa evičky.
chcem relevantnu info prosim moja dcerka bola očkovaná hexavakcionou (aj syn v roku 2006 narodený ) a druhou vakciou ktorej názov neviem ale viem že je to tá vakcina ktou iniciativne maminy kupovali a dávali deťom (2006,2007) a nakoniec to vydupali ako základneočkovanie povinne. týmto maminám veľmi dakujem za strpčenie života. dcerka po tejto vakcine sa uplne zmenila, večer si nvie nájsť polohu na spánok a menej začala papať. na o je tá druhá vakcina vôbec dobrá??????? ešte nás čaká druhá várka koncom mája čo sa stane ak jednu dostala a a druhu odmietnem ( nie hexu )
ešte doplnujuca otázka plati sa za jednotlive odmietnutia alebo maximum pokuty? kolko vyjde pokuta za jedno odmietnutie? viem že RUVZ TT dáva pokuty aj matke aj otcovi ale neviem z akej sumy
@elise pokuta 330e je maximalna suhrnna suma za vsetko. ..ono maju limit od 0 - 330e. to znamena, ze oni ti NEMUSIA dat ziadnu pokutu ..resp. mozu ti dat pokutu vo vyske 0e . ..preto sa v niektorych okresoch nepokutuje. oni ti pokutu CHCU dat
na to sa neda odpovedat, je to podla toho ako sa vyspia . cize ked dostanes za 1 vakcinu rovno 330e ..ale potom ta uz dalej nemozu pokutovat ..alebo za kazdu vakcinu ti davaju 60e ..az kym nedorazia po sumu 330e . niekde dostanes 100e a uz ta nepredvolaju znovu.
dufam,ze som to vysvetlil pochopitelne 🙂
@zigy to nie je pravda,, vakciny , aj hlinik , aj ortut , aj formaldehyd aj uplne vsetko co obsahuju je UPLNE ABSOLUTNE NESKODNE! uz si to do kelu zapamataj 😵 😵 😵 skodlivost tychto toxickych latok je len konspiracna teoria, v skutocnosti su praveze pre tvoje telo velmi prospesne, specialne pre deticky pod 2 roky ked nemaju kvno-mozgovu barieru. potvrdi ti to 9 z 10 lekarov (ktori ziju z predaja vakcin) 😅 a potvrdi to to aj Ujo Simko 😀 ..on ma k tomu este aj taku "specialnu teoriou relativity" 😀 chyba mu uz len ta Nobelova cena ..ale aj to bude !! PANDOKTOR si ju isto zasluzi !
@adsumus Petras ten clanok na vakciny.net opiera na studiu, ktora bola robena na dvoch, slovom DVOCH zajacoch! odborne mu odpovedala prof. Strunecka
@adsumus no, standardna situacia. Ja sa bavim o hliniku a o tom co pan Liptak povedal, ze sa mi to nezda logicke. Neviem preco mi tu kladies otazky uplne mimo temu. Na temu ockovanie ako take som sa uz sto krat vyjadrila a citala si to aj ty. Neviem co tym sledujes...Pojdeme si ti teraz prehadzovat rozne pripady zo sveta, kde bolo dieta postihnute chorobou vs. ockovanim? Mala by si kriticky pozerat aj na vakciny, lebo ver ci nie aj na ich strane sa najdu nedostatky. Vid.pan Liptak.
@tin007 Táto pani bola v roku 1998 strieborným bludným balvanom za "Za transcendentálně-holistický pohled na fyziologii člověka, získaný přímo z „kosmického vědomí“
Bludný balvan : "uděluje Český klub skeptiků Sisyfos „pro zvýraznění přínosu jednotlivců i různých spolků k matení české veřejnosti a rozvoji blátivého způsobu myšlení“.[Cena je pravidelně udělována každý rok a to vždy za rok předchozí.
@adsumus myslim, ze v skupine o ockovani som sa uz neraz vyjadrila aky je moj postoj k ockovaniu. Opatrne a s rozumom. urcite nemam strach zo vsetkych chorob...ak by som mala tak nemozem vyjst ani na ulicu. Jasne, stat sa moze vselico, ale taky uz je zivot. Niesom odporca ockovania, obrnu ci tetanus by som u svojho dietata neriskla...ale mumps alebo rubeolu, osypky, v mladom veku, nie na stare kolena, toho by som sa az tak nebala...ale ockovat dat MMR, no neskor.
@evicka_po MMR vakcína predsa neobsahuje hliník, iba tie, čo si dala zaočkovať. Vtedy si sa nebála účinkov hliníka?
@adsumus viem ze MMR neobsahuje hlinik. Ked som dala ockovat nevedela som ze vakcina nejaky vobec obsahuje. Tebe to lekarka povedala pred ockovanim? To som sa dozvedela az po druhej davke. Tretiu hexu som dala, lebo ako som uz napisala, to by som si nedovolila neockovat, ale synflorix som odmietla, prave preto, ze sa mi zdalo zbytocne zatazovat moje dieta tymto ockovanim s pochybnym efektom. MMR vakcina napriek tomu, ze neobsahuje hlinik ma mozne zavazne nez.ucinky, zrejme preto, ze je to ziva vakcina, tak v zaujme mojho dietata ju dame neskor. Ale to sme si uz tiez myslim vydiskutovali inde... ;)
@adsumus a zase raz mi podsuvas co som nepovedala. Kde som tvrdila, ze MMR obsahuje hlinik? To som ti uz odpovedala na tu tvoju otazku aky mam nazor na ockovanie. Stale miesas veci, ktore nepatria do jedneho vreca. Ked sme sa bavili o hliniku zacali si, s tym ci sa nebojim chorob. Odbehla si od temy. Ked som zase pristupila na tu hru, vracias sa k hliniku...
@evicka_po Bola by som veľmi nerada, ak by si si myslela, že ti niečo podsúvam. Vážim si rozhodnutie každej maminky, lebo viem, že ho robí v najlepšom záujme svojho dieťaťa a nikdy by som si nedovolila nikoho za jeho rozhodnutie ohľadom (ne)očkovania posudzovať. Mala som len dojem, že sa bojíš očkovať MMR kvoli hliníku a chcela som ti povedať, že toho sa báť nemusíš. Teraz vidím, že som sa mýlila.

@adsumus OK 😉