Aký je váš názor na povinné očkovanie na Slovensku?
Táto téma je tu viac krát opakovaná, no málokto sa k nej vyjadruje. V poslednej dobe som tu však zaznamenala viac reakcií, viac negatívnych...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/14petulka88/...
http://simonka.webnode.sk/o-nas/...
Veríme štátu, pediatrovi, veď prečo by chceli pre nás niečo zlé, prečo by nás nútili k niečomu, čo by nášmu dieťaťu uškodilo...Ale priznajme si, čítame príbalové letáky od liekov? Čítame ich aj od vakcín, ktoré dávame pichať do nášho malého mimi?
Mnohé si poviete, je to dané štátom, nečítam, neštudujem, je to dané, tak prečo sa mám zaujímať?
Ak to vezmem laickým rozumom, v mnohých európskych štátoch nie je očkovanie povinné. Ako to, že tam nemajú epidémie, existuje obrovská migrácia ľudí, ako to, že tu nič také nie je?
Na MK je jedna téma ,,Nesúhlas s povinným očkovaním". Ale pochybujem, že ich mnohé mamičky čítajú. Tu sú najmä odporcovia očkovania.
Tak, ako si mamičky čítajú a študujú vlastnosti kočíka, ktorý vyberá pre svoje mimi, by si každá mala preštudovať aj túto problematiku.
Aký je teda váš názor na povinné očkovanie na SR? Študujete si sama informácie a príbalové letáčiky, či dôverujete pediatrom?
@adsumus Myslis konkretne MMR? Ja uz neviem, bavim sa s inou osobou ako vo vasej skupine? Viedli sme tam celkom dlhu debatu o tom co pisal Petras na svojej stranke, ze deti po druhom roku daleko lepsie toleruju MMR vakcinu. Uz si nespominas? To mam to iste dookola kolko krat opakovat, ved sme sa o tom uz bavili! Bojim sa konkretne NU, ktore moze vakcina mat. Pribalovy letak ti hadam posielat nemusim!
inak, keby niekto tuzil vediet zlozenie toho co ide dat pichnut svojmu dietatku, tak tu je zoznam ockovacich latok kt. sa u nas pouzivaju + zlozenie + podrobny rozpis o aku latku ide.
očkovanie proti tbc sa zrušilo, dnes som sa dozvedela že ani nie ročné dieťa umrelo na akútnu tbc.
Způsob nákazy tuberkulózou
přímým stykem s nakaženým člověkem, vzácně může být zdrojem zvíře. Nejčastějším způsobem je vdechnutí suchou nebo vlhkou cestou (přenos kapének s ústním, průduškovým nebo nosním obsahem při řeči, kašli či smrkání - dosah kapének může být až 3 m).
Pozitivní je fakt, že k nakažení nestačí krátkodobý kontakt se zdrojem infekce. Je potřeba být v kontaktu s nemocným alespoň čtyři hodiny, jinak se tuberkulózní bacily do našeho organismu nedostanou
čo to bolo za matku, ked dovolila chrchlať na dieťa nakazenú osobu, taký dlhý čas??? Za toto naozaj tá choroba nemôže, to je zlyhanie zodpovednej osoby.....
http://www.stv.sk/online/archiv/spravy-stv?id=5...
Pre doplnenie informácie, aby sme vedeli o čo ide.
@petah82 bububu, inkubačná doba je 10 dní až 3 mesiace, dieťa bolo opakovane hospitalizované v nemocnici na izbe s inými deťmi, išlo o vysoko virulentnú formu rezistentnú na antibiotika, ak tie deti s ním boli dlhšie v úzkom kontakte myslím si že v prípade neočkovania by som sa ako matka bála. Ty vieš že v prípade ak je tvoje dieťa hospitalizované s kým je na izbe, s akými deťmi? žiaľbohu takéto úmrtia budú pribúdať.
@stefi76 zialbohu nase nemocnice. Ked nevysetria, co tam maju a daju deti mis mas na izbu, ziadne izolacky, takto to dopadne:-\ preto plosne ockujeme hepB u malych mimin, lebo keby nahodou boli v nemocke, nemocnica nevie zarucit, ze ti dieta nenakazi, to povedala doc.hudeckova, velka ocko zastankyna, a podobne tituly... Fakt dik za taketo nemocky.
@stefi76 trosku viac treba pozistovat o tom, cim su zaockovane nase deti napriklad....
"Výrobca samotný uvádza v príbalovom letáku, že vakcína nemusí vyvolať odolnosť voči ochoreniu. ... v prípade tuberkulózy sa nedá uplatňovať tvrdenie o kolektívnej imunite, keďže práve ľahšie, pľúcne formy, pred ktorými ani podľa optimistických teórií vakcína nechráni, sú nákazlivejšie, kým ťažšie formy sú relatívne málo nákazlivé [10][11].
Opatrné konštatovanie z príbalového letáku môžeme pokojne generalizovať, pretože viaceré rozsiahle klinické štúdie spoľahlivo preukázali, že BCG vakcína neposkytuje žiadnu ochranu pred samotným ochorením [12][13][14]. Zaočkovanosť navyše môže interferovať s testami na prebiehajúcu infekciu"
http://detskechoroby.rodinka.sk/o-ockovani/o-oc...
http://www.ockovanie.org/tuberkuloza.html
http://www.rizikaockovania.sk/dok/bcg_vakcina_p...
Ja by som sa bala tak ci tak....
Inak minuly tyzden som podstupila tuberkulinovu skusku, som riadne zaockovana, preockovana opakovane a protilatky vobec ziadne..... Vlastne nikdy som nemala protilatky, prave preto ma stale opakovane ockovali....ake vyborne... 😠
@fidka79 To dieťa nemohlo za to, do akého prostredia sa narodilo.Malo právo na ochranu, ktorú nedostalo, či už kvôli zrušeniu povinného očkovania alebo neinformovanosti svojich rodičov. Vakcína proti tubere by mu bola zachránila život. To je veľmi vážna vec. Ak by bolo zaočkované, mohlo žiť. Síce možno choré na tuberu, ale mohlo žiť. Ty by si si vybrala na jeho mieste čo?
Vakcinácia podľa očkovacieho kalendára je pre deti bezpečná.
Posledná z približne 20 štúdií znova preukázala, že vakcíny nespôsobujú autizmus. Porovnávali deti, ktoré boli plne zaočkované podľa platného očkovacieho kalendára do 2 rokov s tými, ktoré vynechali očkovanie alebo boli očkované neskôr a nezaznamenali žiadne neuropsychologické odlišnosti ani znížené IQ.
Mýty o autizme napriek snahe vedcov stále pretrvávajú, hlavne preto že skutočná príčina autizmu stále nebola objavená.
USA zaznamenalo 3 prípady vrodeného rubeolového syndromu v minulom roku.
Hoci niektorí rodičia nikdy neuveria, že vakcíny sú bezpečné, možno táto posledná uistí aspon niektorých z nich.
@adsumus Prosím odkaz na tú štúdiu - neviem, či som to už niekde nevidela. Jedná sa o štúdiu - vlastne výťah z registra niektorých zdravotníckych inštiutúcií, ktorí mali na starosti nejakí data manageri a bola to súčasne case-control study? Lebo ak je to ten článok, čo som už videla, je to pekná rozprávka...
@nae V našom fotoblogu "Povinné očkovanie a jeho zmysel" sú odkazy na takmer všetky študie, ktoré sa týkajú vakcín a alergií, autizmu aj cukrovky a ktoré dokazujú, že spolu nesúvisia. Budem rada, ak sa k nám pripojíš a pozrieš si ich. Rovnako sa tam máš možnosť dozvedieť o prebiehajúcej epidémií osýpok vo Veľkej Británií, o tom ako rodičia si dávajú vdaka tomu hufne očkovať svoje deti a mnoho iného z oblasti očkovania. Dokonca tam nájdeš aj rady odborníkov.Teším sa na tvoju účasť.
@adsumus Ďakujem za pozvanie, mala som na mysli aspoň odkaz na štúdiu, ktorú si tu spomínala. Keď budem mať chuť, tak sa na to pozriem aj vo vašej skupine. Pred časom som tam ešte bola, ale proočkovací štýl, aj napriek tomu, že skupina je charakterizovaná aj "pre aj proti", mi naozaj nie je blízky, takže svojou účasťou nebudem dlhodobo podporovať túto skupinu. Dobre sa cítim len tam, kde ľudia rozmýšľajú svojím rozumom a hlavne ako citliví rodičia, nie tak, ako "pán doktor povedal". Ďakujem za pochopenie, skupina Nesúhlas s povinným očkovaním a riziká očkovania mi vyhovuje vo všetkých aspektoch.
@nae Koľko ľudí toľko chutí, ale ak by si hľadala ľudí, ktorí rozmýšľajú, ako ty píšeš, svojím rozumum, určite by si takých našla aj u nás. Napriek masívnej antiočkovacej kampani nie sme ovce a nerobíme len to, čo pán doktor povedali. Veľmi zvláštne, že ja som slobodne možnosť byť vo vašej antiočkovacej skupine ani nedostala - ľudia rozmýšľajúci vlastným rozumom.

@evicka_po Ak sa teda nebojíš kvôli hliníku, môžem vedieť, čoho sa teda bojíš?