icon

Aký je váš názor na povinné očkovanie na Slovensku?

careamell
14. aug 2012

Táto téma je tu viac krát opakovaná, no málokto sa k nej vyjadruje. V poslednej dobe som tu však zaznamenala viac reakcií, viac negatívnych...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/14petulka88/...
http://simonka.webnode.sk/o-nas/...
Veríme štátu, pediatrovi, veď prečo by chceli pre nás niečo zlé, prečo by nás nútili k niečomu, čo by nášmu dieťaťu uškodilo...Ale priznajme si, čítame príbalové letáky od liekov? Čítame ich aj od vakcín, ktoré dávame pichať do nášho malého mimi?
Mnohé si poviete, je to dané štátom, nečítam, neštudujem, je to dané, tak prečo sa mám zaujímať?
Ak to vezmem laickým rozumom, v mnohých európskych štátoch nie je očkovanie povinné. Ako to, že tam nemajú epidémie, existuje obrovská migrácia ľudí, ako to, že tu nič také nie je?
Na MK je jedna téma ,,Nesúhlas s povinným očkovaním". Ale pochybujem, že ich mnohé mamičky čítajú. Tu sú najmä odporcovia očkovania.
Tak, ako si mamičky čítajú a študujú vlastnosti kočíka, ktorý vyberá pre svoje mimi, by si každá mala preštudovať aj túto problematiku.
Aký je teda váš názor na povinné očkovanie na SR? Študujete si sama informácie a príbalové letáčiky, či dôverujete pediatrom?

nae
19. apr 2013

@adsumus Niektorí ľudia potrebujú hlavne podporiť a poradiť, aj keď sa rozhodnú neočkovať. Tých nežiadúcich účinkov je veľa, a často pomáha navzájom si poradiť, ako sa s tým čo najlepšie popasovať.

adsumus
19. apr 2013

@nae Veru hej, poradíme, pomôžeme, ja to dobre chápem. Len by ma ešte zaujímalo, čo radíte takým, čo neveria na homeopatiká a vitamíny?

kvieta
19. apr 2013

@nae Ak prídeš do fotoblogu, nájdeš tam aj takéto príspevky. Možno budeš milo prekvapená...

nae
19. apr 2013

@adsumus Ja osobne na homeopatiu neverím (ale neodsudzujem tých, čo veria a používajú ju), nikdy som ju nepoužívala a ani sa nechystám. Moj zdravotný stav a stav mojej najbližšej rodiny je taký, že suplementáciu niektorými vitamínmi mám odskúšanú primárne na sebe a pokiaľ vidím, že funguje, tak sa jej nevyhýbam.
A čo radíme takým, čo neveria ani na homeopatiu, ani na vitamíny? Ťažko takto všeobecne sumarizovať. Niekomu je bližšia iná prírodná cesta bez tejto podpory, niekto si dá radšej ibuprofen. Konečné rozhodnutie je na každom, ako to cíti, čomu verí. Snáď sa chápeme 😉

adsumus
19. apr 2013

@nae Ak ti mám povedať pravdu, som presvedčená, že sa vôbec nechápeme a ani sa nikdy nepochopíme. Niekto si dá ibuprofen na liečenie NU z očkovania?

petot
20. apr 2013

@nae Pokiaľ ide o ten autizmus, tak v roku 2013 vyšla jedna štúdia od DeStefano et al (známa "firma"). Je o ničom - prípadovo-kontrolný dizajn je totálne nespoľahlivý, môžeš hrkotať dátami dovtedy, kým nenájdeš také skupiny, ktoré preukážu to čo chceš. Tým samozrejme netvrdím, že to DeStefano et al urobili 😉 hoci konflikt záujmov majú, keďže hlavný autor je šéfom očkovacieho oddelenia v CDC, takže je priamo zodpovedný za dôsledky očkovania ktoré vynucuje na deťoch. Zase jedna zbytočná štúdia, ktorá porovnávala očkované deti s očkovanými a samozrejme nebola ani dvojito zaslepená. Dokedy nás budú úrady kŕmiť odpadkami?

petot
20. apr 2013

@adsumus Tá Tvoja "najnovšia" hliníková štúdia zase len zobrala dáta legendárnych Flarendových dvoch zajacov a robila nad nimi matematické hokusy-pokusy. Vypovedá to niečo o bezpečnosti hliníka pre deti?

nae
20. apr 2013

@adsumus Nepotrebujem s tebou nájsť porozumenie. S ľuďmi, ako ty, naozaj nepotrebujem tráviť dlhodobo svoj čas 😉

nae
20. apr 2013

@petot Áno, myslela som túto štúdiu. Majú tam myslím aj poďakovanie P. Offitovi, takže vskutku hodnoverná štúdia, že áno...

adsumus
20. apr 2013

@petot Aká najnovšia hliníková študia? "Moja" najnovšia štúdia nemá s hliníkom veľa spoločné, nakoľko porovnávala zaočkované, nezaočkované a aj čiastočne zaočkované deti a vyskyt autizmu. A čo? A nič. Rovnaký počet autizmu vo všetkých skupinách. Záver? Očkovanie nespôsobuje autizmus.
@nae Napríklad je by som ti chcela porozumieť, ale fakt sa obávam, že sa mi to nepodarí. Ja jednoducho niektorým ľudom nerozumiem.

petot
20. apr 2013

@adsumus Tá, na ktorú sa odvolávaš 13.4 8:01

petot
20. apr 2013

@adsumus Povedz mi, čo chceš dokázať, a ja nájdem také skupiny ľudí, na ktorých to dokážem. Takú vedeckú hodnotu má štúdia, ktorá nie je dvojito zaslepená, randomizovaná a placebom kontrolovaná.

adsumus
20. apr 2013

@petot http://www.independent.co.uk/life-style/health-...

Potvrdené lekármi: 25 ročný chlap zomrel a mal osýpky, 2,500 ľudí vo Walese zaočkovali minulý týžden, môžeš popierať vedecké dôkazy, ale smrť nepoprieš.

Všetky tehotné ženy, onkologickí pacienti, maličké deti sú v ohrození. Treba sa tam vybrať a porozprávať o NU z očkovania.

petot
20. apr 2013

@adsumus Milióny ľudí zomrú na kadejaké príčiny. Taký je život. V USA zomrie 800000 ľudí ročne na chyby v zdravotnej starostlivosti. Prečo sa o každom z nich nepíše v novinách? Asi by sa na stránky denníkov už nič iné nevošlo, ani predpoveď počasia...

Keď už sa chceš hrať na vedu, tak nám konečne nejakú ukáž. Ani v tomto prípade si príliš vedecky nepostupovala, lebo tomu chlapíkovi zistili len to, že v čase úmrtia mal osýpky. Píšu, že príčina smrti nie je zatiaľ preukázaná.

Navyše, keby aj teoreticky naozaj zomrel na osýpky, znamená to len, že nedostal správnu liečbu, a to ešte nevieme, aké mal iné zdravotné problémy.

Článok je plný zavádzania, napríklad že "plne očkovaní" sú tí, ktorí majú 2 dávky vakcíny. V skutočnosti osýpková vakcína nepozná booster, preočkovanie sa robí len preto, lebo čo ak prvá dávka nefungovala, možno zafunguje druhá. Ak prvá fungovala, tak preočkovanie už nevedie k žiadnemu "zvýšeniu" ochrany, a vakcinátori predsa tvrdia, že táto vakcína chráni celý život, tak kde je problém? Iba v tom, že takmer všetko, čo tvrdia, je chybné, a potom im to dohromady nijako nefunguje.

Ďalej tvrdia, že vo vyspelých krajinách je prípadová úmrtnosť 1 z 1000, ale Európska štatistika (kam patrí mimochodom aj Rumunsko, Lotyšsko a iné "vyspelé" krajiny) ukazuje 9 úmrtí na 30000 prípadov za rok, takže zase nám to nejako nesedí.

Mimochodom, prečo nezdôrazníš to, že by malo ísť o prvé úmrtie na osýpky v UK od roku 2008? To už neznie tak bombasticky, že za 5 rokov v 63-miliónovej krajine zomrel (možno) na ochorenie jeden človek...

adsumus
20. apr 2013

@petot A akú správnu liečbu by si navrhoval ty? A ak aj neumrel priamo na osýpky, čo ked umrel na niečo, na čo by nebol umrel, kebyže nedostane osýpky.

sirinka
20. apr 2013

@adsumus co ked... Keby... Dohady, same dohady.... Hlavne najst nejake slamky, ktore nas povedu k vopred vybranemu vinnikovi....

Zaujimavy clanok... http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=20...

samara1609
20. apr 2013

dnes som po dlhom case volala s kamaratkou co robi sestricku na nemenovanom detskom oddeleni nemenovanej BA nemocnice...a ani neviem ako sme sa dostali k teme ockovacej..a dostalo sa mi velmi dlheho monologu typu kolko deti ona konkretne osetrovala co mali velke problemy po ockovani..samozrejme sama si to vsetko musela vyhladat v papioeroch ,pretoze tie deti tam chodili s takymi diagnozami ktore za normalnych okolnosti nemali ako ziskat.taktiez mi dala mensiu prednasku na temu virusov a znovu ma utvrdila ze som urobila spravnu vec..pekny vecer vsetkym🙂)))

kvieta
20. apr 2013

@sirinka Zaujímavé🙂 ale do akej miery dôveryhodné, keď:

Bludné balvany, které klub Sisyfos udílí

Seznam nositelů Bludného balvanu obsahuje osobnosti a organizace, které získaly cenu (resp. anticenu[1][2]) Bludný balvan, kterou uděluje Český klub skeptiků Sisyfos „pro zvýraznění přínosu jednotlivců i různých spolků k matení české veřejnosti a rozvoji blátivého způsobu myšlení“.

2002 zlatý WM magazín pod vedením Jiřího Wojnara Mimořádné úspěchy při zveřejňování a popularizaci všeho, co věda oficiálně odmítá

http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nositelů_Bl...

sirinka
20. apr 2013

@kvieta rovnako ako vyskumy robene ludmi platenymi konkretnymi farmafirmami...

adsumus
21. apr 2013

@sirinka Prosím ťa pekne a ty, čo? Máš výpisy z učtov, že vieš kto koho platí? Teba kto platí?

kvieta
21. apr 2013

@adsumus Áááále, veď toto hodia stále, keď už niet čo dodať.... A ešte aj nás platia fa-firmy, aby som nezabudla...

sirinka
22. apr 2013

@adsumus mna tiez farmafirma... 😝 a to, ze farmafirmy si same objednavaju a robia vyskumy a studie svojich vlastnych liekov hadam vie uz kazdy....

adsumus
22. apr 2013

@sirinka A robia tie firmy vobec nejaké vyskumy? Či len produkujú výsledky a všetci (samozrejme okrem elity v antiočkovacom hnutí) im to zožeru aj s navijakom? Podľa vás farmy produkuju toxické jedy, aby otrávili ľudstvo. A čo napr. výrobcovia koly? Tí nechcú nikoho otráviť? Alebo v šampónoch. nebude tam niečo pridané? Do vody pitnej, čo ked prisypujú kyanid? Ťažký život.

kalifa28
22. apr 2013

pre moju nevedomost mám doma bábo 2 zaočkované hexou, ale viac neočkujem... mám u dr. vybalit aj nejake argumenty, alebo proste stačí moje jednoznačné NIE... nemám nič podpisovat? nahlási ma ako konkretnu osobu, alebo len ako niekoho xy, kto nedal zaočkovat?

nae
22. apr 2013

@adsumus Zase nemusíš odvádzať pozornosť 🙂
Stále čakám, či mi pošleš napr. nejakú štúdiu o farmakokinetike hliníkových solí vo vakcínach u malých detí, alebo celkovo detí do 18 rokov (pred časom som ťa o to prosila, lebo nič také nepoznám). Takáto štúdia neexistuje, veľa vecí "z výskumu" je aplikovaných na základe matematických modelov, či pokusoch na zvieratách. Alebo to možeme brať tak, že naše deti sú vlastne takými "pokusnými králikmi", keďže najznámejšie moderné multivakcíny sú na našom trhu len pár rokov.
V jednom štáte je očkovanie proti pneukokokom nutné, o pár kilometrov ďalej nie. V jednej krajine sú poďla "odborníkov" nutné 4 dávky hexavakcíny, na Slovensku - v zázračnej krajine - stačia 3 dávky, 4. až o x rokov neskor. Rovnaká očkovacia látka, rovnaký výrobca. V jednej krajine stačí jedna dávka Priorixu, o 100 km ďalej treba 2 dávky. V jednej krajine je tak strašne nutné očkovanie krížom krážom, o 100 km ďalej je očkovanie dobrovoľné.

Je to všetko totižto len legislatívna otázka, kto sa ako rozhodne, kto má z toho aké zisky, kde sa ľudia nechajú radi mediálne masírovať a kde sú schopní a ochotní rozhodovať si na základe vlastného úsudku. Žiadne zohľadnenie epidemiologického hľadiska, len slepo nasledovať kritériá, tabuľky a rozhodnutia WHO, aby sme boli "pokrokoví a svetoví". To je ťažký život.

kvieta
22. apr 2013

@nae Keby som si prečítala Tvoj príspevok neznalá toho, aká situácia je na MK ohľadom očkovania a nemala už aký taký prehľad "kto je kto", povedala by som si: Fakt, tá má pravdu, to bude blud. Má prehľad kočka, určite vie o čom hovorí.... Čistýýýýý blud. A vôbec, keď Ťa to tak zaujíma, prečo sa neinformuješ na miestach, kde Ti dajú úplné a presné informácie. Nechceš míňať kredit, alebo Ti vyhovuje, že Tvoje otázky pôsobia múdro...
Kto by chcel o tejto problematike vedieť niečo viac, o tom, prečo niekde 3, niekde 4 očkovania, nech sa páči https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/

nae
22. apr 2013

@kvieta Okrem navážania sa do mňa si mi nedala žiadnu konkrétnu odpoveď. Nie je hanba, že to nevieš, od teba takéto znalosti už defaultne neočakávam.
Na "miestach" som sa informovala, odpoveď máš v druhom odstavci mojho príspevku z 9:37.

adsumus
22. apr 2013

@nae A čo ty? Aké dôkazy poskytuješ, že vakcíny nás zabíjajú? Nič, žiadne,nula.......len fantasmagórie o vyničení ľudskej rasy. Film si nás poslala si pozrieť. Aspon už viem odkiaľ čerpáte námety na svoje úvahy. A ak sa ti niekto nepáči, nemáš problém ho verejne poslať do....Tak o čom to je?

nae
22. apr 2013

@adsumus Moja odpoveď pre teba je rovnaká, ako pre kvietu (9.55). Lebo vaše príspevky sú, akoby vás jedna mater mala. Len malá zmena - od teba očakávam trochu viac znalostí. Asi chyba, nevadí, nikto nie je dokonalý.

adsumus
22. apr 2013

@nae Podľa teba by som asi mala dosť znalostí až po prečítani dvoch, troch stránok z vašej oficiálnej AV stránky, ktorá má na spodku zaujímavú výstrahu citujem:

"Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody. "

http://www.slobodavockovani.sk/news/podplacanie...

Čo si mám o tomto myslieť?