Aký je váš názor na povinné očkovanie na Slovensku?
Táto téma je tu viac krát opakovaná, no málokto sa k nej vyjadruje. V poslednej dobe som tu však zaznamenala viac reakcií, viac negatívnych...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/14petulka88/...
http://simonka.webnode.sk/o-nas/...
Veríme štátu, pediatrovi, veď prečo by chceli pre nás niečo zlé, prečo by nás nútili k niečomu, čo by nášmu dieťaťu uškodilo...Ale priznajme si, čítame príbalové letáky od liekov? Čítame ich aj od vakcín, ktoré dávame pichať do nášho malého mimi?
Mnohé si poviete, je to dané štátom, nečítam, neštudujem, je to dané, tak prečo sa mám zaujímať?
Ak to vezmem laickým rozumom, v mnohých európskych štátoch nie je očkovanie povinné. Ako to, že tam nemajú epidémie, existuje obrovská migrácia ľudí, ako to, že tu nič také nie je?
Na MK je jedna téma ,,Nesúhlas s povinným očkovaním". Ale pochybujem, že ich mnohé mamičky čítajú. Tu sú najmä odporcovia očkovania.
Tak, ako si mamičky čítajú a študujú vlastnosti kočíka, ktorý vyberá pre svoje mimi, by si každá mala preštudovať aj túto problematiku.
Aký je teda váš názor na povinné očkovanie na SR? Študujete si sama informácie a príbalové letáčiky, či dôverujete pediatrom?
@tininna
Ahoj. Môj syn nedostal cukrovku po čkovaní, ale pravdepodobne po nejakej špecifickej viroze ( ktora ju pravdepodobne vyvoláva - to sa nedá ovplyvniť). Dcérka má 3,5 roka a nedala som ju zaočkovať len v 1,5roku
vakcínou MMR. Úprimne dovtedy som to neriešila. Rozhodla som sa len po sledovaní jednej z relácií na STV2, kde boli mamičky s 2 ročnými deťmi, ktoré pravdepodobne dostali cukrovku práve po tejto vakcíne.
Do budúcna? V 6. rokoch preočkovanie MMR je už bezpredmetné a ďalšie očkovania? Neviem rozhodnem sa na
základe nežiadúcich účinkov, ale asi nie. Všetko dobré a hlavne veľa zdravia praje Ina.
Pozrite si nasledujúce video, toto stojí určite za to!
http://www.auria.sk/blog/ockovanie-zmysel-ci-ne...
Určite som za slobodu v očkovaní a taktiež sa pýtam, prečo asi vo "vyspelých demokratických krajinách" nie je očkovanie povinné???
Vysvetľujem si to asi takto, že keď sa to skutočne raz prevalí, aké škody spôsobuje očkovanie, tak vo vyspelých demokratických krajinách funguje právny systém a žiadna z týchto krajín by nemala na odškodnenie takého množstva ľudí...
http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv...
No, zatiaľ som sa s tým nestretla, žeby nevzali do škôlky či školy, určite by ma zaujímala bližšie táto informácia... možné to je, ale to by bolo vydieranie a keď to raz nie je povinné, tak si to neviem ani veľmi predstaviť....
tiež si to myslím, čo fidka79, že raz keď je povinná školská dochádzka, tak to by sa jednalo o diskriminovanie nezaočkovaných detí v takomto prípade...
zaujímavý pohľad...
https://www.youtube.com/watch?v=OrFolKaTKAAahojte! prosim vas existuje nejaka "premlcacia doba" pri ockovani? My sme nedali ockovat nic (teda dcerka dostala len BCG vakcinu), inak okrem nej vobec nic ani hexu ani MMR... teraz ma takmer 27 mesiacov a zatial je okolo toho "ticho". Existuje nieco take ako premlcacia doba? dakujem!
:D v statoch s doborvolnym ockovanim su epidemie na beznom poriadku.... vo vyspelych statoch ako britania ci francuzko. Bojuju s nimi hlavne v oblastiach kde je vyssi pocet nezaockovanych jedincov.... tzv ohnisak nakazy...tieto staty dokonca zvazuju aby bolo ockovanie u nich povinne...tak ako u nas ...pretoze su tam stym problemy.... ja by som sa skor zaujmala o fakt ze napriek tomu ze je ockovanie v tychto statoch dobrovolne je zaockovanost v nich pomerne vysoka ..nad 80% a aj viac... hm?
@careamell ako moze niekto bez ucty slusne vychovat dieta?ten clovek nieco v zivote dosiahol je odbornik, tak aj nesuhlas kt. prirodzene mozes mat by som vyjadrovala slusnejsie🙂ako by sa ti pacilo keby teba titulovali trapna nevzdelena cica?ono vela matiek tu absolutne nema adekvatne vzdelanie ale v pohode lekari su debili atd...a ze preco su dnes decka ako su?
cisty fanatizmus v tejto teme...
@aurorag to hej a taketo individua vychovavaju deti...no pekny priklad...a zas je tu krasno vidiet ako su ludia proti ockovaniu agresivni a ja nechapem vobec preco...tiez som za slobodne rozhodnutie, ja ockujem ale nechapem preco ludia co neockuju sa maju neustalu potrebu do ockujucich obuvat...okrem zlce na forach robia vobec konstruktivnu aktivitu smerovanu k tomu aby to bolo slobodne rozhodnutie?ja som nic take este nepostrehla, preto sa pytam
@amouramour presne tak ho môžem titulovať ako ty nás, že sme individuá bez úcty....
My máme neustále potrebu sa do niekoho navážať? Tak ti odporúčam prečítať si túto ,,duchaplnú" debatu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/barborkac/?p.... Tá má naozaj úroveň. A potom, že sú neočkujúci agresívny😀 😀 😀
@amouramour vies,nemozes to brat tak osobne.teda mozes,ale .... naockujuci rodicia,resp ludia s protiockovacim nazorom su z drvivej vacsiny ludia,ktori boli zakonmi tohto statu prinuteni dat seba ci svoje deti zaockovat a neboli z tych stastnych,ktorych by neziaduce ucinky obisli. zdravie ich samotnych ci ich najdrahsich deti bolo poskodene,oni veria,ze prave ockovanie za to moze.no nik im nepomoze.stat ich donutil ockovat,no za neziaduce ucinky ockovania zrazu nik zodpovednost nenesie.rodic si musi poradit ako vie. a ak pre svoju zlu skusenost odmietne dalsie ockovania,tak je uradmi predvolavany na kobercek a este aj pokutu platit musi.tito ludia su rozhorceni,maju pocit,ze sa musia branit,ze sa musia neustale branit.niekedy svoju zlost prenasaju i do beznej debaty,no ostrost svojich prispevkov si neuvedomia.a mozno uvedomia,len su uz z celej situacie tak znechuteni,ze im je to jedno.snazia sa okoliu otvorit oci ,zvysit informovanost o tejto problematike... osobne som jednoznacne za slobodnu volbu v ockovani a chapem mnohych nestastnych rodicov.moj syn mal neziaduce ucinky po ockovani,aj ked vdakabohu nie trvale.no par mojich priatelov nemalo to stastie a ich deti maju velmi slabunku imunitu,musi drzat speci diety,neobisiel ich ani autizmus (medzi 4 ocami i lekar pritakal,ze je presvedceny,ze za to ockovanie moze,ale do zaznamu to koli zakonom tohto statu neuvedie).
je to velmi tazka tema a vsetko je to tu v pisanej forme.clovek velakrat napise nieco ostro,no pritom to tak ostro nemysli.nevidime si do oci,niekedy veci pochopime inak ako to dany diskutujuci myslel a uz je ohen na streche.mna ozaj mrzi uroven niektorych debat ohladom ockovania tu na fore.uplne zbytocne urazania z oboch stran.a je to skoda.pretoze aj tak nam vsetkym ide o to iste.o co najlepsiu starostlivost o zdravie nas a nasich deti.kazdy nech si to riesi po svojom a nech sa nenavaza do druhych len za to,ze to robia inak.
@careamell Tu debatu som citala tak pozvolna....A moj nazor je, ze keby nemali v kutku duse pochybnosti, tak by sa nemuseli takto utvrdzovat skoro az agresivne o svojej pravde a nadavat na neockujuce matky, ze su sektarky. Keby boli na 100% presvedcene o spravnosti, tak nad tym mavnu rukou a nebudu sa vzrusovat, preco niektore matky svoje deti ockovat nechcu na zaklade nastudovanych informacii, pripadov, ktore sa naozaj udiali po ockovani, atd....a nie bludov, ako oni spominaju.
Kazda strana ma svoju pravdu, ale nesuhlasim s tym, aby sa navzajom napadali a nadavali si do siekt. Nech si ockuju svoje deti, druha strana nech ma pravo volby...asi o to ide....aby to bolo dobrovolne a nie povinne ako je to na SK. Kazdy rodic je zodpovedny za svoje dieta a nik by nemal mat pravo mu nakazovat, ci ho da naockovat alebo nie (najma ked mnoho neockujucich rodicov to nerobi z pozicie ' sekty' ako ich nazvali ockujuce, ale z pozicie toho, ze maju skusenost s neziaducimi ucinkami u svojich deti, atd). A netreba druhu stranu za to odsudzovat a agresivne napadat. Ak verim v nieco, tak opacny nazor je mi ukradnuty a nepotrebujem nadavat na tych, co maju nazor opacny. Takze asi tolko k tej debate....
@andrea129 Tu je len jeden veľký problém v tom, že mamičky ktorých deti majú závažné nežiadúce účinky sú obvinené automaticky protistranou, že porodili už defektné deti hneď po narodení alebo dokonca ešte pred boli poškodené .
A ešte väčšia nehoráznosť je tá, že sú už dopredu obvinené z toho, keď nebudú očkovať svoje deti tak zapríčiňujú už vopred zatiaľ neexistujúce epidémie v budúcnosti ktoré vraj ohrozia ich deti.
No a takýmito bludmi nabiflenými od farmafiriem a ich platenými lekármi sústavne bombardujú už beztak nešťastné matky ťažko poškodených detí vakcínami povinného očkovania.
Proste nedokážu pochopiť obyčajnú banalitu, že aj úplne zdravé dieťa nemusí vôbec dobre znášať očkovacie látky a tak isto dieťa s veľmi silnou imunitou potom reaguje silnou reakciou ako je rakovina a podobne.
Pritom je až komické ako niekde vykrikujú že ich deti sú úplne zdravé bez reakcií na očkovanie a pritom objavíš v nejakej inej téme ako sa radia o tom , lebo ich dieťa má to a to a nie je zdravé, ja som si to už neraz všimla. 😉 😉 😉
A napadlo niekoho z vas, ze vykecavat tu na fore moze byt uplne zbytocne? Existuje Statny ustav pre kontrolu lieciv, kde treba hlasit neziaduce ucinky liekov. Lekari dokonca maju povinnost sem hlasit! Ak sa teda neziaduce ucinky vyskytli, trvajte na tom u lekara. SUKL moze potom dat podnet na opatovne preskusanie vakciny, ktore samozrejme zacvaka farmafirma. 🙂
@aurorag Takých už bolo... prúser je, že čo keď lekár trvá na tom, že to nezahlási, lebo podľa neho to nie sú než.účinky 😅 A si vybavená 😀 Našťastie môžeš nahlásiť aj sama, nemusí to ísť cez lekára, ale tiež je otázne či to uznajú, že 😉 Napríklad hlásený než. účinok po očkovaní hexy+ prevenar/synflorix (čo sa dnes bežne dennodenne aplikuje takto stovkám detí), nebol uznaný práve preto, lebo sa nedá dokázať z ktorej vakcíny bol, keďže sa pichajú obe v jeden deň 😅 Paráda, čo? A ruka ruku myje a my všetci si môžme pískať a nahlasovať koľko chceme 😉 neboj, toto sa tu rozoberá tiež často a tých pokusov nahlasovať to lekárovi či priamo na ŠUKL už boli stovky...

@jjanica nuz ja by som ani netvrdila,ze nam nic nie je.uz len ked si zoberies plodnost,tak dnesne pary medzi 25-40rokov maju fakt nemale tazkosti.je hlupe kazdu negativnu vec pripisovat ockovaniu,no som si ista,ze svoju ulohu na negativnom zrkadle zdravia ludi ma-plodnost,alergie,neurologicke ochorenia,kozne ochorenia...do rana by sme tu mohli byt.v spojeni so zlou zivotospravou a zlou zdravotnou starostlivostou je to fakt bic na ludstvo.