Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
byt lekarom je 1 vec a byt pfizerologom zas ina. nie kazdy lekar musi byt poplatny nejakemu sponzorovi. resp. aj v krajinach, kde lekari patria platom aj postavenim medzi honoraciu, sa najdu taki, co si nechaju este trosku priplatit za nejake tie clanky a ine aktivity. len na slovensku a pri slovenskych lekaroch a ich platoch to viac krici.
@maggie2 ani nevies ako si trafila 😀 mm ma viac zamestnavatelov, konkretne - fakultu, lebo je odb,asistent, nemocnicu, zachranku a firmu - ak prave robi na studii...z toho vsetkeho odvadza dane a ma ich take vysokanske, ze kazdy rok plati milionarsku dan, teda napr. tento mesiac dostal svoj ucitelsky plat 500 eur 😀 😝 🙄
jaj zeny vybija sa mi ntb tak dobru 😉
Je absurdne prirovnavat lekara ku kadernikovi - ako poskytovatelovi sluzby. Ale presne o tomto je tato doba..kedysi mal lekar vaznost, co povedal, to platilo, teraz je lekar len "poskytovatelom sluzby", za ktoru si ja platim a on je povinny mi splnit vsetky moje poziadavky...a tak mamicky s kazdou sprostostou bezia hned za lekarom, doslova dieta si prdne je zle, neprdne si, je este horsie, ked lekar nepredpise ATB, tak je zly, ked prepisuje vela ATB je este horsi. Odoberie dietatu krv - on ho tyra, neodoberie dietatu krv, aky je to diagnostik? Je zastancom ockovania...ved on nema zakladne nove informacie. Proste si chceme vymodelovat lekara podla svojich predstav, tak naco potom su? Ked rodicia sami vedia, co je pre ich deti to najlepsie, tak nech si ordinuju lieky, vysetrenia, ockovania sami. Ved na internete sa da najst vsetko, o priznakoch, liecbe, vysetreniach...tak kazdy budme lekarmi nasich deti. Ked farmaceuticky priemysel je len biznis, lieky maju neziaduce ucinky. Paralen, ved mu moze zlyhat pecen, Acylpirin, dostane Reiov syndrom, Nurofen, odpalim mi krvne dosticky a zaludocnu sliznicu, ATB su nefrotoxicke a hepatotoxicke, a vlastne vsetky lieky, ved dostane anafylakticku reakciu...tak sa vratme do stredoveku a liecme deti bylinkami, a prikladanim baniek...ved lieky su len chemia a nie su potrebne. Tak len smelo do toho.
Je pravda ako ktosi povedal, ze ludstvo nevymrie na rakovinu alebo srdcove ochorenia, ale na infekciu.
A tiez by som chcela este reagovat na to, ze v 18-tich je clovek dospely a vie sa adekvatne rozhodnut. Si myslim, ze ti 18-rocni gymnazisti ani len netusia o com lekarske povolanie naozaj je..ani len medik v 6.rocniku mediciny este netusi o com lekarske povolanie je...
proste ma to prirovnanie nastvalo
ja tiez nedam svoju dceru zaockovat touto vakcinou 🙂 tu v Nemecku to nie je povine nastastie 🙂 ale opytam sa dr. na SVk, o mesiac budeme doma, je to nasa rodinna znama, tak som zvedava, co mi na to povie..inak padla tu debata o lekaroch, az tu v Nemecku som zistila, ako to ma vlastne fungovat..na SVK mame dobrych lekarov, len hlavne musis mat peniaze..ak je clovek zdravy, nechysta sa na operaciu, vsetko je ok..akonahle sa pritrafi vazne ochorenie atd, kto nema peniaze na uplatky, tak to je potom zle..sama som to bohuzial zazila, ake dokazu byt dr. svine 😠 my sme dali na uplatky za jednu diagnozu, kde bolo vykonanych viac operacnych zakrokov 50 000 este SK.. ☹ a nech nikto nehovori, ze to ludia lekarov naucili, nam to dr. sam povedal, aka je jeho taxa..inac uznavany odbornik v tejto oblasti a primar ☹
@divoska presne tak..bohuzial sme mali v rodine take tazke zdravotne stavy, ze sme skoro tri roky pendlovali nemocnica a domov, stratila som komplet iluzie o nasich dobrych lekaroch, naskytlo sa nam tolko situacii, ze az...je hnusne, ked dr. sam pyta peniaze dopredu!!! a to sme nevedeli, ci ta osoba bude vobec o par hodin zit, pri vstupe na oddelenie si primar doslova popytal 15000SK, doniesli sme poobede..a tak ako sa ta osoba posuvala po oddeleniach, kazdy si svoje popytal..doslova..uvediem este jeden priklad, od zaciatku tehu som vedela, ze pojdem na sekciu, vybaveny lekar mi povedal, ok, ale beriem za to 200€, ok, dala som mu, tesne pred terminom sekcie isiel na PN, nedvihal mobil, tak mi peniaze prepadli, nechcela som si dat robit sekciu len tak hocikomu, tak sme sli za dalsim rodinnym znamym, ten si popytal 400€, doslovaaaa!!!!vsetko dopreduuuuu!!!!
@magimi ty si lekárka?
netreba zase dramatizovať a vracať sa naspäť do stredoveku, ale niekedy sú bylinky možno fakt lepšia voľba ako toľko chémie...netrvrdím, že lekári to majú ľahké, pacienti sú hocijakí, ale to sa dá povedať aj naopak. Všetko je o komunikácii. A neviem akú dobu máš na mysli :,,kedysi mal lekar vaznost, co povedal, to platilo,, - teraz to , musím povedať našťastie neplatí, keby áno, moja dcéra dlhodobo, možno doživotne berie niekoľko druhov liekov a nie hocijakých, úplne zbytočne 🙄
@sofia2008 preboha to v ktorom meste si toto zazila?? 🙄 ☹ ja som uz pocula, videla vselico ale toto este fakt nie, v takej miere. Neviem kto koho co naucil, co sa tyka uplatkov, na to som v praxi kratko, ale je fakt ze ludia uz sami strkaju obalky (nahy clovek pred operaciou spod zelenej plachty vytahuje peniaze...no povedzte ako to tam prepasoval ked siel cez filter??) alebo dokonca donesu napr. dezert alebo kavu a doma otvoris a tam uzasnym sposobom prilepena zamaskovana bankovka....co uz na toto povedat.... Takze chyby su na oboch stranach a je to uz zacarovany kruh 😖
@magimi v mnohom s tebou suhlasim 😉 ale ja to neriesim uz, nech si kazdy voli terapiu aka sa mu zapaci, mne ide len o to, ze ockovanie je nutene pod hrozbou sankcii a prezentovane ako to najlepsie co existuje, a to naozaj nie je pravda.
@denduska bohuzial to nebolo len v jednom meste, ale v troch..dovtedy u nas v rodine nebol nik chory tak vazne, takze sme s tym neboli konfrontovani..len jediny lekar od nas nevzal uplatok, profesor, jeden z troch naj chirurgov na SVK a ani dodnes nechce, ked chodime s tou osobou na kontroly..je toho vela, co by som tu mohla vsetko popisat, ale radsej nie, minulost nezmenime a mali sme to stastie, ze sme mali z coho davat 😒 napr.dr. vidi, ze na akom aute pridete atd...
ale co sa tyka tej vaknciny, dnes som nadou volala s jednou znamou a ja som jej spomenula ohladom toho ockovania, ze nedam malu a ona mi vravi, ze ani ona svojho syna nedala, pretoze jej kamoska je hlavna sestra na psychiatrii a chodia tam uz deti 5., 6. rocnik na ZS, ktore su ADHD, ale taky stupen, ze potrebuju brat lieky a ze az teraz lekari ticho medzi sebou debatuju, ze to je z toho ockovania 😠 😠 😠 😠 😠 takze ma sama varovala, aby som si "nezabila" dieta
@veronikapp povedzme, ze sa denne pohybujem medzi lekarmi
mrzi ma, ze s niektorymi mate zle skusenosti, samozrejme su aj taki...nastastie ti, co sa pohybuju okolo mna, tak su dobre duse a preto ma nahneval ten prispevok...nechcem rozputavat nejaku hadku
Po MMR ke vznikaju reakcie až na cca 10 den-teploty,vysyp -a tie diskutabilne reakcie až par mesiacov po očkovani .Ale držim palce-zuzi-aby bolo vsetko OK. 😉
@bobocka do rucicky...este cakam teploty lebo tyzden bude az v stredu, ale tak zatial klop klop nic ani to nema cervene, uz ani nevidno kam ju pichli...
@lucikan lebo nikde som nenasla ziaden realny dokaz - niecim podlozeny - ze tie problemy suvisia s ockovanim... ja ako matka tiez budem hladat vinnika vo vsetkom moznom ak sa malej nieco stane ale to este neznamena ze ten koho obvinim je naozaj na vine... a presvedcilo ma aj to ze som konzultovala cca so 7mimi lekarmi - moja je 8ma a vsetci vraveli ze oni davaju ockovat aj vlastne deti pripadne uz vnucata a ze toto vsetko je len kampan tych co su proti ockovaniam... dodam ze nepopierali ze vo vynimocnych pripadoch (suhrou mnohych inach faktorov + ockovania) moze vzniknut nejaka neziaduca reakcia ale ze je to velmi ojedinela... v podsatte ak mas zdrave babo, ktore nie je nejak chorlave (tym nemyslim ze malo 3x nadchu alebo anginu-ale to ze ma nejak narusenu imunitu) tak by nemalo nic hrozit...
PS: moja dr povedala ze ona mi ruci za to ze sa nic nemoze stat aj kamoska ma dr ktora sa venuje ockovaniu nejak odbornejsie... chodi po roznych seminaroch atd a ta tiez povedala ze je to OK
inak som pozerala zlozenie na pribalovom letaku ktory mi dr dala a nemam pocit ze by tam bol hlinik... mozno som zle pozerala... alebo je to tam pod nejakym uplne neznamym nazvom...
@jonas17 a vam povedali ze je to z mmr? alebo odkial to vies tak naisto?
@zuzkat1 dakujem za odpoved, velmi sa mi paci ako si to napisala. Ja mam pocit ze ked si raz clovek zacne citat tieto nalezitosti ohladom ockovania, je to zrazu na zblbnutie. Ta zodpovednost za vlastne dieta, povinnost voci zakonu, autorita lekarov a k tomu tieto strasidelne pribehy (ktore nechcem nijak znevazovat tym ze ich nazyvam strasidelne, pre mna ale naozaj strasidelne su). Ked to v cloveku zacne hlodat, ci dat alebo nedat, je myslim dost tazke sa nakoniec z toho vymotat.
Suhlasim s tym aj ja, ze ani ja som zatial nenasla taku informaciu, ktoru by som mohla povazovat za "jasny dokaz". Napriek tomu ten strach z toho dat zaockovat trva. Preto nateraz nebudem citat viac info, ktore ma len viac vystrasia a prekonzultujem to v prvom rade s nasou detskou dr. na najblizsej poradni. Ona ma dost kriticky nazor na ockovanie ako som davnejsie pochopila z jej reakcie na moju otazku na rotavirusove ockovanie a preto ma zaujima co mi povie na toto povinne ockovanie. To bude dalsi kamienok v hre a asi aj ten najpodstatnejsi, nakolko v nu mam doveru. Budem mat este stale dost casu na premyslanie potom, bo drobec ma este len pol roka.
@zuzkat1 tak pozri, ak máš na tetracyklíne napísané, že sa po ňom dieťa môže vysypať a tvoje dieťa sa zrazu vysype, tak čo si pomyslíš? že je to z lieku.Ak máš v príbalovom letáku napísané, že po tejto vakcíne môže dieťa dostať DM I. a tvoje dieťa DM I. dostane, tak z čoho že by to mohlo byť? a ked ešte v tvojej rodine nik,ale nikto cukrovku nemá, tak mám dôvod predpokladať, že je to z tej vakcíny. a potom, ked sme sa dostali do nemocnice, každý jeden lekár, s ktorým sme prišli do kontaktu riešil, či bol očkovaný.prečo asi? a polroka nato, primárka na detskom novorodeneckom mi medzi 4 očami povedala, že teraz na všetkých konfereniách riešia vedľajšie účinky očkovania - cukrovku. a na dôvažok, dvaja rovnako starí chlapci mojich kamarátok dostali presne po tejto vakcíne cukrovku.Náhoda?
@zuzkat1 to ze si to konzultovala zo 7-dr. a to ze Ti tvrdili, ze aj oni davaju ockovat svoje deti..hm...a je to naozaj tak?? silna viera v dr. Ta presvedcila ze to tak naozaj je..no ja to vidim aj tak, ze keby povedali, ze oni svoje deti/vnucata ockovat nedali/nedaju ved by sli sami proti sebe..a to je nemozne..vies dr.ktori chodia na seminare, tak prave tieto seminare su sponzorovane farma firmami, takze nebudu mutit hlavy neziaducimi ucinkami ale budu rozpravat o ockovani len a len v superlativoch...ja som pocula AJ nazory dr.ktori ockovat svoje deti/vnucata nedavaju...zaujimalo by ma ci Ti tvoja dr. dala pisomne na papier to, ze Ti ruci za to ze sa malej po ockovani nic nestane..ak ano tak odvazna dr..tym padom akoze poprela neziaduce ucinky vakciny, ktore uvadza sam vyrobca..
sorry za preklep, samozrejme so 7-dr...
moja lekárka , no tiež jej dôverujem, tiež ma neupozornila, že z očkovania može niečo hroziť a jej reakcia? no, smola. a chorobu môjho syna musím riešiť sama.nikto ti nepomôže, štát či lekárka si teraz ruky umýva...rodič, staraj sa.a jasne, dostali sme mesačne 17€ na diétu.cha, cha, cha...
je perfektne učítkať si svedomie tým, že strčím hlavu do piesku a tvárim sa, že vlastne žiaden problém neexistuje. bože, načo som si dačo začala čítať, šak vlastne by som bola šťastná a tvárila sa, že moje dieťa v 15 rokoch dostalu cukrovku z prežierania, z coly a čipsov.joj a ešte jedol hamburgery...asi to bude teda tak.len tuho rozmýšľam, kedy stihol jesť hamburgery a piť colu 15-mesačný chlapček z vedľajšej izby v nemocnici...zhodou okolnosti po MMR...
@nellina presne toto mi chodí po rozume...ja som mala potraviny a ked som chcela niečo predať, tak som tiež hovorila, že tá pasta, či šampon, aké sú úžasné, a ten chlebík, fantastický...ale ja som si domov vzala iný tovar. určite ti lekár nepovie, neočkuj, ja svoje neočkujem. a ty potom pôjdeš na hygienu a ho nabonzuješ. tiež viem, že lekári svoje deti neočkujú, a vedia to zakamuflovať. toto by som ako smerodatný údaj nebrala..
@zuzkat1 aj my sme boli do rucky 😉 ja presne suhlasim s tvojim nazorom.ono vzdy ked sa nieco stane,tak sa vinnik hlada a ockovanie je najjednoduchsim vinnikom.ako rodic by som to v takom pripade tiez asi robila,preto nevyvraciam rodicom chorych deti ich teoriu o "zlom" ockovani. ja verim,ze ockovanie chorobu nesposobi ak uz,tak mozno v dietati chorobu zobudi a vyvola,ale nesposobi ju.tak ci onak by sa objavila,no mozno neskor.ono ak sa choroba(vaznejsi neziaduci ucinok,nie len 2 dnova teplota ci mierny opuch v mieste vpichu) objavi v dost velkom odstupe po ockovani,tak to uz veru suvis velmi nevidim.to uz potom hocico na to dane ockovanie mozme zvalit.chapem rodicov co tak robia,ich pravdu im nevyvraciam,no neznamena to,ze s tym suhlasim.ak je to aj lekarsky podlozeny fakt,tak budis,ale ak je to len domnienka rodica tak...polemika o ockovani je zlozita.ja v dobro ockovania stale verim.verim,ze nas chrani.no neprajnici ockovania v nom nic dobre nevidia a len a len na negativa sa sustreduju.debata je vlastne zbytocna.bud tomu clovek veri a ockovat da,alebo nie a neda.utoky jednej strany na druhu su zbytocne,nik nema pravo odsudzovat nazor toho druheho. 😉 @lucikan ty sa tym este netrap.este mate do ockovania daleko.na tvojom mieste by som to zacala riesit tak mesiac dva pred samotnym ockovanim 😉 este veeela "teorii" o tomto ockovani do roka bude 😅

@maggie2 musim ti oponovat, ani ja, ani nikto z mojich spoluziakov sme nevedeli do coho ideme. A mozem ti odprisahat, ze keby som mohla zacat este raz, tak do tej s.acky uz nestupim 🙄 🙄 🙄 A naozaj nemozem ist robit nic ine...co mam vystudovat teraz druhu vysoku skolu??? a kto ju mne, takmer 30-rocnej koze zaplati? 😀 😀 😀 sorry 😝 No uznavam bola to naivita, naozaj, ale naozaj som chcela pomahat ludom. Z cisteho umyslu. Ale ten uz asi nie je moderny. A naozaj nie je normalne, ze kamos co montuje fibernet zarobi 3-4 krat viac za mesiac nez ja, teda tohto casu mm.
A uz koncim aj tak je to mimo temy 😒