Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
@katka1981 tuná su deti, ktoré zomreli obzvlášť krutou smrťou na SSPE, čo je komplikácia osypok, AV ta budepresviedčať, že je extremne zriedkavá, nie je.
tuná su dalšie detičky http://www.vaccinateyourbaby.org/why/victims.cfm
@adsumus, no tak pozor, celiakia, nie je alergia. Podla lekarov je to neliecitelne ochorenie! Puberta s tym nic nema, cloveku proste chyba enzym na stiepenie lepku. Ale ok, pripustam aj variantu, ze sa da vyliecit, hoci nepoznam jedineho lekara, kt. pripusta tuto moznost, ale ja lekarov nepovazujem za Boha. Poznam takeho liecitela, kt. tvrdi, ze ju vie vyliecit, alebo ludia co robia biorezonanciu, ok, uvidim ci to skusime... a znovu opakujem, neberiem ti tvoje nazory, linky si samozrejme precitam, lebo ma to zaujima, pytala som si ich preto a tym by som to uzavrela.
@katka1981 ja som ti napísala našu skusenosť to je všetko, nemyslím si, ani že mi berieš názory, ja diskusiu vnímam ako výmenu názorov, na mna natlakove aktivity neplatia a nezaberaju a rovnako ich ani neuplatnujem. a my sme celiakiu nebrali ako vážny problém, proste boli určite dieteticke obmedzenia a to nie je žiadna dráma. su ovela horšie veci, držím palce, že sa vám stav upraví.
@evittam až nato, že antivax pripisuje vakcínam všetky umrtia, všetky choroby a len tak sliedi, kto kde na niečo ochorel a vyzvedá či nebol očkovaný 100 rokov dozadu a šup ho na zoznam. 😠
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dcerka-zacala-krutit-a-klipkat-ocami-a-ruckami-sla-do-klbka-2/
@janna187 očkovanie netreba odmietať, ale požadovať od lekára info o očkovaní, a to do nekonečna. Pri troche snahy to nie je problém a z legálneho hľadiska nedôjde k priestupku. Podrobnosti tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/urad-verejn...
@katka1981 to nie je uplna pravda ,ze celiakia sa neda liecit
1) ak ju mas velmi silnu a na zaklade genetickej poruchy , tak ju vies "vyliecit" dozivotnou zmenou stravy. ak zmenis stravu mozes vies normalny plnohodnotny zivot bez akychkolvek problemov a bez akychkolvek liekov.
2) ak je v slabsej forme - tak po dajme tomu rocnej zmene stravy sa moze stav natolko normalizovat , ze je most vratenia da k beznej SK stvave = vyliecenie
@prevenar, ja som pisala, co tvrdia lekari, a nevravim ze to je moj nazor. Dcera mala MARS 3C. A ak myslis zmenu stravy ze celozivotna dieta - bezlepkova, tak to nie je plnohodnotny zivot, resp. je to strasne obmedzovanie, vyskusaj si to. Ziadne restiky, ziadna dovolenka, nic, lebo nikto ti naozaj nepripripravy bezlepkovu stravu, to by nemohol byt ziadny lepok v danom podniku. Inak je to konatminovane a to je u mna bezpelkova strava, ked je to ozaj ciste. Za vyliecenie povazujem stav, kedy telu nevadi lepok, a toto si budeme riesit po svojom, ale nie cez lekarov. Ak ma niekto celiakiu (gen je tam vzdy poskodeny, ved to sa robia uz testy z krvi), tam ti ziadna rona dieta nepomoze, tam musis mat bezlepkovu celozivotnu. Jedine potom alternativna liecba a tam sanca je. Ale ziadne ze docasne vysadim lepok a uz som fit. A vies za "vyliecenu" celiakiu nepovazujem nasadenie bezlepkovej diety ale normalny zivot, to je moznost jest to na co mas chut a nie bezlepkovu dietu. Lebo rozhodne je zdravsia spaldova muka ako kukuricna a podobne. Jasne je to lepsie ako cukrovka a ine choroby, ved staci iba nejest lepok. Ale ver ze to dieta tym trpi a neraz aj dospelak, ale hlavne dieta.
@prevenar, sorry za preklepy a len pre tvoje info, celiakia nie je lahsia a tazsia forma, je len lahsie a tazsie poskodenie creva, podla toho je dlzka hojenia creva. Celiakia je len jedna! To si myslis s alergiou na lepok alebo neznasanlivostou lepku, tak na to pozor. Pri celiakii ti vyskocia ine hodnoty krvi ako pri alergii atd. Taktiez genetika. Ano, su ludia, kt. maju celiakiu v genoch, no nikdy im nemusi prepuknut a potom su taky, kt. prepukne, ale vzdy je z krvi vysledok jasny ci ide o celiakiu, alebo neznasantlivost ci alergiu, na zaklade protilatok atd.
@katka1981 aha, je mozne ,ze som to nepochopil 🙂
to je len tvoja perspektiva a realita . pre teba je to nekonecne obmedzenie pre nas absolutne ziadne. dcerka je na bezlepkovej a bez mliecnej diete , my sme na to presli vsetci cela rodina dobrovolne. bezlepkovo / bez mlieka (mliec vyrobkov) sa stravujeme vsetci uz roky , je to super a neviem si uz ani predstavit ,ze by sme sa vratili spat. to je nasa realita 🙂
vsetko dobre a nech sa vam dari 🙂
@prevenar, je to o cloveku, my sme tiez boli na bezlepkovej vsetci, ale ako tehotna si davam aj lepok. Co sa tyka mlieka, muz ma intoleranciu kr. bielkoviny a on teda nesmie ziadne ml. vyrobky, ale nie vzdy to dodrzi, ja bez toho nedokazem byt. Mozno casom ano, ale zatial sa na to necitim. Ako riesite dovolenky? Ja si napr. dovolenku predstavujem ze mal all inclusive a dam si vsetko na co mam chut 🙂 Ale ano rozumne by bolo vysadit to co pises, nam sa zatial podarilo znizit konzumaciu masa, predtym som musela mat denne, inak som mala abstaky a nervy a teraz mi staci 1-2x do tyzdna, cez vikend vacsinou aj to viacmenej len losos alebo zralok, ci tuniak. Postupne mozno dokazem aj ine zazraky ako cukor, mlieko a podobne. A napis mi ako riesite dovolenky, alebo stravovanie mimo domu, dik.
@prevenar, vidis, my sme na dovolenke neboli 10 rokov, lebo sme riesili ine veci a to je presne to co mne chyba. Pre mna nie je dovolenka ked musim varit, to ma doma kazdy den a ja si chcem na dovolenke oddychnut a uzit to co doma nemam. Ak riesite dovolenky takto, potom obmedzeni nie ste
@katka1981 varenie je nas konicek, varime spolocne ..raz jeden, raz druhy a casto proste spolu 🙂 +snazime sa nekoncentrovat na jeden okamih v roku . "dovolenku" sa snazime mat permanentne 😀 tak sme si zariadili pracu, zivot , existenciu. leto = denne na jazere, sport, korcule, bicykel , beh , turistika a pod .
ved hovorim , je to super a nijak negativne to nevnimame , prave na opak. 😎
@aristka, presne tak, ziadna lahsia, tazsia forma. To mi pripomina ked jedna moja spoluziacka, kt. meskal MS zadrela, ze bola na 60 perc. tehotna 🙂 Ale o to vyliecenie sa pokusime, za to nic nedam, minimalne sa jej zlepsi imunita. Ale urcite to nefunguje, ze no 2-3 roky si na diete a potom si za vodou. Toto funguje ak ide o iny problem s lepkom. Aj s laktozou to ide, v urcitych pripadoch, moja sesternica napr. sa z toho dostala, jej to vyvolali stresy. otec jej zomrel, uz je ok. Ale nejdem nikoho presviedcat, ze je to vyliecitelne, nemam to vyskusane.
My sme MMR oddialili a ockovali až vo 4 rokoch. Obávala som sa možnosti aj keď malej - autizmu
@rannazora mame v rodine celiakiu a tiez sa prejavovala vysypom hlavvne ked kvitli stromy .ale pokial sa nedrzi dietka dopad je aj na crevo ...jednoducho tych znakov je vela .preto ludia roky nemusia vediet .ze celiakiou trpia a priznaky graduju ..co by sa udialo aj u tvojej kamosky ....celiakia je vzdy len jedna.
Nie je to celkom tak - jej sa to práveže zlepšilo - najprv sa zvykla vysipať celá, potom už len na miestne - chodila pravidelne k lekárovi - práve lekár jej povedal, že má "iný typ celiakie" ale, že je to veľmi zriedkavá forma - povedal aj presné čísla, že len koľko percent ľudí to má.. (tuším to bolo okolo 300 z celého Slovenska - to už si atk presne nepamätám) Dietu dodržiavala viac-menej, niekedy si dala aj pečivo..

@katka1981 hliník ti ide do krvi aj zo vzduchu, aj z jedla aj z vody, máš ho tam, deti sa rodia s hliníkom v krvi, podla elekovej by sme teda mali byť alergickí komplet všetci a na všetko, lebo by nám vyvolával stále alergie. celiaka máme v rodin, normálne zaočkovane samozrejme, my ideme podla lekárov, nie homeopatov, pred pubertou uplne odpadli alergicke reakciu, dokonca môže jesť normálnu muku. čo sa cukrovky týka, očkovanie nie je rizikovým faktorom pre vznik choroby, očko a neočko deti maju rovnaký vyskyt. ale ináč, ja ťa chápem neočkuju na 90% matky, ktoré maju problémové deti, ale že robia dobre ja si nemyslím dokonca mám známu, ta už dopredu asi vycítila, že dieťa nebude v poriadku a nedala očkovať pre istotu a dieťa zaostáva vo vývoji, vec každeho jedného ako sa rozhodne. len sa treba pripraviť na návrat chorob, ked sa prestane očkovať. ak sa teda prestane. uvidíme.