Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
@abbey1 radsej budem naivna ako fanaticky zaslepena, lebo niektore nazory uz naozaj hranicia s fanatizmom...
ja som bola radikalne proti ockovaniu a stale neviem ci robim dobre ak ju ockovat dam ale nic ma nepresvedcilo o tom ze vsetky tie nasledky su naozaj nasledkami ockovania... ja nepoperam ze tym detickam sa stalo to co pisete ale kde je rukolapny dokaz ze je to z ockovania? lebo ja nikaky nikde nevidim... ja som zalozila tuto temu aby som sa presvedcila ze robim dobre ak ockovat nedam..a jedine o com ma tato tema presvedcila je to ze ockovat dam... pretoze ja som cakala nejake dokazy a dostalo sa mi len nazorov par ludi s ktorych niektori zachadzaju naozaj az k fanatizmu a ja krajne reakcie skutocne nemusim... medzi lekarmi ktorych som sa pytala su aj maminy malych deti ktore tiez boli teraz zaockovane... skutocne si myslite ze nejaky lekar by vedome ohrozil svoje dieta len preto aby zhrabol prachy??
@denduska este dodam ze mne viac povie nazor 7 na sebe nezavislych lekarov (nie vsetci su pediatri) nez nieco nicim nepodlozene na nejakej internetovej stranke... hovorim, mozno sa mylim, ale nikde som nenasla NIC relevantne co by dokazovalo tieto teorie... moja ked bude mat nejaky problem tiez to hodim na ockovanie a mozno vobec nebudem mat pravdu...
Kľudne môžeš názor,ktorý sa ti nepáči označiť za fanatizmus.To právo ti nik neberie.len ozaj neviem čo si od tej svojej otázky očakávala.I priamo tu ti písali medicínsky vzdelaní ľudia,že a prečo svoje deti nedávajú očkovať.napriek tomu kričíš,že sme nedali žiadne rukolapné dôkazy.to je tvoje presvedčenie a nik ti ho neberie.Každá chceme pre svoje dieťa to najlepšie.Niekto práve kvôli tomu čo najviac zisťuje a až potom koná.ja som tiež vždy počúvala lekárov "odborníkov" a očkovala.Až vlastná skúsenosť a "spovedanie" lekárov ma presvedčili.tebe a aj všetkým maminám prajem,aby sa nikdy nemuseli presvedčiť na vlastnej koži.Ale ak niekto tu verejne hovorí o očkovaní proti rakovine,tak je to obrovská naivita.Ale ani tú nikomu neberiem.
ahojte, chcela by som od vas radu, mame atopicky ekzem, aky je vas nazor na mmr ockovanie a ekzem?? chcem len vase skusenosti, nechcem aby ste ma presviedcali 😀 😅 urcite mate o tom viac nastudovane ako ja. DAKUJEM
@zuzkat1 Skus dat tento test tym lekarom http://rizikaockovania.sk/dok/infanrix_kviz.html a uvidis kolky sa nakolko otazok chytia.Moj mm uplne prepadol a to je lekar.A taketo otazky si možes pripravit aj sama na ine vakciny a pytaj sa tych lekarov.Na VS sa ockvaniu takmer nevenuju-iba v zmysle je to fajn.Nik sa nad tym hlbšie nezamysla.A to som si overila aj u dalsich nasich znamych lekarov,vedeli menej ako ja.Debatili sme dost dlho.Je to smutne ale je to tak.A odkial vieš na čo ma tvoje dieta predispozice.Robili jej dake vysetrenie na potencionalny diabetes,autizmus,alergie?to ,že niečo nie je v rodine nič neznamena-mnohi diabetes ani autizmus v rodine nemaju a ich dieta ano.A okrem toho ,može vo mne niečo driemat,ale nikdy sa to nemusi zobudit,ked nepride ten spravny podnet.
@abbey1 ja nekricim .. cez forum by to aj bolo dost tazko pocutelne...
@kaja73 neviem na co ma predispozicie... to sa nedozviem z toho ze na nu pozriem, viem velmi dobre co je autizmus aj ked v rodine nemame... a aj to viem ze moze dostat cukrovku ak ma predispoziciu.... ale nehnevaj sa to ze nejaky stupidny test nevedia vyplnit to nie je presvedcivy dokaz o tom ze ockovanie je skodlive... mimochodom tuto stranku radim medzi tie kde sa nevyskytuje ziadny rukolapny dokaz....
a opakujem... neviem naisto ze nehrozi riziko, riskujem ja viem... ale skutocne ma nic nepresvedcilo o tom ze je to jednoznacne zle... dufam ze to neolutujem... nemam k tomu co viac povedat... a ti lekari sa predo mnou nahrali na vseveducich ani jeden nevravel musis alebo treba, alebo nic nehrozi, vsetci pripustili ze moze sa stat hocico, ale nepriek tomu svoje deti ockovali alebo by ockovali, resp. by ockovali svoje vnucata...
@zuzkat1 Nie je to o tom dokaz, to mas pravdu.Ale pre teba su to autority,ktore vedia čo hovoria,tak si len prever ich vedomodti o tom na čo sa ich pytas.To je vsetko.Ked mi murar nevie povedat ako sa mieša malta,tak mu stavat dom nedam.Aj ked vie povedat, či sa mu daky dom pači a či by v nom chcel byvat.
@zuzkat1 moja kamaratka pediatricka tiez ma plne ockovaneho syna - nemal ziadne reakcie po ockovani..preco by sa v tom mala vrtat dalej..? aj ja som dala zaockovat svoje dieta a dokonca aj po negativnej reakcii..lebo som verila nasej pedi ze o tom vie viac nez ja. Verila som ze dieta plakalo od bolesti po vpichu a ze cervene licka su znak pevneho zdravia a nie atopaku. Naozaj som tomu verila. Teraz neviem ci sa mam sebe smiat ci plakat. Vedela som prd o atopaku v tej dobe, nevedela som ze je uvedeny v letaku ako neziaduci ucinok a tak som veselo ockovala dalej.
@desmodka my mame tiez AE, ockovat sa moze len ak je ekzem v uplnom klude, a ak neuzivate ziadne kortikoidy ani v mastiach. A ak sa vam chce (aj s dr.) mozete ziadat o ockovanie monovakcinami ale pripravte sa na papierovacky - a to vam tiez mozu schvalit ale nemusia.
@froschka ked si taka vzdelana tak asi vies, ze cirhoza pecene je prekanceroza, teda stav, ktory je velmi rizikovy na to nekontrolovatelne delenie buniek o ktorom hovoris. A hepatitda B je prave ten druh hepatitidy, ktory tu cirhozu robi.
A tymto koncim, lebo si zjavne nepochopila to, co som napisala na konci predchadzajuceho prispevku, ze nechcem tu nikoho strasit, tiez netvrdim, ze to vznikne u kazdeho a za kazdych okolnosti. Chcela som len poukazat, ze ochorenia proti ktorym sa ockuje su ochorenia s moznymi nasledkami a ze to nie vzdy musi byt len 2tyzdnova zalezitost.
Ked chcete neockujte, alebo ockujte...mne je to vlastne jedno, irituje ma len to, ze niektorym z vas nikto nevysvetlil preco vlastne ockovat alebo neockovat a teda nemali ste moznost vyberu, len ste prebrali nejaky "moderny" nazor. Tym nemyslim konkretne teba froschka, vravim, ze niektorym z vas.
@zuzkat1 Ved zisti či vedia viac ako ty,Tuto možnost predsa mas.Nas známy pediater, co robi už 40 rokov nevie takmer nič o očkovacich latkach-co obsahuju,ako sa vyrobili,ako ich testovali atd..Mna osobne desi ako sa robi niečo o čom takmer nik nič nevie. Pozri si ten link čo som sem dala o tej hep.B.Mne je z toho ešte teraz nevolno.
ahojte, ja tiež zvažujem toto očkovanie. nečítala som všetko čo ste popísali, len zbežne, pridávam 3 linky a ospravedlňujem sa ak tu už boli
http://www.slobodavockovani.sk/news/sukl-zataju...
http://ona.idnes.cz/ockovani-je-velky-podvod-ri...
http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockov...
dľa mňa je farmaceutický priemysel jeden velký podvod..avšak netvrdím, že som neomylná
@magimi prekancerozy su aj vredy zaludocne a dvanastnikove, a aj polypy creva, cize ked by sme vsetko mali brat tak ako ty hypochondricky tak uz sme mrtve a modrykonik neexistuje 😀
prepac ja som nikoho urazit nechcela, ja som neni zastanca ani jedneho ani druheho nazoru, mam nadhlad a chcem si len porovnat suvislosti....
nie som "taka vzdelana" aby som tu davala vsetkym rady, aj tak si kazdy s prispevkov vyberie len tie ktore sa s nim stotznuju a ine ho nezaujimaju....
@froschka oki, mier 🙂 ja viem, ze vsetko su prekancerozy, ale vredy sa tiez liecia a ako prevencia sa davaju ATB proti helikobakterovi a ked su velke tak sa operuju a polypy si ludia tiez davaju odstranovat prave pre riziko vzniku Ca..tak preco sa nechranit pred vznikom prekancerozy na peceni?
ale o tomto tato tema nie je, lebo sa od ockovania dostavame hu gastroenterologii a to uz je dost daleko :D
@zuzkat1 musím sa ozvať. môj syn dostal cukrovku. dovtedy bol zdravý, u nás v rodine nemá a nemal nikto cukrovku, starí rodičia umierajú na starobu, dožívajú sa vysokého veku, akurát svokor mal rakovinu a svokra parkinsona. chceš povedať, že ju dostal preto, lebo mal predpoklad ju dostať? trošku silné tvrdenie. takže môžem jazdiť v aute nepripútaná, lebo kad mám havarovať a umrieť, tak umriem, aj ked sa pripútam? a myslím si, že ked by aj mal predpoklad pre cukrovku, tak určite by bolo pre neho lepšie, keby ju dostal ako 60-ročný dedko , nie ako 15-ročný chalan, ktorý má život pred sebou. dnes mi diabetologička povedala, že po 30-tich rokoch od zistenia cukrovky, môže mať aj zdravotné problémy.to bude mať stále len 45. ako teraz jeho otec, ktorý má tri deti, musí makať v práci, aby uživil svoju rodinu. on ako invalid , nedajbože s nejakými zdravotnými problémami, bude mať iné starosti.skús sa na to pozrieť aj takto.a očkovaný bol ako zdravý, tak ma to štve, že moje zdravé dieťa niekto dodrbal. ak by dostal diabetes ako 60-ročný, v 90 -tich rokoch, no zdravotné problémy...
a čo sa týka lekárov, neviem, ja mám iné skúsenosti.primárka na detskom mi povedala, že očkovanie spôsobuje cukrovku.pripustila to aj moja pedi. a ked syn ochorel, KAŽDÝ jeden lekár, od obv. po prijímateľa až po všetkých v nemocnici, sa pýtali, či bol očkovaný.prečo asi? aby náhodou nenakazil deti v nemocnici? asi vedia prečo sa to pýtajú.
Tu je nazor jedneho z lekarov http://gloria.tv/?media=32960
@magimi ja radsej neriesim, ono pravdy su vzdy dve, nikdy sa nenajde clovek co bude zdielat oba nazory naraz
vo vseobecnosti si myslim ze tie reakcie na ockovanie ako cukrovka napriklad, nie su chvalihodne ale je to 1 z 10000 alebo uvedte ine cislo statiscke aby som nepotila bludy
operacia prsnikov napriklad, vcera som kukala dokument jednej zene co nemala dost kosiky F a chcela G, zomrela, mlada baba...tu su tiez statistiky 1: xy cislo
umrtie zeny pri porode, takisto casto sa neda predchadzat, zena dostane emboliu a je koniec ☹
su to vsetko smutne veci ale stavaju su, jeden pride, druhy odide...
ja neviem co je viac zodpovednejsie ockovat alebo neockovat.... 😅
neviem, ci sa diskusia ubera tym smerom, aky bol povodne jej zamer 😕 mam pocit ze velmi nie
statistika je sice pekna vec, ale ked sa vas bytostne tyka, tak sa na to clovek pozera inac, mna tiez nezaujima statistika, mna zaujima, ze to jedno statisticke cislo sme prave my a to v porovnani s inymi este mozem povedat, ze sme mali stastie
@froschka vo svojom okolí nepoznám jedinú ženu, ktorá by umrela pri pôrode, pri operácií hocičoho. detí, ktoré dostali cukrovku po očkovaní poznám 7.nezoznámili sme sa u diabetologa. a nechci počuť, koľko poznám detí, ktoré majú po očkovaní autizmus, psoriázu, celiakiu, rozne poruchy správanie, učenia, alergie...ja som ročník narodenia 71. nepamätám si, že by som mala spolužiakov s týmito problémami...
.
@zuzkat1 pozri toto aj to su nazory lekarov...Medzinarodny lekarsky koncil pre vakcinaciu (www.VaccinationCouncil.org) exkluzivne cez NaturalNews.com uvolnil zlomujuci dokument podpisany s viac ako 80-timi lekarmi, mozgovymi chururgami, profesormi patologie, chemie a imunologie, ktori sa zhodli v tom, ze vakciny predstavuju vazne riziko poskodenia zdravia deti a taktiez ze za vakcinacnou mytologiou nie je ziadna skutocna veda.
zdroj- Zdroj: http://www.naturalnews.com/
viac na http://www.naturalnews.com/031173_vaccines_scie...
Cela sprava v AJ: http://naturalnews.com/Vaccines_Get_the_Full_St...
preklad je tu http://rizikaockovania.sk/dok/nn/Vakciny_uplny_...
http://www.netdoktor.at/health_center/impfen/im...
slubila som ze vypytam od dokiny nase ockovacie preukazy na porovnanie co sme kedy ockovali, tie zatial nemam ale tu je tabulka
@froschka Pre tie rozdiely nemusime ist casovo tak daleko-moj starši syn dostal napr v 3m "len" 3 očkovacie latky, moj mladsi syn ich dostal už 7.Starši nikdy nebol očkovany na pneumokoky ani hep.B -a to je rozdiel len 10 rokov.Kam až chceme zajst?So mnou to už ani nebudem porovnavat-to je nebe a dudy.
@kaja73 myslim z epneumokoky sme nedavali ani my, no ja som nejak cim viac vas citam tym viac sklamana z tych vedlajsich reakcii...
nemoze to byt naschval? od farmaceutickej firmy, keby neboli chory ludia tak by nik nekupoval lieky, ze by niekto mal takl zvratenu logiku a vyvinul schvalne taku latku po ktorej ostvaju trvale chore deti a ludia na cely zivot?
@froschka Este som zabudla,že starši nemal ani hemofila očkovaneho.Takže tri nove vakciny za 10 rokov,z toho jedna obsahuje 13 typov pneumokoka-čo je tiež nemožne dostat naraz v realnom živote.A celkova nova očkovacia latka hexa,ktorej vedlajsie učinky boli sledovane po každej davke "až" 3 dni. 😠 😕

@zuzkat1 len si musis uvedomit jednu vec - ziaden lekar ti nepovie nedaj zaockovat - ani ja to nikomu nevravim. A nikto ti to nepovie, lebo sa pod nim hned stolicka zatrasie, ver tomu. Ja som tiez tak naivne vypytovala...potom ma jemne "usmernili" 🤐 ...a bola som z toho naozaj velmi prekvapena, sklamana a znechutena...ako to vsetko "funguje", je to na grcanie.