Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?
Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.
V pondelok ráno mŕtvy...
@peter952 ale zvýšenou hygienou nezabrániš šíreniu všetkých infekčných chorôb, bohužiaľ je to tak aký mýtus, myslíš že by ju nedostali všetci si by sa v tej osade neockovali? Ako inak to chceš odstrániť keď sanitaciu nie je možné zabezpečiť, tak necháme to tak? Čo nás po nich? A vôbec pôjde to ďalej, pôjdu si nakúpiť, do mesta a šírime to ďalej...je tak úžasné vidieť ako rómske usoplené špinavé dieťa v hypermarkete capkalo po všetkých chleboch na ktoré z košíka dočiahlo 😛
Ja osobne som za to aby očkovanie bolo dobrovoľné, ale ak potom tú chorobu jedinec dostane nech si liečbu hradí v plnej výške sám, ak to prežije...
@prevenar tak teraz si dal učebnicový príklad toho ako antivax propagátor vytrhne z kontextu jeden graf a neoborne ho okomentuje a predloží ako dôkaz. Prečítal som si aspoň jednu výročnú správu UVZ SR aby si zistil ktoré pneumokokove ochorenia boli do štatistík zahrnuté? Dám ti link na V S z minulého roka, otvor si to a čítaj, nemusíš celé len časť epidemiológia. Keďže výročná správa sa vždy robí z údajov z episu, je to tam rozpisane a uvedené aj koľko osôb z chorých bolo zaočkovanych. To po prvé.
Po druhé, táto diskusia nie je o očkovaní všeobecne, ale o ockovani proti meningokokom. Takže tu miesaš hrušky z jablkami. Mimochodom aj o nich sa vo VS píše, koľko ochorení v akých vekových kategóriách, aké typy meningokoka ochorenia spôsobili, koľko bolo úmrtí a či ochorel a umrel niekto očkovaný.
Čo sa týka výskytu meningokokovych nákaz vo výročnej správe je to od strany 455 kto má záujem si prečítať, preto dom dala screenshot strany.
@prevenar 0-0 nie je najzaockovanejsou skupinou, zabudas na to, ze prve ockovanie babatko absolvuje priblizne trojmesacne a plne zaockovane vsetkymi troma davkami je az okolo roku, cize su prave najzranitelnejsou skupinou a to dokazuje ten graf, ktory si pridal, preto je tam ta chorobnost najvyssia. A lahko si to dohladas v sprave dalej, bude tam vekove zlozenie detailnejsie.
@senta_sofia aha 😀 chapem ..cize dieta je zaockovane v 3ch mes. ...a do roka ma za sebou 3 ockovania , ale deti od 0 do 1 roka nie su najzaockovanejsia skupina . huh, ok 🙂
v kazdom pripade je u deti 1-2 roky stale vysoka chorobnost, na to ,ze su tak uzasne a dokonale chranene . LOL
..cim dalej od ockovania, tym lepsie pre ich zdravie. LOL
tak si to uzi a zvys svojim detom sancu na toto ochorenie trojnasobne oproti neockovanim. urcite sa ti rad podakuju 😉 my volime zdravie , preto neockujeme . 😘
@prevenar takže nič si nečítal a ďalej tu vyskakuješ a si úplne mimo. Deti získajú dostatočnú imunitu po kompletnom preočkovani, napr. po dvoch dávkach majú cca 80% imunitu. Ďalšie veci je že veľa detí do roka neabsolvuje všetky tri, napr. môj syn mal tretiu dávku v 15 mesiacoch a MMR sa mu preto posunulo až po 18 mesiaci.
Graf z episu ti nevyšiel a čudujem s že potom nestrčíš hláv do piesku ty, ale tak teraz vytahuješ čosi iné? Grafy bez textu? Si normálny? Každý súdny človek ak chce niečo objektívne posúdiť musí mať vedomosť o tom aké údaje boli do štatistiky vložené.
@prevenar nic si z toho nerob, matematika ti nikdy nesla, dufam, ze aspon to si vsimnu ludia, ktori sa budu rozhodovat na zaklade tvojich prispevkov. Takze este raz, skupina 0-0 su aj deti 0-3 mesiace, ktore zaockovane neboli, deti 3-5 mesiacov, ktore maju stale len 1 davku vakciny, 5-11 mesiacov, ktore maju len dve davky vakciny a stale im chyba este posledna davka, a to samozrejme za predpokladu, ak boli ockovane podla ockovacieho kalendara a nebolo ockovanie posunute. Takze je to odvaha tvrdit, ze su najzaockovanejsou skupinou. A dalsiu podstatnu vec, ktoru si si nevsimol je, ze ak sa tieto deti zaockovat daju vsetkymi troma davkami, ostavaju zaockovani aj v skupine 1-4, 5-9, atd., cize su rovnako zaockovani v tych dalsich. A posledna vec je ta, ze vakcina nepokryva absolutne vsetky kmene pneumokokov, ktore sa vyskytuju, cize absolutnu nulu tam mat nebudes nikdy.
podla mna statisticky ockovanie urcite pomaha, chorobnost celkovej populacie sa znizi. druha vec, ci to ma byt osobne rozhodnutie cloveka alebo spolocnosti, lebo aj ked spolocnosti ako celku to pomoze, jednotlivec naozaj moze mat statisticky zavazne neziaduce nasledky a bez ockovania mohol byt uplne zdravy.
@senta_sofia navyše teraz už nepísal o pneumokokoch, tam utŕžil fopa ale vytiahol čierny kašeľ, zaujímavé že oficiálny graf od toho jeho sa dosť líši 😁 a takýto ľudia sú proti očkovaniu 😎
@prevenar vďaka očkovaniu má momentálne každé bábätko ktoré sa u nás narodí zabezpečenú kolektívnu imunitu, práve tie najbezbranejšie deti, toto však funguje len pokiaľ je preockovanosť nad 95% a chvalabohu ešte to tak prevažne je. Chráni aj skupinu detí ktoré nemôžu byť očkované. A malé nezaockovane percento prináša najvyššie riziká z 289 ochorení v roku 2015 bolo 60 úplne neočkovaných...
ženy, za mňa proti pneumokokovej meningitíde (chápaj pneumokokový zápal mozg. blán) určite zaočkovať dajte. keď som mala tri (teraz mám 26), som schytala najhorší možný vírus tohto typu, čo sa mi vďaka tomu choroba 2x vrátila a mala som nábeh na tretí krát. nejako zázrakom som to prežila, vrátila som sa po roku domov bez vlasov (9x operácia), úplne zoslabnutá, nebola som schopná chodiť, hovoriť, ani si udržať hlavu, k tomu večná únava. plus bonus- stratila som sluch. takže ÁNO, dajte si deti proti tomu zaočkovať. som žijúci dôkaz, čo ten vírus dokáže v tom lepšom prípade, nebolo to ani ľahké.... ak budem mať deti, idú na toto očkovanie všetky. pretože nikomu neprajem, aby stratil sluch a bil sa celý život s tým, že ľudia s ním majú problém, hoc za to nemôže. všetkým želám veľa zdravia a pekný deň.
Myslím žienky, že “prevenar” dostal v detstve všetky vakcíny 😂 este sa nemohol brániť....lol. A ak nie, treba ho poslať do Afriky...možno nejaký tetanus tuto diskusiu vyrieši. Pekný den!😘
@kristik prevenar i peter su plne zaockovani jedinci.
Peter priznal, ze aj deti u neho su. Aspon zaklad do 6rokov maju.
(Dokonca niekde tvrdil, ze ma aj hiv, co sa mi ale patrat nechce).
Retoriku proti ockovaniu objavil az neskor a doslo mu, ze toto je smer, v ktorom by sa mohol zviditelnit (plamenne prejavy, dramaticke obrazky, sokujuce informacie a bonus - ziadna zodpovednost).
Rovnako prevenar. Miluje sarkasticke prejavy tam, kde sa citi bezpecne a bez zodpovednosti.
Obaja sa vsak biju do hrude, ze prave oni su ti najzodpovednejsi, lebo "informuju".
Akonahle by existoval postih za to, ze nejakej matke vazne ochorie dieta a ako zdroj info neockovat ukaze prstom na nich, obaja by sa nikdy v neockovacej teme nerealizovali. Kaslali by na to.
Ich presvedcenie je len tak hlboke, pokial mozu excelovat.
@valy co myslim tym grafom ? 😀 ..to ,ze pocty pripadov cierneho kasla stupaju od roku 1980 az do dnes napriek CELOPLOSNEJ VAKCINACII . ..ktora je celosvetovo raritna, kedze v takejto forme existuje na tejto planete len v par postkomunistickych krajinach.
myslim tym to ,ze v tom nevidim velku ucinnost, kedze v pocte pripadov sme na rovnakej urovni, ako v roku 1964. LOL
myslel som ,ze po desiatkach rokov CELOPLOSNEHO OCKOVANIA nebude cierny kasel na tomto uzemi existovat ...on nie ,ze neexistuje, on trvalo stupa. tebe to nepride ani trosku divne ?

@nenne27 ja som zas poznala super lekára, išiel ja lyžovačku, vrátil sa domov, horúčky, žena tiež lekárka videla že je zle, smer nemocnica, do rána umrel. V piatok zdravý, cez víkend aktívne dportoval