Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?
Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.
nie nedala, a ani nedam.
@sivypegas v podstate je to 50/50 cca ako v súčasnosti spôsobujú ochorenia jednotlivé kamene a to B preto teraz viac, lebo sa u nás očkuje proti tým zvyšným tak viac vyskočí momentálne B. Ja som dala všetky deti zaočkovať spolu s MMR, z mojich skúseností deti na túto vakcínu reagovali najlepšie, žiadne horúčky ani nič ani som nevedela, že boli očkované, to je len taký strašiak teraz to MMR, lebo je v móde naň zhadzovať autizmus. Vidím v tom opodstatnenie odložiť ak sa dieťa prejavuje neštandardne, alebo má oneskorený vývin, je choré v čase ockovania, aké máte nakoniec je určite lepšie očkovať v termíne. Keby bude B vakcina neviem tak v tom ťažko radiť, čo ak najbližší rok nebude? V povinnom očkovaní nie je, vakcínu si plne hradiš, proti ACYaW je momentálne nimenrix v lete som za ňu platila cca 49€. Stačí jedna dávka na celý život.
Môže sa nakaziť aj dospelý.
@sivypegas no kým som dopísala príspevok aj si dostala odpovede 😊 odplienkovavam krpca, takže ak kričí "čík" hádžem všetko a utekám ho posadiť 😁
Ešte som chcela doplniť že ak si chceš pozrieť koľko ochorení je na Slovensku spôsobených meningokokom, plus koľko prípadov skončí smrťou v jednotlivých rokoch sú na stránke UVZ SR vo výročných správach údaje v časti v epidemiológia.
@luliu no o tom sme sa včera veci s Dr že u nás to v povinom očkovani nie je, tak ako pneumokoky neboli keď som ešte ako samoplatca dala očkovať najstaršiu a hneď potom to do povinného očkovania dali, tak som si srandu robila, že už nám deti zaočkované z vlastného a teraz to dajú ako povinné 😬 ale však bodaj by 😋
@lenadka a teda siflorix tam nie su tie meninhokoky,tada to ockovanie,jedno do lavej,druhe do pravej,sa mi zda ze v jednom su uz zahrnute meningokoky proti meningitite,nie proti vsetkym druhom ale proti niektorym.A aki jedinci na tito ochorenie zvykny ochiriet,je to nejaka special skupina?

dievcata nemate prosim info kedy bude asi vyhladovo dostupna vakcina aj na to B? starsia pojde v septembri do skolky a neviem ci pockat alebo dat zatial nimerix... dakujem..