Dali ste zaočkovať dieťa po zlej reakcii na 1. vakcínu?
Mam totiz taku dilemu:Matejko zle reagoval na ockovanie BCG vakcinou v porodnici-vytvorila sa mu uzlinka pod pazuskou 😢 presli sme si liecbou TBCliekmi,kontrolami (sona+plucne,krvne testy),nehovorim o cestovani a hodinami stravenymi v cakarnach 😖 liecba nezabral,takze uzlinka bola operacne odstranena,hoji sa to super,este doberame lieky,o 3tyzdne nas caka snad posledna kontrola a tak uz pravdepodobne bude "musiet byt" povinne ockovany 😒
Pravdupovediac mam rovnako velky strach ho" zaockovat" ako ho" nezaockovat".Je to 50:50.
Velmi by mi pomohla skusenost/nazor matky/otca,ktori si presli niecim podobnym.neviem,ci sa mam tvarit,ze sa nic nestalo a "veselo ockovat "alebo odmietnut uplne,mozno ciastocne povinne ock.ak sa to da.Ak ste odmietli,zaujima ma preco a ako ste to odvovodnili lekarovi,ak ste neodmietli,ci ste nemali strach,prip. ine neziaduce reakcie.Dakujem.
my sme mali zlu reakciu až na tretie očkovanie - ale automaticky sme všetky dalšie stopli, a nedame už nič. nepotrebujem už viac dôkazov ani dôvodov riskovať.
@stastnamamulka moj syncek mal skaredu reakciu po bcg,nie taku ako tvoj,ale tiez skaredu a nasa dr ockovala dalej 🙄 .teda v 3mesiacoch dostal hexu+prevenar+rotarix(dobrovolne som dala,teraz by som uz nedala).a na toto vychytal zlu koznu reakciu.preliecila som si ho sama a nedala na rady lekarov.no ockovali sme dalaj a kazde jedno dalsie ockovanie zvladol velmi dobre.dnes ma dva a pol a je to velmi krasny ,zdravy a sikovny chlapcek a pevne dufam,ze tak aj ostane.ALE to neznamena,ze tam velke riziko nebolo .teraz sa uz na to pozeram inak a zacala som sa viac zaujimat o ockovania neockovanie o tom aku hrozbu v sebe nesu samotne choroby proti ktorym sa ockuje a samotne ockovanie.mam toho vela pred sebou.nemienim si stavat nazor na par precitanych clankoch na nete.ak si si nie ista,tak sa porad s pediatrickou a dajte si napr dva tri mesiace odklad a za ten cas studuj, zistuj co len mozes.je to malo,no aspon aky taky prehlad mat budes a lepsie ti to pomoze sa rozhodnut ci v ockovani pokracovat budes alebo nie.
nas malicky mal sialenu reakciu aspon pre mna po prvej davke hexy , 40 teploty, sialeny rev
a samozrejme zreagovana BCG chodili sme na plucne, spravilo sa to ale odvtedy som ho uz nedala ockovat, malu zatial davam ale MMR som rozhodnuta nedat ani jedneho, bolo to fakt hrozne za jednu noc som osivela, asi som velmi precitlivela ale nemienim robit pokusnych kralikov z mojich deti, samozrejme musim ratat s pokutou ale zatial som mala stastie na lekarky
@stastnamamulka odvovodnit to mozes prave tou zlou reakciou na bcg vakcinu,,, na hexu moze byt rovnako zla......nikto ta nemoze nutit ockovat,,,,tvoje male si uz prezio dost, operacia a to vsetko,cim ste museli prejst,,pichat do neho dalsi jed nie je dobre... urcite odmietnut radim... a neboj sa 50:50,, ale neboj sa vobec, ockavane neznamena zdrave, a to vidis aj na svojom babu.....
nam napriklad prudko zreagovalo TBC ockovanie po prvej davke hexavakciny + prevenar - moj syncek nemal na TBC ziadnu reakciu a po prvej hexe mu to navrelo, mal absces, poslali nas na chirurgiu, ale ja som sla na plucne, kde nam to dvakrat cistili, uzliny boli zvacsene, ale nie na operaciu, nastastie tej sme sa vyhli. K tymto problemom sa pridruzila potravinova alergia a ekzem. Tym chcem len povedat, ze dalsie ockovanie, moze (ale nemusi) mat vplyv aj na TBC ockovanie. Po tom, co nam kazda dalsia hexa stav len zhorsila, sme MMR uz odmietli.
dakujem vam dievcata a velmi,snazim sa studovat zo vsetkych stran tento "problem",este mame cas sa rozhodnut asi 2mesiace,som vam velmi vdacna za kazdu jednu odpoved/nazor.sledujem aj reakciu nasej doktorky,dnes na poradni sa vyjadrila ohladom ockovania,ze by mohol byt ockovany len jednou injekciou a tak by sa tyzden cakalo na reakciu,no to urciteeee 😖 nie.studujem a citam vas dalej 😉
@jezibosorka dakujem,velmi si mi pomohla 😉
@stastnamamulka nas syn chvalabohu zatial nemal ziadnu velmi vaznu reakciu na ockovanie... Teraz ho caka este MMR ale to som posunula az do 18teho mesiaca... Predtym som si ho vsak dala vysetrit aspon na imunologii a alergologii aj ked som v podstate ziadny dovod nemala - chcem co najviac zmensit "riziko"
Co sa mna tyka, myslim si ze ockvanie ma zmysel ale iba ak je dietatko uplne v poriadku. Sama si nemyslim ze pohlad do hrdielka je dostatocny na "moze sa ockovat". Reakcia na vase prve ockovanie by bola pre mna urcite vystrahou. Ak si 50:50 daj aspon spravit dokladne vysetrenia, prip rozbor krvi alebo imunitu. A zatial by som neuvazovala nad nicim "nepovinnym"...
Drzim palce! ;)
@lvka dakujem 🙂
citala som o tom par clankov a aj zastanci ockovania priznavaju, ze su pripady, kedy dieta nesmie byt ockovane. Dolezite je, aby bolo uplne zdrave (uz som citala o pripadoch, ked lekar zaockoval chore dieta a nedopadlo to dobre) a nemalo vaznu reakciu na predchadzajucu vakcinu. Tvoja lekarka by ti sama mala poradit ako to vsetko zvladnut co najsetrnejsie. Mam dobru homeopaticku a ta mi poradila na ockovanie Siliceu a Thuya - 3 gulocky rozpustim v prevarenej koj, vode a davam v striekacke od nurofenu den pred ockovanim, v den ockovania po nom a opakujem za tyzden. Ak budes ockovat, tak to skus, uskodit urcite nemozes.
moj syn mal teplotu. Dala som mu aj Nurofen a dalsi den sme nevedeli, ze bol ockovany. Dala som ho zaockovat aj na rotaviry, lebo ich mala dcera a tu skusenost uz si nechcem zopakovat.
tiez po zlej reakcii na BCG vakcinu som odmietla vsetky ockovania a doteraz odmietam. aj nadalej to tak ostane. aj keby nemal zlu reakciu, tak som bola rozhodnuta odmietnut vsetky. syncek ide mat 2roky a je zdravy. ziadne rotavirusy, ziadne pneumokoky, ziadne anginy. doteraz mal len bezne virusove ochorenia, ako nadcha a pod. takze ja by som neockovala.
@stastnamamulka neviem, ako si sa rozhodla, ale mali sme to iste, akurat na klucnej kosti, dcera ma 2 roky a nemame uz naockovane nic..nelutujem..mozno dame tetanus o rok, inak nic......ano, pripajam sa, mavame iba nadchy, aj to nie casto..ine vobec nic...keby nebolo treba brat tie hnusne atb kvoli uzline, cele mesiace, tak by nebola brala atb este vobec....
@usiko od vtedy neockujeme 😉 a absolutne nelutujem 🙂 zatial odsuvame pokial sa da,decka nam sama od seba navrhla vysetrenie imunity u maleho,lebo videla,ze s tym nie som vobec stotoznena 😅 😝 do konca tohto roka mame pokoj 😉
@stastnamamulka podla mna, ak pockas do takych dvoch rokov, tak prides na to, ze sa uz ockovat AJ TAK neoplati..tie choroby su povacsine najnebezpecnejsie do roku a pol az dvoch rokov... a sanca ze ich dostane je tak miziva, ze ich s navacsou pravdepodobnostou nedostNE...
NIE .
odporucam pozriet .
lekarka prehovorila - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...
dalsi nazor - http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029
slovensky dokument -
https://vimeo.com/40119480vyborna stranka - zoznam linkov - http://vakcina.szm.com/
@prevenar @usiko
@stastnamamulka ahojte .. prosim vas neviete nahodou, ked som dala prvykrat ockovat aj synflorix aj hexu tak musim uz pokracovat v tych vakcinach dalej? nevime ci ma chapete .. ze ked som dala zaockvoat raz musim uz dat dalsie davky tych vakcin? nemala velmi zlu reakciu ale aj tak ked som videla to male telicku v nezmyselnej teplote a placi sa mi zda strasne ..a cim viac citam tym viac som presvedcena o tom ze ockovat nechcem 😒 😒 😒
@alenitka ahoj 🙂
- v prvom rade - verejny priestor je trollia preria 🙂 - odporucam ti informovat sa v moderovanej teme > https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/
- v druhom rade - nemusis pokracovat , ak si to sama nezelas. je to cisto tvoje osobne rozhodnutie.
@stastnamamulka Nebrala bych varování, které k tobě organismus tvého dítěte vyslal, na lehkou váhu.
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/miliharmi/cl...
Preboha to fakt je lekar ktory by taketo dieta ockoval?

@stastnamamulka nemusis sa nikomu ospravedlnovat za to, ze nemienis davat svoje dieta za pokusneho kralika po tom, co uz raz mal reakciu na ockovanie. reakcie sa casto kumuluju, stupnuju.
U mamiciek, ktore dali dieta ockovat a dieta malo vazne neziaduce ucinky sa opakuje ista vycitka, ktoru davaju mamicky same sebe - Keby som vedela, keby mi povedali co sa moze stat...
tvoj syn uz negativnu reakciu mal, a sama si videla, co dokaze jedna ihla narobit s detskym telickom. Ak toto nepovazujes za dostatocne varovanie pred dalsou vakcinaciou, tak potom uz neviem.
ja by som necakala na este horsiu reakciu, aby som si mohla pri odmietnuti spokojne povedat, ze to robim pre svoje dieta...