icon

Dávate očkovať trojročné dieťa proti chrípke?

mirus321
1. nov 2013

Dávate očkovať proti chrípke deti vo veku 3 - 4 rokov, ktoré navštevujú MŠ? Ak áno, aké máte skúsenosti s očkovaním? Vyskytli sa nejaké nežiaduce následky?

Strana
z2
biancal
2. nov 2013

Určite nie . A že vakcíny sú nato, aby sa používali? 😀 Omyl- vakcíny sú nato, aby na nich a hlúposti očkujúcich zarobil výrobca.

zuzanockamt
2. nov 2013

nie, proti chripke nedavam ani dieta a ani seba, hoci patrim do skupiny ludi, ktorym sa ockovanie odporuca

finelka
2. nov 2013

ahoj, ano, moj maly je ockovany kazdy rok od 1,5 roka, teraz ma 9 a nikdy ziadne reakcie na ne nemal.

sampo
2. nov 2013

určite by som nedala

cat
2. nov 2013

Nie. a to nepatrím k neočkujúcim matkám, ale proti chrípke nedám zaočkovať ani omylom.

minnie55
2. nov 2013

určite nie, načo ?? Ja som síce zástanca očkovania, ale toto mi príde úplne zbytočné. Radšej posilním drobcovi príjem vitamínov (hlavne formou pestrého ovocia, ale dávam aj C vitamín v kvapkách).

zapka21
2. nov 2013

Proti chripke? Urcite nie.

jasminga
2. nov 2013

nikdy a ani nedam

bambinkaa
2. nov 2013

neockujeme proti chripke. vedlajsi ucinok bude pravdepodobne samotna chripka, kedze do tela ju rovno pichnu. je to zbytocne, 1x za rok chripka pride tak ci tak, preco by mala prist cez ihlu?

lenka2902
2. nov 2013

já bych nikdy nedala očkovat proti chřipce ani sebe, natož potom dítě.....

michaela80
2. nov 2013

urcite nie

ladytt
2. nov 2013

Zbytočne očkovanie proti chrípke je na pár kmeňov a existuje ich veľa + mutujú. Dávaj radšej Cčko to je účinnejšie.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
zigzag
2. nov 2013

nie, nie nie, mojej babke sa po ockovani proti chripke velmi pohorsillo, a to povedala sama, ze odkedy sa dala,tak to s nou ide dole vodou, posledne roky, tak si predstav co to spravi s mladym nedozretym organizmom... urcite nie,,

maja2039
2. nov 2013

NIE ani dieta ani seba ani nikoho..............

siska53
2. nov 2013

Nie, ani my sme sa nedali. Muz vzdy po tomto ockovani na 3 dni ochorel, tak sa uz nedava. Moja babka sa ale ockovat dava kazdy rok a bez problemovJa som sa davala, kym mi to platil zamestnavatel (asi 2-3.x) a sa mi chcelo chodit sa dat ockovat,ale asi od 2008 som sa nedavala vobec.

andrea_l
4. jan 2014

Určite nie! Ja som sa raz dala nahovoriť na očkovanie proti chrípke (keď som ešte bola neuvedomelá). Živila som sama dve deti a nechcela som veľmi vymeškávať z práce kvôli chorobe, tak som sa dala zaočkovať.. No a v tom roku som bola dvakrát častejšie chorá ako bez očkovania. ☹ A to nie je to najhoršie, pretože po očkovaní proti chrípke nejeden človek zostal na vozíčku..

Strana
z2