Divá detská obrna v Sýrii, Ukraine + utečenci
http://zivot.cas.sk/clanok/21428/detska-obrna-s...
http://www.ruvzpo.sk/novinky/237.htm
My sme zaočkovaní, a čo tí čo očkovanie Hexou odmietli ? Hrozí tu naozaj návrat obrny? Je očkovanie inaktivovanou vakcínou dostačujúce proti divej obrne ?
chod radsej detom upiect kolac 😉
@bibistec
@libka1
@libka1moni244
to nie je žiadne bububu, to je žiaľ realita, v Sýrii sa v posledných rokoch naozaj vyskytla divá obrna... a tisícky tých ľudí prichádza do Európy...
@michi200 Prehliadnem, či je to pravda alebo nie. Teoreticky. Očkovanie iba znižuje pradvepodobnosť choroby. Nie je to 100% ochrana. Takže aj očkované dieťa môže dostať chorobu, proti ktorej je očkované. Preto sa tak tlačí na to, aby čo najvyššie percento detí bolo zaočkované. Neočkované deti schytajú chororby samozrejme oveľa rýchlejšie a tým zvyšujú pravdepodobnosť šírenia choroby aj u zaočkovaných detí. Tá možnosť, že zaočkované dieťa ochoroie na chororbu, proti ktorej je zaočkované je síce malá ale je. Vo veľkom meradle je vyššie percento nezaočkovaných detí problém aj pre tie očkované.
@michi200 ja nechapem tomu privlastku "diva". Je rozdiel medzi obrnou a "divou" obrnou? Su rozne druhy obrny? Proti akemu druhu sa u nas ockuje? Je ockovacia latka dostatocna pre masivny vyskyt obrny? Alebo to dopadne tak, ze ked sa to rozsiri vo velkom a obrna sa stretne s ockovacou latkou v tele cloveka, vyvola uplne novy mutant, na ktory budu hlavne zomierat ockovani ludia?
Vela otazok, malo informacii.
Druha vec, uvadzas linku na nejaky dennik. Informacie nemusia byt pravdive. Taketo vazne informacie, kde hrozi velke riziko sa zverejnuju inym sposobom, inymi organmi.
😲 😲 😲
Tak ale treba niečo riešiť, keď sa inak nedá.
na Zakarpatskej Ukrajine boli nedavno dva pripady, to je potvrdene, ziadne bububu
pre tých čo žiaľ neveria, link na výskyt polia-obrny v rokoch 2014 a 2015
http://www.polioeradication.org/dataandmonitori...
@michi200 naozaj ani ja nerozumiem na co si zalozila tuto temu, ked otazky presmerovavas na pediatrov... Takze celkovo to mne pripada, ze ty potebujes rozprudit burlivu diskusiu pocas znudeného víkendového popoludnia. Ono tie choroby tu su a budu a teraz co mame robit? Co ked zmutovali a ocko nezaberie, teraz mame zostat vsetci zatvoreni, alebo necestovat, alebo? Nejako som nepochopila zmysel temy, teda okrem moznosti, ze sa ti chce hadat 😉
takže sa ospravedlňujem, obrna v roku 2015 sa nevyskytuje v Sýrii, vyskytuje sa len v Afganistane, Pakistane a na Ukraine... ale tí utečenci, idú aj z týchto krajín...
@maciatkolulu nemám čas/chuť/energiu sa tu hádať... ale ty asi áno... ak ťa to nezaujíma, tak to tu nemusíš čítať, nik ťa nenúti... solídnu odpoveď ohľadne chorôb podľa mňa môže dať len študovaný lekár, preto za nich neodpovedám... kto chce si informácie ohľadne chorôb môže nájsť aj na internete na nejakých solídnejších stránkach... tému som založila, lebo ma to zaujíma...aj ma zaujíma, čo budú robiť neočkujúci rodičia...
@michi200 myslim si, ze epidemicky navrat obrny nam nehrozi. Nastastie este stale je preockovanost tak vysoka, ze epidemie nehrozia. Ale vyskyt jednotlivych pripadov sa vylucit neda. To je fakt a s touto uteceneckou vlnou sa stava nebezpecenstenstvo vyskytu realnejsie a pravdepodobnejsie.
Aj u zaockovanych jednincov je mozne, ze vypukne ochorenie. Podla vsetkych dostupnych relevantnych vyskumov, v tychto pripadov mava ochorenie lahsi priebeh, casto aj uplne bezpriznakovy.
Takze ak mas deti zaockovane spravila si maximum co si mohla a ostatne je naozaj vis major.
@zita19 konečne aj normálna odpoveď, ďakujem 🙂 áno, mám trochu strach, že sa toto ochorenie pomocou utečencov zavlečie späť do Európy... my sme síce očkovaný, ale predsa mám obavy, aký by bol priebeh choroby, aj keď riziko je veľmi malé... obavy mám hlavne, keď budeme cestovať do Rakúska a Nemecka, kde je tých utečencov veľa...
no to si baby piste ze ty utecenci donesu na sk plno veci :((((((((
hrozne nieco
@michi200 myslim si, ze vacsim rizikom su exoticke ínfekcie, proti ktorym nie sme ockovani, s ktorymi nasi lekari nemaju skusenosti... Je tu realne riziko aj vzhladom na to, ze tito ludia ziju dlhodobo v uzavretom kolektive s vynutenym nizsim hygienickym standardom, na pokraji podvyzivy a tym padom su nachylnejsi na sirenie tychto chorob.
Zial, veci sa vyvinuli tak ako sa vyvinuli a nam ostava len posilnovat vlastnu imunitu, dodrziavat zakladne hygienicke navyky a dufat...
@michi200 lenze oni dovlecu aj ine choroby, proti ktorym nie sme ockovani... Takze z toho vyplyva,ze mame sediet doma na zadku a nakupovat cez net a hotovoooo 😉 to len odlahcenie ciernych, chmúrnych uvah 😀
@maciatkolulu 🙂 no však ja nechcem šíriť žiadnu paniku, ale v minulosti som veľmi rada cestovala po Európe a teraz keď má moja dcéra skoro všetky povinné očkovania za sebou, som chcela začať trošku cestovať aj s ňou napr do Rakúska, za sestrou do Nemecka... a teraz táto vlna utečencov a tie neznáme choroby, ktoré možno donesú...
@michi200 tak treba ist autom a vyhybat sa nakupnym centram napr.a miestam, kde sa zdrzuje vela ludi, co uz napokon za chvilu bude samozrejmostou, lebo nam tu zacnu tiez buchat obchody a stanice a muzea... ☹ je to cele smutne

hrabe ti? to je take bubu bu ze az nezvelicuj a radsej ries podstatnejsie veci a ak ste zaockovani tak sa nemas predsa coho bat tak svoju energiu upriam na podstatne veci