icon

Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?

diana20
12. júl 2018

Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?

meluela
12. júl 2018

@tinaa64 tak rovno do osady treba ist chytit dozivotnu imunitu 🙂 I ked uznavam ze ten vylet na siravu najlepsie s neockovanymi detmi uz nema moc daleko ani od tej osady co sa "odvahy" tyka

tinaa64
12. júl 2018

@meluela co riesis? PYTAM SA..ako pomoze ockovanie mojmi dietatu ked ochoreli väcsinouOCKOVANÍ LUDIA?

adsumus
12. júl 2018

@tinaa64 ja osobne sa nebojim ničoho, moji všetci blízki su chránení, zatial, ja som preočkovaná od hlavy dole, na počudovanie, žijem, bojím sa jedine, že budú umierať novorodenci a malé deti, lebo ak sa prestaneme očkovať bude to hudba minulosti, ja to neviem predýchať. Neznesiem aby moje vnučence ohrozovali idioti svojim hlupymi názormi. A preto píšem.

adsumus
12. júl 2018

@tinaa64 ak zaočkuješ decko, bude mať protilátky, ak nie, nebude mať.

tinaa64
12. júl 2018

@meluela ja sa nebojim..nemam coho...na mna to bububu neplati co siri hnojka topky atd....je to nezna detska choroba..clovek udne moze zomriet aj na nadchu..a proti nej sa neockuje...zaujimave je ze okolo kiahni sa take halo nerobi..a ty co urobis ak tvoje dieta ochorie na chorobu proti lt.sa ockuje?

meluela
12. júl 2018

@tinaa64 ockovani, ale starou menej ucinnou vakcinou. aj dnesni ockovani mozu ochoret, ale s vyrazne mensou pravdepodobnostou ako neockovani.
Ale jasne, chodte, vy neockovani to urcite nechytite a ak aj ano, tak vsak to pohodicka to len osypky 🙂

tinaa64
12. júl 2018

@adsumus takze ja som idiot hej?len preto ze nemam ockovane deti..sa spamätaj..a neodpovedala si mi na otazku..

adsumus
12. júl 2018

@tinaa64 iba uplne dezinfomovaný človek može napísať, že ti očkovanie nepomôže.

adsumus
12. júl 2018

@tinaa64 čo si chcela vedieť? asi už máš jasno ale aj tak

kondaska1
12. júl 2018

@tinaa64 no museli nieco vytiahnut ked zrazu polka zdravotnikov to chytila. Tak tadaaaaa nestabilna a menej ucinna ockovacia latka je na svete, ockovali sa nou vsetky silne rocniky od 69 po 85...

adsumus
12. júl 2018

@kondaska1 polka zdravotníkov?

tinaa64
12. júl 2018

@kondaska1 jasneee.vyhovorka sa vzdy najde..

adsumus
12. júl 2018

@tinaa64 vystavila by si svoje dieťa tejto chorobe, ked to radíš iným?

meluela
12. júl 2018

@adsumus vsak oni uz idu chytat osypky na siravu 🙂

adsumus
12. júl 2018

@meluela potom napíš, či nechytili jej smrtenu formu. je to sranda s tými deckami, nie?

adsumus
12. júl 2018

@meluela bohužial v tomto stave su všetky dnes tehotné maminy, všetky dnes deti tehotných matiek sú ohorzené.

adsumus
12. júl 2018

@meluela
@tinaa64 ja osobne sa nebojím osýpok, vobec. Ale viem, že epidémia osýpok ohrozí iných ludí, deti, starých, oslabených,tehotných, takže nesuhlasím s antivax, nechceme choroby, chceme prevenciu.

tinaa64
12. júl 2018

@adsumus coradim.?ze sa nemusi bat?a to ja sa mam akoze izplovat len preto ze romovia neodrzuju hydienu?ja nejdem nic chytat..a este raz sa pytam..ak tvoje cerstvo zaockovane doeta dostane napr.tie osypky tak co urobis?na koho to zvalis zas na nestabilnu vakcinu?ja respektujem rozhodnutie kazdej jednej ci uz da alebo neda pckovat..ale navazat sa dobtych co mepckuji je primitivne..nic nevies o tom preco som sa tak rozhodla a preco sa rak rozhodli aj ine matky

adsumus
12. júl 2018

@tinaa64 ja viem prečo, bububu, deti vám pokapú ak ich po očkujete, opak je pravdou.

anna_clara
12. júl 2018

Neboj sa. Bývam v Žiline s 3-mesačným, ešte nikdy neockovanym a nenapadlo ma bat sa ;)

adsumus
12. júl 2018

už by ste mali byť tam podla antivaxerov, vaše deti aj vy by ste mali dýchať nakazený vzduch a potom si porovnávať kto to ako zváladate chorobu, ktrorú nám odporúčate, ako vám to robí dobre, chorieť, ale akosi nie ste tam nikto??? prečo

adsumus
12. júl 2018

@anna_clara a isla by si ho nakaziť ako to tvrdia antivax

diana20
autor
12. júl 2018

@janulik2306 ďakujem teda.. Ja som si aj myslela, že asi nemám prečo mat strach, ale chcela som sa uistiť.. Pozriem tu tému co tam píšu no ja som založila, diskusiu lebo pre mňa je to jasné, ja zaočkovať moje deti chcem.. Tak sa mi moc nechce čítať hádky očkovať /neockovat ako tu.. 😐

@nadazdi ďakujem za odpoved ☺️ pýtam sa len ci náhodou nemá niekto nejaké informácie, že je to už aj inde ako v tých Michalovciach.. ☺️

@belllinka ja som sa normálne spýtala, tak sa dá aj normálne odpovedať a nie hneď útočiť, či Francúzsko je sterilné.. Nie, nie je sterilné à bojím sa aj iných chorôb, ak by tu bolo haló s nejakou chorobou idem sa poradiť rovno k doktorovi, tak som aj urobila, keď mal môj starší ísť do školy, v ktorej boli v tom momente dva prípady tuberkulózy plus jeden chlapec, ktorý už zomrel na to.. No nedala by som ho do tej školy ak by nebol zaočkovaný.. Šiel by inde. Môj mladší syn je ešte príliš malý a myslím si, že nie je nič nenormálne, že nechcem, aby ochorel..

@fajnzienka super, ďakujem..

@tinaa64 no ja som napríklad vôbec nečítala, že väčšina tých ľudí bolo zaočkovaných, ale naopak.. Väčšinou neboli očkovaní à preto sa aj pýtam.. Ty sa zjavne nebojís žiadnej choroby, ani tej, proti ktorej sa ockuje, keďže neockujes vôbec. To mne je jedno, keď nechceš tak neockuj.. Ja chcem svoje deti očkovať lebo aj ja som zaockovana à pretože si pamätám, že keď som bola malá, očkované bolo každé dieťa a z nejakého dôvodu neboli články o tom, že táto choroba sa objavila znovu a pozor, lebo sa šíri.. Neviem prečo teraz sa toto deje à vtedy sa nedialo.. Ale sama si to vysvetľujem práve touto celosvetovou diskusiou očkovať alebo nie a teda veľa rodičmi, ktorí si povedia, že radšej nie..

diana20
autor
12. júl 2018

@anna_clara keď nad tým premýšľam, tak si aj myslím, že keby som tam žila, tak by mi tiez nenapadlo mat strach.. Ja som vlastne len chcela vedieť, či niekto nemá nahodou nejaké informácie, že sa vyskytli osypky aj v Žiline a v okolí.. ☺️

evallu
12. júl 2018

@diana20 nie, žilina nie, som zo ziliny a nič také sa tu medzi ludmi nehovorí (ani medzi mamickami)... len tie michalovce v správach....

evallu
Autor odpoveď zmazal
prevenar
12. júl 2018

@diana20 ..drviva vacsina nakazenych su ockovani jedinci ..takze.

vyhodnotenie epidemilogickej situacie v okrese Michalove a Sobrance za jun 2018

Ochorenia boli zaznamenané v týchto vekových skupinách:
- 0 roč. – 4 ochorenia (neočk. pre vek – 4x)
- 1-4 roč. – 13 ochorení (neočk. pre vek -5x; očk. čiastočne - 5x; neočkovaní- 3x)
- 5-9 roč. - 19 ochorení (očk. čiastočne -14x; neočkovaní – 5x)
- 10-14 roč. - 10 ochorení (očk. riadne – 5x; očk. čiastočne – 1x; očk. nedostatočne -2x;
neočkovaní – 1x; neočkovaný pre kontraindkáciu – 1x )
- 15-19 roč. – 9 ochorení (očk. riadne – 8x; očk. nedostatočne – 1x)
- 20-24 roč. – 3 ochorenia (očk. riadne – 2x; očk. nedostatočne – 1x)
- 25-34 roč. - 3 ochorenia (očk. riadne – 2x; nezistené – 1x)
- 35 - 44 roč.- 8 ochorení ( očk. riadne – 5x; nezistené– 3x)
- 45 – 54 roč. – 2 ochorenia ( očk. riadne (4.dávky) – 1x; nezistené – 1x)

https://www.ruvzmi.sk/PDF/anal_jun18.pdf

kingab
13. júl 2018

@prevenar este tak porovnat, kolko je to v % z ockovanych a kolko z neockovanych 😉

adsumus
13. júl 2018

Choreju očkovaní uplne a potom dá štatistiku

1-4 roč. – 13 ochorení (neočk. pre vek -5x; očk. čiastočne - 5x; neočkovaní- 3x)

5-9 roč. - 19 ochorení (očk. čiastočne -14x; neočkovaní – 5x)

klamať sa dá neuveritelne ludom priamo do očí opakovane