Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?
Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?
@adsumus osypky su bezna detska choroba, a komplikacie sa mozu vyskytnut tak, ako aj pri inych beznych ochoreniach u ludi so slabou imunitou.
Co tak precitat si noviny na nete a sama.si urobit uzaver? vies ono to tu na sk este stale nie je koniec sveta..aj napriek tomu, ze ty tu uz nezijez...a inych chorob od spoluobcanov prichadzajucich z afriky a bluzkeho vychodu vo francuzsku sa nebojis?...'ja viem, ze.osypky nie.su med luzat, ze su v mnohych.pripadoch nebezpecne, sorry, ale trosku prehanas
@meluela ved treba.posilnit imunitu, nie?🤔
@diana20 nebezpecne su plaze v taliansku nie Slovensko :D na vychode medzi cokoladkovymi je par pripadov, ano je to blbost mamiciek co neockuju, nekomenstujem ale v ZA sa nemusis nicoho bat. A ak sa bojis aj tak vyhybaj sa detskym ihriskam, potom uz naozaj neriskujes nic. Krasny pobyt na SR, uzite si to
@fajnzienka a ovce chytaju paniku a pritom su ešte aj očkovani 😀 čo sa in môže stat?
@diana20 aj my sme prisli na sk, naozaj sa tu bojim menej ze tu na sk chytime ako vo fr, sak vies ako tam chodia deti do skolok? teraz tam bol moj prvy rok v skolke, chytil len ruky nihy usta, o mesiac sarlach a teraz kiahne, nadchu a kasel nepocitam. kamoske francuzsla dr odporucila ockovat zltacku pred cestou na sk, taku maju zas francuzi mienku o slovensku, ale ja musim povedat ze slovaci su ovela cistotnejsi ako francuzi a tej zltacky sa viac bojim v metre ako v slovenskom autobuse
@ivec16 ja viem o prípade, keď zomrelo malé dievčatko po kiahnach, pridružili sa k nim nejaké komplikácie, zapal pľúc tuším a za pár dní zomrelo. Aj kiahne môžu mať komplikácie, ale pokiaľ nie je na ne povinné očkovanie, nikto smrťou nestrasi. Až to raz niekto presadí ako povinné, začneme sa ich báť podobne ako osýpok, vytiahnu sa všetky možné komplikácie a zrazu to prestane byť bežná detská choroba.
Ako Ziliny by som sa nebala, my sme v Martine u rodiny a tu odypky nie su. Oni si to rozsiruju medzi sebou v osadach, troska som mala obavy pred cestou do Spisskej, ale ked zoberiem, ze tie osypky su tam uz dlhsie a do inych okresov sa nedostali, tak to nebude take strasne
@belllinka nakoniec nie, lebo na očkovanie musí dať doktorovi nejaký papier škola až cez školský rok, keď už je malý žiakom.. Ale my sme sa nakoniec presťahovali takže už to neriešim..
@erikavesela ja som položila podľa mňa normálnu otázku, s tým, že všetko na internete nie je a ze sa tu možno nájdu ľudia, ktorí toho vedia viac o stave tohto v Žiline a v okolí.. Inak som nazvala diskusiu inak, admin to zmenil a aj sama keď to takto čítam mam pocit ze preháňam.. Dobre viem, že to tam nie je koniec sveta, Slovensko milujem a teším sa tam.. A nebojím sa tu chorôb z Afriky, lebo tu v mojom okolí je ich veľmi málo a stále vidím len tých istých, ktorí sú Francúzi a nie nejakí migranti..
Ako som už písala, keby sa tu vyskytla nejaká epidémia, tiež to riešim.
@ivec16 neviem ešte aké to je, malý ide až od septembra.. Ale tak co poznám ľudí, tak sú čistí, tak tu, ako aj na Slovensku.. Švagriná robí v jaslickach a je pravda, že boli tam kiahne, ale nič iné z toho co píšeš.. Uvidím v septembri teda 😒
@maja22 urcite ani kiahne netreba podcenovat, my sme ich zrovna prekonali... kazde dieta to znasa inak, zatial co moj bol vysypany velmi vela, a velke, mesiac je uz po a stale ma jazvy, teploty nemal vysoke do 38,5 ale uzliny ma navrete... v usa sa kiahne ockuju plosne vsetky deti... tam je to povinne... osypky su zavaznejsie ako kiahne... ono aj lahky zapal priedusiek moze skoncit smetou ked sa to podceni a ked sa pridruzia ine komplikacie... pri kiahnach treba byt opatrny lebo je oslabena imunita a dieta sa lahko nachladi, ci nakazi inou chorobou a potom samozrejme to moze mat vazny stav
@diana20 sarlach chytil po tom ako sa ucili hrat deti na flaute (dti do troch rokov) vsetky fukali do jednej pistalky, vo fr sa deti v skolkach neprezuvaju, psickari po svojich milacikoch nezbieraju, deti behaju kade tade takze podla mna vonku slapnutndo psieho h... a potom to poroznasat v triede nemusi byt tazke...
@diana20 ten mensi urcite hej, ale ten vacsi je dost mozne ze donesie uz zo skolky, vo fr nam dr povedala ze po 7 dnoch moze ist spat do skolky, a to niektore deti sli aj skor, viem ze chybali len stvrtok piatok a v pondelok uz boli spat... ja som mojho nechala skoro 2 tyzdne doma lebo to mal naozaj velke a nepekne este aj po 10
dnoch, ale oni nenechaju... ale videla som deti co to mali za tyzden ok... len uz kontrolu dr nerobia a ked povedia ze mozu tak ti rodicia ich daju bez ohladu na to v akom stave tie vyrazky maju
Aspoň to sú informácie ktoré sa posúvajú 🙂
@katharines prosím ťa, mne nepíš, že osýpky su bežne ochorenie a komplikácie su nununu, nie su je to nebezpečná choroba a komplikácie možu viesť aj k umrtiu, velmi sa cudujem materiam, ktoré sú ochotné svoje a cudzie deti vystavovať tejto chorobe a čakať po rokoch, či sa u nich prejaví paralýza a postupná degenerácia a smrť, velmi sa čudujem týmto matkám, ale ich vec, keby neohrozovali iných týmto hlupym postojom.
@adsumus ak si ockovana, i tvoje deti, tak sa nemas coho bat, ci? A vazne nasledky mozu mat osypky prekonane v dospelosti, aj to neplati vseobecne. A ako som pisala, ten, kto ma oslabenu imunitu, dieta, ci dospely, ten bude mat komlikacie aj z inych ochoreni.
@katharines vieš ja nezdielam tuto zvláštnu naivitu neočkujucich matiek, že sa nemáš čoho báť, už som ti písala, kukni si na nete príbehy ludí, detí po osýpkach, možno ty si myslíš, že teba sa to netýka ako moja známa, samý astrál sem astrál tam, pozitívne myslenie, to je super všetko a potom dopadnu tvrdo na hubu, ked im pochoreju a pomru deti. a navyše nakazia tých, čo očkovaní ešte nie su alebo nemôžu byť alebo sa im nevytvorila imunita, ťažko potom nazerať na týchto ludí s pochopením.
@katharines a zjavne si mýliš osýpky a kiahne, lebo ak drobec do roka prekoná osýpky, tak má pomerne vysokú šancu, že sa mu vírus ubytuje v nervovej sustave a postupne po rokoch ho zabije pomalou smrťou, to kiahne nevedia.
lepší opis antivaxu hádam ani dať nemohol

@anickadusicka13 a vy si nemylite osypky s kiahnami ked ich tak velmi chcete dostat?