Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?
Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?
@katharines je pravda ludstvo nevyhynulo, ale aka bola umrtnost ludi a deti pri chorobach? To tu naozaj chceme znova tipos bingo, kto z rodiny to rozchodi a kto nie, ak vobec ?
@katharines mrtvy človek si tiež može byť istý, že osýpky nedostane, to je super natom. hop alebo trop. ale asi to ludom chýba máme sa dobre, treba to všetko dokašlať chorobami a vojnami.
@adsumus 😂😂😂😂😂 sa čudujem že toľko starých ľudí zije. že ich tie hrozne osýpky pomaly nezabili. Keby sa trocha zamyslite nad tým prečo tu neboli epidémie tak preto že imunitu držali tí ľudia ktorí osýpky prekonali. Keďže postupne vymierajú tak ide imunita dole. Čo je krásne vidieť aj na nakazených očkovanych. Hmm kde jen soudruzi udelali chybu? A dristy o nestabilnej vakcíne? To im uveria len ľudia bez premýšľania. Keď už sme pri tomto ako vedia že zrovna bola nestabilná a ako vedia tak na isto že tieto sú stabilné??? 😂😂 Ja sa nejak nemôžem prestať baviť na tých vyjadreniach.
A teraz vážne. Koľko ľudí umrie ročne na chrípku (pravú chrípku, nie kvapôčkove infekcie horných dýchacích ciest). Celkom dosť. Ľudí s oslabenou imunitou. Zaujímavé že sa o Tom nehovorí. Koľko komplikácií má takáto chrípka?? Ste všetci očkovaní proti chrípke? Sedíte podarilo doma? Či chodíte šíriť nákazu? Pred pár rokmi som takúto chrípku prekonala a komplikáciu zápalu stredného ucha. 40 tky horúčky týždeň. Nejakých osýpok sa teda nezlaknem. Keby spoluobčania dodržiavali hygienu a karanténu žiadna epidémia nie je.
Takže milé neočkovacie mamičky, máte to to tu, to je to čo ste chceli....kolektívna imunita funguje, ale iné je ak je v jednom meste neočkovaných 5 detí a neočkovaných 100detí....
@adsumus najvacsie epidemie s nasledkom smrti boli prave pocas a po vojnach. Chybala strava, hygiena, stres... A ani lekari nemali dostatocne vedomosti a prostriedky, ako dnes.
A na druhej strane, vdaka nadbytocnemu uzivaniu ATB sa v stale vacsej miere vytvara rezistencia na ATB, co bude mat coskoro vazne nasledky.
@lucia147852 prosím ťa zamysli sa, prečo neboli epidémie, ako sa možeš vobec pýtať taku otázku, epidemie boli každých pár rokov, ked prisli nové neimunne generácie, každých pár rokov, to chce zaviesť antivax, už to zaviedol. matky celé vytešene, že im pochoreju deti. utočia na tie, ktoré choré deti nechcu.
@katharines epidemie vznikaju v neočkovanej populácii v cykloch, jedna skupina ochorie, su imunni, prejde pár rokov, chorie dalšia skupina ktorá je neimmuna, medzi tým niektorí pomru, nejaké poskodene deti sa narodia, pomru aj starí a slabi, tak to chodilo, tých chorob je ale viac tak sa treba pripraviť na každoročne umieranie, my to chceme späť staré zlaté časy. priemerný vek dožitia 40rokov, 50 nech nedramatizujem.
@adsumus ja si myslim, ze nikto nechce chore deti, ty vari ano? Problem je vsak v tom, ze ak sa to neprekona v detskom veku, kedy to deti vacsinou prekonaju bez nasledkov, tak taketo ochorenie prekonane neskor ma skutocne vazne nasledky. Koniec koncov, to priznala i Dr. Spanikova v jednom clanku o detskych ochoreniach prekonanych v dospelosti.
Avsak zivotnost slachticov bola podstatne vyssia. Vsetko zavisi od roznych okolnosti.
@lucia147852 ju si nevšímaj, ona ešte nezačala premýšľať, skôr si len vymýšľa.
@mogaa kolektívnu imunitu tvoria ľudia, ktorí to prirodzené prekonali a narodili sa pred rokom 1969. Momentálne títo ľudia už vymierajú, takže aj kolektívna imunita sa bude pomaly rúcať.
Očkovanie ti nezaručí nič, môžeš to dostať a môžeš mať aj ťažší priebeh. O tom, že sú vakcíny nestabilné, tak to sú rozprávky pre ovečky, vakcíny totizto vôbec nefungujú. Je to len akási prevencia a je to povinné.
@lucia147852 dojcenska umrtnost 20 zo 100 deti ... no nechcela by som sa vratit do tych dob ...
co by ludia tych dob dali za poznatky dnesnej mediciny ...
http://www.infostat.sk/vdc/pdf/Storocie1.pdf
to modre na obrazku .. to je znazornene kolko umrti v danej vekovej kategorii sa podarilo zredukovat a) lepsimi zivotnymi podmienkami a b) lepsim zdravotnictvom
@katharines máš tu choroby proti ktorým sa očkuje: zaškrt, ultra hnusná smrť, hlavne ak ide o dieťa, čierny kašel, detto, tetanus detto, osýpky rubeola mumps, je v porovnaní prechádzka rajom, pneumokoky, hnusná smrť takže toto tu chceme "neškodne" detské choroby. ale prečo to chceme? osýpky ešte pochopím, že mater si myslí, super, nech ochorie ale tie dalšie, ved to má vysoku šancu, že zomrie a to ber, že máte novorodencov, kým to všetko prekonajú, kolko detí cheš odrodiť aby ti jedno zostalo? alebo ako to ty vidíš? že to všetci všetko prežijú?
@meluela výborne zlepšenie za vyse 100 rokov. Lepšia životná úroveň, zdravotná starostlivosť a potraviny. Môžem povedať, že ľudia, ktorí si sami nepestujú, tak jedia skôr odpad, zdravotná starostlivosť, o nej by mohli rozprávať ti starí ľudia, ktorých zavraždili v starobinca v Ba, alebo deti, ktoré nedbanlivostou zavraždili osoby v bielom, tých prípadov je strašne veľa. Ano hygiena a lepšia kvalita života spôsobuje lepšiu životnosť obyvateľstva a nižšiu umrtnost. Aj keď môžem smelo povedať, že naše ročníky sa už nebudú dozivat vyše 70 rokov, keďže žijeme v znecistenom prostredí a v mojom okolí umiera veľa ľudí okolo 40-50 rokov.
@slimstar ano, je mozne ze sa stredna dlzka zivota bude v buducnosti stagnovat alebo dokonca klesat kvoli faktorom ktore si vymenovala. Co sa tyka minulosti, doslo k neuveritelnemu historickemu pokroku co sa tyka tohto ukazovatela .. teda vyrazne znizenie detskej a dojcenskej umrtnosti a neskor predlzovanie dlzky zivota starsich ludi. To je fakt a ten uz nezmenis. Smerovanie sucasneho sveta je uz ina otazka.
@meluela títo starí ľudia mali kvalitnú stravu zo svojho zdroja, preto sa dožívajú aj viac ako 80, čisté prostredie a žiadne stresy. Len to máš veľmi dlhé časové obdobie a súvisí to s tým ako som napísala. Keby tu nebol bývalý rezim, tak to znečistenie, stravu ako odpad, tu máme o pár desiatok rokov skôr.
@slimstar možeš písať aj zlatými písmenami ale pravdu mať preto nebudeš, ludia choreli v cykloch, ked sa narodili dalšie neimmunne deti, prišla epidémia. dnes tu máme po desaťročiach očkovania epidemiu, lebo neočkovaní jedinci priniesli chorobu zo zahraničia. ale tebe to hádam nevadí, antivax podskupina jasá a ženie sa hlava nehlava chorieť s detičkami do romských osád alebo?
@divozienka26 par pripadov?
@slimstar a odpoved na tebou dopísanu otázku neskor
V Michalovciach sú štyria pacienti s osýpkami, ani jeden z nich nebol očkovaný
Traja pacienti si ochorenie podľa hygienikov priniesli z Veľkej Británie, štvrtý prípad sa od nich nakazil.
https://dennikn.sk/1135169/v-michalovciach-su-s...
@adsumus myslim, ze ti 2 z anglicka, vo prisli do MI, ako aj ti 3 pred pol rokom s osypkami v BA boli ockovani.
@slimstar a čo si myslíš že tí lekári a sestričky čo sa nakazili osýpkami v nemocnici majú akú životnú úroveň? Či aj oni jedávajú len odpad a žijú v nehygienickom prostredí? Je jasné že očkovanie nemá 100% účinnosť, ale ak by tam bola len 20% účinnosť že neochoriem aj tak je to viac ako nič....tá zdravá strava a sterilné prostredie ti veľmi nepomôžu - ako sme už zistili u nakazených doktorov....a porovnávať osýpky, mums a chrípku je trochu scestné.To je ako ked porovnávaš prechladnutie so zápalom pľúc.....Ja nie som za očkovanie proti všetkému a za každú cenu, ale pri určitých ochoreniach má svoj význam. Ak máš choré srdce a berieš lieky na srdce - aj tak môžeš dostať infarkt, rovnako ako ked berieš lieky na vysoký tlak môžeš dostať porážku z vysokého tlaku....takže čo? prestaneš brať lieky, lebo aj tak môžeš dostať infarkt či porážku? Žiadna látka na svete ti nezabráni ochorieť, všetko je len prevencia.....

@adsumus ockuje sa roznymi vakcinami na rozne ochorenia cca poslednych 100 rokov. Predtym sa neockovalo vobec a ludstvo nevyhynulo. Karantena a hygiena ma svoj obrovsky vyznam, ako aj strava bohata na ziviny. Ja nehovorim, ze osypky, kiahne ... nemozu mat nasledky, mozu, ale aj nemusia, tak ako kazde ochorenie. Moji rodicia i stari rodicia prekonali osypky. Mna uz zaockovali, pretoze vtedy ockovali hlava, nehlava, no ja si na rozdiel od nich nemozem byt ista, ci by som osypky nedostala.