icon

Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?

diana20
12. júl 2018

Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?

adsumus
14. júl 2018

@leeo tých detí zomrelo za posledné mesiace v EU viac, aj ludí so zníženou imunitou, neočkujuci, nevnímaju, možno ano, pojdu do osady dať nakaziť deti, ale akosi sa nehrnú, polka tajne doočkovala drobcov, lebo si mysleli, že im stačí hygiena. ale akosi to nevyšlo.

eva8
14. júl 2018

@leeo ako môžu byť falošné vakcíny?

adsumus
14. júl 2018

@eva8 teba netrápi, že ludia poumierali, teba trápi ako sa človek vyjadril a podme do neho, kusaj a trhaj.

katharines
14. júl 2018

@adsumus deti zomieraju aj po vakcinacii, ak maju slabu imunitu, akurat, ze len malo lekarov to prizna.
Maloktory lekar zahlasi vedlajsie ucinky vakcin,.vo vseobecnosti.

nata18
Odpoveď bola odstránená
adsumus
14. júl 2018

@nata18 ja viem, že vám postoj očkujuceho rodiča kole oči, ale aj takí sme ludia, čo narobíš, či vypadnem ako ty milo píšeš do osady, neviem, možno, ale tam už su lekári aj policajti, situáciu riešia. ty ako dieťa a všetky očkovaním preventabilné choroby, zvládnete to podla teba pneumokoky, mumps, osypky, tetanus, čierny kašel, neškodné detske choroby?

lolalita
14. júl 2018

Necestovať na slovensko kvôli osypkam mi príde smiešne. Mnohé susedné krajiny s nimi majú ďaleko väčší problém než my. Je aj mnoho nakazlivejsich a vážnejších ochorení, ktoré môžeš dostať. Ešte donedávna boli osypky bežným detskym infekcnym ochorením... takto ich popisuje literatura spred 10 rokov. Môžu mať komplikacie... Porovnaj ale komplikacie osypok a kiahni. Čo sa tyka tej zvady zastancov a odporcov očkovania, to je večný boj. Zbytočne k tomu niečo komentovať. Napíšem len toľko, môj syn ma následky po očkovaní a je mi až ťažko, keď čítam, ako to niekto zlahcuje. Dlho som si kládla otazku, prečo práve moje dieťa. To nepochopite, kym nezažijete.

adsumus
14. júl 2018

@lolalita autizmus nie je následok očkovania, ale genetické ochorenie, bohužial.

lolalita
14. júl 2018

@adsumus Ja nemam syna autistu... Neviem kde si k tomu prisla.

adsumus
14. júl 2018

@lolalita možem vedieť aké má teda tvoj syn následky po očkovaní?

lolalita
14. júl 2018

@adsumus Syn ma porichu krvotvorby bielej krvnej zlozky. 2 tyzdne pred ockovanim ukazkovy KO a 2 tyzdne po sme lietali po nemocniciach... Predpokladam, ze aj to spochybnis... Neprisla som sa hadat... Upozornim len, ze nie som laik, som zdravotnik.

evittam
14. júl 2018

@lolalita To mas zbytocne v tomto pripade.😉 Vakcíny su životu potrebné,nevyhnutne a bezpečné.
Btw.citala som tvoj príspevok párkrát a tiez som neprisla na to kde vzala autizmus......

tin007
14. júl 2018

Tato diskusia je uz uplne inde, ako bola povodna otazka, na ktoru si myslim, ze dostala jej autorka viac ako dost odpovedi. Navrhujem adminovi, aby temu uzatvoril.
@admin
@martinjasen

adsumus
14. júl 2018

@lolalita stále ma poruchu alebo to bolo prechodne, konkretne aku poruch, ma zníženu imunitu?

leeo
14. júl 2018

@lolalita a nemoze to byt len prechodny stav?

adsumus
14. júl 2018

@leeo inde píše, že to bol prechodný stav, zníženu produkciu krviniek má vela detí z roznych dovodov.

tinaa64
14. júl 2018

@adsumus ked tvoje dieta je zaockovane tak preco sa tak velmi bojis neocko deti?a mas dokaz ze osypky dovliekli neockovanci?

adsumus
14. júl 2018

@tinaa64 moje dieťa je nedoočkovane, ale o nu sa nebojím, napriek všetkým očkovaniam či vdaka nim imunita klopy klopy po maminke, bojím sa o ludí ktorí su v mojom okolí a celkovo po slovensku imunokompresívni, ty takých asi nepoznáš alebo ti to je jedno? alebo ako to ty vidíš? ja to nechápem. co tam po nich?

adsumus
14. júl 2018

@tinaa64 aano doniesli ich neočkovaní ludia, čítaj správy uradov v novinách atak.

tinaa64
14. júl 2018

@adsumus to ako myslis vazne?noviny?velmi dovry zdroj informacii ozaj...nie nie je mi to jedno..a nie je mi jedno ze nientore deti trpua po ockovani...nabuduce led stretnes mamicku lt.ma trvalo poskodene dieta po ockovani tak jej povedz vsetko to co si tu napisala..a som zvedava na ich reakcie...ja som uz povedala..mne je suma fuk ci niekto ockuje..je to kazdeho SLOBODNA VOLBA..
Nie jedna mamicka bola tak skalopevne presvedcena ako ty a tebe podobne a BOHUZIAL boli presvedcene ze ockovanie nie je koser....kazda chrani svoje dieta..ty tym ze ockujes a ja tym ze neockujem..nic viac nic menej....pre teba su bludy to co piseme mi a pocuvas co ti lekar nakaze plus markiza jojka topky sme a pre nas su bludy to co pisete vy a riadime sa vlastnym rozumom ..mediam ide o to aby medzi ludi vniesli nenavist..ked ochorie ockovanec na chorobu proti kt.sa ockuje media mlcia..ale akonahle ochorie neockovanec lebo mozno bol nakazeny od cerstvo ockocaneho tak to uz su plne media ..a nafukuju ako sa len da...a potom mi sme tie nenavidene matky kt.porodili monstra roznasajuce smrtelne choroby a nikto sa nezamysli nad tym ze aj ockovanci mozu byt tì ktprí roznasaju choroby nakolko su cerstvo ockovaní alebo aj napriek ockovaniu ochoreju..

tinaa64
14. júl 2018

@adsumus tetanus?mumps?cuernu kasel?tetanus je choroba kt velmi tazko dostanes...mumps a cierny kasel mala moja teta po zaockovani a zije..to je co? Normalne prezila tie hnusne smrtelne choroby a este aby toho nebolo malo v mieste vpichu mala veelky opuch..

tinaa64
14. júl 2018

@adsumus dalsia vec..su choroby kt.su vazne smrtelne a a vazne a neockuje sa proti nim..tych sa nebojis?

adsumus
14. júl 2018

@tinaa64 tak teraz akože podla tvojej logiky vystavíme deti chorobám proti ktorým existuje ochrana, lebo existuju choroby proti ktorým ochrana neexistuje, to mi pripomína známu, že načo očkujem klieštovku, ked proti bolerke sa neočkuje asi aby mi decko nezomrelo chcela som na nu zaručať, ale kukla som mraky a hovorím asi poprchne, ideme radšej domov, čo sa takými ludmi?

ajka006
14. júl 2018

@adsumus a ty si nositeľ nobelovej ceny, ze si dovoliš niečo také tvrdiť

domoda
14. júl 2018

skoda ze pre neznalost niektorych ludi sa blizime slobodnemu zapadu, kde pridete do skolky po starsie dieta ste v 11tt a ucitelka zatre ze dieta z kolektivu malo rubeolu a teraz to tipos bingo...mne sa to nastastie nestane...som plodna asi ako saharsky piesok

katharines
14. júl 2018

@domoda a predsa, ked v pusti zaprsi, Sahara kvitne 😉

adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
14. júl 2018

@ajka006 a čo take tvrdím ako nositel nobelovej ceny, že deti nemaju umierať zbytočne?

eva8
14. júl 2018

očkovanie sa považuje za kolektívnu ochranu, doteraz sa lepšia prevencia nevynašla. Tých cigánov, ktorí nárokom roznášajú osýpky by som ittzolovala násilne. Celú komunitu, velú dedinu - zákaz opúšťania. Totiž som čítala, že kašlú na opatrenia. Čiže tiež prevencia - zákaz voľného pohybu, karanténa

adsumus
14. júl 2018

tak som sa zasmaiala, že budu autori diksusii moderovať, figu, už to tu seka adminka. srandičky sa deju.