Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?
Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?
@adsumus deti zomieraju aj po vakcinacii, ak maju slabu imunitu, akurat, ze len malo lekarov to prizna.
Maloktory lekar zahlasi vedlajsie ucinky vakcin,.vo vseobecnosti.
@nata18 ja viem, že vám postoj očkujuceho rodiča kole oči, ale aj takí sme ludia, čo narobíš, či vypadnem ako ty milo píšeš do osady, neviem, možno, ale tam už su lekári aj policajti, situáciu riešia. ty ako dieťa a všetky očkovaním preventabilné choroby, zvládnete to podla teba pneumokoky, mumps, osypky, tetanus, čierny kašel, neškodné detske choroby?
Necestovať na slovensko kvôli osypkam mi príde smiešne. Mnohé susedné krajiny s nimi majú ďaleko väčší problém než my. Je aj mnoho nakazlivejsich a vážnejších ochorení, ktoré môžeš dostať. Ešte donedávna boli osypky bežným detskym infekcnym ochorením... takto ich popisuje literatura spred 10 rokov. Môžu mať komplikacie... Porovnaj ale komplikacie osypok a kiahni. Čo sa tyka tej zvady zastancov a odporcov očkovania, to je večný boj. Zbytočne k tomu niečo komentovať. Napíšem len toľko, môj syn ma následky po očkovaní a je mi až ťažko, keď čítam, ako to niekto zlahcuje. Dlho som si kládla otazku, prečo práve moje dieťa. To nepochopite, kym nezažijete.
Tato diskusia je uz uplne inde, ako bola povodna otazka, na ktoru si myslim, ze dostala jej autorka viac ako dost odpovedi. Navrhujem adminovi, aby temu uzatvoril.
@admin
@martinjasen
@tinaa64 moje dieťa je nedoočkovane, ale o nu sa nebojím, napriek všetkým očkovaniam či vdaka nim imunita klopy klopy po maminke, bojím sa o ludí ktorí su v mojom okolí a celkovo po slovensku imunokompresívni, ty takých asi nepoznáš alebo ti to je jedno? alebo ako to ty vidíš? ja to nechápem. co tam po nich?
@adsumus to ako myslis vazne?noviny?velmi dovry zdroj informacii ozaj...nie nie je mi to jedno..a nie je mi jedno ze nientore deti trpua po ockovani...nabuduce led stretnes mamicku lt.ma trvalo poskodene dieta po ockovani tak jej povedz vsetko to co si tu napisala..a som zvedava na ich reakcie...ja som uz povedala..mne je suma fuk ci niekto ockuje..je to kazdeho SLOBODNA VOLBA..
Nie jedna mamicka bola tak skalopevne presvedcena ako ty a tebe podobne a BOHUZIAL boli presvedcene ze ockovanie nie je koser....kazda chrani svoje dieta..ty tym ze ockujes a ja tym ze neockujem..nic viac nic menej....pre teba su bludy to co piseme mi a pocuvas co ti lekar nakaze plus markiza jojka topky sme a pre nas su bludy to co pisete vy a riadime sa vlastnym rozumom ..mediam ide o to aby medzi ludi vniesli nenavist..ked ochorie ockovanec na chorobu proti kt.sa ockuje media mlcia..ale akonahle ochorie neockovanec lebo mozno bol nakazeny od cerstvo ockocaneho tak to uz su plne media ..a nafukuju ako sa len da...a potom mi sme tie nenavidene matky kt.porodili monstra roznasajuce smrtelne choroby a nikto sa nezamysli nad tym ze aj ockovanci mozu byt tì ktprí roznasaju choroby nakolko su cerstvo ockovaní alebo aj napriek ockovaniu ochoreju..
@tinaa64 tak teraz akože podla tvojej logiky vystavíme deti chorobám proti ktorým existuje ochrana, lebo existuju choroby proti ktorým ochrana neexistuje, to mi pripomína známu, že načo očkujem klieštovku, ked proti bolerke sa neočkuje asi aby mi decko nezomrelo chcela som na nu zaručať, ale kukla som mraky a hovorím asi poprchne, ideme radšej domov, čo sa takými ludmi?
skoda ze pre neznalost niektorych ludi sa blizime slobodnemu zapadu, kde pridete do skolky po starsie dieta ste v 11tt a ucitelka zatre ze dieta z kolektivu malo rubeolu a teraz to tipos bingo...mne sa to nastastie nestane...som plodna asi ako saharsky piesok
@domoda a predsa, ked v pusti zaprsi, Sahara kvitne 😉
očkovanie sa považuje za kolektívnu ochranu, doteraz sa lepšia prevencia nevynašla. Tých cigánov, ktorí nárokom roznášajú osýpky by som ittzolovala násilne. Celú komunitu, velú dedinu - zákaz opúšťania. Totiž som čítala, že kašlú na opatrenia. Čiže tiež prevencia - zákaz voľného pohybu, karanténa
tak som sa zasmaiala, že budu autori diksusii moderovať, figu, už to tu seka adminka. srandičky sa deju.

@leeo tých detí zomrelo za posledné mesiace v EU viac, aj ludí so zníženou imunitou, neočkujuci, nevnímaju, možno ano, pojdu do osady dať nakaziť deti, ale akosi sa nehrnú, polka tajne doočkovala drobcov, lebo si mysleli, že im stačí hygiena. ale akosi to nevyšlo.