Je neočkovanie zlé rozhodnutie?
Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??
@prevenar , a totálna absencia pokory...niekedy ma to až desí, kde niektorí berú tú bohorovnosť...a tu na koni môžeš byť akokoľvek pravdivý a ústretový, niekto si tu naskladá anonymných nickov ako sedmových kariet a už sa len vypisuje...poviem ti, mne je úplne jedno, ako ma tu bude urážať nejaký zdravotník, pokiaľ neprežil nú svojho vlastného dieťaťa po očko, je to pre mňa len blááá blááá blááá
@adriana7 ..skoda sa tym aj zapodievat , vies ked si najaty "diskuter" PR agenturou kt. pracuje pre nejaku farmakorporaciu, tak je hranie sa na "nechapaveho" a "odbornika" vlastne tvoja robota 😅 ..netreba si to vsimat , stracat cas a energiu ^^ ..tie osoby tu nic nehladaju ..oni tu pracuju ^^ ..preto ti to pride cele take divne a surrealisticke. nastastie sa nam podarilo vytvorit priestor bez tohto bahna , kam moze prist kazdy , kto ma zaujem o danu temu a najst realne informacie , ktore nie su sponzorovane vyrobcami vakcin. ak ti mozem nieco poradit , tak tu nestracaj energiu je to skutocne zbytocne ..ked chces pomoct , venuj sa a rad ludom ktori o to skutocne stoja ..je ich dost , ci tu, ci v nasich forach 🙂
ked pozeram cisla , tak mam pocit, ze to pochopila uz vacsina uzivatelov. co je len dobre.
@aristka , si klamárka, neskutočná klamárka....nikdy som nepísala, že malý má poruchu krvotvorby, lebo ju nemá, žiadny takýto môj príspevok tu nebol, lebo syn poruchu krvotvorby nemal, lenže ja na rozdiel od teba nemám potrebu klamať
urážaš ma a aj som sa urazila...to už je fakt vrchol označiť moje deti za homosexuálne, ty už nemáš žiadne zábrany,ani štipku, či čo? ale zrejme vieš, kde je citlivá každá mama, ak niekto ubližuje jej deťom, teraz si sa predviedla v celej svojej paráde....už sa budem len modliť, aby som sa zo zdravotníkom tvojej podúrovne nemusela nikdy stretnúť
@salome_82 o zaskrte neviem,tetanus si dam,preockovat na rok po 15 rokoch,lebo po 10 som to vzdy zmeskala,a potom som uz bola tehotna. Povedali mi,ze staci po 15 tich rokoch,caka ma,to na rok. V 2009 som,bola preockovana na 3.x.
a budem Sa pytat I na,mumps,Lebo ten som nemala a,nerada by som,schytala,komplikacie,ako moj dedko,neplodnosti Sa sice nebojim,dve deticky mam,ale,polohlucha,CI,hlucha by son bola nerada,nebodaj este nieco horsie.
@adriana7 nechaj ju tak , myslim @aristka, nemame nanu a jej presvedcenie...rozdiel medzi nami a nou je ze ona potrebuje presviedcat a urazat ostatnych o svojej pravde, nam je to jedno, my vieme, covieme a vieme,co mame doma a z coho to mame.......su to nase deti,my sme sa rozhodli pre ne ...a mne je sum a fuk ako sa rozhodnu ini,alebo co si myslia.....@aristka ta tu o chvilu znosi pod ciernu zem....a douraza ta tu...to proste robi....
@usiko
@aristka moja ma o tri vakciny menej Ako syna vobec Sa neucila od starsieho,prave ten bol sikovnejsi vo vyvoji.
jedine Sa viac chyta na rozpravanie. Ona ma po mne slabsi svalovy tonus a hypermobilitu,pomohlo jej plavanie.
veru,kazde dieta je ine. Naozaj to nema Nic spolocne s,ockovanim CI neockovanim.
@aristka o com pises??? Stazujes sa, ze laici nedokazu podat prvu pomoc a potom tu vypisujes, aka je to rozsiahla tema a podobne zybtocne vety na tri riadky namiesto toho aby si to v par bodoch opisala zaklady... Odkazujes ma na google a pritom si na tuto temu vystudovany odbornik, preco? Rozsiahla tema je to pre vas lekarov a zachranarov, laik potrebuje poznat zaklady a spravne telefonne cislo, akurat pri anafylaktickom soku dochadza velmi rychlo k opuchu a zuzeniu dychacich ciest, co v takom pripade mozem robit bez liekov???? To sa pytam? Darmo ovladam nepriamu masaz srdca a dychanie z ust do ust, ked sa clovek dusi a do pluc mu neprejde takmer ziadny vzduch... Ako mozu laici zachranovat zivoty v pripade anafylaktickeho soku?
@adriana7 jéha tak to zas najstaršia ,normálne som si musela pozrieť profil ,lebo nejak je to tu domotané ,takže bola očko a má poruchu krvotvorby a nedala si čo a nebojíš sa ,že bude homosexuálna ....nemám zábrany ,prečo ,av má aké zábrany ,aj prdy pripisovať ako nu očko ,najnovšie homosexualitu a ak bude niektoré tvoje dieťa opačne orientované aspoň to máš na čo zvaliť ,ach prepáč ,len pri prvých dvoch ,inak a ty máš aké nu ,ktoré sa ukáže po rokoch ,už by sa malo začať prejavovať ......ak ti to príde ako klamanie a urážanie používam len to čo používa av a čakám odpovede ,len okrem urážok sa k ničomu inému nedopracujem ,čím to je ....
@aristka tu nie je nič domotané...ty si domotaná
a čím to je, že okrem urážok sa tu žiadnej odbornej odpovede od teba nikto nedočká, na to si musíš odpovedať ty sama....ale už ti neodpoviem na žiaden tvoj príspevok, nebavís ma...inak veľmi zaujímavé tu na koni, že niekto sa pýta, niekto odpovie, potom si píšu a ajhľa...zrazu ti tu odpovedá aj taký, ktorého sa nikto na nič nepýta a podľa reakciíí z poslednej strany už s ním ani nikto nechce diskutovať
Ja radšej ani nečítam všetko čo je tu popísané... Zas nejaká maminka sa chce v dobrom opýtať a zas sa tu niektoré ventilujú po celom dni ktorý možno nevyšiel podľa predstáv, namiesto normálnej odpovede "my sme dali (nedali) pretože..." My sme dali len povinné a to zahŕňalo ešte aj proti tuberkulóze v pôrodnici a neľutujeme to, naopak, som rada, že je zaočkovaná. The end 🙂
tak, ako Ti nikto neodpovie naisto na otazku, ci ockovat (su to vsetko len nazory niekoho), tak ti nikto ani neodpovie na to, ci je to spravne alebo nespravne rozhodnutie neockovat.....Takych by nas bolo viac, co by sme radi vedeli, ale dozvedela som sa jedine, nikde nenajdes 100% a spolahlivu radu. Uz len co si kto vyberie....a potom mozes nadalej dumat, ci si urobila alebo neurobila spravne ...je to psycho.
@adriana7 ja s tebou nemám o čom diskutovať ,poruchu krvotvorby si neozrejmila ,regres ,ako to ty nazývaš si si už zaradila ..ja to nazývam individualitou osobnosti a homosexualita sa možno ukáže časom a vaši av ťa poučia ako detoxikovať a dieťatko si vyliečiť ....takže je dopovedané....
@aristka nechcem otvarat temu. Takze sama priznavas ze ide o zlozitu temu, takze laik ju ovladat nemoze? Otvor temu ty, ty si odbornika ty sa stazujes, ze ludia prvu pomoc nedokazu podat. A ani ty nie si schopna dat tu jednoduchu instruktaz, potrebujes na to celu temu...ale kludne ma pritom odkazes aj na google....
@kbeata mám ti pripomenúť čím som tu bola ja nazvaná od vás av ....na nikoho som tu nebola vulgárna ,tak ako vy a v živote som tak od nikoho nebola nazvaná a toľko nadávok som si neužila ako od av a predstav si aj ja mám svoje medze a neustále je to vo forme slušnosti .....takže si prv pozri do svojich radov a kto má záujem si pozrie tie vaše hlášky v diskusiách .....
@sirinka jato ovládam ,ja nepotrebujem otvoriť tému a laik dokáže poskytnúť prvú pomoc a zachrániť príbuzného ,ale musí vedieť čo robiť a čo je možné aké aj pomôcky použiť ,nikdo z nás nemá doma hydrokortizon ,adrenalín ,alebo intubačnú kanylu s laryngoskopom a ani ja to doma nemám a musela by som riešiť s tým čo viem a čo dokážem urobiť ....
@fidka79 ja stále nechápem odkiaľ beriete čo robím ,av mi dalo toľko pracovných pozícií ,že si môžete vybrať a neustále ste mimo tému a ak chceš mudrovať a urobiť sa múdra ,povedz mi niečo o srdiečku ,prevodový systém .ekg krivka ,malý ,veľký krvný obeh ,budem rada a potom sa môžme baviť a buď rada ,že nechcem od teba presne hemodynamiku srdca....

@adriana7 čo robím tu vedia len 2 osoby ,poruchu krvotvorby je veľký pojem ,treba špecifikovať ,inak k čomu sa ešte dopracujeme .....máme tu regres ,abces a porucha krvotvorby a pridaj ešte niečo akú diagnózu žeby lezba z očka ,či to ešte sa neprejavuje ......máš to vážne .....prepáč ,ale tie diagnózy nejak moc pribúdajú každým tvojim príspevkom a začína to byť nedôveryhodné....