icon

Je očkovanie spojené s rizikom autizmu u detí?

hildeberta
10. mar 2025

Mam 5-mesacne dieta a citala som na FB, ze vakciny mozu sposobit autizmus u deti, velmi sa bojim, ze by som ockovanim svojmu dietatu ublizila. S priatelom preferujeme holisticku medicinu, napriek tomu sme malej nechali pichnut prvu davku vakcin, teraz by mala dostat druhu, ale nie sme si isty, ci to je to najlepsie, pre nase dieta. Co ak jej tym ublizime?

Strana
z4
rachel36a
10. mar 2025

@hildeberta nie, nespôsobujú.. s autizmom sa diera narodí...

timea301196
10. mar 2025

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

adka897
10. mar 2025

Tiez sa bojim toho…

zuzanita1609
10. mar 2025

Autizmus je genetická, vrodená choroba,už prestane s tým neockovanim,bo sa dožijeme opäť toho 19teho storočia,keď deti začnú umierať na bežné osípky. Šibe už načisto mamičky?

colsami
10. mar 2025

Vakciny mozu sposobit vselico. Ale tak isto si s frajerom studujete, co dietatu sposobuju vsetky tie choroby, voci ktorym ockovania su? Niektore aj smrt. A ano, aj tu u nas, na Slovensku. A to hovorim hole fakty, bez emocii.

rachel36a
10. mar 2025

@zuzanita1609 len ta poopravim...autizmus je neuro vývinové ochorenie...len málokedy ma geneticky zaklad

ibamy2
10. mar 2025

@hildeberta 576. rovnaká téma. Prosím, skúsme najskôr vo vyhľadávaní pozrieť, či tu už niečo podobné nie je a až potom zakladať tému.

zuzanita1609
10. mar 2025

@rachel36a dosť! Prestaň. Očkovanie bolo vždy a nik sa nikoho nepýtal. Ani rodičov,ani detí.

andrejka1974
10. mar 2025

@hildeberta nie nikdy vakcíny nespôsobovali autizmus dieťa sa s tím narodí mám 5 deti všetky sú normálne očkované a autizmus ma len najmenšia

nikaeli
10. mar 2025

@rachel36a presne tak. Ide o neurovývinové ochorenie, ktoré vzniká počas vnútromaternicového vývinu dieťaťa.
@hildeberta je množstvo detí, ktoré majú PAS a nie sú očkované. U mnohých ďalších detí sa autizmus prejaví 1x práve po vakcínach, kedy je telíčko vystavené záťaži. To ale neznamená, že vakcína spôsobila autizmus. Ona ho len 'prebudila'. Môže sa tak stať po akejkoľvek chorobe, úraze, stresovej situácii, ....

hildeberta
autor
10. mar 2025

@ibamy2 chcela som vediet ci ma niekto nejake skusenosti s prirodnymi alternativami, o tejto teme som citala viacere fora(aj zahranicne) a jednou z alternativ bola casto akupunktura, ale to mi pride trochu drasticke, vzhladom na to, ze mala ma len 5 mesiacov

andrejka1974
10. mar 2025

@hildeberta radšej očkovať ako neočkovať môj syn dostal pneumokoka , keď sa ešte neočkovalo a mal šťastie zachránili ho ale pocit lekárov vetu uvidíme či do rana prežije nikomu neprajem a vermi rok potom už očkovali všetky deti bočí pneumokokom

rozkvet1
10. mar 2025

@hildeberta vždy by som dala zaočkovať. Je to prevencia. Dieťa je slabé a bola by naozaj tragédia keby zomrie kvôli banalnej chorobe lebo nebolo očkované. Všetci sme očkovaní len eko matky alebo ako sa nazývajú idú proti očkovaniu

rachel36a
10. mar 2025

@zuzanita1609 a ja tvrdím opak? Véd jej píšem ze očkovanie autizmus nespôsobuje.. len som ta opravila v tom ze to nie je genetické ale neuro vývinové ochorenie

petamich
10. mar 2025

Myslim, ze kazdy priemerne inteligentny clovek, ktory je schopny si vyhladat informacie zo spolahlivych zdrojov zisti aj sam, ze tato hypoteza je vyvratena.

Ja skor nerozumiem ako chce niekto riesit akupunkturou efekt ockovania 😬 ale nemusim vsetkemu rozumiet.

44janica44
10. mar 2025

Toto je už dávno vyvrátena fáma. Myslím ze s tým prišiel nejaký lekár v USA ale odvtedy už plno výskumov súvis medzi autizmom a očkovaním nepotvrdilo. Nie som si istá ale myslím ze aj ten lekár to nakoniec poprel.
Úprimne myslíš ze akupunktúra ti zachráni dieťa pred zaškrtom alebo čiernym kašľom? Je to blbosť.

zuzanita1609
10. mar 2025

@rachel36a čiže je to od vývinu,ako sa vyvíja plod a žiadnym očkovaním. To si mala upresniť a nie ma opraviť. Ženám chýba málo k tomu (v dnešnej dobe) že očkovať ,alebo neockovat,tak prestaň do toho vymiešať pochybnosti. Povinné očkovanie zachránilo životy a tak by to malo byť. Ináč také dieťa podľa mňa nepatrí do spoločnosti (som hnusná,ale je to tak). Rodič-rozum.

hildeberta
autor
10. mar 2025

@petamich ono by to malo stimulovat nervove zakoncenia, a tym by sa ti mala lepsie sirit prana, samozrejme nestaci akupunktura, treba aj podporovat imunitu napr. otuzovanim

lucia13022023
10. mar 2025

Tieto pri*ebane názory, sú len výsmechom pre matky ktoré naozaj majú deti s autizmom. Ze čítala som na facebooku. Wau.

rachel36a
10. mar 2025

@zuzanita1609 tebe hrabe? Vieš čítať s porozumením? Ja niekde píšem, že nemá očkovať? Ty si tu dala mylnu informáciu a ja som ju len opravila. Sama mam doma autistu a ma všetky očkovania, aj nepovinné. Takže najskôr čítaj s porozumenim než začneš útočiť

denkabemommy
10. mar 2025

Ako pre teba odborný článok. Nemáš začo. Dobrú noc 😊

anjelicek26
10. mar 2025

Autizmus bol uz davno kedysi v dobe, kedy o vakcinoch ani neslychali... vtedy hovorili, ze su ti ludia proste divny a tazsie pripady zatvarali do ustavov... Syn je auti a vzhladom na silnu reakciu na ockovanie jeho brata - mal prve ockovanie ako trojrocny... to uz davno bolo jasne, ze su tam odchylky a to riadne od normalneho spravania... takze tak no... ockovanie to nijako nezlepsilo, ani nezhorsilo...

zuzanita1609
10. mar 2025

@denkabemommy toto bolo načo dobré? To je nejaký článok od odborného lekára,čo sa tomu venuje celý život? Vieš,že niekto to bude považovať za odborný názor? Končím, proti sprostosti je boj najväčší.

anjelicek26
10. mar 2025

A k napadom, ze ti pri tetanuse, obrne ci meningitide pomoze alternativne otuzovanie myslim nema zmysel sa vyjadrovat...

denkabemommy
10. mar 2025

@zuzanita1609 si si to aj prečítala, aspoň prvú vetu? 🤣 áno, odborný článok, odborný časopis a prosím ťa čítaj aj text nie len titulok. Potom tu nebudeš musieť mať sprosté reči.

zuzanita1609
10. mar 2025

@denkabemommy ale vieš,že niektoré mamičky to môžu považovať za odborný názor? Boa,veď koník blbý
🤦

hildeberta
autor
10. mar 2025

@anjelicek26 to neni forma liecenia, ale prevencia, rovnako ako vakcinu nedavas dietatu az ked ochorie, pointa tej akupunktury je zlepsenie toku prany (prana-zivotna energia).

denkabemommy
10. mar 2025

@zuzanita1609 očakávam, že človek, ktorý chce vedieť o téme viac, si viac aj prečíta ako len názov. 🤷🏼‍♀️ Za názov k tomuto článku ja nezodpovedám.

zuzanita1609
10. mar 2025

@denkabemommy tak to ani nezobrazuj,keď to nepovažuješ za opodstatnené! Rozmýšľaj tiež...

andrejka1974
10. mar 2025

@denkabemommy toto je už dávno vyvrátené je to nezmysel nesiete klamstvá

Strana
z4