icon

Je očkovanie spojené s rizikom autizmu u detí?

hildeberta
10. mar 2025

Mam 5-mesacne dieta a citala som na FB, ze vakciny mozu sposobit autizmus u deti, velmi sa bojim, ze by som ockovanim svojmu dietatu ublizila. S priatelom preferujeme holisticku medicinu, napriek tomu sme malej nechali pichnut prvu davku vakcin, teraz by mala dostat druhu, ale nie sme si isty, ci to je to najlepsie, pre nase dieta. Co ak jej tym ublizime?

Strana
z4
aurora33
11. mar 2025

@hildeberta nie nespôsobujú. Len hlupane tomu veria.

silvia2013
11. mar 2025

@andrejka1974 pneumokok je a bol bežný , očkovat s a začalo až ovela neskor.Dovtedfy ho bežne deti prekonavali ako chripku. Moja ho mala od 1 roka a sposoboval jej sustavne zapaly stredneho ucha. Ako dalšim xy detom.

alenka58
11. mar 2025

ako radi by boli očkovaní tí čo sa narodili v 50, 60 rokoch a dostali obrnu, ja len poznám takýchto ľudí 2 z práce a bolo ich veľa, takže očkovanie je dôležité, hlavne tie vyvinuté vakcíny pomáhajú, ale dieťa má byť úplne zdravé pri očkovaní

alenka58
11. mar 2025

@januelik to mi je ľúto, ale pravda že pár detí očkovanie nezvládne tak ako by malo, ale to sa predpokladá, mojej priateľky dieťa má od očkovania poruchu sluchu, len to nie je dôvod aby tisíce detí doplatili na neočkovanie, ja mám tiež po očkovaní covid následky, ale veľa ľudí zachránili

adreena
11. mar 2025

Áno, tu je štúdia, že vakcíny zvyšujú riziko autizmu: https://publichealthpolicyjournal.com/vaccinati...

januelik
11. mar 2025

@alenka58 Samozrejme, ani nikde netvrdím, že nemá očkovať. Každý je iný, môže to zapričiniť XY faktorov.

andrejka1974
11. mar 2025

@silvia2013 ano ale môjmu po pneumokoková začali praskať cievy a bol v ohrození života

silvia2013
11. mar 2025

@andrejka1974 tak ako pri kazdej jednej chorobe sa môže situacia zvrtnut

rachel36a
11. mar 2025

@silvia2013 nie, rodic dietata s PAS

taktotedanie
11. mar 2025

@hildeberta akupunktura ako alzernativa k ockovaniu
Neviem ci dnes budem citat vacsiu blbost
Preco sa pytas tu a nie niekde v tibetskom klastore?!
NIE AUTOZMUS NESPOSOBUJE OCKOVANIE
BUDES DAKOVAT OCKOVANIU, ZE TI DIETA NEUMRIE NA DANE OCHORENIA
DIETA DAJ ZAOCKOVAT A BUD KLUDNA, akupunkturu si daj napichat ty ak tomu veris

silvia2013
11. mar 2025

@rachel36a to neznamena, že aj odborník

andrejka1974
11. mar 2025

Tak dnešné očkovanie mame za sebou úplne v pohode stále je spokojná

kiki68
11. mar 2025

@adreena a co nastane, ked to dieta dostane drasticku liecbu pri nejakom z tych ochoreni? Toho sa nikto neboji? Lebo ja mam PAS a mam paradoxne reakcie prave na rozne lieky. Na ockovanie som nikdy reakciu nemala a ani to nespustilo autizmus. To mame v rodine co viem. Nie priamo ludi diagnostikovanych, ale to vidis na tom ujovi a pod, ze je to iste a ma to PAS. Lebo ked to dieta zareaguje napr na atb a steroidnu liecbu, co moze byt nutne v tom stave, tak co… to PAS sa moze prejavit vzdy, aj pri obycajnom strese. Raz je tam predispozicia a uz je to iba otazka casu. Tym nehovorim, ze ockovanie nemoze mat zavazne vedlajsie reakcie. Moze. Ako vsetky lieky.

rachel36a
11. mar 2025

@silvia2013 ja niekde píšem ze som odborník? Jedine co som tu napísala su lekárske fakty, že očkovanie nespôsobuje autizmus, a ze je to neurovyvojove ochorenie...žijem s autizmom už 10 rokov, takže viem aké ochorenie moje dieťa ma

Strana
z4