Je správne neočkovať deti, keď je to povinné?
Ako niekoho napadne nedat povinne ockovat deti? Dcera ma v skolke 2 take spoluziacky. Ani povinne ani nepovinne ockovania.
@beata_k "uz davno vsetci vedia, ze tieto krajiny maju sice krajsie nemocnice, ale clovek v nich je na poslednom mieste."
To vážne?
Ešte povedz, že to porovnávas so stavom na Slovensku..
Predpokladám, že zahraničnú nemocnicu si videla len zvonka.
Samozrejme, že sa nedá zovšeobecňovať , je to o ľuďoch, ale Slovensku mieru arogancie a poníženia tam budeš hľadať márne...
@beronsche GB je v zdravotníctve pomerne biedna v porovnaní s iným zahraničím..., tak to by som vyňala, ale zvyšok... diskutujúca má pod "krajšie" asi na mysli vyššiu etiku práce na úkor nižšej detskej úmrtnosti alebo vyššieho prežitia rakoviny 🤔... môžu nám Slovákom len tíško závidieť, kým oni robia ďalsiu zbierku na liečbu, ktorá nie je hradená zo zdravotného poistenia, alebo na okná, aby nezatekalo na inkubátory pre novorodencov...
@beronsche Mala som na mysli aj posielani deti do skolok s ATB. Ved neumieraju a rodicia musia makat lebo na zapade je trava zelensia. O chvilu si na tom uzasnom zapade budete aj sami davat detom infuzky a budete sa hrdo bit do prs, ze je to vlastne pokrok. Keby neexistovala charita tak na tom skvelom zapade tam polovica ludi pojde lebo neexistuje statne zdravotne poistenie. A mozem este dlho menovat...a ockovanie neopominajuc. Kazdy lekar, aj ten z AT a UK ti povie, ze ockovanie ma svoj vyznam lebo ma. A kazdy detsky psycholog zahranicny! ti potvrdi, ze 6 mesacne dieta rozhodne nepatri do ruk au-pair. Asi tolko k tomu zdravotnictvu....Ano, zase opravnene priznavam, ze v niektorych veciach su lepsi. Zase nie vsetko je zle. Ale uz ma trochu rozculuju kecy o tom povysovani zapadu. Takze ano, na Slovensku uz nemame 90-te roky a zo zapadu uz nepadame na zadok.
@viestta uff to nebol zamer, netusila som ze tato tema takto rozprudi vasne. Fakt som len chcela vediet, preco by niekto nechcel dat ockovat dieta, ten logicky dovod to je cele. Inak kazdeho vec, ja sa do nikoho nestaram
Vela veci v zivote funguje tak, ze za konanie jednych po case (niekedy riadne dlhom) platia druhi, ini. A tym padom ti prvi to ani nevidia (nemaju spatnu vazbu) a vznikaju mylne zavery. Preto by sme spolocnost mali organizovat tak, aby opatrenia (zakony, vyhlasky, nariadenia...) boli "samosvorne" - aby sme si zodpovedali za svoje ciny/chyby/fuserinu. Aby sme tu spatnu vazbu mali. Viem ze vzdy to nejde, alebo by to bolo nehumanne a pod., ale tam kde to ide, mali by sme "pravidla hry" nastavovat takto.
Autorka, kedysi posobilo na MK par "vyznamnych osobosti" antivaxovej sceny, spomeniem si len na nick Prevenar a niekolko dalsich. Fungovali verejne aj sukromne antivaxove skupiny. Potom tento osial na Koniku stichol, ale pravidelne sa objavi nejaka debata, kde si antivax rad ohreje svoju polievocku. Staci pockat, mozno sa objavia ak sa uz neobjavili, ja som upozornenia z debaty vypla, takze to nesledujem. Oni ti to urcite vysvetlia
Preto som vybrala skolku kde na tomto baziruju
@1ryba tak preco to mas potrebu komentovat, ked to vyhovuje mne nieje problem tak scroluj dalej alebo vyuzi svoj cas efektivnejsie 🙂
Ahoj, cakame babatko a tiez nejdeme dávať očkovať, osobne si myslim ze to je enormny zasah do ludskeho organizmu a skor som zastancom prirodzeneho vyvoja a posilnenia imunity deti zdravou stravou pohybom zdravym zmyslanim atď, tie choroby tu boli su aj budú pretoze ludia chodia po celom svete tym ze sa zaočkujeme ta bakteria virus nezmiznu z tohoto sveta budu tu stále. Zdravotnictvo stale napreduje a predsa sú lepsie metody dnes ako boli pred 30 rokmi. Za dalsie poznam niekolko pripadov vdaka ktorým bojovali o zivot zdrave deti po očkovaní a jednoducho mi to za to nestojí. A stacilo mi ked som si precitala zlozenie danych vakcin a niektore obsahovali stopy tazkych kovov formaldehydu atd ktore mozu narobit obrovske škody v takom malom teličku, hormonalne narusace a taktiez logicky sme zijuci organizmus a zijuci organizmus nejde dokopy s umelou chemiou.je tam este vela dalsich aspektov ale to by bolo na dlhe vysvetlovanie tak aspoň v skratke🙂

@1ryba a kto ich tu osetruje? Ved musia mat lekarov