Lekárka vystavila potvrdenie, že dieťa je očkované, aj keď nebolo
Dnes som sa stretla s týmto statusom. Co myslíte?
"Ahojte, je niečo nové v zákone v čr ohladom neočko? Chcem malu prehlasit k českej dr a mam strach ...do školky chodi v čr a očkovana nie je..ale je to len vdaka tomu, ze mi papiere do školky potvrdila slovenska pediatricka, ktora nemala problem napisat ze mala očko je emoticon"
@vroni asi uz dlho zijes v rakusku
http://www.pluska.sk/krimi/domace-krimi/neuveri...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2736549...
http://www.hurriyetdailynews.com/facebook-tip-o...
http://www.fresnobee.com/2015/01/08/4321459/pol...
a to nevravim o desiatkach "obchodnikoch" na silkroad, uniknutych informaciach cez Snowdena, o spionaznych softoch, o povinnosti desifrovat svoje zariadenia na hraniciach USA a rozne ine sprostosti tejto doby. takze ano FB status je dneska velmi realna zalezitost a organy kazdej krajiny to beru dost vazne napriek tvojmu bagatelizovaniu problematiky.
no nic ale koncim tuto temu, ako pisem, je mi to jedno co tu budete vypisovat, vzniklo podozrenie? vzniklo. tak sa ide dalej.
@stano4000, ja o koze, ty o voze. Ked budes niekde zverejnovat svoje chore konanie ako tie dve zrudy so psami, tak uz nejde len o status. Kde k tomu pridas fotky pripadne film, ako tie telce v dalsich linkoch, mas zarobene na solidny problem (nastastie). Na zaklade jedneho statusu na slepicom fore po teba proste nikto nepojde. Nehovoriac o tom, ze vo vsetkych linkoch islo o trestne ciny, ten tu absentuje, takze nebagatelizujem, len vnimam rozdiel v podstate.
@vroni ale ja sa nikde nevyjadrujem k tomu, ze to niekto riesit bude.. odpovedala som na otazku danky.k akoby mohli doktorku najst.. najst ju nie je problem, pretoze pokial by mal niekto zaujem to riesit nie je problem vystopovat anonymnu mamicku na akomkolvek fore.. uprimne ale neverim, ze by sa tym nejaky organ zaoberal..
@stano4000 a ako vieš, že úvodný príspevok je pravdivý a nevymyslela si ho zakladateľka témy? 🙂 úprimne pochybujem, že nejaká lekárka by si to dovolila s ohľadom na svoju prax, zatiaľ čo tu, na anonymnom fóre si dovolí báskto bársčo 🙂 a už aj keby niečo také nejaká dr. urobila, tak predpokladám, že má tieto veci podchytené administratívne... či už dieťa fyzicky očkované bolo alebo nie, by sa dokazovalo veeeeeľmi ťažko (ak vôbec by to šlo)
@stano4000 ked si uz taky poctivy obcan, tak ma zaujima jedna vec...dajme tomu, ze vystopuju mamicku aj lekarku...AKO jej ktokolvek dokaze, ze dieta naozaj ockovane nie je a potvrdenie je falosne? toto mi prosim vysvetli...ak bola sfalsovana aj zdravotna dokumentacia (bolo zapisane ockovanie, kym vykonane nebolo), nie je najmensia sanca zistit pravdu
a vsimli ste si? zakladatelka temy sa asi dobre bavi ako sa tu vy ostatni zerete 😝 najlepsie je na taketo temy vobec nereagovat a nezivit tak temy s takymto zameranim.
@vroni Podla mna by lekárka nemala vystavovať falošné potvrdenia pre školku, že dieťa je očkované, ked nie je. Nedokážem si predstaviť, že to niekto urobí. Otázka je, či to polícia dokáže lekárke alebo nie. Možno sa budu pýtať aj iných rodičov tej lekárky a možno sa toto podozrenie potvrdí vypovedami rodičov, možno to všetci zainteresovaní poprú, ale vyšetriť by sa to malo. Uvidíme, @stano4000 to nahlásil, ja súhlasím a dám vedieť ako to dopadlo.
@admin status bol uverejnený tu https://www.modrykonik.cz/group/2361/ahojte-je-...
@sissy27 presne to aj mna hned napadlo, ze ak papierovo tvrdi ze je ockovane, tak to musi mat rovnako zapisane aj v ockovacom preukaze aj v zdravotnej karte...ako budu zistovat ci realne vakciny podala? urobia dietatu proti voli rodica testy na protilatky? ani to by nemalo ziadnu vypovednu hodnotu. @stano4000 chod si ty dat zistit testami aku mas vysku protilatok na choroby proti ktorym si ockovany, mozno zistis ze ziadne, alebo velmi mizive...aj to je realita ockovaia, nie kazdy nim naozaj ziska protilatky...tak co, uz sa zacinas bat? "kolektivne zdravie" mozes ohrozit aj ty! 🙂
@mariosmykal @admin prosim vas je toto dovod na zakladanie dalsej temy o ockovani? navyse ked niekto vytahuje príspevok zo sukromnej temy alebo akej, mne ukazuje, ze stranka neexistuje, takze mozno aj celkom vymysleny... ja mam pocit, ze to zachadza za hranice normálnej komunikacie, pokial ma zakladatelka pocit, ze ide o vec, ktoru ma presetrit policia, mohla ich kontaktovat hned alebo vas.
@sirinka Dôvod na založenie diskusie bol aj nebol. Ale súhlasím s tebou, v takýchto prípadoch je dobré kontaktovať priamo kompetentné osoby. Každopádne, myslím si, že téma je po dvoch stranách vyčerpaná a je zbytočné v nej pokračovať. Ak sa rozhodnete, aby som ju zamkol, stačí lajk na tento príspevok a urobím tak. Prípadne budem pozerať, ako sa vyvíja. Pekný deň prajem.
podla mna, je dolezite vediet o tom, ako lekari zneuzivaju svoju moc a podvadzaju s potvrdenim. Temu ponechat, prosim.
@jana_eyre nie je, staci podla vysetrovatelom kontaktovat rodicov, ked nepovedia, zdravotna poistovna to vie. Aj spatne
Co sa tyka temy, tak zbytocnost... chcela by som vediet ako dokazete ze dieta naozaj nie je ockovane a ze naozaj ten nejaky status je pravdivy. Je uplne najjednoduchsie dopisat v priapde komplikacii so zakonom par riadkov do karty o zaockovani... to je rovnako ako ked sa zaluje zla zdravotna starostlivost a pod. veci, papier znesie vsetko... (ja som len pozerala ako puk, co som pri hospitalizacii vsetko akoze absolvovala, ked som si tajne precitala svoj zaznam - lebo to je dokonca vraj zakazane :P )
existuje realne podozrenie na ohrozenie verejneho zdravia a to najma tomu dietatu ktore nie je ockovane, to dieta by malo mat specialny rezim ked uz sa jeho mamicka rozhodla ze ho hodi medzi "biologicke bomby".
specialny rezim pre neockovane dieta? nezda sa ti to trochu ..paranoidne? 🙂
@mamulienka30
@belllinka
@loxa no jo,bohvie kolko takto "ockovanych " deti tu je..potom ochoreju na mumps a v statistike sa zjavi, PLNE OCKOVANE😀
ze sa tu najviac a najpeprnejsie ozyvaju akurat neockujuci..

@stano4000, nie nerelevantne, skor nerealne. A na zaklade jedneho statusu. Je to niekedy na skodu veci, ale je to proste tak. Ale treba ratat aj s tym, ze vela ludi vo svojich statusoch proste klame a kym tych zvlastnych statusov od jednej osoby nie je viac, nic sa nedeje (nehovorim, ze je to dobre, len ze je to tak)