Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?
Rozhodla som sa, ze nedam dceru ockovat, no vcera som dostala od znamych brozurku o ockovani a zasa si nie som ista, ci som urobila dobre. O nasledkoch ockovania je tu toho napisaneho vela. Ale mate niekto osobnu skusenost s chorobou, ktora vypukla nasledkom neockovania a mala zly priebeh?
Pokial viem, vacsina chorob, proti ktorym sa ockuje, je liecitelna viac menej bez komplikacii, no znami mi vcera povedali opak - vraj priznaky choroby sa casto prejavia az vtedy, ked je choroba v rozvinutom stadiu a vtedy je uz pre dieta neskoro. Tak ako to vlastne je? Ma niekto skusenost s chorobou? Dakujem
Pridam priklad kamaratkina dcera ma 6 rokov je adoptovana( vlastne v pestunstve nakolko mamicka raz za mesiac zavola a tym padom sa stara) narodila sa v Španielsku ked mala 3 mesiace sa jej mama vratila na SK. Adoptovali si ju v 2 rokoch jej mam utiekla naspat do Španielska. Doklady k nej dostali az ked mala 4,5 roka dovtedy ziadne ockovanie zdrave dieta.V piatich rokoch ockovanie a zdravie v prdeli neustaly kasel, choroby, vybratie mandli kasel pretrvava aj choroby imunologia a alergologia ako na pase( nic jej nezistili lekarka na Kramaroch jej medzi styrmi ocami povedala ze v jej pripade je to z ockovania ...na papier a do sveta to nepovie nikto). Mozno vynimka ale....
akurat na drobny detail ,ze neockovat sa nerovna ,ze dieta dostane nejaku chorobu ...a ze ockovat sa nerovna ,ze nedostane nejaku chorobu. chorobnost na zaockovane choroby je uplne bezna ..dokonca su zname epidemie chorob medzi zaockovanou populaciou na choroby na kt. boli zaockvoani . napriklad epidemie mumpsu a dalsich .
kto stale veri cislam "ochrany" z reklamnych letacikov , zije v brutalnom LaLa Lande ..z ktoreho by sa mal vo vlastnom zaujme radsej rychlo zobudit.
za 10 - 15 % sancu na "ochranu" kt. trva tak 2 roky clovek vymeni za 100% sancu prijat toxicke a ine latky , ktore maju potencial dozivotne znicit zdravie . nie je od veci obcas si zopakovat matiku zo zakladky.
tu je oficialny zoznam toho co vakciny obsahuju ..je dobre si ho pozriet a trochu sa zamysliet .
http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock...
a nieco si o tych latkach precitat .
http://www.slobodavockovani.sk/clanky/zlozky-va...
nedostatok informacii zabija ..doslovne^^
@erienka ja mam skusenost s meningitidou. Moja dcerka zomrela ako 6mesacna na meningokokovu meningitidu, je to sice dobrovolne ockovanie, nie povinne, ale keby bola ockovana, mohla byt tu ☹ Zomrela na typ meningokoka, ktory je ockovanim preventabilny. V nasom pripade neockovat "rovnalo sa" dostat chorobu a doplatit na nu tym najhorsim sposobom. Budem si to vycitat cely zivot, ze som ju zaockovat nedala. Lebo som o tom ockovani nevedela, ani o tej hroznej chorobe ☹ Musim suhlasit, nedostatok informacii skutocne zabija ☹
Starsiu dcerku a mladsieho synceka som dala zaockovat oboch, bez NU.
Len dilema je v tom,že nikto nevie,či by tvoje dieťatko keby bolo očkované touto vakcínou táto vakcína skutočne zachránila.
Lebo mnohé deti ktoré očkované boli túto chorobu dostali a tiež podľahli. A aj iné choroby proti ktorým sa očkuje.
Je to smutné aj to aj to.
Takže objektívne sa dá ťažko veriť niečomu.
A deti umierajú ďaleko viacej na také choroby proti ktorým sa nikdy neočkovalo a očkovať nikdy nebude.
A keby aj to tak bolo že vakcína ochráni,čo s ostatnými pneumokokmi proti ktorým sa neočkuje a sú tiež smrteľné.
Proste sme bezmocní,lebo v živote nikdy nič nie je isté.
Na to si asi musíme zvyknúť .
@irenkask meningokok nerovna sa pneumokok
Nepoznam ziadne dieta, ktore bolo proti meningokokovej meningitide ockovane a nasledne jej podlahlo. Ak take poznas, daj urcite vediet. Ja poznam len tych, ktori podlahli mening. meningitide a zaockovani neboli a byt mohli ☹
Nikdy sa nedozviem, ci by ju ockovanie zachranilo, na sto% vsak viem, ze neockovanie jej nepomohlo, aby chorobu zvladla a prezila ☹ Po mnohych setreniach a sedeniach s mnohymi lekarmi mam odvahu povedat, ze s vakcinou by mala sancu na prezitie a dokonca na vyhnutie sa chorobe neporovnatelne vacsiu.
@zuzanaj54 Ako vieš, my sme neočkovaní. Váš príbeh ma často máta, ale i utvrdzuje v tom, že niečo je v celom systéme zlé. Deti dostávajú hromadu vakcín, ale sú to naozaj tie najpotrebnejšie vakcíny?
Uchránia ich možno od mumpsu, rubeoly, pneumokoka, ale nikto, teda skoro nik z lekárov, neponúkne maminke vakcínu voči skutočným zabijákom, ako tomu bolo i vo vašom prípade. To ma na tom hnevá. Nepodceňujem žiadnu chorobu, nádchu, ani chrípku, ale maminky sú bombardované letákmi o rotarovírusoch a kto im kedy spomenie vakcínu, ktorá mohla zachrániť vašu malinkú? 😢
To ma tiež núti pýtať sa, prečo je to tak. 😠
Preto nikoho neodsudzujem, že očkuje, ale som presvedčená, že by sa očkovať malo len po dôkladnom preskúmaní zdravotného stavu dieťatka, rodinnej anamnéze, konzultácii s rodičom a zvážení, ktoré ochorenia úplne reálne ohrozujú naše deti, kde naozaj treba zvážiť prínos očkovania.
Neviem, či som to napísala úplne presne. Verím, že si moje slová pochopila správne, keďže sa bohužiaľ poznáme z inej témy. ☹
Ja problém naozaj vidím v tom, že sa očkuje plošne, skoro nik z lekárov s rodičom nekonzultuje, očkovanie sa berie a ko povinný fakt a na druhej strane by očkovanie naozaj mohlo ochrániť, ale treba zvážiť aké očkovanie a koho, aby naozaj benefit prevážil všetky riziká. Aby sme v určitých témach nemuseli stretať. Bohužiaľ.
@zuzanaj54 Nech je to akýkoľvek kok,nebudeme sa hrať na slovíčka,podstata je taká,že ani jeden lekár nechce dať písomnú záruku že ti dieťa po akomkoľvek očkovaní nezomrie,či už na NÚ vakcíny alebo na chorobu proti ktorej dieťa bolo očkované.
Ja som zažila smrť dieťaťa ktoré napriek tomu že dostalo vakcínu BCG,zomieralo strašne dlho na TBC v hrozných bolestiach.
A či také poznám, totiž u takých malých detí sa odflakuje aj pitva a manipulujú sa aj pitevné správy a znalecké posudky. Museli by sa o také prípady lekári viacej zaujímať,ale to sa nedeje.
Veľakrát sa rodič ani nedozvie úplnú pravdu o príčine smrti. Tak isto sa klame a NÚ vakcín .
A maličkosť, všetky koky sú svinstvo a môžu zabíjať, nielen meningokok. Našu malú nakazili v nemocke na onko stafylokokom. Tiež jej hrozilo všetko len nie život. ☹
Ale záruku koľko bude žiť nám tiež nedali lekári. To ti nikto nič nedá na papieri. 😖
@abbey1 Dokonalé vyšetrenie zdravotného stavu neexistuje,aby ti ktosi dal papier na to,že si dôkladne vyšetrená alebo tvoje dieťa.
Ľudský organizmus je taký zložitý že všetky jeho mechanizmy nepozná nik na svete a nik na svete nepozná ako bude reagovať ktorýkoľvek jedinec na ktorýkoľvek liek alebo vakcínu.
Jedine že by sme vedeli hodinu našej smrti a snažili sa jej vyhnúť.
A keďže je to tak,tak všetky vakcíny sú len pokusmi o niečo na ľudskom tele. Ale výsledok nebude nikdy rovnaký ani u dvoch ľudí, nieto ešte celej populácii. To nezmeníme aj keby nám to zaručil neviem kto. 😒
@abbey1 uplne chapem tvoje slova, ja som takisto za rozumne ockovanie. Co sa tyka lekarov, ako pristupuju k ockovaniu, mam presne rovnaku skusenost, ako na beziacom pase, kus za kusom ☹ Ziadne informacie o chorobach, miminum o vedlajsich prejavoch. Ziadna zmienka napr. o meningokokoch, zato o rotarixe pri kazdej navsteve v poradni. Samozrejme v zmysle, ci chceme alebo nie. Ziadne info navyse. Naozaj je co dohanat, aspon co sa tyka mojej subjektivnej skusenosti s pediatrami. Suhlasim s tebou, ze kazde dietatko je individualne co sa tyka zdravotneho stavu a imunity. Neviem, preco sa tak, ako sa ockuje rad za radom, nerobi automaticky rad za radom podrobne imunologicke vysetrenie pred zacatim ockovania. Nemozem si pomoct, ci clovek chce ockovat alebo nechce, alebo chce dokonca ockovat navyse, informacie chybaju, je ich zalostne malo a este aj z tych, co su, nevie comu ma verit 😒
Ja by som bola velmi rada, ak by deticky nemuseli zomierat, ci uz kvoli chorobam alebo kvoli NU ockovania. Len mam z celeho toho pocit, ze sa hovori daleko viac o NU ako o chorobach, aj realnych chorobach, ktore stale zabijaju ☹
@irenkask je mi luto vasej malej a suhlasim, ze kazdy kok je urcite nebezpecny, ale musim poznamenat, ak to nahodou citaju aj ine maminy, ze nechcem sa hrat na slovicka, ale meningokok nerovna sa ziadny iny kok. Dokazu aj ine koky byt velmi zavazne, ale najzakernejsi a dovolim si tvrdit najnebezpecnejsi je z nich meningokok. Dcerka zomrela za 22 hodin od vobec prveho priznaku, zvysenej horucky 38,7. Je to ako scifi film, v dnesnom svete vam pred ocami zomiera vase dovtedy zdrave dieta na infekcnu chorobu, pozerate sa na to vy aj lekari a nic nezmozete ☹ takuto ma moc meningokok. Nezmozeme toho vela proti nemu my ludia ☹ Aj toto by mali maminy vediet. Ze aj na SK obcas dietatko zabije choroba, proti ktorej existuje ockovanie ☹
Ja som nechcela od ziadneho lekara pisomnu zaruku o tom, ze mi dieta nezomrie po podani vakciny, ja som bola ta, ktora lekarov uhanala a prosila, az kym nas nezaockovali vsetkych, mna, manzela, dcerku a aj dvojmesacneho synceka. Mne totiz uz dieta zomrelo, ale nie na NU, ale prave na chorobu ☹
@erienka
ahoj tak prispievam aj ja svojou skusenostou, hoci nie na chorobu na ktoru sa ockuje "zo zakona" ale TBC ktore bolo uz myslim zrusene. ked som v 18-tich dostala predvolanku ze sa mam zaockovat na tbc nesla som - bola som na dovolenke. ved naco - ta choroba sa uz predsa nevyskytuje. a potom neskor, ked som cakala druheho drobca a ked bol maly, som sa s nou stretla hned dvakrat, aj ked trocha nepriamo - prva bola osoba starsia, ktorej otec kedysi malTBC a tato pani mala v sebe tento virus a nevedela to. zrazu bola dva mesiace v nemocnici s vysokymi horuckami a nevedeli zistit ze co jej je a stav sa vobec nezlepsoval. nebudem pisat ine okolnosti ale prave tento virus TBC ju napadol. druhykrat ked som lezala s drobcom na vysetreni sluchu na kramaroch, bola tam mamicka s 6mes.dievcatkom. mamicka v tehotenstve dostala TBC ( a to nebola rizikova skupina), a malicka ma vaznu poruchu sluchu.
na druhej strane som sa stretla s mamickami, ktore mali uplne zdrave dietatko, ziadny ani len naznak toho ze by nebolo dietatko v poriadku a po ockovani sa vsetko zmenilo a dnes maju doma dieta s postihnutim.
ja som svoje deti zaockovat dala, ale vtedy som sa o to nezaujimala. popravde - vobec neviem ako sa rozhodnem pri dalsom ockovani.
na jednej strane riziko ze dostane dietatko chorobu, ktora mu moze velmi ublizit, na druhej strane ockovanie ktore moze dietatku tiez ublizit.
avsak ak by boli moje deti mensie, pred skorsimi povinnymi ockovaniami, a predsa by som sa rozhodla ockovat, urcite ak by bol akykolvek naznak ze nieco nie je v poriadku s dietatkom, ci uz by to bol lenhorsii spanok pred ockovanik ktory moze byt predzvestou choroby alebo akykolvek naznak ze dietatko sa nevyvíja a nie je porovnatelne sikovne s rovesnikmi, ockovania by som urcite odlozila. tolko moj nazor - ktory vlastne tiez ako tvoj nie je este vyhraneny.
hm... podla mna vzdy treba zvazit vyhody a nevyhody, rizika a pozitiva daneho ockovania - nato je dobre mat pediatra ktoremu doverujete, ktory s vami komunikuje... ja napr. vyberam ockovania po rozhovore s pediatrickou, podla toho kde sa pohybujeme a podobne... keby zijem napr. na vychodnom slovensku v oblasti vyskytu tbc tak si dieta, pokial by bolo imunologicky nato pripravene, zaockovat dam - kedze zijem v oblasti kde je vyskyt viac menej nulovy tak deti zaockovane nemam...
v naslednej dobe sa chystame do urcitych krajin kde su choroby pre nas smrtelne - urcite teda vakcinaciu riesit budem
co k nasledkom... keby sme vedeli co bude pravdepodobne by sme sa cely zivot spravali podla nejakeho vzorcu... my to nevieme - zial, nastastie... Vedlajsie ucinky ma v tejto dobe vsetko - clovek moze zomriet aj na alergicku reakciu na jedlo, ktore dovtedy v pohode znasal - na koho takuto smrt zhodit? taktiez kazdy liek vytvoreny clovekom ma mnozstvo vedlajsich ucinkov - niekto ich ani nepociti a budu mu cely zivot pomahat, inemu mozu velmi ublizit - prestaneme preto brat lieky?
keby mam porovnavat tak mi to vychadza na 1:1 - nepriaznive dosledky ockovania a neockovania - zial neockovanie ma mnohokrat za nasledok smrt a je jasna pricina, pri ockovani ide mnohokrat o domienky a nasledky vdakabohu nie su na 99% zivot ohrozujuce - pre mna teda napr. vychadza ako spravna cesta, o ktorej viem ze na 100% nemusi byt bez vedlajsich ucinkov, ockovanie s rozumom...
nastastie som ja osobne vedlajsie ucinky ockovania ci neockovanie nezazila . Zazila som akurat rotavirusove ochorenie u 6mesacneho synceka mojej kamaratky - a teda tak ako to tu niektori popisuju ze pohoda dzez, tak tak to urcite nie je - boli vyse 3 tyzdne v nemocnice a prve dni bol maly natom velmi zle - totalna dehydratacia a neschopnost udrzat tekutiny - toto je pri takom malinkom dietatku velmi nebezpecny stav a keby kamoska neutekala s nim hned do nemocnice tak to tiez mohlo skoncit vseliako...
inak meningokok je naozaj svina a neporovnavala by som ho v nasich koncinach asi naozaj k ziadnej inej chorobe☹ videla som pribeh jedneho dievcatka ktore to nahodou prezilo - prislo o vsetky koncatiny - len tak sa im podarilo ho zachranit... choroba sa rozvinula v plnej sile v priebehu par hodin - je to strasna choroba a je mi velmi luto vsetkych ktori sa s nou stretli na vlastnej kozi☹
@dai Mozes vysvetlit tvoju vetu "zial neockovanie ma mnohokrat za nasledok smrt a je jasna pricina". Na aku chorobu urcite umriem, ked sa nezaockujem? Osypky, mumps, rubeola, ktore som prekonala ako dieta alebo zapal stredneho ucha, sposobeny pneumokokom, alebo cierny kasel, ktory sa v poslednom case celkom casto vyskytuje, ale umrtie nebolo zaznamenane ziadne, alebo zaskrt ci polio, ktore sa tu nevyskytuju uz desiatky rokov?
@monika15 ja sa v pohode priznam, ze som si presla volakedy beznymi detskymi chorobami (vtedy sa na ne neockovalo), dostala som dokonca aj osypky napriek ockovaniu a som ziva a zdrava. Alebo moja mama mala cierny kasel, ked mala rok a tiez je ziva a zdrava.
@alikaa napriklad meningokokova mengitida - nepoznam dieta ktore by ju malo a prezilo ( teda jednosom videla v dokumente - prezilo vdaka okamzitej amputacii vsetkych koncatin ) - zial..., moj ujo zomrel na cierny kasel - zial neskoro identifikovany etc. ...
neviem o tom zeby vsetky deti prekonavali rubeolu napr. - ked ju neprekonas a dostanes v tehotenstve tak je skoro iste ze tvoj plod neprezije etc. ...
kludne zatvaraj oci a povazuj tieto veci za bezne, ja kedze mam s niektorymi pripadmi docinenia tak to nie som ochotna robit - vo vsetkych pripadoch smrti na tieto choroby bola pitvou jasne stanovena pricina - ziadne domienky etc. ...
@dai Tvoj komentar hovoril o tom, ze ked sa niekto nezaockuje, tak toho nasledkom zomrie. Kolko ludi sa rocne zaockuje na meningitidu? O tomto som pisala. Ockovanie proti meningitide nie je povinne, dokonca ho ani pediatri neponukaju, takze to by muselo umriet cele Slovensko podla tvojej teorie ako nasledok neockovania. Uz chapes ako si svoju vetu nepisala? Ja viem o 3 dospelych, ktorym cierny kasel zistili az po 2-3 mesacnom neustalom kasli a nijako ich z toho potom ani neliecili, preslo to same. Kazda choroba sa moze skomplikovat, aj na chripku ludia umieraju. Zavisi od imunitneho systemu ako choroby zvladne. Ked tvoj ujo podlahol ciernemu kaslu, mohol podlahnut aj akejkolvek inej chorobe, ktora za beznych okolnosti je zvladnutelna. Mozno mal tu smolu, ze mal prave vtedy slabsiu imunitu. Nepises o jeho zdravotnom stave pred ciernym kaslom, ci nemal nejake chronicke ochorenia, alebo autoimunitne a pod.
Mas nejake statistiky, ze zena, ktora v tehotenstve dostane rubeolu, tak jej dieta takmer urcite neprezije? Lebo ja mam ine informacie. Mam kamaratku, ktorej mama mala akurat v prvom trimestri rubeolu a kamoska je zdrava ako repa. Mimochodom, tebe nevadi, ze prave zlozka rubeoly v MMR vakcine je mnozena na bunkach z potrateneho babatka v 14. tyzdni tehotenstva?
Moj nazor som uz pisala na prvej strane. Podstatne u akejkolvek choroby je, aku ma clovek v tom case imunitu. Ak je silna, zvladne akukolvek chorobu. A prave na tej imunite treba pracovat cely zivot.
@natas4 ja viem, ze osypky nie su kiahne, preto som vyzdvihla, ze ja som osypky prekonala aj napriek ockovaniu, o kiahniach by som asi tazko takto pisala, kedze v mojom detstve sa na ovcie kiahne neockovalo (nehovorim o pravych kiahniach). A teda neviem ako tvoje stare mamy, ale moje stare mamy davali svoje deti nakazit k inym detskym kamosom nie len mumpsom, rubeolou alebo ovcimi kiahniami, ale aj osypkami, aby ich deti prekonali v detstve a mali dozivotnu imunitu. Este aj moja mama si pamata, ze v jej detstve to bola bezna detska choroba.
@alikaa Ohladne mumpsu, ktory som tiez v detstve bez problemov prekonal (mam 38, tyzden som lezal a cital si knihy), tak pred mesiacom mi sestra hovorila, ze u nich v skolke visel oznam (skolka v nemecku), ze sa u nich vyskytuje mumps. Nic viac, nic menej - kto chcel nechal napriek tomu dieta v skolke, kto nechcel tak nedal. Takze na zapad od nas kvoli mumpsu ziadnu paniku nerobia - pokial sa deti tyka.
Ak je clovek dospely a chce mat deti, moze sa dat kludne zaockovat proti mumpsu aj rubeole - pre boha ale naco ockujeme proti tymto chorobam 18-mesacne deticky??
Preto vo vsetkom s tebou suhlasim.
@alikaa tiez mam pocit ze si pleties osypky a kiahne - kiahne sa davaju nakazit aby ich deti co najrychlejsie prekonali a nie osypky😉 moj ujo na cierny kasel zomrel ako zdrave 2rocne dieta - nie ako dospely - ja som ho nezazila, moj otec aj babka mi ale casto rozpravali aky rychly mala choroba priebeh - nebol samozrejme v tej dobe este zaockovany...
ja som ti pisala ze ked nezaockujes, mozes dostat vazne choroby na ktore sa umiera...
pises o imunite - to je pekne a mile, rada by som videla rodica ktory na nej nepracuje - to ale neznamena ze tvoje dieta ju bude mat silnu. Vela je dane geneticky, vela stravou etc. ... mam kamosku co fici na kojeni, bio strave, vsetko podla novodobych tabuliek - a jej dieta je chorlavejsie ako akekolvek ine, normalne ktore poznam - nehovoriac o vsetkych alergiach ktore podedilo po rodicoch etc. ... prave jej chlapcek mal ten rotavirus co som spominala vyssie...
vyskum na potratenych babatkach prirodzenou cestou, ktore su mrtve mi nevadi, ked sa uz pytas - tento vyskum moze zachranit miliony ludom/ detom zivot - uprimne, ja som presvedcena darkyna organov, chcem aby moje telo malo nejaky vyznam po mojej smrti pokial to bude mozne - preco nie?

@erienka Moja spolužiačka na strednej mala kamarátku, ktorá stratila sluch po prekonaní mumpsu.