icon

Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?

erienka
1. sep 2013

Rozhodla som sa, ze nedam dceru ockovat, no vcera som dostala od znamych brozurku o ockovani a zasa si nie som ista, ci som urobila dobre. O nasledkoch ockovania je tu toho napisaneho vela. Ale mate niekto osobnu skusenost s chorobou, ktora vypukla nasledkom neockovania a mala zly priebeh?
Pokial viem, vacsina chorob, proti ktorym sa ockuje, je liecitelna viac menej bez komplikacii, no znami mi vcera povedali opak - vraj priznaky choroby sa casto prejavia az vtedy, ked je choroba v rozvinutom stadiu a vtedy je uz pre dieta neskoro. Tak ako to vlastne je? Ma niekto skusenost s chorobou? Dakujem

alikaa
9. sep 2013

@natas4 moja mama bola na takejto osypkovej navsteve, ale ked hovoris, ze to nebolo, tak mozno moja mama bola vynimocny pripad. Ja som v tej dobe nezila, takze nemozem hovorit z vlastnych skusenosti.

@dai Nie, urcite si nemylim osypky s kiahnami, o tych chorobach mam dost nastudovane na to, aby som si ich mylila.
A teda podla teba nemozes dostat vaznu chorobu, ked sa zaockujes? Viem o par detoch co prekonali cierny kasel aj napriek tomu, ze boli zaockovane. A dospelych poznam presne 5.
Ta tvoja kamoska co fici na kojeni a biostrave, chcem sa opytat, ci ockuje? To si k nej nenapisala. A to je dost zavazna otazka pri teme o imunite.
Myslis, si ze mrtve bunky by sa dali dalej rozmnozovat a pouzit na vytvorenie vakcin? Pokial ja viem, tak sa mozu delit a rozmnozovat iba zive bunky. Ty ked darujes organy, tak musia byt tiez este zive, aby si ich mohla darovat.

adsumus
9. sep 2013

@alikaa Dovolím si ťa upozorniť, že aj vírus, ktorým sa prirodzene nakazíš sa rozmnožuje na živom tkanive. Tiež nevieš aký človek bol hostiteľom.

natas4
9. sep 2013

@alikaa vies co je zaujimave? Ty poznas "5 zaockovanych dospelych a par deti " co prekonali cierny kasel....kde zijes, kade
Chodis? Ked sa s niekym stretnes tak sa ho len tak medzi recou spytas ake choroby prekonal?
Lebo teda ja nepoznam ani jedneho dospeleho a ani jedno zaockovane dieta, co by prekonali cierny kasel
Nie je to zvlastne, ako vacsina antivakcinistov pozna osobne tolko ludi, ktori ochoreli na nejaku chorobu aj napriek ockovaniu?
Moje resume:na internete clovek napise hocico a vymysli si hocico a preto takymto JPP neverim

alikaa
9. sep 2013

@adsumus dik, ze si vlastne potvrdila, to co som napisala 🙂 Len neviem, preco ma na to upozornujes

elise
9. sep 2013

ano po očkovani hexy a rotavirusu sme 3 den mali teplotu, kašel a v krvy potvrdili vírus sme sa z toho nemohli 3 týždne dostať malá mala 5 msiacov

adsumus
9. sep 2013

@alikaa Nič som nepotvrdila,pľúcne tkanivo potratených bábätiek bolo odobraté po ich smrti,takisto ako pečen na transplantáciu ti odoberú až po smrti a bábätká neboli usmrtené kvôli odberu tkaniva, ale rozhodnutím matky. Upozornujem ťa preto, aby si nebola na omyle.

tin007
9. sep 2013

@natas4 mna davali rodicia (a aj brata) na navstevu, aby sme sa osypkami nakazili, takze tvoje kategoricke tvrdenie: "osypkova turistika urcite nebola" neplati

dai
9. sep 2013

@elise otazka sa tyka neockovania, nie ockovania
@alikaa - nechapem naco sa pytas - jasne ze tkaniva ziju aj po smrti - preco by sa nemohli tie zive pouzit? neviem ci moja kamoska ockuje alebo nie - nezaujima ma to, neriesim cudzich ludi a nestaram sa im do zivota...
moje dieta sa narodilo so strasne slabou imunitou - nemalo ani jedno ockovanie v prvom roku zivota - ockovali sme az po prvom roku kedy bol natom uz omnoho lepsie - od prveho ockovania este nebral atb ( v prvom roku ich bral asi 4x, prvykrat hned po narodeni )
alikaa tato tema ak si si nevsimla nie je o ockovani ci neockovani - vy mate svoje temy kde riesite kazdu chorobu ako nasledok ockovania - verite tomu, tak si to rieste - ale mam pocit ze v tejto teme si trosku vedla - tu zakladatelka nechce vediet co si ty myslis o ockovani, ale ci poznas pripad kedy neockovanie sposobilo nejaky problem - poznas taky pripad?

alikaa
9. sep 2013

@natas4 Jasne, nemusis mi verit, nikoho do toho nenutim 🙂 Najviac ma nastvalo, ked zistili cierny kasel priatelovi mojej mamy, ktory prave v case ked bol chory a este nevedel, ze ho ma sa v pohode hral s nasim vtedy 2.5 mesacnym dietatom. Tiez mojej kolegyni zistili cierny kasel akurat v case ked som bola tehotna, no a akurat pred tyzdnom mojej kamaratke, ktora ma 2 deti a nase deti obcas spolu vencime. Takze tieto pripady som sa dozvedela hlavne preto, ze ma na to museli upozornit kvoli bud mojmu tehotenstvu, alebo mojim detom. Sama od seba sa samozrejme nikoho nepytam, ci mal alebo nemal cierny kasel. Alebo napr. nas pediater mi spomenul na poradni, ked sme sa bavili o ockovani, ze nedavno mal v ordinacii 2-mesacne babatko s ciernym kaslom a jeho metodami liecby ho zvladli. Takze ma kvazi ukludnil, ze sa ho nemusim bat 🙂

elise
9. sep 2013

@dai otázka bola predsa Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania? my sme mali posunuté očkovanie preto som reagovala

natas4
9. sep 2013

@tin007 ak sa ta smiem spytat kolko mas rokov?

alikaa
9. sep 2013

@dai zakladatelke temy som uz pisala hned na prvej strane, teraz vlastne len odpovedam na veci co sa v diskusii rozvinuli. Takze vlastne tu uz nemam co pisat. Len by som zareagovala na tvoje info.... Ako dlho po smrti ziju tkaniva a organy? Ja som este nepocula, aby niekomu zobrali organ na transplantaciu, ked uz bol niekolko hodin (alebo dni) mrtvy. To ci tvoja bio kamoska ockuje alebo neockuje je velmi podstatne. Pretoze ockovanie moze velmi vazne narusit imunitu. To ze ju nenarusi kazdemu dietatu (ako napr. tvojmu ako tvrdis) neznamena, ze sa to stat nemoze.

@adsumus Vies aj ako dlho po smrti toho potrateneho babatka boli pouzite jeho zive bunky?

natas4
9. sep 2013

@tin007 pretoze povinne ockovanie proti osypkam je na Slovensku od roku 1969 ...a podla fotiek co mas vo fotoblogu usudzujem ze si mladsi rocnik a bola si proti osypkam zaockovana...takze si zrejme pleties osypky a kiahne

verkom
9. sep 2013

No ja som sa rozhodovalo dlho ohľadom toho či dáme dcérku zaočkovať alebo nie... Však človek chce pre svoje dieťa to najlepšie nech sa rozhodne akokoľvek. Viem, že je tu veľa ľudí, ktorí si myslia, že očkovanie je super a veľa ľudí, ktorí sú proti očkovaniu všetkými desiatimi. A preto je ťažké rozhodnúť sa, všetko sú to len subjektívne názory na vec..... Napokon som sa rozhodla na základe študovania obsahu vakcín (vtedy som sa rozhodla na 99%, že dcérku zaočkovať nedáme) myslela som si, že posledná kvapka do mora bola keď som čím ďalej čítala o tom koľko detí ostalo autistických, koľko nežiaducich vedľajších účinkov sa vyskytlo po očkovaniach.... Ale predsa ma dokázalo ešte prekvapiť niečo iné. Mojim priateľom umrelo 4 ročné dievčatko ktoré malo leukémiu následkom očkovania!!! Ani si neviete predstaviť ten smútok a znechutenie z toho celého čo sa stalo! No a aby toho nebolo málo tak počúvam o manželových známych ktorí majú autistické dieťa tiež vďaka očkovaniu, ktoré je nezvládateľné ale predsa milované. Takže ako rodič som sa rozhodla pre to najlepšie pre moje dieťa. NEOČKOVAŤ!!!!

adsumus
9. sep 2013

Vedecké študie, ktoré skúmali vzťah rakoviny a očkovania a nenašli súvislosť, niektoré naopak zistili, že očkovanie znižuje riziko rakoviny.

. Auvinen A, Hakulinen T, Groves F. Haemophilusinfluenzaetype B vaccination and the risk of childhood leukaemia in a vaccine trial in Finland. Br J Cancer 2000;83:956-958.
2. Buckley J, Buckley C, Ruccione K, et al. Epidemiological characteristics of childhood acute lymphocytic leukemia. Analysis by immunophenotype. Leukemia 1994;8:856-864.
3. Greaves MF. Speculations on the cause of childhood acute lymphoblastic leukemia. Leukemia 1988;2:120-125.
4. Groves FD, Gridley G, Wacholder S, et al. Infant vaccinations and risk of childhood acute lymphoblastic leukaemia in the USA. Br J Cancer 1999;81:175-178.
5. Hartley AL, Birch JM, McKinner PA, et al. The Inter-Regional Epidemiological Study of Childhood Cancer (IRESCC): past medical history in children with cancer. J Epidemiol Community Health 1988;42:235-242.
6. Innis MD. Immunisation and childhood leukaemia. Lancet 1965;1:605.
7. Kaatsch P, Kaletsch U, Krummenauer F, et al. Case control study on childhood leukemia in Lower Saxony, Germany: basic considerations, methodology, and summary of results. Klin Padiatr 1996;208:179-185.
8. Kinlen LJ. Infection and childhood leukemia. Cancer Causes Control 1998;9:237-239.
9. Kneale GW, Stewart A, Kinnier Wilson LM. Immunizations against infectious diseases and childhood cancers. Cancer ImmunolImmunother 1986;21:129-132.
10. Ma X, Does MB, Metayer C, et al. Vaccination history and risk of childhood leukaemia. Int J Epidemiol 2005;34:1100-1109.
11. MacArthur AM, McBride ML, Spinelli JJ, et al. Risk of childhood leukemia associated with vaccination, infection, and medication ise in childhood. Am J Epidemiol 2008;167:598-606.
12. McKinney PA, Catwright RA, Saiu JM, et al. The Inter-Regional Epidemiological Study of Childhood Cancer (IRESCC): a case control study of aetiological factors in leukaemia and lymphoma. Arch Dis Child 1987;62:279-287.
13. Nishi M, Miyake H. A case-control study of non-T cell acute lymphoblastic leukaemia of children in Hokkaido, Japan. J Epidemiol Community Health 1989;43:352-355.
14. Wiemels J. Perspectives on the causes of childhood leukemia. ChemBiol Interact 2012;196:59-67.

tin007
9. sep 2013

@natas4 nepletiem si osypky a kiahne, viem velmi dobre o com pisem, som r. 75, mozno som bola ockovana, ale aj tak som ich po jednej z navstev dostala! a rovnako aj rubeolu a mumps (na ten si pamatam, to som uz bola na zakl. skole). sestra, kt. je r. 88 tiez osypky dostala, ale az na konci zakladnej, uz sa nedali takmer "chytit" (a tiez bola ockovana), tak dlho museli hladat niekoho infekcneho

dai
9. sep 2013

@alikaa cize mi chces napisat ze niekde robia pokusy s vakcinou, ci ju vytvaraju z umelo vytvorenych a zivenych ludskych plodov? neviem ci o tom vies ale tieto vyskumy su v svetoch zapadnej demokracie zakazane a neverim zeby presli akekolvek vakciny ktore vznikli takymto sposobom...
mojim synom som ti ukazovala priklad dietata, ktore malo narusenu imunitu bez ockovania - chapes co som tym chcela napisat? asi tolko ze sa vela chorob prisudzuje ockovaniu, napriek tomu ze vobec z toho nemusia pochadzat, ze dieta moze mat silne predispozicie na nieco a to ze sa stretne s nejakou chorobou tieto moze len aktivovat - iste, v niektorych pripadoch to moze byt ockovanie, co ale neznamena ze tu istu chorobu by neaktivovala chripka ci ine jednoduche ochorenie - velakrat sa to aj stane. Preto je dolezite aby boli ockovane len uplne zdrave deti - za toto by sa malo bojovat, aby bola spravena pred ockovaim poriadna diagnostika a nie plosne brojit proti niecomu co je dokazatelne uzitocne...
ja napr. momentalne zijem v detskom svete a teda nemam v svojom okoli nikoho kto by mal neziaduce ucinky po vakcinach - ziaden autizmus a podobne, ja viem ze vsetci co su proti ockovaniu maju tychto pripadov -co aj osobne poznaju na tisicky v svojom okoli podla toho co pisu, ale tak ja asi zijem v inom svete.

natas4
9. sep 2013

@tin007 sorry , ale splietas dve na tri...chces mi tvrdit, ze napriek tomu, ze si bola ockovana proti osypkam, tak tvoji rodicia chceli aby si sa nimi nakazila aj s bratom a chodili po osypkovych navstevach??? Tomuto uveri len.... 😀 a neskor tvoji rodicia vyslovene hladali niekoho u koho by sa nakazila tvoja sestra, rocnik 88? 😀 😀 😀
Vtip dna toto 😀 😀 tu sa pobavili aj tvoji suputnici antivakcinisti, len to nepriznaju 😎

tin007
9. sep 2013

@natas4 smej sa comu chces. presne tak, hoci som bola ockovana, vedome vyhladavali a nasli infikovane dieta, od ktoreho som sa nakazila, mimochodom, to ako sa vyjadrujes, hovori vela o tvojej inteligencii, lutujem ta.

natas4
9. sep 2013

@tin007 tvoja sestra, rocnik 1988, chytila podla tvojich slov osypky ku koncu zakladnej skoly...kazdy si vie vyratat kolko mala vtedy rokov...

Vies, ze podla udajov UVZ bola chorobnost na osypky v rokoch 1999-2002 nula?

dai
9. sep 2013

@tin007 hm... zial tuto reakciu si si sama privolala - mna napadlo to iste ako natas4 - uprimne tomu nerozumiem - ty si matka - chces mi povedat ze by si dala zaockovat dieta napr. proti kiahnam a potom by si vyhladavala deti ktore tie kiahne maju aby si ako co dokazala? nechapem tomu - aby si na svojom dietati otestovala ucinnost vakciny? lebo inak sa konanie tvojej matky vysvetlit neda - osobne tiez neverim tomu ze to tvoja mamina spravila a uz just nie ze sa jej podarilo najst 2 deti so zivym virusom osypok len preto aby nimi nainfikovala svoje ockovane deti☹

tin007
9. sep 2013

@natas4 a vies o tom, ze nie s kazdou detskou chorobou sa utekalo k doktorovi (a ani teraz sa neuteka)? zhodou okolnosti som sa pytala na tie sestrine osypky mamy pred par mesiacmi a velmi dobre si na to pamatala
@dai za socializmu sa ta nik nepytal, ci das alebo nedas, musela si ist k lekarovi a ten zaockoval, uz sa budem opakovat, no ver si comu chces. mimochodom, velmi dobre si pamatam na preockovanie na strednej skole; poslali nas celu triedu k lekarke (mala pracovisko priamo v budove skoly) a tam bez spytania kazdemu pichli injekciu. mala so asi 14 alebo 15 rokov

dai
9. sep 2013

@tin007 ja viem ako fungoval komunizmus, zazila som si ho😉 a stale teda tvrdis ze obe ste napriek vsetkym ockovaniam sa boli vedome a cielene nakazit k niekomu kto tiez napriek ockovaniu osypky dostal? cize vlastne v tom meste kde si byvala bolo ockovanie na osypky napriek viac menej nulovemu vyskytu absolutne neucinne a aj ked statistiky uvadzaju existenciu 0 pripadov, vy ste ich mali stale aktivne?☹ mozno si to tvoja mamina pletie - kedysi sa kiahne nazyvali osypkami ludovo - moja mama tiez stale tvrdila ze sme mali osypky a az potom ked moje deti mali kiahne tak zahlasila ze to sme mali - ked som sa jej spytala ci mysli kiahne, tak povedala ze hej, ze kedysi to nazyvali osypkami😉

natas4
9. sep 2013

@dai ja tiez nie som najmladsia a este si co to pamatam 😉 moja mama presne to iste tvrdila, ze som mala osypky a neskor vysvitlo, ze som mala kiahne

alikaa
9. sep 2013

@natas4 Ja by som len doplnila k tym mojim osypkam, ze osypky mi vyvolala vakcina proti osypkam, mala som regulerne osypky, mam to zapisane aj v karte. Neboli to ani nahodou kiahne.
@adsumus Ako moze ockovanie znizit riziko rakoviny, ked tam je rakovinotvorny formaldehyd? To by ma naozaj zaujimalo.
@dai Nerobia ziadne pokusy s vakcinou. Tie zive bunky z potrateneho babatka ziskali este niekedy v 60tych rokoch a na tych bunkach mnozia vakciny doteraz. Vtedy nieco taketo este zakazane nebolo. Horsie je, ze tie bunky sa nedaju mnozit donekonecna, ten clovek, z ktoreho to je, by tiez nezil vecne. Takze budu musiet v blizkej buducnosti vymysliet nejaku nahradu, som zvedava aku.
Ked pises, ze vela chorob sa pripisuje ockovaniu... ved si staci precitat pribalovy letak, vacsina chorob, co vznikne po ockovani su napisane priamo v letaku, nic si nikto vymyslat nemusi. A ked pises, ze zijes v detskom svete a nikto nema nasledky po ockovani, to tie deti co poznas nemali ani teplotu, ani opuch v mieste v pichu, co je uplne bezny nasledok ockovania? Ani alergie, ekzemy, hyperaktivitu, oneskoreny vyvin pohybu, reci a pod.?

anjelicek26
9. sep 2013

@adsumus - prosim ked sem davas nejake citacie studii, tak z doby, kedy sa ockuje aktualnymi vakcinami, ktore teraz ockuju nasim detom. Nie ich predchodcami, to je uplne bez vypovednej hodnoty, kedze väcsina boli mono vakciny a nie ten kokteil, co dnes.

adsumus
9. sep 2013

@anjelicek26 Nie je to bez výpovednej hodnoty, lebo ked sa zistí, že deti zaočkované BCG majú nižší výskyt leukémie a rovnako deti očkované proti osýpkam a že iné očkovania vplyv nemali má to ohromnú výpovednú hodnotu a ľudia by mali o tom vedieť. Sa čudujem, prečo na slobode vočkovaní o týchto veciach ani slovo, ked každú chvílu vykrikujú ako všetci klamu a zavádzajú, tak by som čakala, že oni budú informovať objektívne. veľký omyl. Ćo sa týka kombinovaných vakcín, deti v monovakcínach dostanú oveľa vyššie množstvo vakcín a tým aj hliníka a iných látok. nedávala by som tomu žiaden význam, okrem toho, že moje je zaočkované na tri razy a také, čo sa očkuje monovakcínami na 20.

anjelicek26
9. sep 2013

@adsumus - objektivna nie je ani jedna strana. Ale studia z roku 1965 ci 1988 je pre mna uplne bezpredmetna pri rozhodovani, ci touto konkretnou fakcinou idem dat ockovat nasho synceka.

zuzkat1
9. sep 2013

@jonas17 moja je plne ockovana a prve atb dostala po nastupe do skolky viac ako 3rocna. Myslim ze vyjadrenia typu "neockujem a teda mala je zdravsia nez ine deti" su v poriadku ale vyhlasit to pri 3rocnom dietati je smiesne. Ked bude starsie a stale bez atb tak mozno. Mimochodom. Kamoska ma 13rocneho syna ockovaneho a nepozna atb. Nemyslim ze toto je o ockovani.ja ockovanie nepodporujem.tiez vaham,ale taketo veci beriem s rezervou.

adsumus
9. sep 2013

@anjelicek26 Tu je napr. z roku 1999 a tiež nenašli zvýšené riziko, ale naopak, pre Hib vakcínu dokonca znížené riziko.
Risk of childhood leukemia associated with vaccination, infection, and medication ise in childhood. Am J Epidemiol 2008;167:598-606. A dalsia z roku 2005, jej výsledky potvrdzuje. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15951359
Podľa mna by takéto informácie mali AV uvádzať, ked sú takí bojovníci za pravdu a zdravie naších detí. Ja som brala vážne informácie, ktoré som tam načítala, ale pri ich overovaní som zistila, že klamstvá, polopravdy, zavádzačky.