icon

Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?

erienka
1. sep 2013

Rozhodla som sa, ze nedam dceru ockovat, no vcera som dostala od znamych brozurku o ockovani a zasa si nie som ista, ci som urobila dobre. O nasledkoch ockovania je tu toho napisaneho vela. Ale mate niekto osobnu skusenost s chorobou, ktora vypukla nasledkom neockovania a mala zly priebeh?
Pokial viem, vacsina chorob, proti ktorym sa ockuje, je liecitelna viac menej bez komplikacii, no znami mi vcera povedali opak - vraj priznaky choroby sa casto prejavia az vtedy, ked je choroba v rozvinutom stadiu a vtedy je uz pre dieta neskoro. Tak ako to vlastne je? Ma niekto skusenost s chorobou? Dakujem

zuzanaj54
12. sep 2013

Opravujem, ihriska rozumej uzavreté,ako som vyššie písala,uzavreté kolektívy sú problém. Aj my sme stale vonku,posilňujeme imunitu,tiež nemáme nikoho,kto by nám s deťmi pomohol a ani by sme nechceli,neverím už ani rodičom,že nie sú nosičom ničoho,aj keď vyzerajú zdravo. Staršia dcérka je plne očkovana povinnymi +meningokokB. Tiež bez antibiotík a to chodila do škôlky. Vlastne raz brala antibiotiká,extrémne silné, ako profylaxiu keď zomrela mladšia dcerka ☹

zuzanaj54
12. sep 2013
alesta
12. sep 2013

@jonas17 moj kamarat dostal kliestovu encefalitidu pred par rokmi, tyzdne bol v bezvedomi, rodicom naznacili, nech sa pripravia na najhorsie (takze ziadnych 30 rokov), svokrovci, ich rodicia a vsetky ich deti nevedia ani co je nadcha a ockovani su vsetci komplet. Nic nie je cierno-biele...

veve39
12. sep 2013

@zuzanaj54 zuzka adelka ma ockovanie proti meningok.B ? uz je u nas registrovana ta nova vakcina Bexsero?

siska53
12. sep 2013

@prevenar moj maly je ockovany aj vakcinami navyse a taktiez nebyva chory,do 2 rokov mal,maximalne 4-5 x soplik,co sme zvladli za par dni sami doma,prve atb bral ako 2,5 rocny kvoli bakterii v moci,ktoru asi nachytal v hotelovom bazene,az ok 3 rokoch ma castejsie nadchu,ma zvacsenu mandlu a zistuje sa,ci ma alergiu,alergik -nie silny,lueky som bebr
ala 4 roky a predtym som uzivala daco asi len dake 2 roky.som aj ja (jasne,podla daktirych to som z toho,lebo som urcite na daco bola zaockovana este za socika). A veru moje viac ockovane deti ako sme boli my,ich k 40 sa bliziaci rodicia,zvladaju aspon doteraz,dufam,ze to nezarieknem,choroby lepsie,ako my,ktori sa o dost horsie citime a okrem nadchy mavame aj bolesti hrdla a ine horsie priznaky.

ale
@erienka, ty si sa pytala na skusenost s chorobou.moja svagrina,coskoro 50,dostala zltacku,len neviem,ktory typ,no dost sa s tym natrapila,dlho musela drzat dietu,nic prijemne teda... A mamin otec dostal od mamy,ked bola mala,mumps,dlho mal opuch na jednej strane tvare a nepocul na to ucho uz nikdy dobre..a taky nasledok mozu mat aj deti,nielen dospeli..
ale veru je to tazke rozhodnutie,co je lepsie,co je mensie zlo..ockovat ci nie..,to si musi zvazit kazdy sam.

zuzanaj54
12. sep 2013

@alikaa Ja som skôr za očkovanie,ale ako som písala,vidím aj jeho rizika. Môj názor sa formuje,nie je uzavretý,som napr.ochotna uveriť,že vakcíny obsahujú toxické látky. Aj preto som tu o očkovaní otvorila zopár tém.No a všade som ťa postrehla - v zmysle antiockovacom,nech už by dal ktokoľvek akýkoľvek argument,aký bol napr. aj ten môj,že aj na chorobu sa umiera. Ja si svoj názor nechávam pre seba,vyjadrujem ho len do tém,ktoré sa môžu tykať choroby vplyvom meningokoka,lebo som ho stretla zoči voči. Ale prečo, ak nepatris k AV, svoj názor do každej témy píšeš ty. To by ma fakt zaujímalo,prečo sem chodíš, prečo prispievaš, keď je tvoj názor taký jasný,vyhranený a neoblomný. Potom to svojim štýlom napadne pripomínaš.
Neodpovedala si ani na jednu moju otázku. Či poznáš dieťa, ktoré prezilo meningitidu (lebo vyzeráš,že toho okolo seba poznáš neurekom,všetky diagnózy a všetci sú živí a zdraví), či pripúšťa,že do liečby meningitidy sa do dieťaťa dostane podstatne viac chémie ako pri očkovaní a či v prípade mnou opisovanej poruchy u dieťaťa by si ty dieťa doporučila očkovať alebo nie. Presvedč ma,že komunikujes koser,lebo keď sa z toho znova vyzujes, mam plne právo si myslieť,že patris k ľuďom,ktorí propagujú AV. A budem si stať za tým,že patris k ľuďom,ktorí sa zo zodpovednosti vyzuju,ak sa niečo stane.
Ja som na tvoje otázky odpovedala,zloženie vakcíny mi určite nie je ukradnuté. To však neznamená,že by som chcela,aby prestali vyrábať vakcíny,keby som mohla,zoženiem toľko peňazí,koľko je potrebných na výrobu vakcín nesposobujucich žiadne NU a aj nových vakcín,ktoré by mohli byť prelomove,aj keď sú dopredu AV ľuďmi pochované,napr.vakcina proti meningB.

zuzanaj54
12. sep 2013

@veve39 je u naš registrovaná,ale na trhu v CR bude dostupná najskôr v 4.kvart. Tak snáď naozaj. Cakame na ňu.

veve39
12. sep 2013

@zuzanaj54 cize bude sa musiet kupovat v Cechach ? u nas nebude dostupna ?

zuzanaj54
12. sep 2013

@alikaa a inak neviem prečo ti AV pomenovanie vadí. Pre mňa antivakcinacny aktivista je ten,kto prispieva do množstva tém s cieľom otvoriť oči ľuďom,aby neočkovali. Mne keby si povedala,že som členom hnutia za boj proti meningokokovi,vôbec by ma to neurazilo.

zuzanaj54
12. sep 2013

@veve39 to mi naozaj nikto nevie zatial povedať,jedina informácia,ktorú viem,je že koncom roka by mohla byť,ale či aj u nas,to fakt neviem. Dám vedieť určite,keď budem vedieť viac.

prevenar
12. sep 2013

@siska53 ved super 🙂 ..zdaleka nie kazde dieta malo take stastie. ..inak je take porekadlo - potial sa chodi so dzbanom k vode, kym sa nerozbije . takze ..

prevenar
12. sep 2013

@zuzanaj54 ..mozno to , ze to evokuje pomenovanie niekoho , kto je proti vakcinam vo vseobecnosti - v zmysle ,ze je za to, aby nikto neockoval. co nie je to, co vystihuje drvivu vacsinu ludi ktori neockuju . kedze drvivej vacsine z nas je srdecne jedno , ci niekto ockuje svoje deti. kto chce ockovat, nech si ockuje hoc od rana do vecera kazdy den - co nas trapi je chybajuca SLOBODNA volba - to znamena ,ze ked ja JA rozhodnem neockovat, nemienim byt za to tahany po uradoch, vypocuvany , pokutovany a vselijak inak otravovany tymto systemom. cize hej , som proti vakcinam - ale v ramci mojej rodiny a "antivakcinacny aktivista" toto moc neovokuje. - aspon mne nie 🙂 myslim , ze rovnako to vidia viaceri 🙂

jonas17
12. sep 2013

@alesta no, tridsať rokov myslela lekárka náš kraj, našu nemocnicu, som z Košíc...neviem, odkiaľ si...vraj sa kliešťová encef. často zamiena s inými, napríklad meningitídou...kliešťová je oproti mening. malina. nezomiera sa na nu, je veľmi dobre liečiteľná. ale tým, že prepukne až vtedy, ked už človek zabudol, že ho štipol kliešť, tak sa nedáva do súvisu. prejde väčšinou ako chrípka...tak sa nehádam, toto mám od primárky na infekčnom a ťažko povedať, čo bolo tvojmu kamarátovi. ja som doteraz tiež myslela, že moj spolužiak zomrel na to. pred 35 rokmi umrel. vraj mu vybrali kliešťa a dostal teploty a bol to zápal mozgových blán. dnes viem, že je to blbosť. teda mohol to byť zápal mozgových, ale nie z kliešťa. z kliešťa by mal encefalitídu a najskor 3 až 6 týždnov po vybratí kliešťa...

sissmiss
12. sep 2013

Docitala som sa info ze ak je matka pozitivna na streptokoka v tom 35tt tak dieta sa moze aj ked nemusi, aj napriek atb podanym do zily matky pri porode, pasovat s meningokokom, kazdopadne, takemu dietatu nasadia silne atb hned ako sa narodi, ....ziadne preliecenie na streptokoka u tej maminy nezaberie, resp. nema ta liecba vplyv na to ci sa dieta nakazi porodnymi cestami....zatial jedine ucinne sa ukazuje podat tie atb priamo do zily a dieta pre istotu sledovat a spravit aj testy. A - zaujimava info, ta sepsa moze byt aj neskora. V 4.mesiaci zivota dietata sa to spusta.
@zuzanaj54

plus dalsia informacia z pribaloveho letaku hexa vakciny- ak po ockovani proti ciernemu kaslu nastalo poskodenie mozgu, neodporuca sa ockovat dalej hexou.

Toto nie je prispevok na ktory cakam odpoved. Snazim sa tymto temam vyhybat. Nebudem ani rozpisovat ze v jednom prispevku niekoho nazves AV a priamo napises ze tu skupinu povazujes za odpad a v druhom prispevku ako po upozorneni ze si nebola uplne koser napises ze to je vlastne kompliment nezvat niekoho AV. Opakujem, toto je len na zamyslenie sa, nemam chut sa s niekym priet, dohadovat. Nebudem odpovedat, uz som sa zamotala tu do debaty tolko krat a verila som ze kazdemu ide o pravdu a kazdy dokaze si priznat chybu...a vzdy som narazila tvrdo na sprostost...

alikaa
12. sep 2013

@zuzanaj54 Ja do verejnych tem velmi nepisem, po dlhsom case pisem do tejto temy, takze neviem ako ma vidis vo vsetkych neockovacich temach. Presne ako ty sa snazis upozornit na meningitidu, tak ja sa snazim obcas upozornit na negativa ockovania. Neviem preco kazdeho, co pise negativne o ockovani (vdaka vlastnej skusenosti) hned zaradis do AV. Ti co tu vo vsetkych temach vychvaluju ockovanie do nebies, su potom co?
A nemusis "uverit", ze vo vakcinach su toxicke latky, staci si precitat pribalovy letak. Je to tam cierne na bielom.
Sama vies, ze meningitida je velmi ojedinela, takze nie, nepoznam nikoho, kto by ju mal diagnostikovanu. Ja nemozem davat ziadne odporucania ci ockovat/neockovat. Mozem akurat tak vychadzat z vlastnej skusenosti, ze pri vasich vysledkoch, by som sa bala ockovat cimkolvek. Ockovacie latky boli testovane len na zdravych ludoch, takze nikto nevie ako to moze dopadnut pri niekom, kto ma akukolvek diagnozu alebo poruchu.
A ja nikoho nepresviedcam aby neockoval, ale presne tak ako ty, upozornujem na urcite fakty a davam informacie. Ale ako tu uz spominal prevenar, je mi jedno ci niekto ockuje alebo neockuje. Keby tu bola slobodna volba v ockovani ako vo vacsine zapadnych krajin, asi by tu neboli tolke diskusie. Inak mozes mi objasnit to AV hnutie? Kto ho zalozil, kto ho vedie, z coho je financovane? Ja o ziadnom AV hnuti naozaj neviem. Ked nejake mamicky z vlastnych skusenosti upozornuju na negativa ockovania, to nie je pre mna AV hnutie.

zuzanaj54
12. sep 2013

@prevenar chapem, beriem...len mi nejde do hlavy, co si robil napr. v teme o vakcine proti meningokokom, co je ockovanie DOBROVOLNE. Prisiel si tam len aby si si do mna rypol, dobre mi to padlo ako matke, ktorej dieta zomrelo na meningokoka ☹ Aspon ze ta vymazali. Si vsade.

zuzanaj54
12. sep 2013

@sissmiss len tolko, ze vo vsetkych troch tehotenstvach som bola v 35tt negativna na streptokoka.

zuzanaj54
12. sep 2013

@alikaa dakujem, ze si odpovedala. Prepac, ak som sa ta dotkla, ale som citliva co sa akychkolvek vyjadreni a domnienok tyka na adresu mojej dcerky. A v podstate ma vyprovokovala veta: "Nasledkom neockovania moze byt akurat tak zdravie." Sama hovoris, ze nomozes davat ziadne odporucania ci ockovat/neockovat, potom by si sa mala zriect aj takychto nespochybnitelnych vyjadreni. Lebo ako vidis, v nasom pripade to pravda nie je. A verim, ze nie sme pripad jediny.

prevenar
12. sep 2013

@zuzanaj54
- zatial mozem prezentovat svoj nazor v akejkolvek verejnej teme , ako akykolvek iny uzivatel. ^^
- "Prisiel si tam len aby si si do mna rypol" - cize ty mas pocit, ze ta osobne prenasledujem , aby som specialne do teba "rypal" ? seriozne ? ^^ 😲
- nikto nemoze byt vsade 😅 snazim sa zachranit zdravie co najvavsiemu poctu deti , moje prispevky sluzia kazdemu , kto si ich precita , nie len jednej osobe. .. kto uz sa nasledne ako rozhodne je cisto na nom. ja ludom drzim palce, aby sa rozhodli co najlepsie.

zuzanaj54
12. sep 2013

@prevenar a este som zabudla, fejtony ti idu, skoda, ze tema je aka je. Bol by si fakt dobry. Ale tu si tiez slavny.

zuzanaj54
12. sep 2013

@prevenar chapem, nemozes si vsetko pamatat, ked prispievas do tolkych tem. Tak len pre osviezenie pamate https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nimenrix-vakcina-2/
Fakt skoda, ze ta vtedy vymazali, ale reakcie na teba su myslim jasne.

prevenar
12. sep 2013

@zuzanaj54 dik za uznanie 😅

prevenar
12. sep 2013

@zuzanaj54

ehhh ..

"
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Neurážaj, neprovokuj".
26. nov 2012 o 22:43 • prevenar
fotoportrét

zuzanaj54 @prevenar kam sa mam zmestit? ved porad emoticon "

netusim co mi to vymazali 😅 bolo to v roku 2012 😲 a ziadne "reakcie" na mna som tam nenasiel - ani na tej , ani na dalsej strane - teda okrem tej jednej - tvojej . 😅

zuzanaj54
12. sep 2013

@prevenar citaj dalej, len smelo 😉

natas4
12. sep 2013

@zuzanaj54 nepasujes im do agendy...snazia sa najst cokolvek, aby spochybnili tvoje slova...aby si dokazali, ze len oni maju pravdu...ani za nic nepriznat, ze sa mozu aj mylit....take ciernobiele videnie sveta....najnovsie sa vytiahol streptokok v 35 tt...no som zvedava co dalsie najdu, preco tvoja zdrava dcerka, zijuca vo vybornych hygienickych podmienkach, kojena, denne na cerstvom vzduchu, nepatriaca do rizikovej skupiny, musela umriet ☹ ☹ 😔 😔
ja ta obdivujem, ze im dokazes tak slusne a trpezlivo odpovedat...

natas4
12. sep 2013

@alikaa prosim ta nepis, ze nevies o ziadnom AV hnuti...ved manof (sloboda v ockovani) a petot (rizika ockovania) su vasi bohovia...tak snad sa nebudes tvarit, ze si o nich a o ich zaujmovych zdruzeniach este nepocula

prevenar
12. sep 2013

@zuzanaj54 meh 🙂 ..sorry ..pocuvam slobodny vysielac o JJ , takze hladanie mojich rocnych prispevkov necham pre niekoho ineho 🙂 dost zaujimave pocuvanie - mozes sa pridat http://player.slobodnyvysielac.sk/?kbs=128

zuzanaj54
12. sep 2013

@alikaa a uz posledna vec, ak nepoznas nikoho, kto by mal diagnostikovanu meningitidu, nepis toto:
"Nie vsetci co dostanu meningitidu aj zomru. Su ludia, ktori sa z toho dostanu bez akychkolvek nasledkov."
Posobi to velmi bagatelizujuco. Nevidela si ich, nepoznala, nebola s nimi nemocnici.

zuzanaj54
12. sep 2013

@natas4 ako som uz pisala, mam obdobia, ked to zo seba musim dostat von, tu krivdu ☹
je zaujimave sledovat, ako sa niektori ludia postupne zamotavaju a vobec mi nevadi, ze nic nepriznaju, nerobim to preto, aby som ich presviedcala, viem, ze nepresvedcim. Aj keby mi zomrelo 10 deti. Ale aspon je to potom pochopitelnejsie pre ludi, ktory si nazor este len vytvaraju, nepoznaju nikoho, kto zazil NU ockovania, ani nikoho, kto zazil zakernost chorob. Nech si vyberu, co im je blizsie.

maca_p
12. sep 2013

@erienka ja som prezila velmi tazky mumps s hospitalizaciu v nemocke. dodnes si pamätam strasne silnu bolest uzlin. vtedy este neprebiehala vakcnacia na tento chorobu