Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?
Rozhodla som sa, ze nedam dceru ockovat, no vcera som dostala od znamych brozurku o ockovani a zasa si nie som ista, ci som urobila dobre. O nasledkoch ockovania je tu toho napisaneho vela. Ale mate niekto osobnu skusenost s chorobou, ktora vypukla nasledkom neockovania a mala zly priebeh?
Pokial viem, vacsina chorob, proti ktorym sa ockuje, je liecitelna viac menej bez komplikacii, no znami mi vcera povedali opak - vraj priznaky choroby sa casto prejavia az vtedy, ked je choroba v rozvinutom stadiu a vtedy je uz pre dieta neskoro. Tak ako to vlastne je? Ma niekto skusenost s chorobou? Dakujem
@natas4 keby si žila život mamy s dieťaťom postihnutým povinným očkovaním, bolo by ti zle pri iných činnostiach, ako pri čítaní príspevkov tých matiek..trošku silné slová. možno moje deti dostanú mums, osýpky, či ruebolu...možno žltačku, možno neviem, čo. Ale som si istá, že pri zdravej strave už žiadne moje dieťa nedostane cukrovku...mums prežijeme, aj žltačku, ale s cukrovkou bude moje dieťa žiť, ktovieaký život, s množstvom obmedzení, nehovorím o finančných nákladoch...tak trošku pokory, prosím, mne sa tiež ľahko neodmietalo očkovanie, nevieš, čo je lepšie pre dieťa, musela som hlavne vziať na seba riadnu zodpovednosť...a ešte malý dodatok...je mi veľmi ľúto každého dieťatka, ktoré muselo zomrieť, hlavne jeho matky....ale poznám v mojom okolí troch chlapcov, ktorí prežili zápal mozgových blán, synov kamarát pred mesiacom prišiel z nemocnice, je v poriadku, jedného chalana ( rom v osade na vojne v tom čase) , ktorý to neprežil...nepoznám jediného človeka, ktorý sa vyliečil z cukrovky....keby mi aspon niekto povedal, že pozná niekoho, kto sa dožil vysokého veku s cukrovkou od mladosti , bez amputovanej nohy, slepoty....veľmi, veľmi mi to dodá nádej, že má šancu aj moje dieťa....
@jonas17 po prve , nemyslela som teba, ani ziadnu matku tazko postihnuteho dietata, ale urcite vyryvacne typy, ktore denno denne prispievaju do vsetkych ocko tem s cielom zvysovat si svoje ego....
Po druhe, pises, ze mumps prezijete...ano na ten sa neumiera, ale zvyknu byt pri mumpse komplikacie napr.ohluchnutie, ci zapal semenikov s naslednou neplodnostou, komplikacie pri osypkach su dost caste tiez (az 20% z nakazenych) , napriklad osypkova encefalitida, umrtnost pri osypkach je tiez dost vysoka ....
Po tretie, nie je zapal mozgovych blan ako zapal mozgovych blan, su bakterialne, virusove a kazdy ma iny priebeh...myslim, ze toto ti najlepsie vysvetli @zuzanaj54
Este by som chcela dodat, ze niektore mamy by urcite radsej "privitali" cukrovku ako pochovali svoje dieta 😔
Tym nechcem zlahcovat, co sa stalo Vam, je mi to uprimne luto
@natas4 vidíš, každá sa na to pozeráme po svojom...ja by som radšej zvládla mums, hoci ty mi píšeš, že má komplikácie, teda hluchotu, zápal semeníkov...ja zase tvrdím, že horšia je cukrovka, pri ktorej človek može upadnúť do komy, oslepnúť, prísť o končatiny...nepoznám nikoho, kto ohluchol po mumse a mali sme ho celá trieda, poznám pár ľudí, čo po očkovaní dostali cukrovku...tak som si pri dalšom dieťati vybrala menšie zlo, podla mna...
@jonas17 ano kazdy z nas si vybera mensie zlo...ja osobne sa obavam osypok, pretoze to nie je len take lahke ochorenie ako sa tu na mk docitam od neockujucich a maju dost caste naozaj zavazne komplikacie ...moj pocit je, ze neockujuci az prilis zlahcuju vsetky choroby proti ktorym sa ockuje ci uz z nevedomosti alebo vypocitavosti
@zuzkamacken Zbezne som si citala tuto diskusiu a tvoja reakcia smerovana k osobe prevenar ma trosku zaskocila... Urcite si tu nova, usudzujem podla tvojho komentara smerovaneho jemu, citujem:
"to ze sa za odlisny nazor plati pokuta je samozrejme blbost.. dakujem ti za zhovievavost .. len aby sa veci ockovacie/neockovacie casom neukazali ako mylne... preto by mali radikalni ludia vazit slova.. nemyslim teba.. ale zbytocne polarizovane skupiny ockovancov a neockovancov..."
Aby som ta dostala do obrazu.....prenevar je tu cislo 1. najradikalnejsia osoba na celom MK, ktory je absolutne a zasadne proti akemukolvek ockovaniu...........Takze bohuzial, on je prave ten radikalny clovek a dokonca zalozil aj silno polarizovanu skupinu proti ockovani, do ktorej sa urcite nedostanes (lebo si sa prave prezdradila, ze nesuhlasi so ziadnou skupinou....a v podstate si nerozhodna....tam sa inak radim aj ja, aj ked o chlp sa viac priklanam k ockovaniu).
To, aby som ta dostala do obrazu :-;
Tomuto sa hovori DVOJITY standart do oci bijuci....bolia ma z toho oci:
@siska53 napise, ze ma dieta ockovane, ktore nemalo ziadnu chorobu, max. sopliky
"protiockovacie individum" (zasadne nemenujem) napise, ze dieta nebolo ockovane a tiez nemalo ziadnu chorobu, okrem nejakeho soplika..........
Odozva na zdrave OCKOVANE dieta je takato :
"ved super ..zdaleka nie kazde dieta malo take stastie. ..inak je take porekadlo - potial sa chodi so dzbanom k vode, kym sa nerozbije . takze .."
Preto moja odozva na zdrave NEOCKOVANE dieta bude takato:
"ved super ..zdaleka nie kazde dieta malo take stastie. ..inak je take porekadlo - potial sa chodi so dzbanom k vode, kym sa nerozbije . takze .." (pozicala som si tu odozvu od pana P) 😝 😝 😝
Nic nie je cierno-biele.........
@natas4 povedz mi, o akú vypočítavosť neočkujúcich tu môže ísť...zamysli sa nad tým, že prečo je u nás povinné očkovanie na choroby, ktoré tu neboli desiatky rokov a prečo sa povinne neočkuje meningitída, ked na nu deti stále umierajú...nechcem zľahčovať túto chorobu, fakt nechcem, ale si myslím, že dieťa s dobrou imunitou, nepoškodenou očkovaním, by ani toto ochorenie nemuselo dostať, alebo by sa možno s tým lepšie vyrovnalo...ale tak našim pánom vo vláde zrejme nejde o zdravie a životy našich detí, lebo by už dávno meningitídu dali očkovať povinne, ked si spomeniem, akou rýchlosťou blesku prešlo očkovanie na pneumokoka...nepoznám Zuzkin prípad, ale poznám prípad Maroška, ktorý dostal meningitídu po očkovaní...
@jonas17 vypocitavost preto, lebo poniektori neockujuci vyuzivaju kolektivnu imunitu, ktora zatial funguje a nie su tu epidemie, takze v podstate sa momentalne nemaju coho bat ...
....povinne ockovanie je tu preto, aby sa tie choroby nevratili...
,,,je chybou, ze meningitida nie je zaradena do ocko kalendara...
...dcerka @zuzanaj54 bola plne dojcena, vyrastala v dobrych hygienickych podmienkach a predsa tejto zakernej chorobe podlahla...teraz robis to, co sama nemas rada, ked ti napise ockujuci...
@jonas17 inac ano,ohladom ockovania proti meningok. 😒 tak rychla,zakerna choroba,a osveta ziadna,teda slaba
a hlavne ze sa baziruje na presnom dodrziavani ocko.kalendara,a ohladom povinneho zavedenia prevenaru,vsak to bola statna zakazka,sa to chvilu pretriasalo aj v mediach,este za predoslej vlady 😒
nedavno som citala ze v roku asi 2006 kategorizacna komisia pojednavala zavedenie bivakciny DI-TE,aj na preockovanie dospelych,ktora sa bezne pouziva v rakusku,bolo to zamietnute 😒 ,dovod neuvedeny 😝
@jonas17 moja babka oslavila pred par dnami 80 rokov, cukrovku ziskala ako mlada zena - adi 40, mozno menej mala, vraj po operacii z infuzii.. Vidiet vidi, chodi na "rozbijanie" cukru z oci, amputovane nema nic, do 75 bola ciperka, na strom vyliezla ako nic, aj teraz obcas povylieza, len chrbtica nepusti, cele roky robila chyznu.. Kedze bola od skorej mladosti "zaludkarka", dovolim si tvrdit, ze sa zdravo a lahko stravovala, napriek tomu cukrovku dostala.
@jonas17 mne je velmi luto deticiek, ktore maju nejake tazke postihnutie, nech to je z akehokolvek dovodu. Musi to byt tazke pre ne a mozno este viac pre ich matky ☹ Je kopec tem, v ktorych sa mozu tieto mamicky so svojimi smutnymi skusenostami podelit. A je dobre, ze existuje ta moznost zdielania, pomaha to. Aj ja do jednej takej chodim.
Ale toto je tema o chorobe, ktoru clovek zazil v dosledku neockovania. A ked si to citala cele, naozaj sa ma dotklo, co si napisala a ako:
"je mi veľmi ľúto každého dieťatka, ktoré muselo zomrieť"
"dieťa s dobrou imunitou, nepoškodenou očkovaním, by ani toto ochorenie nemuselo dostať, alebo by sa možno s tým lepšie vyrovnalo"
Tym si jasne dala najavo, ze si to bud nepochopila, co som chcela povedat, alebo je ti to jedno, lebo len kvoli tomu som prispela do tejto temy, aby som dokazala, ze moja dcerka zomriet mozno NEMUSELA. ☹
O co viac poznas pripad Maroska ako ten, co som tu opisala ja? Mam pocit, ze som tu napisala celkom dost informacii, intimnych, citlivych, osobnych, mozno aj nejakych odbornych... ☹ Nebude to tym, zo o Maroskovi vies toho viac len preto, lebo ta ten pripad viac zaujima? Kolkokrat mam este napisat podrobnosti o pripade mojej dcerky, aby aj ten niekoho zaujimal, aj ten si niekto zapamatal? Ved nepisem preto, aby ste si so mnou poplakali, ake je to smutne, ale preto, lebo zomrela na chorobu, na ktore EXISTUJE ockovanie, na chorobu velmi vaznu, stale sa vyskytujucu a pre male deticky velmi nebezpecnu. Kolko z tych pripadov, ktore poznas, ze prezili meningitidu, boli deti do 4 rokov? A kolko z nich malo aspon meningitidu bakterialnu, ak uz nie priamo meningokokovu? Lebo ta virusova je tiez vazna, ale uplne ina liga.
@zuzanaj54 ☹ ☹ ☹ oni nechcu vidiet...nechcu si priznat, ze ockovanie moze pomoct...ale nevadi, ich uz neovplyvnis, nezmenis ich zmyslanie...ale ti, nerozhodnuti, co si tuto temu citaju, tym mozes pomoct v rozhodovani...so svojou realnou a bohuzial tak krutou skusenostou...som velmi rada, ze sem prispievas
@zuzanaj54 nerozumiem, čím som ťa dotkla, prepáč, ak nechápem...ale ja som na tej istej lodi, ako ty, aj moje dieťa má chorobu, ktorá sa nedá liečiť, ja s tebou nechcem bojovať, ani mi to nenapadlo, moje dieťa je závislé na inzulíne, bez ktorého by umrelo, tak nerozumiem, čim som sa ťa dotkla...len ty viníš za svoje nešťastie málo vakcín , ja naopak veľa...nechcem s tebou súperiť, kto má väčší bôľ....ja budem robiť všetko pre to, aby moje dalšie dieťa neochorelo a ty zrejme to isté..ja nebudem očkovať, ty budeš....ja vyjadrujem svoj názor , ty svoj...mne očkovanie poškodilo dieťa, tebe by možno zachránilo...nemáš dôvod sa na mna hnevať...bojujeme za to isté, len každá iným spôsobom...
tak, uz ti aj vysvetlili , kde je pravda a co si mas mysliet ..kedze zrejme nie si schopna si vytvorit svoj nazor sama ..podla istych osob 😉
hmm,, aj sam sa cudujem ,ze sa tych temer 1400 ludi nezbali a neopusti tu hroznu a radikalnu skupinu , vedenu ..psychopatickou PRISEROU , este dnes vecer 😀 ..asi su to vsetko nejaky masochisti, boh vie 😲 😝
rad by som uviedol jeden priklad z nasho fora..
"fem @prevenar Pamatam si obdobie, kedy som ockovala, musim povedat uprimne, ze ked som dala otazku o ockovani, priamo na vakcinu, odpovedali tito ludia (z radu tejto skupiny), necitila som ani osocovanie, ani neslobodne presviedcanie, ani vzbudenie strachu. Len nasmerovanie na informacie a apel prave na slobodne rozhodnutie. Si myslim, ze, ktokolvek sa ide spytat na ockovanie v tejto skupine, bude to citit rovnako. Dakujem preto. Ked niekto mi napise, ze nie je rozhodnuty, tak ho s pokojnym svedomim tu nasmerujem, lebo tu dostane info, nie osocovanie, ani natlak, ani vysmech."
ono zial , malo kto vidi sam seba v zrkadle a samozrejme za vsetky jeho problemy - aj v nasej skupine moze niekto iny, len nie on sam ^^
samozrejme , mas do nasej skupiny pristup ..co ti inak aj velmi odporucam , aby si si precitala nieco viac, ako reklamne letaciky a zaplatene studie o tom , aky je hlinik vo vakcinach strasne neskodny. mozno budes prekvapena ..a mozno ti raz tie informacie zachrania zdravie tvojmu dietatu . podla mna je urcite lepsie vytvorit si vlastny nazor 🙂
@zuzkamacken ja len na margo toho co pise prevenar vyssie
ta skupina do ktorej ta pozyva, ozaj nema nic spolocne so slobodou...pretoze v tej skupine sice bojuju za slobodu v ockovani, ale nepoznaju pojem sloboda slova...pre nich je sloboda odtial potial
ked som sa ja pridala do tej skupiny, este som nebola rozhodnuta ci ockovat alebo nie...hladala som cestu, odpovede...vylucili ma z nej napriek tomu, ze som v tej skupine nenapisala ani ciarku...bez toho, aby mi ktokolvek napisal aspon makke f...neskor som sa dozvedela, ze ma vylucili preto, ze niekde vo fore si precitali ze som za ockovanie, co je LOZ, resp. v tej chvili bola, pretoze ked ma vylucili este som nebola rozhodnuta...
nie som jedina, ktoru vylucili...je nas viac a tie dovody su naozaj na pobavenie a nemaju so slobodou nic spolocne
@natas4 hm, ani cukrovka sa nedá liečiť...zrejme o nej málo vieš....a zrejme nepoznáš mamičky ročných, 15 mesačných detí, ktoré majú cukrovku, ktoré nechápu, že nemožu jesť, ked chcú, že nemôžu jesť, čo chcú, že im mamy 20x denne pichajú do prsta ihlou a kontrolujú cukor, že ich mamy nespia, lebo sa boja, že deti upadnú do komy, že tie matky nemôžu narvať do dieťaťa kúsok jedla, ked to deti nechcú a verím, že si vieš predstaviť, ako do 9-mesačného dieťaťa tlačíš niečo, lebo má hypo...že hodinu čo hodinu v noci pozeráš na to dieťa, či dýcha, lebo to malinké dieťatko ti nepovie, mám hypo, lebo ani trojročné to nevie rozlíšiť...a spýtaj sa tých matiek, ako koja deti, ako dokážu nakojiť len určité množstvo, ja si to neviem ani predstaviť....super je cukrovku zľahčiť...ha, že dá sa liečiť...chod sa pozrieť na detské oddelenie , koľko tam leží matiek s malinkými deťmi a spýtaj sa, kedy im prepukla...budeš sa čudovať, ale všetky ti povedia, že po hexe, alebo po MMr...a budeš sa čudovať, ale prvá otázka pri prijímaní do nemocnice od lekára je, či bolo dieťa očkované...a chcela by som počuť, ako tak malé dieťa može dostať cukrovku po zlom stravovaní...
@jonas17 so vsetkym suhlasim, az na to, ze ty vyjadrujes tvoj nazor a tyka sa mna, resp. mojej dcerky v teme, v ktorej az tak nema co robit. To sa ma dotklo. Ja nechodim do tem o NU ockovania, aby som napisala svoj nazor, ze si nemyslim, ze nejaku chorobu/poskodenie moze mat nejake dieta nasledkom vakciny, ze si myslim, ze choroby su horsie. Keby som priamo pisala o tvojom dietati, ze mozno to nebolo ockovanim, mozno by tu cukrovku malo tak ci tak...ako by sa ti to citalo? Ak by sme boli na tej istej lodi, vedela by si, ako velmi vie ublizit, ked niekto spochybni to, comu ty ohladom svojho dietatka veris.
@natas4 ani ja nevidím veci čiernobielo...ked prepukne mor a bude na neho vakcína, tiež sa postavím do radu...ale ked tu nebol záškrt 30 rokov , tak nevidím dôvod ísť po vakcínu. alebo mums, rubeola, žltačka...načo to pchať do detí, ked sa to dá prežiť? bol tu sars, vakcínu nevynašli, zmizol, kde je kolektívna imunita?
@sisaka tak sa len nevytáčaj, ja tu neporovnávam tieto dve veci, len nerozumiem, prečo sa mi to pripisuje..zuzka sa cíti dotknutá, ja som o nej nezačala písať, ani som ju nespomínala...bože, je to citlivá téma...ale aj pre mna je citlivá téma zľahčovanie cukrovky...a to, že moje dieťa má byť obeťou očkovania...každý si chráni svoje...
@jonas17 musim ti aj ja nalozit. Skus si predstavit, ze to dieta, kvoli ktoremu sa nevyspis, ktore ti zaberie vsetok cas, o ktore sa nuestale bojis, musis pri nom bdiet a cez den sa s nim natrapit....by tu zrazu nebolo. Konecne by si sa vyspala, konecne by si sa nemusela bat, konecne by si mala den pre seba.
Posledne 4 strany sa bavime o meningitide. Ta tu je kazdy rok, kazdy rok aj smrtelne pripady ☹
@jonas17 ano napisala si presne to, co si myslim...ak by u nas znova prepukli epidemie chorob, proti ktorym sa ockuje, tak by boli preplnene cakarne, aby sa dali zaockovat ti, co nie su...ale napriklad aj taky zaskrt , ktory spominas tu nie je vdaka ockovaniu a kolektivnej imunite...ked bude viac a viac tych, co nebudu ockovat, tym je vacsie riziko navratu chorob, ktorych sa v minulosti nase babky tak bali
ZASKRT Ochorenie sa vyskytuje na celom svete a jeho výskyt je ovpyvnený očkovaním. Pokiaľ sa v krajinách darí udržať vysoké percento zaočkovanosti detskej populácie, ochorenie sa nevyskytuje. Akékoľvek zníženie zaočkovanosti má za následok nahromadenie vnímavých osôb a vzápätí aj výskyt ochorení. Dokladom takejto situácie bola epidémia záškrtu v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu, kde po rozpade došlo k prechodnému zanedbaniu pravidelného povinného očkovania a následne k epidemického výskytu ochorenia s vysokým počtom úmrtí. Takáto situácia pretrváva vo všetkých rozvojových krajinách.
http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-35-Zaskrt...

@veve39 az teraz som si vsimla, ze som napisala, ze Adelka uz ma ockovanie meningokokB. Pisala som na tablete, nedal sa mi vypnut slovnik, vobec som si to nevsimla. Samozrejme meningokok C ma, opravujem.