icon

Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?

erienka
1. sep 2013

Rozhodla som sa, ze nedam dceru ockovat, no vcera som dostala od znamych brozurku o ockovani a zasa si nie som ista, ci som urobila dobre. O nasledkoch ockovania je tu toho napisaneho vela. Ale mate niekto osobnu skusenost s chorobou, ktora vypukla nasledkom neockovania a mala zly priebeh?
Pokial viem, vacsina chorob, proti ktorym sa ockuje, je liecitelna viac menej bez komplikacii, no znami mi vcera povedali opak - vraj priznaky choroby sa casto prejavia az vtedy, ked je choroba v rozvinutom stadiu a vtedy je uz pre dieta neskoro. Tak ako to vlastne je? Ma niekto skusenost s chorobou? Dakujem

adsumus
15. sep 2013

@aliza Táto téme sa volá "choroba, ktorá vypukla následkom neočkovania". Nezdá sa ti trochu nevhodné presviedčať maminku, ktorej dieťa mohlo, ak by bolo zaočkované teraz žiť, že len niekde hľadá vinníka? Je to jej pohľad a má na neho plné právo, pretože prípadov úmrtí na meningokoka pribúda a rodičia by o tom mali byť informovaní a nielen o tom, že vakcíny zabíjajú dookola-bubububu. 😠

"Podľa Úradu verejného zdravotníctva SR sa u nás ochorenia spôsobené meningokokom vyskytujú iba na úrovni chorobnosti menej ako jeden na stotisíc obyvateľov. V posledných rokoch však prípadov, najmä smrteľných, pribúda. V roku 2010 to boli štyri úmrtia, v roku 2011 jedenásť. Ku koncu augusta minulého roku sa na Slovensku vyskytlo dvadsaťosem prípadov, z toho štyri smrteľné."

http://www.pluska.sk/izdravie/budme-zdravi/zdra...

aliza
15. sep 2013

@adsumus za prve, ja nikoho nepresviedcam, ak nerozumies napisanemu textu, tak sorry, to nie je moj problem. A pisat, ze ak by bola zaockovana, tak by sa to nestalo, je tiez velmi odvazne. Nikto nevie,ako by to dopadlo, takisto sa nevie, preco prave ich malinka dostala meningitidu, ved to nie je bezne detske ochorenie, to nie je chripka. A ak takychto ochoreni pribuda, treba hladat dovod preco. Urcite to nie je tym, ze sa proti mening. neockuje. Doteraz sa neockovala, tak preco prave dnes pocty stupaju?

helencek
Autor odpoveď zmazal
bralilienka
15. sep 2013

@helencek máš pocit, že ak sa dieťa dostane z rakoviny, túži mamička také dieťa očkovať? mamička nie, mamička moc dobre vie, že chémia v ich dieťatku po chemoterapii a udržiavačke má tej chémie v sebe na tri životy. iba lekárom tej chémie v pacientovi nikdy nie je dosť. a skúmali lekári, ak tie bábätká mali získanú rakovinu, a bábätko ešte nestihli napchať jedmi z vakcíny, či sa mamička nenechala v tehotenstve očkovať? ak by takéto obyčajné info zbierali, zistili by, že je úplne bezpredmetné viniť z rakoviny bábätka očkovanie, alebo naopak. ved prieskum môže aj vylúčiť príčinu očkovanie a toxíny v nich. tak čoho sa na onkológii boja? pravdy?

siska53
15. sep 2013

@prevenar takze žiadne nemáš a tym to hasne. A mna ani nezaujíma, prečo je to tak. Lebo je to fakt.

prevenar
15. sep 2013

@siska53 jo, je pravda, ze pre teba nemam fakt nist . preto, lebo som sa tak rozhodol . ak ta to zaujima, najdi si to na nete .v com ti drzim palce a to je tiez fakt 🙂

adsumus
15. sep 2013

@siska53 V tom mám rovnakú skúsenosť, moja staršia sestra mala oveľa viac ochorení ako ja,ked bola malá a ja nič ani kiahne som od nej nechytila. A očkované sme rovnako. Aj moja mama, kebyže ma nedá zaočkovať, môže tvrdiť, že mladšia neočkovaná zdravšia, ale nebolo by to očkovaním, ale tým, že som mala lepšiu imunitu.

siska53
15. sep 2013

@prevenar nemam zaujem. Viem a myslim si o tom svoje. Dovi.

prevenar
15. sep 2013

@siska53 dovi dopo 🙂

adsumus
15. sep 2013

Interaktívna mapa epidémií chorôb preventabilných očkovaním aj s popisom, koho zaujíma. Za posledné roky, na celom svete. Dufajme, že sa tam nepridáme aj my.

http://www.cfr.org/interactives/GH_Vaccine_Map/...

kacena4
15. sep 2013

@erienka ahoj ja podobnu skusenost mam preto davam zaockovat deti ak by som mohla tak aj na ovcie kiahne, hoci mnohy v tm vyznam nevidia. 1 dieta ich prekonalo so 4 pupacikmi a dalsie 2 (9r. a 3mesacne) mi skoncili v nemocnici na antivirotikach co sa tak vyhadzali znovnku zvnutra ze dievcatko ma jazvy aj po 3 rokoch na tvari ale aj tele a vyzera ze ich bude mat cely zivot. tak preco ked je vakcina nevyuzit ju??? ja som napr. astmatik a chripkovu si davam kazdy rok ak si nedam tak mam aj 5x atb do roka so zapalom pluc ak sa dam zaockovat tak mam len klasicke chripky bez atb.

je len na tebe ako sa rozhodnes ci dat ci nedat zaockovat ale vacsina ludi ta bude odhovarata, lebo je to teraz moderne, lekar za tebou nepride ze daj ockovat je to lepsie pre tvoje dieta, lebo je to povinnost tak naco by sa unuval vysvetlovat ti veci okolo toho... a ak ma po ockovani prepuknut nejake ochorenie tak prepukne aj bez ockovanie len je otazka kedy ci dnes ci o rok....

bralilienka
15. sep 2013

@kacena4 myslíš, že je moderná plná onkológia detí? myslíš, že je moderné mať dieťa s poruchou CNS? myslíš, že je moderné mať dieťa s epilepsiou či cukrovkou? ty si myslíš, že tí, čo nechcú dalej očkovať chcú byť iba "moderní"? úbohé, primitívne. nie! sú to rodičia, ktorí očkovali, ale prebudili sa zo sna zdraviu prospešného očkovania, ked ich dieťatko malo nežiadúce účinky. prajem ti, aby si dostala rozum a prestala zosmiešňovať ľudí, čo sú proti očkovaniu. daj si svoje deti opichať čím chceš, je to tvoja zodpovednosť a do druhých sa nestaraj a nezosmiešňuj ich.

jonas17
15. sep 2013

@kacena4 ak má po očkovaní prepuknúť nejaké ochorenie, tak prepukne aj bez očkovania, len je otázka kedy či o dnes, čo o rok? to nemyslíš vážne! je predsa rozdiel, ked dostane cukrovku pár mesačné, ročné dieťa a ked ju dostane dedko v 70-siatke! ten dedko pri správnej životospráve dalších dvadsať rokov može žiť bez komplikácií, ale dieťa, ktoré to dostalo v roku, stále bude mať len 20 rokov, ked sa začnú ničiť cievy, oči, vysoký tlak, obličky....ach, jaj...ako ľahko sa to niekomu hovorí...ved 20-ročný, či 30-ročný mladý človek má právo žiť plnohodnotne, nie vinou povinných vakcín byť od mladosti mrzákom...

urbanovapatricia
15. sep 2013

ja by som ti povedala svoj názor,ale rozhodnutie je na tebe.Ja som sa rozhodla,že deti na povinné očkovanie dám,lebo to má svoje opodstatnenie.Sú to vážne choroby a keby sa na ne neočkovalo,mohli by sme sa znovu vrátiť k strašným epidémiám ako kedysi.Je ale pravde,že každý organizmus je iný a inak môže zareagovať.Možno 1 z miliona aj umrie už len na očkovanie.Ale nepovinné očkovanie,to deťom nedám.Jediné,čo sa mi osvedčilo je očkovanie proti chrípke.Prvé 2-3 roky sme vždy ochoreli,ale potom to už bolo v pohode.Ja aj deti máme narušenú imunitu a doporučil nám to imunialergolog,tiež som sa tomu bránila,ale keď sme mali každý mesiac antibiotiká a syn dokonca skončil so zápalom pľúc v nemocnici,už ma prehovárať nemuseli.Teraz je chorý s antibiotikami, tak 2 krát do roka,ja takisto.KIiahne dala zaočkovať suseda všetkým 3 deťom,všetky ich dostali aj tak,vyhádzaní boli dosť a ona ich dostala aj druhý krát a priebeh mala hrozný.Tak načo.Všetko je o imunite každého človeka a ako sa s chorobou vyrovná.Aj o kojení je to blbosť,že čím dlhšie kojíš ,tým sú deti zdravšie.Syna som kojila 5 mesiacov a do roka mal 11 krát antibiotiká a dcéru 3 týždne a chorá bola 1 krát.

kacena4
15. sep 2013

@bralilienka @jonas17 moji zlaty milovany normalne som sa urazila takto po mne stakat to ste kde. 😠 😠 😠 😠 😠
povedala som si svoj nazor a za tym si stojim mamicka ktora zalozila skupinu chcela pocut skusenosti od inych tak som jej svoju poskytla. mimochodom mam syna autistu ktovie ci po ockovani sa to prejavilo 😉 ale ockujeme uz niekolko desiatok rokov a sme tu, to ze sa v poslednych rokoch vsetko viac medializuje je kvoli netu a vsetko sa nafukuje. a vzdy sa tu ozyva len opacna skupina ktora to toho nema co hovorit lebo jej otazka nebola polozena. otazku si precitaj hore velkym pismom je napisana tak naco zbytocne kecat o neockovani, ked mamicka chcela vedeit co jej dietatu hrozi ak neda zaockovat??? to sa tu teraz riesi, nie co BY MOHLO predist ak neda zaockovat.
fakt som urazena takto na mna vybehnut 😠 😠 😠 😠 - ja rozum mam aj ho viem pouzivat a nikoho som nezosmiesnovala len som povedala svoj nazor ak sa ta dotkol tak je problem niekde inde
mimochodom je rozdiel dostat cukrovku v 70tke a v 20tke ked uz tak vyskakujete mohli by ste to vediet je curkovka typu I. a II. jedna je starecka a suvisi s opotrebovanim pankreasu, ale stale funguje a stacia diety popr. lieky, ta druha je horsia vsedy pankreas nefunguje a inzulin treba nahradzat injekcne takze nemozes porovnat dve rozne ochorenia co nemaju nic spolocne s ockovanim (teda jedno z nich)

bralilienka
15. sep 2013

@kacena4 ty si urazila ľudí, že neočkujú, lebo to je moderné. ty raď, odpovedaj na otázku, ale neurážaj iných. Potom jasné, že sa ti to vráti.

Inak je od teba trúfalé radiť druhým, aby očkovali, kedže nevieš príčinu ochorenia svojho dieťatka, čiže nemôžeš vylúčiť príčinu vzniku autizmu z očkovania. Nerozmýšľala si nad tým, že práve rozbitú imunitu máte z tých toxínov vo vakcínach. Ono stačí sa pozrieť do zdravotnej karty na dátumy a dať si dva a dva dokopy. Ale je ľahšie nerozmýšľať, nič nečítať, nevedieť ale urážať, však? Prajem tvojim detičkám zdravie a menej uštipačnú a rozhľadenejšiu matku. Pá

kacena4
15. sep 2013

@bralilienka mojko myslim ze ustipacna si ty, na slove moderna nie je nic trufale, a urazlive

ale tato tema nie je o tom. svoj nazor som mamicke napisala a tymto moju debatu koncim.

bralilienka
15. sep 2013

@kacena4 prepáč, ešte otázočka. ktorá tvoja veta bola ako odpoved na otázku: Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?

natas4
15. sep 2013

@kacena4 tu brailineku si nevsimaj ona rype v kazdej teme 😉 prosim ta zaujalo ma...mas autistickeho syna...kedy si u neho pozorovala nejake priznaky? bolo to pred rokom a pol (teda pred ockovanim MMR) alebo niekedy v tom obdobi rok a pol az dva roky? poniektori tu pisu, ze kym ich dieta nebolo zaockovane MMR vakcinou , tak bolo zdrave a az po ockovani sa prejavil autizmus...tak ma to zaujima ako to bolo u vas

zuzanaj54
15. sep 2013

@aliza vinnik JE znamy. Vola sa meningokok. To proti nemu bojujem, nie za vakcinu.
Ved prave, ze meningokok nie je chripka. Pripadov nepribuda, ale ani neubuda, ked si pozries dlhodoby trend, je ich plus minus kazdy rok rovnako, akurat tych smrtelnych je v poslednych rokoch viac. Dlhodobo kazdy rok meningokovi podlahne par zivotov. Neratam tazke trvale nasledky, ako amputacie prstov, alebo aj celych koncatin, hluchota, slepota, psychicke postihy ...Doteraz sa nevie, preco je to tak, a kym sa vediet nebude, kazdy rok par obeti bude☹ Ockovanie proti meningokokom s tym nema ziaden suvis, kolko ludi zaockovanych proti meningokokom poznas? Ja minimum, a aj ti az v dosledku toho, co sa dcerke stalo.
Tu pises: "A pisat, ze ak by bola zaockovana, tak by sa to nestalo, je tiez velmi odvazne."
Jedine ty si z toho urobila tvrdenie odvazne. Ja si davam velky pozor, co pisem, nikde som to takto nenapisala. Lebo to neviem. Vsade som pisala "mozno by sa to nestalo", "mohla tu byt"...co je podstatny rozdiel. Aj ked, podla slov imunologicky mam dovod si to mysliet. Vedela som, ze skor ci neskor pride niekto, kto strci vraj jednu z najlepsich SK imunologiciek do vrecka 😖
Takisto ako sa nevie, preco prave moja malinka dostala meningitidu, takisto nemas ani ty istotu, ze tvoje dieta ju naisto nedostane, no ale to sme zase o tom istom, ci vies, ake ma tvoje dieta v ktorom okamihu imunitu, jedno ci ockovane alebo neockovane....takze dokolecka dokola, skus si to cele este raz od zaciatku precitat, niekde strana 4. A ked nic, tak este raz.
K tomu boju za vakcinu, naozaj ma teraz napadlo, ze by to mohol byt dobry napad. Mohla by som robit osvetu co ja viem medzi tu nami dospelymi (nech tu do toho nezatahujeme to nase najcennejsie co doma mame). Co keby sme sa my tu vsetci dali proti meningokokovi zaockovat, ved hadam uz mame nejaku tu imunitu, nieco znesieme. Nejaka pravdepodobnost, ze sa nam vytvoria protilatky,tam je. Potom nemusime nase deticky ockovat, ale v podstate ich chranime. A nielen tie nase. Mozno aj susedove. Lebo mozno sused za ockovanie ako take je, len ma problem, ze o meningokokovi nevie....ale dieta mu nakazis mozno ty, ktora si v zasade proti akejkolvek vakcine ☹

aliza
15. sep 2013

@zuzanaj54 ja som tou vetou, ze je odvazne tvrdit, ze keby bola ockovana, mohla.....reagovala na @adsumus, nie na teba. takisto ona spominala, ze pocty stupaju.... A ja nikoho nechcem nikam strcit, ver mi. Ale ked sme pri tom, aj ta imunologicka je len clovek, ktory nemoze mat istotu .... nemoze predsa povedat, co by bolo, keby...to je absolutne neprofesionalne lebo to zial, uz fakt nikto nevie. Ale nemienim sa tu o tom dotahovat, nebol to zamer mojho prispevku, bolo by to odomna velmi necitlive... Chcela som len zvyraznit, ze dietatko ockovane uz bolo, co mohlo mat vplyv na jeho imunitu, opakujem, mohlo....tych mohlo je v takychto pripadoch strasne vela ☹. Clovek nema istotu absolutne v nicom, ani v tom, ci sa rano zobudi...a ked ide o deti, tak s tou neistotou zapasime kazdy den, cely zivot. Prajem vam vsetko dobre....

kacena4
16. sep 2013

@natas4 ahojko co sa tyka autizmu tak je to diskutabilne (vseobecne nie len u nas) autizmus ako taky sa diagnostikuje a prejavuje medzi 1-3 rokom a diagnostikuje az po 3 roku zivota dietata takze sa neda vyspecifikovat ci bol spustac ockovanie alebo nie. to plati vo vseobecnosti. u syna to neviem posudit, on bol iny od malicka. napr. s istotou mozem povedat ze dcerka sa nam po ockovni "zabrzdila" prestala chodit rozpravat teraz ma 3 roky vsetko dobehla ale rec je stale pozadu ale do 2,5 roka nerozpravala vobec ani mama tata chodime k logopdovi a uz krasne rozprava aj ked jej vela ludi nerozumie ale rozprava co je pre nas podstatne. toto skor mohlo byt nasledkom mmr vakciny. ja napr. zakladne ockovanie detom davam ale preockovanie uz nie, je zbytocne podla mna.

natas4
16. sep 2013

@kacena4 aha cize ty davas ockovat deti naposledy v 18 mesiacoch? Potom v 6, 11 rokoch uz nie?

kacena4
16. sep 2013

@natas4 v 6 rokoch este ano to este nebola taka osveta ako je teraz ale v 11 uz nie

natas4
16. sep 2013

@kacena4 ale v 6 sa preockovava nieco ine ako v 11 rokoch....podla mna preockovanie zmysel ma

kacena4
16. sep 2013

@natas4 viem ale detom sa zhorsil stav tak som nedala preockovat teraz v 11 je to tusim rubeola mums a este neico

zuzanaj54
16. sep 2013

@aliza presne tak, clovek nema istotu, ci sa rano zobudi...lebo bol ockovany, vcera ci pred sto rokmi 😠
@adsumus to napisala podstatne inak, ako si si to "prelozila" ty. Ma pravdu, ze pocty stupaju, pise o smrtelnych pripadoch, to som pisala aj ja, smrtelnych pripadov v poslednych rokoch pribuda.
Co je neprofesionalne na tvrdeni odbornika po podrobnych vysledkoch surodenca, ze keby mala ockovanie proti meningokokom, mala by sancu? O co profesionalnejsie je tvrdenie anonymneho cloveka, ze mozno keby bola nezaockovana vobec, jej imunita by bola silnejsia, mozno to nemusela dostat?
Necitliva si uz bola, takze aby som to dotiahla aj ja k nejakemu zaveru => co by bolo keby sa naozaj nikdy nedozvieme. Jediny nezvratny dokaz je, ze ju usmrtil meningokok, proti ktoremu existuje ockovanie. Nemas sancu sa dostat k podrobnostiam ohladne meningokoka, ak ich nezazijes. Preco by som tieto informacie nemohla poskytnut ludom, ktori o ne maju zaujem? Ak pre teba tato informacia uzitocna nie je, proste ju ignoruj.

aliza
16. sep 2013

@zuzanaj54 ak som bola necitliva, ospravedlnujem sa, nebol to moj zamer. Cokolvek sa tu napise, bude necitlive lebo je to velmi citliva tema, ja to chapem, preto nebudem dalej reagovat.

adsumus
17. sep 2013

Aj tento chlapček bojoval s meningokokom a svoj boj vyhral. Jeho rodičia, ale bojujú dalej za zavedenie očkovania proti meningitíde do celoplošného očkovania pre všetky deti. Vakcína je ale drahá.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-23316...

zuzanaj54
17. sep 2013

@adsumus ano, aj mne to bolo povedane. Ze vakcina je draha ☹ Ale aspon tam maju povinne to prekliate C-cko. Kebyze zijeme tam, mozno tu mohla byt ☹