Máte skúsenosť s chorobou, ktorá vypukla následkom neočkovania?
Rozhodla som sa, ze nedam dceru ockovat, no vcera som dostala od znamych brozurku o ockovani a zasa si nie som ista, ci som urobila dobre. O nasledkoch ockovania je tu toho napisaneho vela. Ale mate niekto osobnu skusenost s chorobou, ktora vypukla nasledkom neockovania a mala zly priebeh?
Pokial viem, vacsina chorob, proti ktorym sa ockuje, je liecitelna viac menej bez komplikacii, no znami mi vcera povedali opak - vraj priznaky choroby sa casto prejavia az vtedy, ked je choroba v rozvinutom stadiu a vtedy je uz pre dieta neskoro. Tak ako to vlastne je? Ma niekto skusenost s chorobou? Dakujem
Poznam pripad neockovaneho chlapca, ktory zomrel na nasledky tbc. Poznam pripad NEockovaneho dievcatka, ktoremu zistili silnu cukrovku od polroka. Poznam tiez pripad ockovaneho dietata, ktore dostalo cierny kasel od dietata neockovaneho. Obe ho prekonali. Neockovanemu to trvalo skoro pol roka. Ockovane za dva mesiace. Podotykam ze obe bojovali statocne a vytrpeli si viac ako si akekolvek dieta zasluzi. Takze povedat, ze neockovane dieta sa vysporiada s chorobami v pohode, alebo ich nedostane, je donebevolajici..
@zuzanaj54 je mi velmi luto, ze ste prezili smrt dietatka. Chcem vam vyjadrit sustrast, no tiez obrovsku vdaku. Vdaka vasim slovam som sa pred casom zacala zaujimat o meningitidu a na zaklade zisteneho som sa rozhodla zaockivat obe deti a snazim sa sirit osvetu dalej. Je velmi dolezite, ze sa najdu ludia, ako vy,ktori napriek alebo vdaka bolesti z vlastnej skusenosti nezanevru na varovanie inych.
@jonas17 myslim, ze svojimi vyjadreniami sposobujete skutocnu bolest matke, ktora si jej prezila viac, nez je unosne. Zamyslite sa nad tym, ci je porovnatelne zijuce dieta s dietatko mrtvym. Vase prispevky ma boleli aj za Zuzanu, hoci sa ma priamo netykali. Narocna starostlivost a obmedzenia v ZIVOTE dietatanie su predsa porovnatelne s jeho UMRTIM.
@monyccka dakujem velmi pekne 😔 Taketo slova ma velmi povzbudzuju, ze robim dobru vec. Je pravda, ze to robim v prvom rade kvoli sebe, pomaha mi to, stale nedokazem vstrebat to, co sa stalo, musi to ist von. Ale pravda je aj to, ze by som uz nechcela vidiet, pocut o ziadnych novych obetiach meningokoka - zbytocne zmareny mlady zivot a odsudenie celej rodiny na celozivotne trapenie a dozivotne vycitky svedomia ☹
Ja som rada, ze to pises prave takto (dufam, ze nevadi, ze tykam, je mi to take prirodzenejsie), toto je aj moj zamer => informovat o hrozbe meningokoka, poskytnut dokaz o tom, ze vie usmrtit, a informacie o tom, ze existuje ockovanie, aby mamicky mali co najviac informacii pre vobec nie jednoduche rozhodnutie v dnesnej dobe - ockovat alebo neockovat, nech uz sa rozhodnu akokolvek. Ja som sa rozhodnut nemohla, nemala som tu moznost, lebo som o meningokovi a ani ockovani proti nemu nevedela ☹ Nikto mi to nepovedal a na osvetu som nenatrafila ☹
@zuzanaj54 nebyt vasho neskutocne smutneho pribehu u na konovi ani ja by som na hrozbu meningokoka nenatrafila. Aj ked to nie je ziadna utecha, prave daka tvojej bolesti a potrebe dostat to von maju moje deti vyssiu sancu meningokoka porazit. A za to ti dakujem. A zelam vela sily na zvladanie kazdeho dalsieho dna.
90% úmrtí na čierny kašeľ je u detičiek do jedného roka, následky čierneho kašľa sú veľmi vážne: zápal pľúc, krče, poškodenie mozgu a smrť. Toto bábätko zomrelo dvojmesačné, chlapček nestihol byť očkovaný.
@fidka79 iste vies, ze ocko nebrani 100percentne nakaze. Ale skus citat aj dalej,nie len selektivne. Zjavne imunitna odpoved ockovaneho organizmu bola omnoho rychlejsia ako toho neocko. Ale to uz asi nie je dolezite, vsak? Nesedi to do vzorca ockovanie je zlezlezle a zbytocne.....
@zuzanaj54 Ak by som sa chystala mať dalšie dieťa, veru by sa musela zaočkovať proti čiernemu kašľu celá família, lebo ja si nemyslím, že pre bábätko je prekonanie č.k prínosom a načo mám riskovať všetky tie vážne následky, dokonca aj smrť,ked prirodzená imunita je porovnateľná s tou z očkovania.
http://iai.asm.org/content/69/7/4516.short
http://journals.lww.com/pidj/Fulltext/2005/0500...
Lajkovať by sa malo na koníku anonymne a mali by byť lajky za aj proti, aby sa ukázala pravá podstata veci.
Milé mamičky.Vy ste neboli očkované? Boli,len Vaše matky nesedeli za internetom a nečítali každú volovinu.Vôbec to neriešili.A prečo nie sú tie choroby?Lebo sa proti nim začalo očkovať! A to že MMR vakcína je z potrateného dieťaťa,to je blud.Sama cirkev ,by sa voči takému niečomu postavila .A pokiaľ viem aj greckokatolícky kňazi dávajú svoje deti očkovať.
Ja mám svoje deti poočkované povinne aj nepovinne.A sú zdravé.
@zitaje Ako je možné, že po zaočkovaní MMR v Pakistane, skončila obrovská epidémia osýpok a deti prestali umierať? Zivotné podmienky sa nezlepšili, jediné, čo sa zmenilo bolo, že detičky zaočkovali. To isté sa stalo v Afrike, 94% pokles chorobnosti na meningitídu po zavedení očkovania. To je náhoda? Vôbec žiaden súvis so zavedením očkovania? A čo Taiwan? Taiwanskí vedci zaznamaenali 90% pokles úmrtí v súvislosti s hepatitídou B ako dôsledok zavedenia detí očkovania proti hepatitíde B v roku 1984.
Proti cholere stačí ošetriť pitnú vodu a proti moru nežiť v spoločnej domácnosti s hlodavcami.
@adsumus to myslis vazne?
Myslis, ze keby sa v Pakistane zlepsili zivotne podmienky ludi, tak by tam deti zomierali na osypky nadalej? Ja chapem, ze je svojim sposobom jednoduchsie zaockovat celu populaciu, ako zlepsit zivotne podmienky v celej krajine, ale co sa tyka Europy, kde mame tie podmienky ovela-ovela lepsie, ako napr. pred dvesto rokmi, toto predsa takto nefunguje. Jasne, ze je asi lepsie, ked zomrie iba 10 deti na nasledky ockovania ako 1000 podvyzivenych, spinavych deti na osypky, ale ked su deti dobre zivene, ciste a inak zdrave, tak naco riskovat neziaduce ucinky z ockovania, ked je chorobnost aj tak minimalna?
@zitaje Situácia u nás je iná ako v Pakistane, ale tvrdiť, že očkovanie nechráni je nezmysel. Toto je jasný dôkaz, že očkovanie je účinná ochrana pred chorobami a ich následkami. Situácie v západnej Eúrope je priaznivejšia, ale dôsledky opakovaných epidémií rubeoly alebo osýpok sú aj tak veľmi vážne. Za všetky uvediem hádam len tento veľmi vážny následok prekonania osýpok v útlom veku.
Subakutna sklerotizujúca panencefalitída je možnou komplikáciou po ochorení na osýpky. Je to zriedkavá fatálna degeneratívna choroba centrálneho nervového systému charakterizovaná poruchami správania,intelektu a vznikom kŕčov, ktorá vzniká 6až 8 rokov po primárnej infekciiu u detí,ktoré sa nakazili pred ukončeným 5.rokom života. Vedci v Nemecku vypočítali riziko jej vzniku na 1∶1700 to 1∶3300. Od roku 2003 do 2009 bolo v nemeckých nemocniciach hospitalizovaných 31 detí.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23874807
Fatálna znamená, že je smrteľná.
@adsumus suhlasim, ani ja si nemyslim, ze pre babatko je prekonanie cierneho kaslu nejakym prinosom. A nielen jeho.
Ked som sa pytala imunologicky, aky ma nazor na to, ze deticky idu 3rocne do skolky a aj skor a vraj cim skor sa stretnu a prekonaju bezne skolkarske virozy, tym lepsie, aspon si tym trenuju imunitu a budu potom odolnejsie, povedala, ze je to mytus. Detom do 4-5 rokov sa imunitny system vyvija, je nezrely, vsetko, vsetky virusy, bakterie, su pren zbytocnou zatazou, ziadny profit z toho nemaju, vobec by nevadilo, keby sa s nimi stretli az po 5. roku zivota, kedy je imunitny system uz vyzretejsi, zdatnejsi prekonavat choroby. Keby to nasa spolocnost umoznovala, odporucila by detom nastup do kolektivu az po 5.roku. Suhlasim s nou, niektore choroby su mozno bezne detske choroby, ale nikto nerozlisuje, co sa povazuje za bezny detsky vek. Babatkovsky to urcite nie je.
@katka2878 MMR vakcina bola vyvijana a aj obsahuje bunky z potratenych plodov, opytaj sa pediatricky, aj nasa to potvrdila. A katolicka cirkev sa veru aj ohradila, vyjadrila sa k tomu papezska rada v tom zmysle, ze pokial nejde naozaj o ohrozenie zivota (napriklad v krajinach tretieho sveta, kde nie je pristup k dostatocnej lekarskej starostlivosti je ockovanie pravdepodobne naozaj jedinou ochranou proti epidemiam), odporucaju sa takymto vakcinam vyhybat...
Aj ja ked som ju odmiestla kvoli vyhrade vo svedomi, nikto nic nenamietal, lebo kazdemu to bolo jasne
@alena16 Kde sa tam píše o umrtiach sto detí? Nikde. Tá vakcína bola pozastavená z dôvodu, že nevytvárala ochranu pre hepatitíduB. Môžeš mi dať zdroj, kde si sa dočítala o umrtí tých 100 detí, lebo v tom, čo si dala ty nič také nie je uvedené.
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pag...

@adsumus inak, je vela takychto smutnych pribehov, aj smutnejsich, kto by mal zaujem
www.meningitis-angels.org
Su tam pripady roznych meningitid, nielen meningokokovej, aj pneumokokovej a hemofilovej napr.