icon

Máte viditeľné následky po očkovaní?

angie_l
3. máj 2018

Prečítala som si veľa toho o očkovani dobre aj zle chcem pre svoje dieťa to najlepšie ako každá matka keď nezaockujem možno budem ľutovať keď zaockujem bojím sa nejakých následkov 😭 už o týždeň mame prvé očkovanie ja naozaj neviem už som tu riešila tuto tému ale chcem sa opýtať znovu máte nejaké podľa vás viditeľne následky po ockovaniach? Budem dávať len povinne ak by som teda dala žiadne navyše Nechcem

soldi
3. máj 2018

@lucia147852 ano, samozrejme som myslela na imunoglobuliny. este nutno podotknut, ze ockovanie aj imunoglobuliny nefunguju pokial sa Ti tetanus dostane priamo do krvneho obehu. napr ked mas vyhnity zub a zjes spory tetanu. teda, toto neviem ako presne funguje, ale nedavno dostal tetanus stvorrocny chlapcek na vychode a bol to presne tento pripad, ze nepomohli ani imunoglobuliny. ockovany nebol inak. celkovo to bolo zanedbane dieta.

a inak, nechapem, tolko ludi si mysli ze otrava krvi a tetanus je to iste.

ressankajanka
3. máj 2018

@soldi No ja mám vždy dátum posledného očkovania proti tetanu aj typ vakcíny založený v obale pri kartičke poistenca, odporučila mi to moja lekárka 😉

soldi
3. máj 2018

@ressankajanka to je teda ulet. ako by mohol novorodenec dostat tetanus?

soldi
3. máj 2018

@ressankajanka no vidis, aka si sikovna.

ressankajanka
3. máj 2018

@soldi Mohla by ho dostať matka a preniesť na plod.

soldi
3. máj 2018

@ressankajanka pises ze maju chranit plod pri porode, nie v tehotenstve. nerozumiem ockovaniu sa pocas tehotenstva a ani nechcem. ja nie som striktny odporca ockovania, ale toto mi fakt do hlavy nejde.

vroni
3. máj 2018

@soldi, akoze ako? No porodis kdesi uprostred lesa, rovno na zemi, poupocnu snuru prehryznes a nechas visiet a uz sa to s tebou vlecie!!! Take lahke nevies?
Moje starsie dieta ma nasledky po ockovani. Mladsie nema nic. Ziadne ockovanie.

ressankajanka
3. máj 2018

@soldi V niektorých krajinách to vraj robia, očkujú tehotné ženy proti tetanu, tiež mi to príde pritiahnuté za vlasy, nerobila by som niečo také. Ale ak to odporučí lekár, lebo prekonala nejaký úraz, tak ju pre istotu zaočkujú, keď viac ako 10 rokov nebola. Preto sa radšej dávam očkovať stále, ale len proti tetanu, nič iné. Veľa detí sa od matky nakazí práve pri pôrode - odtečením plodovej vody a samotným pôrodom. Tiež som riskantná rodička, keďže mám streptokoka v moči, resp. dúfam, že už nie, brala som na to ATB. Proste sa prenesie na dieťa, hoci mne nespôsobuje nejaké problémy a potom zbytočne liečia ATB dieťa hneď po narodení.

soldi
3. máj 2018

@ressankajanka stale nechapem to s tym porodom. Matka je nakazena tetanusom, ma krce a pocas toho rodi? O akej krajine to piseme?

Inak, ockovanie proti tetanu je jedno z mala ktore by som aj bola ochotna dat, ale ze monovakcina je len pre dospelych. Plus zrovna tato vakcina je z manzelovej strany velmi zle znasana, jeho mama bola po nej naposledy na tyzden prevadzky neschopna, co jej tak opuchla ruka a dostala horucky.

Co sa tyka streptokoka, tak udajne ma tendenciu sa stale vracat, takze kvoli tomu sa riesi az tesne pred porodom.

ressankajanka
3. máj 2018

@soldi Nie, práve preto sa očkujú, aby ten tetanus nemala 🙂 Každý gynekológ to so streptokokom rieši inak, u mňa zvolil tento postup a ja pevne verím, že sa to už nevráti, uvidíme 🙏 Ono to ani nie je dôležité, čo v tehu, Angie sa pýtala na očkovanie detí, ono to celé z toho len vyplynulo. Sme s manželom za očkovanie, ale zmierniť príznaky. Aj mne zvykne po tetanovke opúchať ruka a dlho ma bolí, preto by som to chcela riešiť súbežne s homeopatikami. Pre mňa je to tiež čerstvá otázka, keďže samú ma to o chvíľu po pôrode čaká.

ressankajanka
3. máj 2018

@daisydee Ten článok písal nejaký inteligent 😀

daisydee
3. máj 2018

@ressankajanka kazdy nech si to uz vyhodnoti podla seba.....ja som to tam dala pre zakladatelku diskusie a nech uz ona s tou informaciou v clanku nalozi podla vlastneho uvazenia....tvoj nazor je pre nu asi irelevantny.

ressankajanka
3. máj 2018

@daisydee Mne len príde ničím nepodložený, len subjektívny názor autora, hovorí o faktoch, ktoré dodnes nikto nevyvrátil ani nepotvrdil a o homeopatii toho zjavne veľa nevie 😉

lucia147852
3. máj 2018

@soldi kamoška čo robí v lekárni mi vravela že už ani pre dospelých nie je. Vraj spojili s čiernym kašľom a zaskrtom.

bibistec
3. máj 2018

Co clovek to ina reakca na ocko.inac moja mama mala v tehotenstve rubeolu, pracovala v labaku a tam.to chytila. Dali jej lieky a ja som bolanuplne zdrava. Mmch ak tej tehotnej co spominate dali v tehotenstve injekciu po tom co stupila na hrdzavy klinec nebolo to ockovanie ale hotove protilatky a to je rozdiel. Mmch skor mohla dostat otravu krvi ako tetanus ale ok. A tiez ti poradim studuj u nas po mmr nastali problemy a uz neockujeme ani lekarka to uz neodporuca. Bohuzial museli sme sa poucit na dcerkinom zdravi

montemotherone
3. máj 2018

@angie_l vieš, ono je riešenie dilemy očkovať/neočkovať veľmi jednoduché. Keď vezmeš ktorýkoľvek liek, v príbalovom letáku sa dozvieš, že skoro všetky lieky môžu mať aj nežiaduce účinky. Všetko je to chémia, ale v mnohých prípadoch zachráni život, zlepší kvalitu života. A v niektorých prípadoch bohužiaľ ublížia. Je to hop, alebo trop. Ja osobne som pri druhom dieťati bola viac informovaná, takže opatrnejšia. Vzhľadom k tomu, že medzi narodením detí sa u manžela objavilo autoimunitné ochorenie. V takom prípade samotní lekári radia byť opatrní. Malého som teda dojčila, posunula očkovanie vždy čo najďalej, a dala očkovať len v prípade že som si bola istá že je vo forme.
Moderná medicína prináša svoje riziká, ale na druhej strane, svet sa zmenil. Dnes sú deti vystavené oveľa väčšiemu náporu ochorení ako v minulosti. Pred sto rokmi dieťa ledva vyšlo z rodnej dediny. Dnes polročné dieťa cestuje lietadlom cez pol sveta, kde sa stretne s úplne novou kombináciou baktérií, vírusov.... Myslieť si, že telo si vytvorí proti takémuto množstvu ochranu samé, je hlúposť. Je to už cez. Bohužiaľ svet je iný.
Neočkovala by som prípade, ak by som sa rozhodla bývať na lazoch, v komunite, a izolácii od veľkých nákupných centier, divadiel, škôl... 🙂

alobalka
3. máj 2018

@angie_l som za povinné očkovanie a všetky moje tri deti ich zvládli bez následkov. Mám pred tým rešpekt, sledujem aby neboli prechladnuti alebo inak oslabeni a po očkovaní ich zvýšenú teplotu neriesim antipyretikami. Nechám, nech prebehne imunitna reakcia. Ani vo svojom okolí mi nie je známy prípad zdravotnych komplikácií z očkovania. A zdravé babo by som sa nebála dať zaočkovať ani v prvých mesiacoch, keďže má starších súrodencov, čo môžu všeličo priniesť + nežijeme v izolovanej ulite. Idealne je neockovat v období rozsirenych chorôb (zima a pod), kedy je vyššie riziko ochoreni vseobecne. Čo môže narušiť imunitne pochody v tele.

artemiss1
3. máj 2018

Ja som toho názoru že dieťa očkovať. Mna dali rodičia v detstve a dám aj ja svoje deti lebo keby sa náhodou nakazili čo potom? 100 ľudí 100 názorov a ja tie negatíva o očkovaní ani radšej nečítam

inguszz
4. máj 2018

@ressankajanka Ahoj
moj maly bol zaockovany v 8 . mesiaci prvou vakcinou Prevenar 13 od vtedy sme neockovali
prestal sa mi smiat
vyhadzal sa
pod krkom mal ako keby pliesen
hnisali mu oci
bolesti v hlave trhal si uska
v noci pol roka v kuse zachvaty placu normalne ho lamalo akokeby mostik robil
nato prestal dychat

isla som za nasou homeopatickou ktora nam pomohla Pani Kolenova nam namiestala taku istu vakciu bral ju po 3etapy a chvala bohu to vsetko prestalo
po dvoch mesiacoch
moj syn mal atopicky ekzem skor bol narodeny po vakcine sa mi len potvrdila HIT
deti s oslabenou imunitou sa nemaju ockovat

Pani hygienicka si nas s muzom vzala na bok a povedala ked dam MMR jednou nohou bude v truhle
viac mi netrebalo.

Homeopaticka nam povedala ze vedia kazdu vakcinu oni vyrobit ucinky zmiernit a podarilo sa

inguszz
4. máj 2018

Nasa prababicka ma alergiu na lieky a neskutocne bolesti 5rokov berie homepatika ktore jej pribezne strieda a zaberaju.
Prosim Vas nekomuntujte co ja pisem venujem len Pani ktora pisala tu otazku ohladom ockovania.
S nikym nemienim superit mne sa osvedcilo to ze ked som si niecim takym nepresla nemam to co komentovat len preto ze to mam nastudovane

ressankajanka
4. máj 2018

@inguszz Super, ďakujem za info. Homeopatia je ozaj skvelá voľba. Teším sa, keď tam pred pôrodom zájdem a pokecáme o možnostiach. Ďakujem za tvoj pohľad. A s tým "súperením" s tebou súhlasím, tiež som mala tento komentár na jazyku, že tu napíšeš svoje skúsenosti, svoj pohľad autorke a dostaneš akurát vynadané ženami, ktoré síce nič vlastné nepridajú, ale hádanie im ide 😀 Držím palce v živote a veľa zdravíčka malému 🍀

didi35
5. máj 2018

@ressankajanka ano je to tak, automaticky pichaju protiteranove serum, pre istotu, vygoogli si o tom viac

didi35
5. máj 2018

@soldi v krajinach tretieho sveta dostavaju zeny tetanus pri poride, lebo pupocnu snuru prestrihavaju nesterilizovanymi niznicami, hrdzavymi...

Ja sim deti nedala ockovat po 9 mes. studiu, urobila som kavlifikovane rozhodnutie.

Moj pribeh
https://www.modrykonik.sk/group/2203/pred-rokmi...

https://www.badatel.net/masovu-sterilizaciu-v-k...

ressankajanka
5. máj 2018

@didi35 Opýtam sa to rovno lekárky pred ďalším očkovaním, či je potom nutné pravidelné očkovanie proti tetanu, keď ho pri úraze tak či tak neakceptujú - je to o dohode si myslím 😉

didi35
5. máj 2018

Sorry za preklepy, z mobilu

didi35
5. máj 2018

@ressankajanka ja by som som si to serum nedala, pokial rana nie je uzavreta, bez pristupu vzduchu

ressankajanka
5. máj 2018

@didi35 Veď práve, preto som vyššie spomínala, že prečo mi niečo majú pichať, ak som očkovaná, že som v tomto tvrdohlavá 😝