Prvé očkovanie - za a proti

angie_l
6. apr 2018

Presne o mesiac by mala moja dcerka absolvovať svoje prvé očkovanie keď bude mať 3 mesiace mám z toho obavi keďže som o očkovani počúla veľmi negatívne reakcie ale aj pozitívne nechcem mojej dcérke uškodiť náhodou,ale aj si vyčítať že som jej ho nedala,naozaj neviem čo mám robiť aké máte skúsenosti a aký máte názor na očkovanie?

sida456
6. apr 2018

Ja si myslím, že, treba dať dieťa zaockovat. Keby to bolo take ,,hrozné“ tak by to neodporúčali lekári. Ja som maleho dala. má 3,5 roka.....

sissy27
6. apr 2018

@angie_l je tu asi milión diskusií na túto tému, použi vyhľadávač. Inak každá jedna z tých tém sa skončí hádkou, nebude to inak ani tu. Dopredu ti nikto nepovie, či náhodou práve tvoje dieťa nebude mať všetky nežiadúce účinky alebo opačne či dieťa ktoré nedáš zaočkovať nedostane niektorú z chorôb s ťažkými následkami. A vždy za to ponesieš následky len ty ako matka, nikto iný, ani lekári, ani cudzie ženy. Všetko má svoje pre aj proti, sama sa rozhodni.

katka2602
6. apr 2018

Či očkovať alebo nie sa musíš rozhodnúť Ty sama. Tu odpoveď nenájdeš, lebo každá máme svoj názor a sú 2 skupiny Za a PROTI. My sme dali očkovať všetko okrem MMR (dcéra stále pred očkovaním ochorela, tak som to brala ako znamenie a ak sa to nepodarilo ani na 4x tak som to už neriešila a povedala pediatričke, že dávame odklad na neurčito 🙂 ) Preštuduj si všetko okolo toho a rozhodni sa Ty ako rodič.

prevenar
6. apr 2018

@angie_l obavy su uplne na mieste, ved staci si prebehnut pribalovy letak vakciny, ktoru chces pouzit. sekcia neziaduce ucinky ..najlepsie je zacat od toho , co o svojom vyrobku pise sam vyrobca.

moj nazor je ,ze ockovanie je velmi zla forma ochrany ...mozne nasledky su vysoko nevyspytatelne a deklarovana ochrana sa nijako nepriblizuje ucinkom, ktore slubuje. zial casto sa ochrana mota okolo cisla 0 . mnohi sa o tom uz presvedcili na vlastnej kozi a mnohych to este len caka.

..ale zas, moze ti byt ukradnute co si myslim ja, pre tvoje dieta je dolezitejsie co si myslis ty. este lepsie , nemala by si " si mysliet" mala by si radsej "vediet" .

ak ta zaujimaju informacie ohladom rizik ockovania , najdes ich tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

drzim palec 🙂

bluff
6. apr 2018

Dalsia tema 🙄🙄🙄🙄🙄 Naozaj? A ked o tom nic nevies, urob co ti hovori lekar.

alobalka
7. apr 2018

Očkovať

jankaga
7. apr 2018

Ockuj urcite. Ale tie vakciny davaj zvlast. Hexu zvlast a na pneumokoky zvlast.

jana_eyre
7. apr 2018

porozpravaj sa s doktorkou o svojich obavach...

lenkaam_1
7. apr 2018

Urcite ockovat za mna

misinka0611
7. apr 2018

Radšej si čítaj uz existujuce témy je tam toho kopec aj na celé 2 dni, lebo zas sa vytvára priestor na hádky a urážky ...

brisilda
7. apr 2018

rozhodnut sa musis sama 🙂 zvaz pre a proti ....... nastuduj si prib. letak , ochorenia proti ktorym sa ockuje , ich priebeh a vyskyt za posledne roky .... podla lekarov NU niesu max. teplota a podrazdenost ale realne pripady hovoria o niecom inom rovnako ako aj sam vyrobca vakcin . Ty budes podpisovat u lekara suhlas a len ty si za svoje dieta zodpovedna ....... rozhodnutie je len a len na tebe . Drzim palce

pininka
7. apr 2018

Nikdy som ani neuvazovala o neockovani, mam dve detske ktore sa striedaju,jedna uz je na dochodku,este ja aj segra sme k nej chodili. A vravela mi,ze vzdy boli urcite percenta zlych reakcii na ockovanie,nieje to ziadna novinka, len sa to teraz nafukuje,pretoze je velke loby roznych farmaceutickych skupin. Je to presne to iste, ako dvaja ludia zoberu ten isty liek a kazdemu zaberie inak,resp bude mat ine neziaduce ucinky. Treba si vsak uvedomit proti comu sa ockuje a co tie choroby sposobovali v minulosti. A ci chces aby takuto chorobu malo tvoje dieta.

jaruska18
7. apr 2018

@angie_l tiež som sa veľmi bála každého jedného očkovania, no dala som všetky. Dcérka má 17 mesiacov, pred vyše 2 týždňami sme boli aj na MMR a zvládla ho zo všetkých najlepšie a to som sa ho najviac bála..ani teplotu nemala, ani nič..pri prvých troch ockovaniach mala v deň kedy ju očkovali zvýšenú teplotu do 38 max..to či ju dáš, alebo nedáš očkovať sa musíš rozhodnúť ty..je to tvoje dieťa 🙂

lululilien
7. apr 2018

Tu v Taliansku zaviedli, že každé školopovinné dieťa musí mať všetky očkovania, inak rodičia platia pokutu. Nemusím dvakrát hádať prečo asi.

vroni
7. apr 2018

@lululilien, nuz, preto, preco zaviedli aj milion inych idiotskych predpisov - aby stat mohol beztrestne okradat svojich obcanov pod zamienkou poriadku (netyka sa len Talianska a tejto pokuty)

vroni
7. apr 2018

@angie_l, ak mas cas a chut, nastuduj si stranky pre i proti, porad sa aspon s dvoma lekarmi a potom sa rozhodni (rozhodne nie len na zaklade precitaneho na nete!!!). Ak ten cas a chut nemas, zaockuj.

bosoriak
7. apr 2018

Ano ano. Ked mam pokazene auto, idem k automechanikovi, pretoze len on sa v tom vyzna. Ale co sa ockovania a zdravia dietata tyka, pokojne sa vybodnem na lekarsky nazor a pytam sa amaterov na fore, ktori vychadzaju z konspiracnych clankov na pofidernych weboch.
🙂 irony off.

Konzultuj to s lekarom, nie s internetom. Vela zdaru.

angie_l
autor
7. apr 2018

@bosoriak mna zaujímajú aké máju skúsenosti reálny ludia čo mi povedia lekári môžem a nemusím veriť všetko je už biznis áno predstav si skôr sa budem pýtať ľudí ktorý už ockovali svoje deti a ich skúsenosti po ,ako lekárov žijem v realite nie že mi doktorka povie že jasne treba ockovat je to povinne ale tie ostatne veci mi nepovie takže ka sa pýtam na reálne skúsenosti preto si nečítam články ale som zvedavá na odpovede mamičiek

angie_l
autor
7. apr 2018

@bosoriak a ty si mi Zrovná ziadnu odpoved nenapisala tak neviem na čo si to diskutovala pýtala som sám na očkovanie a skúsenosti nie na tvoj názor že sa tu pýtam a že čo si Otom myslíš k veci si sa nevyjadrila len si má tu zhodila

veronikastrickova
7. apr 2018

@angie_l ty a tvoj partner ste ockovani? Mali ste nejake komplikacie? Ja som sa riadila sebou a zdravotnym stavom v rodine a ockovat som dala, v podstate toto som vedela hned, ze ockovat budem a nelutujem. Jedine sme 3.preockovanie hexou presuvali, lebo malemu idu strasne zle zubky a maval teploty 1-2x do tyzdna ale nie vysoke. A teraz ideme na MMR a urcite zaockujem.

lara02
7. apr 2018

Samozrejme, že očkovať, matky ktoré neočkujú sú totálne nezodpovedné.

trisp
7. apr 2018
karpinska2018
7. apr 2018

@angie_l Osobne, naše dieťa do 3 mesiacov spalo skoro celu noc. Tri dni pred ockovanim spat prestala, resp. spala max 3 hodiny vkuse a potom rev a potom zase spala max 3 hodiny, trvalo to rok a pól. Niektoré matky by tvrdili, že je to určite z vakcíny. Ja tvrdím že to boli zuby, ktoré jej nakompletku vyšli v roku a pól a odvtedy zase spi. Ľudia majú svoje sugestívne nálady a pocity. Máme v okoli cca 10 deti, všetky očkovane, žiadnemu nič nie je.

evittam
7. apr 2018

@lara02 Ano? A co povieš matke, ktorej dieta po očkovaní kompletne ochrnulo alebo ohluchlo a osleplo?! Ze bola zodpovedná a ockovala a teraz ma postihnuté dieta...

evittam
7. apr 2018

@veronikastrickova Tvoje prirovnanie je irelevantné. Si naštuduj čím sa ockovalo pred 30-40rokmi a čím teraz.

veronikastrickova
7. apr 2018

@evittam nemam ani 40, ani 30 este nie. Ja pisem moj nazor. Neviem ake vazne dovody by som musela mat, aby som neockovala, ale ockovanie presuniem iba kvoli teplote a aj to doockujem.
@karpinska2018 aj mojmu idu strasne zle zuby, dasna stale navrete a nemozu sa prerezat, iba 3.ockovanie sme kvoli teplotam prekladali. Co nebol 3-4dni bez teploty, ale urcite to neni z ockovania len z tych zubov.

lara02
7. apr 2018

@evittam bože veď neočkuj mne to je úplne jedno čo si ty myslíš, nebudem si nič studovať na nete čo bolo pred x rokmi, mamicka chcela názor tak ho má, zato, že tebe sa to neľúbi už fakt nemôžem.

evittam
7. apr 2018

@veronikastrickova Tak aj pred 20timi rokmi sa ockovalo uplne inak. Ale ved ja ti tvoj nazor neberiem. Vyjadrila som svoj. Ja nemam nic proti ockovaniu len sa mi nepacia vakciny, ktorými chcú ockovat a tiez ockovaci kalendar. Ja zase nepoznám dôvod,ktory by ma prinútil dať mojim deťom dnesne vakcíny.

karpinska2018
7. apr 2018

@veronikastrickova Naša mala prvé dva zuby v 3 mesiacoch a 2 týždňoch a od vtedy každý mesiac aspoň jeden, dva. A každý jeden bol boj, teploty, bez spánku, jesť nechcela. Bolo to peklo. Teraz ma dva roky a konečne je dobre 🙂 takze Vám držím palce nech to rýchlo prejde.