icon

Môžem odmietnuť očkovanie, keď sme predtým očkovaní boli?

vierka75
22. jan 2013

mamicky
boli sme ockovany do obidvoch noziciek v 4. a v 5. mesiaci..mozem odmietnut dalsie ockovania?
dufam zze ano. je mi luto ze som ich neodmietla hned na zaciatku no bohuzial som bola ovplyvnena okolim
dakujem 🙂

sisiska
23. jan 2013

@jarhal ako mozes napisat o dietatku, ktore po vakcinacii ochorie ako o "nejakom percente neuspechu" ...to uz tu akoze uplne vymizla moralka lebo co? ockovat alebo nie...kazdy sa musi rozhodnut sam, ale trochu empatie by urcite nezaskodilo...

adsumus
23. jan 2013

@bralilienka Prečo potrebujete stále urážať? Ona ti nejako ublížila?

miskakyska
23. jan 2013

............kvôli nedisciplinovanym občanom hrozíí epidémia záškrtu 😲 postreh z txtu..P.S.takže prosím vážene dámy,aby sa do mňa neobuvali...som to tu hodila,ako "nezainteresovany človek" 😉

cawes
23. jan 2013

@bralilienka nahofou sa tak nevolam bola by som rada ak by si neurazala ja nikoho neurazam a ani tu nebeham. Debata sa zvrtla na temu ano ci nie a ja som povedalasvoj nauor a od zaciatku som hovorila ze nechapem ako najprv dam 2x zaockovaz a na treti krat nie. A ked sa zakladatelka rozhodla netreba vytvarat temu.a dr ti povedal ze mas chore dieta z ockovania?

bralilienka
23. jan 2013

@adsumus ono najviac škody v spoločnosti robia neinformovaní smelí hluční ľudia.

jarhal
23. jan 2013

pre vsetky matky ktore mali problem...je mi to luto....ze ste trpeli vy aj vase deti...ja som nemala taku a dufam ani nebudem mat skusenost....ale to neznamena ze vsetky ockovania su zle......ja som dala ockovat aj proti rakovine krcka maternice a ani nelutujem..aj ked som sa rozhodovala sama ..ziadala som si sama aj som si musela nemalu ciastku zaplati na tri vakciny....a napisem vam ze aj v zdravotnej poistovni pochybovali ..ale ja som stale presvedcena ze som urobila pre svoju dceru vsetko..a verim ze som urobila dobre.... nic ine.... nerobim zo svojich deti pokusnych kralikov ale ani nenechavam na osud !!!! a co sa tyka vyjadrenia percento neuspechu
@sisiska tak nepoznam nikoho vo svojom okoli ze by mal problem v po ockovani tak som pouzila slovo percento..lebo je to menej ako tie bez komplikacii..ak sa ta to dotklo tak sa ospravedlnujem....
a koncim v tejto teme......moj nazor nezmenim....uz som ho napisala....

bralilienka
23. jan 2013

@cawes otázka je stále tá istá: či môže odmietnuť dalšie očkovanie. ona nechcela rozoberať vlastné presvedčenia

jarhal
23. jan 2013

@bralilienka je mi luto tvoje malej aj teba ..nemysli si ze,ta nechapem ale urcite sa nedokazem vcitit do toho co prezivas ty....ved ja mam zdrave nastastie deti... ale neviem co ti mam napisat nemam slov...... len ti prajem vsetko dobre a hlavne aby tvoja dcerka vyzdravela....

ivkamb
23. jan 2013

@vierka75 najlepsie by bolo keby si napisala @prevenar nech ta prida do temy Nesuhlas s povinnym ockovanim 2, lebo tam sa toho vela dozvies o neockovani bez urazok a pod. 🙂

hajanka
23. jan 2013

@jarhal ja vinnika nehladam, ten vinnik je jasny uz davno, potvrdeny imunologickou a alergologickou 😲 dokonca aj nasou pediatrickou, ale jasne, ty vies o nasej zdravotnej dokumentacii urcite viac 😉 bolo za tym nieco ine.. 😉 😀 prepac ale toto mi je na smiech 😀

haha, bola si ockovana a zijes? to nemyslis vazne 😀

shady
23. jan 2013

@vierka75 k tvojej orazke 🙂 ano mozes odmietnut, mozes odmietnut kedykolvek. (Ja som odmietla hned na zaciatku, nikdy nas neockovali a ani nikdy nebudu. )

gubcikova
23. jan 2013

@jarhal ok tak sa nevyjadruj ked nevieš.nevidela si deti trpieť mi áno a modlili sme sa aby prežili.mne si do albumu napísala,že tie naše než.účinku sú nič oproti tomu čo nás čaká ked dostaneme chorobu.pre mňa sú horšie tie než.účinky ako to či dostane chorobu

jarhal
23. jan 2013

@gubcikova uz som napisala ze sa nebudem k tejto temu vyjadrovat........tak neprovoku.....nepis mi laskavo ze sa nesmiem vyjadrovat ked neviem...........je to stastie ze neviem...nie moja chyba....ano neviem ale to neznamena ze nemam k tomu co povedat....si len dalsi pripad...bohuzial ale vacsina je zdravych...deti .. lutujem ale nemozem za chorobu tvojej dcery.... zistili jej neurologicku chybu..... tak mi pripadas ze tvoje vyjadrenaia na moju adresu ako by si mi zavidela a nepriala ze mame stastie a sme zdravi.... mozno mas problem uverit ze sme vporiadku.....ale dali som ockovat deti.. ano a su zdravi .....ak si plna nenavisti a zloby ako sa vyjarujes aj spravas v inych forach tak to ti na pohode neprida.... ☹ ......prosim ta 🙂
a nepis mi uz ..a nemaz moje nazory..

jania023
23. jan 2013

@vierka75 Ahoj nebudem citat vsetky prispevky ci si to tam nahodou nenapisala tak sa ta opytam este raz..Preco nechces dat zaockovat babo?Malo nejaky nazdnak ze by ockovanie na neho zle vplivalo?Ak malo co i len naznak ,neratam teplotu tak nedavaj ale ak nemalo nic tak daj neublizis mu tym..Moja ma vsetke ockovanie za sebou ale keby som vedela ze jej nejaka nesadla tak dalsie uz nedam ani za svet,nastastie u nas je vsetko ok.neber nazory a pribehy mamiciek na svoje dieta,kazde babo je ine tak sa riad intuiciou a nezabudaj ze prilis vela lasky skodi a ak sa zle rozhodnes a male ti ochorie na zaklade tvojich rozhodnuti nebudes mat koho obvinovat iba seba.Nech uz sa rozhodnes akokolvek ptrehodnot svoje rozhodnutia a hlavne to konzultuj s dokim ake by bolo % ak by si dala zaockovat alebo naopak nie..

hajanka
23. jan 2013

sladka nevedomost, to je ale stastie 🙂 na co ste vlastne chodili do skoly? ovce nemusia vediet ani citat, ani pisat, staci ze budu robit to co im pastier prikaze 😀

hajanka
23. jan 2013

@vierka75 moj syn nemal nic (zdravy ako buk) az kym mu to raz neublizilo 🙄 dakujem ...
takze rada znie "ockuj dovtedy, kym sa nestane nieco strasne" 😕

bralilienka
23. jan 2013

@jania023 nám nesadla iba 1 vakcína a už sa stým nadá robiť vôbec nič 😢 😢 😢 😢

jania023
23. jan 2013

@bralilienka ktora vam nesadla?MMR?tu by som asi nedala ale ostatne co ja viem ak by som videla niejake zmeny tak nedam ziadnu..Ako ti dopadla mala?Ma salepsie?

bralilienka
23. jan 2013

@jania023 prvá a posledná.... hexa a synflorix v 3 mesiacoch

tiež by jej maminka očkovala dalej, kým by jej nesadla....nechápeš, že čakať, kým nesadne je príliš neskoro☹

neviem aké výhliadky do života batoľa s rakovinou? vieš to ty? ja? lekári? ale na kongrese vakcionalistov bola aj téma: očkovanie onkopacientov... takže očkovanie je určite "super" ked chcú dorobiť svoje dielo na našich onko detičkách až do konca ☹

jania023
23. jan 2013

@bralilienka to mi je luto.niekdedy su dietatka nachylne na ockovanie..Kolko ma male teraz rockov?Malo to nejake nasledky?

bralilienka
23. jan 2013

@jania023 náchylné na očkovanie???

nemala to v genetike, mala to získané toxínmi z vakcín, plne dojčená. to je náchylnosť na očkovanie??? blbosť. koľko príbalových letákov si prečítala, kým si dala malú zaočkovať? my žiaden. chyba!!

jania023
23. jan 2013

@bralilienka pravdu povedat ani my..nam ju zaockovali este v noemocnici v den narodenia..Oravda je ze som sa nad tym ani nezamyslela co tymi vakcinami robim dobre,ani som nevedel aze yb mohli nejak ublizit,moja ma uz 5 rokv a vtedy som na MK nechodila..takze u nas to bola nevedomost a aj keby sa jej nieco satlo nikdyby som to neprikladala vakcine ani byma to nenapadlo 😢

bralilienka
23. jan 2013

@jania023 nikdy nie je neskoro začať rozmýšľať o tom, čo konáš. ty si zodpovedná, nie lekár. mne možno neterkina malá zachránila moje budúce vnúčatá, ale prečo je ona obeť? krásne usmiate veselé dieťa. prečo sú vôbec obete deti? nikdy sme neuvažovali o škodlivosti vakcín...už áno. škoda, že naša nevedomosť priniesla tak krutú obeť. ale verím, že malinká všetko prekoná a bude nám robiť radosť tak ako doteraz 🙂

jania023
23. jan 2013

@bralilienka myslim si ze uz aj my budeme premyslat nad vakcinami..moja ma ist o mesiac na vekcinu v 5 rokoch neveim aka je to a tiez uvazujem ci dam ci nie..doteraz nemala ani teplotu po ockovani ale aj tak mi nieje vsetko jedno

jarhal
23. jan 2013

@hajanka a my sme nechodili do skoly ...sme ovce.,. 😀 😀 😀 .? a ty ak si taka scitana..mudra..a vedoma..... tak kde si bola ak ti syna ockovali? nepovysuj sa a neosocuj....este stale som ti na smiech? ak si bola mudra a prestudovala si si vsetko o ockovaniach sladka nevedomost tak preco si si dala ockovat syna?

kkl82
23. jan 2013

@cawes fiha, tak s tym, ze to chvilu trva, kym telo zacne reagovat, to si sa riadne sekla. dievca z lekarskej rodiny... to akoze aj ked pichnu na pohotovosti napr. adrenalin, tak to kolko trva, kym zacne telo reagovat? jasne, ze imunitna reakcia na viry sa tvori neskor, ale telo reaguje hned! ved aj ked sa porezes, tak telo reaguje hned a telo zacina zacelovat ranu hned, ci nie? tak preco si myslis, ze ked ti daju vakcinu, tak to musi zakonite trvat niekolko minut/hodin/dni, kym telo zacne reagovat na telu cudzorode latky v nej obsiahnute? preco to nemoze byt par sekund?

hajanka
23. jan 2013

@jarhal umenie je priznat si chybu, ano ja som o ockovani v tom case vedela prd (to boli 3 roky dozadu ked sa iniciativa rizik ockovania u nas este len rozbiehala, vratane diskusii tu na fore) presne ako ty teraz ale nemam problem si to priznat, umenie je aj vediet chybu napravit a nie stat v rade ako ta ovca na strihanie a este sa z toho tesit 😅

hajanka
23. jan 2013

@jania023 tato vakcina polozila mojho syna, dovtedy zdravy ako buk, ziadne vazne reakcie na predosle vakciny (bezne reakcie), od mala ukazkova imunita, otuzovanie, sport, kazdodenne vychadzky v kazom pocasi, anglickom uprsanom... a BAM!

kkl82
23. jan 2013

@jarhal nechcem sa do teba obuvat, ak ti to tak bude pripadat, tak vopred prepac. mam len par otazok. vies akymi vakcinami, proti akym chorobam a v akom casovom rozpati si bola ockovana ty a tvoje starsie deti? skus si to pozriet a porovnaj a pridaj aj porovnanie toho, co caka tvoje este nenarodene babatko. potom si pozri na internete pribalove letaky k tym vakcinam a poriadne si ich prestuduj, hlavne casti o neziaducich ucinkoch. k tym starym sa asi nedopatras, no myslim, ze bude stacit, ak budes predpokladat, ze ak si ty dostala napr 8 vakcin proti 4 chorobam za cely svoj zivot a tvoje este nenaroden dieta dostane 8 vakcin proti x chorobam za prvy rok zivota, tak riziko pre tvoje dieta je ovela vyssie, ako to, co si musela znasat ty za x rokov zivota. nechcem ta zneistovat, to nemam v umysle, ked veris vakcinacii, je to tvoje presvedcenie. len by som bola rada, keby si videla, ze to, cim sa zatazuju ani nie rok stare deti, nie je uplne bezpecne, tak ten vseobecny argument mnohych rodicov, ze "aj my sme ockovani a sme tu" az tak neobstoji... je dobre skusit pochopit aj druhu stranu, ale to sa da az vtedy, ked mas aspon zopar informacii a nerozhodujes sa len podla svojho vnutorneho pocitu. vnutorny pocit je dobry, ak sa nevies rozhodnut, ale urcite nie ako jedine meritko...

jania023
23. jan 2013

@hajanka vies no sa ockovani sa zacnes zaujimat az ked sa nieco stane..dovtedy to beries samozrejme..to je ako z liekmi az ked ich vezmes zistis ze mas na ne alergiu skor to nevies..ale kazdopadne neveim ci by som dala ockovat dalsie dieta..akurat viem ze by som nedala MMR bez nej sa zaobide