icon

Nahlásili ste doktora za porušenie osobných údajov?

depenipisapa
24. apr 2014

(LEN TIE REAGUJTE ČO STE MALI PROBLÉM PO OČKOVANÍ!!!! )
Mamičky tie ktoré ste mali problém po očkovaní, dali ste dieťa aj tak ešte očkovať ?? my sme po druhej dávke dostali nervové problémy. Malá dostala tiky do hlavy. Doktroka nás najskôr vysmiala..ale pod mojim nátlakom nás poslala do nemocnice na pozorovanie, kde nás pozorovali štýlom sama s deckom na izbe a ich nikde. Spravili nám vyšetrenia ale na nič neprišli vraj je úplne v poriadku! ale neni! keby som s ňou nebola 24 h/denne tak sa nehádam ale viem kedy nastali komplikácie a kedy sa jej zdravotný stav zmenil. A to hneď deň po očkovaní! Robi to len do jednej strany. Nakoniec nás poslala dr. aby si to potvrdila ešte na jedno vyšetrenie kde mi doktor povedal, nech zvážim dalšie očkovanie!!!! Medzitým som bola u doktorky a povedala som jej, že malú už očkovať nedám. Do dalšieho očkovania máme čas 3 mesiace a ona nás už teraz MENOVITE NAHLÁSILA úradom, že sme to odmietli a vraj sme odmietli podpísať papiere. Nič nám nedávala podpísať a ani by som nepodpísala samozrejme ale ako je to možné keď mám ešte toľko času!!!! riešila to už takto skoro. Bola som za ňou a naštudovala som si ochranu osobných údajov pre tých ktorých by to zaujímalo je to tuto : http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_... (str.21) porušiula tým zákon. A po výmene názorov ma vyradila od nej nech si hľadám iného lekára. Nahlásili ste niekto takto doktora porušenia lekárskeho tajomstva, zákona o ochrane osobných údajov i trestného zákona.?? Hlásiť má NEMENOVITE POCET NEOCKOVANYCH DETI!!!

kkristin
28. apr 2014

@brady1 link je len na vseobecne statistiky takze nemas vlastne nic

brady1
28. apr 2014

@kkristin len sa obuj do tej do tej stranky a najdes to.

kkristin
28. apr 2014

@brady1 ako som spomenula viac to povedalo o tebe samej ;)
Vyraz menej inteligentny moze pouzit len naozaj ten co ma toho menej....vo vsetkych ohladoch....
Co sa tyka vzdelania /na co si asi narazala/ nemas najmensie pravo niekoho hodnotit viac alebo menej ako rodic a iny dospely clovek teba....

kkristin
28. apr 2014

@brady1 sklamem ta nemam to za potrebu nakolko nebojujem proti neockovaniu....len proti reakciam ako sem davas ty....jednosmerne.
Myslim ze si inak vies vyhladat statistiky vyskytu cierneho kasla na uzemi SR a zistis ze viac dostalo ck zaockovane a preockovane deti a ko nezaockovane

brady1
28. apr 2014

@kkristin ja nehodnotim ale konštatujem.

lenadka
28. apr 2014

@depenipisapa kto vie čo do tých vakcín pchajú, ja s tiež teraz liečim, bola som zástanca očkovania a po preočkovaní na chrípku medzi Viančnými sviatkami to začalo, nenápadne, tik v oku..vo februári som už kolabovala a teraz sa postupne stav zlepšuje slimačím tempom, dúfam, že tvoja maličká sa s toho dostane celkom a že tak to prejde aj mne, držím palce a nedaj sa a nejdaj ju! Mama vie najlepšie či niečo je alebo nie je v poriadku, čože lekári sa len poškrabú za uchom a nič neurobia 😠 keď ti bude mať malá po ďalšom očkovaní problémy. Mne jeden neurológ povedal, že očkovanie môže vyvolať v niektorých prípadoch pseudomeningitídu až vtedy mi to doplo, že som sa pred 2 mesiacmi očkovať dala. Ak ti budú chcieť dať pokutu tak sa odvolaj, ak ti lekár do karty napísal - "zvážiť ďalšie očkovanie" odvolaj sa na to, kartu si prefoť - niekedy sa totiž v týchto prípadoch záhadne z karty čosi stratí 😝

kkristin
28. apr 2014

@brady1 praveze si ohodnotila....!

brady1
28. apr 2014

@kkristin naozaj?? 😝

brady1
28. apr 2014

@kkristin a koho? 😲

depenipisapa
autor
28. apr 2014

@brady1 vyhodia ťa dverami vrátiš sa oknom ... je mi ťa lúto..

depenipisapa
autor
28. apr 2014

@alinka0 viem, že doktor to musí hlásiť ale nie menovite. Jedná sa mi o to.S pokutou rátam o to mi vôbec nejde ale chcem sa tam brániť s tým, že mala z toho následky. Ako sestrička isto viete,že vás tlačia z hora do očkovania,aby bolodieťa zaočkované. Povedzme si narovinu, farm. priemysel nepotrebuje zdravých ľudí! a zhoda náhod...neverím tomu, že všetci tí čo to nastalo hneď po očkovaní je len zhoda náhod.

depenipisapa
autor
28. apr 2014

@brady1 a neviem kto tu hovorí o primitívnosti ...ale ak vieš čítať... ja viem, že to má právo nahlásiť ale nie menovite ! o to sa mi tu jednáááááááááááááááááááááááááááááááááá, si slepá,nemá alebo čo ????a keby čítaš riadne tak vieš, že mne to povedal odborný lekár len do úst nech si zvážim ďalšie očkovanie!!! nie obvodná ! ta mi to nechce dať na papier!!! a netvď mi tu prosím ťa že si namýšľam že je to z očkovania. !! Potom asi všetci čo sme mali po očkovaní problémy sme sprostí rodičia, ktorí si nevšímajú svoje dieťa..veď ono bolo nakonie choré nie ??? raz viem, kedy prišla zmena na základe čoho!!!!!! my máme po očkovaní neurolog. problémy, najskôr zastavenie vývoja, strata reči, strata očného kontaktu, nervačenie, jačanie, poruchy spánku, atd. atd ....až konečný úpadok do autizmu emoticon emoticon máme potvrdenú postvakcinačnú encefalopatiu, malý chodí do autistickekj školy a máme preukaz Zťp!!!!!!!!!!!!

druhá mamička :

nas syncek zasa po ockovani TBC 2x po 10min ozivovany ,17 dni umelyspanok+umela ventilacia -dnes diagnoza MR stredneho az tazkeho stupna toto robi ockovanie z nasich zdravych deti!!!!!!!!!!!!!!

tretie mamička:

.aj moja hlupa svagrina dala zaockovat 5r syna proti pneumokokom a netrvalo dlho maly jej skoro z vecera do rana zomrel a dnes diagnoza diabetes 5x za den si picha inzulin ,odisiel mu behom roka pankreas a este sa mu pridruzila celiaki

toto je zhoda náhod dalšia ?!!!!!!!!!!!!!!!!!

vieš ty bud rada, že mas dieta zdravé po očkovaní... ale asi by som tebe osobne nie tvojim detom deticky za nic nemozu ale tebe samej na sebe by to otvorilo oči...!!!!!!!!!!!!!!!!!

kkristin
28. apr 2014

@brady1 ako som povedala o sebe si uz prezradila vsetko 😝 😝 😝
Svojim vyjadrenim si sa krasne odprezentovala.....prajem pekny vecer 😝
Komu niet rady tomu fakt niet pomoci.....

brady1
29. apr 2014

@depenipisapa sorry ale ty si tu riadne nečitala, ja som ti na začiatku pisala aby si si išla vypytat od toho odborneholekara, aby ti to napisal na papier čo povedal, ak tomu nerozumies tak do lekarskej spravy. aby bola kryta, slovo matky nestači aj ked sa na hlavu postaviš, a ak by si naozaj všetko čitala riadne pisala som aj že teba sa to netyka ale vdaka tym "menej inteligent." robia tieto opatrenia pediatri. je to tak a nič s tym neurobiš. chapem tvoj hnev tiež by mi nebolo jedno, keby sa to mojmu stalo, ale ked si taka mudra tak si si to mala naštudovat všetko predtym ako si išla dat zaočkovat dieta. Normalne každa matka si to naštuduje pred tym aby bola informovana.

brady1
29. apr 2014

@kkristin a ja si tak myslim 😉

katka.m
29. apr 2014

Ako nádherne sa tu hryziete pre svoje názory 😀 Potrebu očkovania treba zvážiť. Všetky za i proti. Ak si niekto myslí, že neočkovať, nech tak nerobí. Pokiaľ tým niekoho neohrozí. Ja som očkovať dala, lebo tomu verím. Vy nemusíte. Ja pracujem v škole, kde mám 800 žiakov z prostredia, ktoré priam láka všetky choroby sveta. Nemusím popisovať, o akých deťoch píšem. Ak by neboli očkované, tak sa to šíri rýchlosťou svetla. Zatiaľ sú to kiahne, inokedy žltačka. To sa neočkuje. Možno by mohlo. Ale ak si povedia aj tieto mamičky, že nechcú... Nechám na vaše zváženie 😒

kikina84
29. apr 2014

@depenipisapa to ze ta nahlasila uradom na to si davaj pozor !! okamzite by som kontaktovala pravnika !

depenipisapa
autor
29. apr 2014

@kikina84 už 10x to píšem 🙂viem, že nahlási ale majú hlásit k 15-temu dnu v mesiaci ze nebolo zaockovanych 5 detí. A nie, že tá a tá nedala zaočkovať svoje dieťa tú a tú. Jedna mi maminka mi pomáha, už píšem sťažnosť.
@katka.m veď ja tu nikomu nehovorím nech nedá očkovať 🙂 práveže je to na svojom zvážení ja sa tu potrebujem dopátrať k niekomu kto mi poradí ako postupovať pri sťažnosti 🙂 už som našla
@brady1 a nemala som si dať vyveštiť ako bude reagovať náhodou ??už som sem písala aj prečo som dala aj prečo by som nedala... a nejdem sa opakovať. Len tu zbytočne výriš hladinu a moja diskusia celkom z inej témy skočila do témy očkovať alebo neočkovať!!! skús sa zapojiť tam možno tam budeš užitočná. A predstav si, že som neni menej inteligentná lebo som to nahlásila sama

brady1
Odpoveď bola odstránená
depenipisapa
autor
Odpoveď bola odstránená
maslenka47
Odpoveď bola odstránená
depenipisapa
autor
29. apr 2014

@maslenka47 ďalšia 😀 😀 😀 😀 vedela som, že vás je viac 😀 Rossalinda. Kľudne si mohla tých pár eur ušetriť a dať sa do poriadku ako aj obliecť ako človek. Ja si za svojimi právami pôjdem

brady1
29. apr 2014

@depenipisapa po tvojich reakciach sa ani nečudujem, že takto reagovala,Vaša lekarka a keby ma tek chore dieta tak nevysim na nete. Ale neboj,už ma tu neuvidiš jedine,keby mi niekto zas pisal, lebo odpovedat vždy budem.

ala2012
2. máj 2014

@brady1 ...len chcem zareagovat nat u cast, kde si pisala ze "dieta chrani stat"...Nesuhlasim!! Pretoze ked sa dieta dostane do tazkosti kvoli ockovaniu, stat ako prvy sa od toho zacne distancovat, v tejto krajine nie su ziadne fondy,ktore by prispeli na liecbu dietata po nasledkoch z ockovania!

brady1
3. máj 2014

@ala2012 ja nehovorim že tonie je tak, ja som hovorila ohladne očkovania a neočkovania.

ciriklora
11. máj 2014

@brady1. Trosku faktov by som spomenula v suvisloti s Vasimi slovami:"ja chemii rozumiem, len asi vy nie, tie vakciny su tesovane, su v poriadku..atd. Takze ja chemii velmi nerozumiem, ale sami chemici tvrdia, ze chemia ma rychly vyvoj a vakciny su stale vyzva(rozumej neprebadana oblast s vela faktormi a vztahmi).Odporucam odbornika chemika p.Prousek, zaobera sa latkami vo vakcinach, podla mna vyborne clanky. Pisete tiez, ze kvoli takym mamickam a nezaockovanym detom su epidemie cierneho kasla, mumpsu. Ano su, ale kvoli alebo aj napriek vakcinacii. V SR 2000-2007 bolo par chorych na cierny kasel. V 2010 to bolo vyse tisicky. Ale, postihlo to prevazne zaockovanych. Totiz vakciny nie su 100%ucinne a ani dozivotne trvajuce. Takze napr. vy uz asi nie ste imunni voci ciernemu kaslu. Cize sa to bude sirit aj napriek uplnej vakcinacii. Pre mna je zaujimave, ze cierny kasel je rizikovy pre deti do 6 mesiacov, kedy maju uzke dychacie cesty a nemaju este reflex pre kasel. U starsich deti a dospelych je nulova umrtnost na toto ochorenie.Napriek tomu sa ockuje az v 3.mesiaci!!uzasne riziko v dnesnej dobe migracie ludi! to je ako s tbc - ked sa ockovalo, (aj ja som dala )tak to bola hrozba a teraz ked sa vakcina zrusila, tak to epidemiologovia zrazu vobec nespominaju, ze sme nezodpovedne matky a pritom tbc sa vyskytuje aj v sr. Este 1 poznamka: Ked matka prekona cierny kasel, ma dozivotnu imunitu a poskytne ju aj svojmu dietatu na prve mesiace.
Taktiez ste spominali mumps. Epidemie su tiez u zaockovanych ludi. Cele ockovanie mumpsu mi pride nelogicke. Totiz je to lahka detska choroba, ktora sa prekona tzv. lahsie ako chripka v detskom veku a ziska sa dozivotna imunita, narozdiel od vakcinacie. Kedze je vakcina docasna, posuvaju sa rizika mumpsu do vyssieho veku a podla mna sa tym vytvaraju aj epidemie. To je len kusocek prispevocek ockovaci na margo Vasich poznamok, s ktorymi si dovolim nesuhlasit. A tiez si myslim, ze mamicky, co neockuju maju nastudovane vela, tiez knihy a vela z tych co ockuje ma len frazu: okovanie je dobre a bojime sa vsetkych chorob na ktore nam niekto prikaze ockovat. Denike drzim palce s dietatkom, dufam, ze sa to zlepsi a ospravedlnujem sa a prispevok

adsumus
Odpoveď bola odstránená
ciriklora
12. máj 2014

@adsumus
dakujem Vam mamicka za reakciu, kedze ockovanie priebezne studujem, bola som aspon nutena duplovane si overit fakty a za vystkymi faktami, ktore ste spochybnili si stojim:
po prekonani choroby cierneho kasla sa vytvara celozivotna imunita. To tvrdia nielen odporcovia ockovania, ale aj hlavni epidemiologovia SR- niektori uvadzaju celozivotna, ini takmer celozivotna. Cize tehotna zena - nie vakcinovana, ale kt. mala cierny kasel by bola imunna a takisto by chranila svojho novorodenca, co je klucove pre cierny kasel. Vakcinovana zena, neprevakcinovana v 13. roku pravdepodobne imunitu uz nema. Takisto je to u mumps: prekonanie vytvara celozivotnu imunitu, kym ockovanie nie a presuva len riziko do vyssieho veku.
to, ze pisete, ze sa niekde ockuje cierny kasel u novorodencov a tehotnych, to som presne nevedela- nemam prehlad celosvetovo - je to podla mna vhodne a logicke. Ja som vsak vravela o tom, ze na Slovensku sa prave neockuju novorodenci a pritom prve mesiace zivota su najrizikovejsie. Uviedla som rizikovu hranicu 6 mesiacov, vy vravite o roku, je to podla mna viac detajl, ale pol roka spomina aj hl. odbornicka Min. zdravotnictva na epidemiologiu.
Este co sa tyka toho teoretizovania o mumpse, mozem to nazvat aj rozmyslanim - bola by som najradsej, keby to moje deti prekonali v detstve a potom uz pokoj, takisto rubeolu - ten isty princip ako ovcie kiahne. Strasit epidemiami mumpsu - neviem, teraz aj tak su a u ockovaneho obyvatelstva!
pozrite si tento link, vobec nie z dielne odporcov, tam je vysvetlena epidemia cierneho kasla.
http://www.sme.sk/c/7006469/pripadov-cierneho-k...
VYNATOK Z CLANKU:
/Práve chýbajúce preočkovanie detí v trinástom roku života bolo podľa hlavnej odborníčky na epidemiológiu jednou z príčin nárastu čierneho kašľa v posledných rokoch. Do roku 2010 deti naposledy proti čiernemu kašľu preočkovávali v piatom roku života.
Očkovanie podľa odborníčky nevytvára celoživotnú imunitu. Zároveň sa pre povinné očkovanie v populácii čierny kašeľ celé desaťročia prakticky nevyskytoval a ľudia si nemohli proti nemu budovať protilátky, lebo sa s chorobou nedostali do kontaktu.
Práve reakciou na ňu si organizmus vytvára imunitu, tvrdí Hudečková(hlavna odbornicka ministerstva zdravotnictva). Skalická(hovorkyna uradu verejneho zdravotnictva) dodáva, že prekonanie čierneho kašľa zanecháva v organizme takmer celoživotnú imunitu.
Okrem trinásťročných Hudečková preočkovanie odporúča aj tehotným matkám v treťom trimestri a tiež všetkým blízkym príbuzným, ktorí prichádzajú do kontaktu s novorodencom.
Najnáchylnejší na ochorenie je novorodenec do svojich šiestich mesiacov. Chránený je až po dvoch týždňoch od druhého preočkovania proti čiernemu kašľu, ktoré podstúpi v piatom až šiestom mesiaci./

Mila mamicka adusmus, viem, ze nie je vhodne v tejto diskusii sa hadat na temu ockovanie, aj p. Deniska to tak chcela, len som mala potrebu zareagovat na Brady1, kedze nechapem, ako ludia mozu znevazovat matku alebo situaciu s nasledkami po ockovani.je to max. necitlive, to ma vyburcovalo a tiez, ze podavala mamicka bulvarne info typu:1/ vakciny su bezpecne ano aj moja mudr pri ockovanie hexavakcinou tvrdila, ze vakcina je uplne bezpecna a pritom pri diskusii o zlozeni vakciny nevedela nic a povedala: ja nie som odbornik na zlozenie vakcin. 2/siria sa vdaka takym nezodpovednym mamickam ako sme my epidemie cierneho kasla, mumpsu. No nie je to tak. Chcela som vyvratit myty.
Bodaj by odbornici toto riesili za nas a boli otvoreni ako rizikam chorob takisto aj vakcin a nielen naruciu farmaceutickych firiem. Bola by som rada za taky rozumny ockovaci system.

adsumus
12. máj 2014

@ciriklora Ja sa nehádam,nemyslím si ale že tu niekto niekoho znevažuje, to len neočkujuce maminy sa stále ohánajú, ked nemajú argumenty, že ich niekto znevažuje a označuje za také alebo onaké. Len som ťa upozornila na nedstatky v tvojom príspevku, ked chceš vyvracať mýty, netreba vyrábať dalšie, napr. že čierny kašeľ má doživotnú imunitu alebo rubeola, ked nemajú. A na porovnanie čo je lepšie pre novorodencov, či očkovať alebo neočkovať na č.k.tabulka...počty bábetiek pod jeden rok, ktoré umierali na čierny kašeľ pred začatím očkovania a po začatí očkovaniaľ v USA. Takže akosi antivax teoria o protilátkach od mamy, ktorá mala prekonať čierny kašeľ a chrániť tak svoje bábetko nefungovala, neviem prečo. Deti prestali umierať až po zavedení očkovania. Neber to ako hádanie, ale ako dalšie informácie na zváženie, ktoré vám z mne neznámych dôvodov antivax neposkytuje. 😉

P.S Vedela si, že aj ked tvoja dcera úspešne prekoná rubeolu ako si to želáš, ak sa s touto chorobou dostane do kontaktu počas tehotenstva,môže sa jej narodiť postihnuté dieťa s rubeolovým syndromom?

http://www.hpsc.ie/A-Z/VaccinePreventable/Pertu...

adsumus
12. máj 2014

Ešte k tej prirodzenej imunite po prekonaní čierneho kašľa...tak trvá od 4 do 20 rokov, po očkovaní trvá imunita od 4 do 12 rokov.
http://journals.lww.com/pidj/Fulltext/2005/0500...