(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@digysa Tak ja keď si prečítam jej komentár, že hoci niektoré dieťa má nežiadúce účinky, je očkovanie určite potrebné, tak mi to príde veľmi bezohľadné voči tým, ktorí NÚ po očkovaní majú. Stačí si prečítať komentáre v téme Máme následky po očkovaní. Práve takéto veci vytáčajú ľudí, ktorí neočkujú.
@kaja73
@hajanka
@fidka79 ano ockovanie je prevencia..ALE nebyt ockovania, tak by bolo daleko viac ludi s dozivotnymi nasledkami po ochoreniach, ktore nemuseli dostat, bolo by daleko viac mrtvych ako je pocet NU po ockovani...PREVENCIA je aj VITAMIN C....ten mnohe z Vas povysujete na zazrak, ktory vylieci od nadchy, cez rakovinu az po hemoroidy ....a takato prevencia Vam nevadi? Hoci Vam uzivanie v nadmernych davkach a dlhodobo moze odpalit ladviny?
@digysa uz prestavam verit v diskusiu bez atakov
každý kto si myslí, že očkovanie zvládli v poriadku alebo že nič sme nemali, iba teploty prvé dva dni alebo reči typu "očkujem moje deti, lebo im to neuškodilo" si túto svoju istotu bude môcť overiť o pár rôčkov. Ani samotní výrobcovia vakcín a vedci, ktorí vakcíny vymysleli nevedia, aké následky to ešte môže mať do budúcna. Aby tie naše deti raz mohli mať svoje vlastné deti...atď.
@careamell Ona pise vseobence.....pre nu je aj napriek neziaducim ucinkom ockovanie potrebne.......Co ta na tom moze vytocit? Je to smerovane proti tebe??? Ja tomu nerozumiem? Vynadala ti? Nejako ta urazila? Je to jej osobny nazor....respektuj ho....
Tema Mame nasledky po ockovani je ina tema....... Bavieme sa tu........ nebavme sa o 380-tich zalozenych temach o ne(ockovani)............
Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
Uz zase to ockovanie??? Ved kto chce, ten si dieťa zaockuje, kto nechce, ten neda....
@natas4 Ja za kazdy svoj prispevok napisem toto (aby sa nezabudlo....) preventivne 🙂
Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
@digysa mne stačí čo spravili minulý rok s vakcínou proti tuberkulóze. Zrazu zistili, že je neúčinná. A koľké roky to pichali deťom na 4.-5.deň života. Zrazu netreba? Lebo zrazu na to došli? Čo ostatné vakcíny teda? čo zistia o rok o dva?
O nežiadúcich účinkoch tej vakcíny radšej nehovorím....nech si spraví názor každý sám
@careamell mne je luto kazdeho dietata, ktore ma NU po ockovani, kazdeho dietata, ktore ma NU po ATB, je mi luto deti, ktore maju od narodenia zdravotne problemy, je mi luto dietata , ktore nema rodicov........to nebol utok odo mna...myslim si len, ze nic nie je 100percentne, nic nie je ciernobiele a riziko NU po ockovani tu vzdy bolo a bude...kazdy by si mal zvazit co je pre neho vacsie riziko, coho sa viac boji....kazdy nech robi ako uzna za vhodne, kazdy z nas je zodpovedny za svoje dieta a verim, ze vsetci co sme tu chceme pre svoje deti to naj
ježiš
som sa zlakla že táto tema skapala...
@natas4 je rozdiel a treba sa nad tym poriadne zamysliet (so vsetkou uctou, rada by som ta upozornila, lebo pises o tom tak akoby si o tom nikdy nepocula):
1/ prevencia umela zlozena z jedov, toxinov, virusov a bakterii, buniek potratenych ludskych plodov, buniek zvieracich, opicich a neviem akych... atd s mnozstvom vedlajsich ucinkov, bez ohladu na jednotlivca
a
2/ prevencia prirodzena prirodna bez vedlajsich ucinkov s ohladom na jednotlivca
1/ doba chudoby, vojny, podvyzivy, hladomoru, otrasnych hygienickych podmienok ... atd (kedy ludia zomierali aj na soplik, nie len na mor - btw. proti tomu sa nikdy neockovalo a aha-ho)
a
2/ doba bez vojny, clovek si moze vyberat ako sa bude stravovat, kazdy den ovocie, zelenina, pestra strava, hygiena na urovni... atd.....
@tanapeta Suhlasim, ze je to fakt smutna informacia, zistit, ze sa toto robilo. Ale problem je to, ze nic nie je dobre na 100%. Medicina sa stale zlepsuje, napreduje...vyskumy boli, su a budu....vzdy sa najde nejaky novy fakt, alebo nova informacia, ktora bola kedysi kladna a zrazu sa zisti problem. A nie iba vakciny, ale aj lieky, ktore sa vyrabaju su na to podobne- za svoj zivot som ich videla viac, ktore boli stiahnute z obehu, lebo sa zistili neziaduce ucinky....
Ale ja napr. tiez nemam rada konspiracne teorie. A internet je raj-domov-skladisko konspiracnych teorii, ktore su podla mna uplne chore....moj osobny naozor- neprospievaju ludom tak, ako by mali, ale prave naopak.
Riesia sa veci, ktore by cloveka v realnom zivote nikdy ani nenapadli.
@hajanka podla teba je ladovanie sa umelym vitaminom C z lekarne ci obchodu prirodna prevencia bez vedlajsich ucinkov na jednotlivca? Myslim, ze aj ked nezijeme vo vojnovom stave, mame lepsiu hygienu a pestrejsiu stravu nezabrani niektorym chorobam, proti ktorym sa ockuje...napriklad take polio (obrna)
@natas4 bolo neúčinné a ešte k tomu aj malo kopec než. účinkov
Očkovanie len malo vytvoriť v organizme dostatočný počet protilátok proti závažným formám tuberkulózy. Bežný typ preto mohli dostať aj napriek podaniu vakcíny. I preto sa naši zákonodarcovia rozhodli vyškrtnúť očkovanie proti TBC z povinného zoznamu.
@digysa hajankin nazor je za slobodne rozhodnutie-lajky nic nevypovedaju o tom, aky nazor maju ludia co ju lajkli-mozno su za,mozno proti ockovaniu-ale nechavaju volbu na kazdom cloveku 😉 cize nie su to ludia proti ockovaniu-su len za slobodu.
A inak nielen TBc vakcina presla zlomom,ale aj ustna ziva polio vakcina-moj st.syn ju este dostal a zrazu je nebezpecna a zla.
Ozaj ani netusime co sa bude hovorit o Hexe za 10 rokov. 🙄
A ked ti tak vadi ked ta niekto k niecomu nuti-tak by ti v prvom rade malo vadit POVINNE ockovanie a nie ludia co len sedia za netom a pisu nieco co ta vlastne nemusi nijako ovplyvnit-staci necitat,alebo odmietnut to tvrdenie-nestoji ta to nic-ziadne peniaze,ani ziadne vedlajsie ucinky . 😉
je velmi relativne co je vnucovanie-je to pisane slovo anonymnej osoby ,alebo prikaz statu a hrozba penaznej sankcie ak neposluchnes?
@kaja73 hajanka ma nezaujima, jej nazor (ako moderatorky ) uz dobre pozna cely modry konik......nemyslis 😉
Co si myslis ty? Ja osobne by som bola tiez za nepovinne ockovanie, ale je velke percento ludi, ktori by to zneuzili.......Lebo ak by bolo nieco nepovinne, tak by sa za to asi platilo viac a tym padom by ludia nechodili koli financiam, aj keby to bolo nutne.... Co ty na to?
@manof @petot @hajanka a dalsi prepacte tieto nicky si pamatam, dostal sa mi do ruk dokument z aprila 2012, kde je napisane, ze Urad na ochranu osobnych udajov rozhodol, ze poskytovatelia zdravotnej starostlivosti su opravneni poskytovat osobne udaje o detoch, rodicoch, ktori sa nepodrobili povinnemu ockovaniu. Je pisane, ze dokument plati do maja 2013, je to fake alebo je nieco novsie aktualizovane? Ak mate niekto email, rada preposlem. cez IP kludne mi poslite email.
skopirujem len odovodnenie tohto stanoviska:
Urad v roku 2012 riesil a riesi viacere oznamenia dotknutych osob tykajuce sa poskytovania ich osobnych udajov poskytovatelmi zdravotnej starostlivosti regionalnym uradom verejneho zdravotnictva za to, ze odmietli podrobit seba alebo svoje dieta povinnemu ockovaniu.
Vola sa to Zavazne stanovisko 1/2012 z 24. aprila 2012, podpisany Mgr. Gyula Veszelei, predseda uradu.
@digysa ja tiez nemam rada ciernobiele natlakove nazory, ale zaujima ma co si myslis o tom, ze preco sa tak velmi lobuje proti ockovaniu? Kto z toho co ma?
Mna teraz velmi ovplyvnil casopis dieta...vysli tam v poslednych 3 mesiacoch zaujimave clanky, ktore vyznamne nalomili doveru mnohych rodicov v bezchybny ockovaci system. O necelych 40 hodin mam poradnu so synom spojenu s 1.ockovanim a stale nie som rozhodnuta, ci mu to pichnut dam alebo nie.
Chcela by som vediet, aka je podla neockujucich rodicov vhodna prevencia tychto ochoreni proti ktorym sa ockuje, kedze suhlasim s tym, ze vakciny sa mi vhodne nezdaju.
@natas4 C vitamin nie je povinny
-po jeho uziti nevidim ziadne negativa
-po jeho uziti vidim pozitiva
-nepoznam nikoh kto by mal kamene z neho,ani len z netu-dokonca moj muz maval oblickove zachvaty vyse 10 rokov cca raz rocne-a za posledne takmer 3 roky nemal ani jeden-a prave tuto dobu uziva vaic cecka. 😕
Ale netvrdim ze je cecko vseliek-tieto slova vacsinou pocuvam v ironickej podobe od ludi , co cecko neuznavaju,spochybnuju ........
este som vsak tento nazor nepocula od ludi co ho realne uzivaju-ti veria v lepsi zdrav stav,ale nie v zazrak.
Hmm..hneď na prvej strane "doťahovačky"..aké "neočakávané"! Martin, ružové okuliariky z očiek zložiť, niektoré témy si proste priateľsky pravicou nepotrasú! 😉
@tanapeta zavadzas...kde sa pise, ze ockovanie BCG vakcinou sa zrusilo, lebo bolo neucinne? Akurat sa zistilo, ze ucinnost vo vyssom veku je otazna, ale najviac dokazala pomoct babatkam....tato vakcina vypadla z ocko kalendara preto, lebo (kopirujem ) ......" . I keď sú vo svete stále oblasti, kde má tuberkulóza vysokú silu a zomierajú na ňu nevinní ľudia, Európa medzi ne nepatrí. Za posledné desaťročia malo toto ochorenie vysoko klesajúcu tendenciu. Európsky priemer je 17 nakazených na 100 000 obyvateľov a Slovensko si v tomto smere vedie ešte o niečo úspešnejšie. U nás tie čísla predstavujú 12 chorých na 100 000 ľudí."
@digysa poradne by boli povinne nadalej a tam by uz lejar vedel co a ako povedat,aby rodic ockoval
Vakciny by mali byt aj pri slobodnej volbe-tie zakladne- "zadarmo"-ozaj netreba vsetko menit-staci len sloboda.
a kto by to zneuzil?
Rom z osady,bezdomovec,asocial.........ti ani dnes neockuju a pokuty nepaltia,lebo nemaju je z coho.
zvysok poctivo chodi na poradne a ver, ze clovek co tam nabeene a nic nevie,tak ockovat bude.
Neockovat budu len ludia co ich deti mali vedlajsie ucinky-aj takíto dnes maju problem s neockovanim- 😢 ,alebo ludia co si toho dost nastudovali a su schopni odolat tlaku lekara popripade viest s nim dialog.
@kaja73 ja vitamin C nezatracujem...ALE zalezi ako casto, v akych davkach, ci umely alebo prirodny a ako dlho bez prestavky ho budem uzivat...to, ze nemate ziadne NU moze byt aj tym, ze ho uzivate s mierou....ak sa nim budete dopovat kazdy jeden den dlhodobo, niekolko rokov, tak sa NU mozu ukazat o par rokov...
Moj nazor:
- ockovanie by malo byt dobrovolne = neockujuci rodicia nemali byt pokutovani a kriminalizovani
- vsetci rodicia by sa mali k tejto otazke postavit maximalne zodpovedne, nie zavriet oci a nechat pichnut hexu a hope for the best ale ani nedat ockovat a pritom nezaujimat sa o zdravy zivotny styl, stravovanie deti, prevenciu.
- obidve strany oboch nazorovych spektier problematiky ne/ockovania by mali byt tolerantni k nazorom inych, zdrzat sa militantneho slovnika a natlaku
@natas4 ale toto iste mnohi tvrdia o vakcinach-co bude za par rokov z ludi prepichanych vakcinami?
ked si myslis ze cecko ma negativa,tak co vakciny plne chemie-pichnute do tela,obchadzajuce prirodzene bariery-sliznice,koza....
A vakcin bude stale viac a viac-kde bude ta hranica,kde to skonci-kolko vakcin bude "dost".
len moji dvaja synovia a kazdy mal uplne iny ocko kalendar-kym prvy schytal v jeden den max 3 povodcov ochoreni ,ten druhy v jeden den 6 v hexe plus 13 pneumokokov-teda 19 povodcov ochoreni-ved to je des.
3 verzus 19 povodcov a rozdiel 10 rokov. 🙄

@kaja73 Mylis sa, lebo najviac lajkov tu ma hajanka ale kedze to lajkuje stale ta ista grupa...co sa podporuje, tak je to irelevantne, kto ma viac laikov a kto menej.... Ja osobne nechodim po diskusia a nelajkujem naozory ludi....skor prilezitostne, ked na to nadabim... je len dufam, ze statistika na MK nerovna sa statistika celeho SK 😅