icon

Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt

adsumus
6. jún 2015

Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
spirit16
6. jún 2015

@brady1
brady1 znudené p....e

@brady1
tak potom ako musis byt znudena Ty? 🙂

aristka
6. jún 2015

Ja teda nechapem tie utoky ,prečo mamičky by nemali vedieť ,že choroby ako napr zaškrt ,ktory je bakter .pôvodu a bakterie tj ich toxiny spôsobuju zapal a odumieranie tkaniva a vyradia pac .na tyžde kedy musi byť kľudovom režime na lôžku ,neviem ako by sa tak dalo udržať dieťa ,jedine pod sedaciou asi a nehovoriac o nasledkoch tejto choroby ako možne ochrnutie ,zapal srdca ,možne problemy z pečeňou a pod .su to dosť važne nasledky ,ale samozrejme prežitie aj s nasledkami zavisi od skoreho zachytenia dg a kedže začietočne klin .priznaky sa podobaju na inu dg.škody na organizme su potom obrovske .....mam pocit ,že mamky ktore su ovplyvnene internetom a av propagandou, kde pradstavitelia maju aj tu na mktu niekoľko skupin av ,av miest ,či dokonca nasledky očka ,plus zdrava vyživa a pod ,plus maju svoje stranky a stranky s predajom literatury a bohvie ešte kde su pichnuti a kde širia svoje dezinfo ako stači hygiena ,vit.c ,či hojdacie kreslo ,kokosovy olej ,či med a kvantum inych žvastov kde najväčši je ich citat ako je chorobu najlepšie prekonať v plnej sile a niektore choroby su minulosťou ...nie je to pravda a prave ,že mame okrem chorob preventabilnych očkom aj ine zdr.problemy ,ktore nas dokonca aj kosia ,aj deti a bojujeme s nimi aj vďaka farmam ,ktore vyrabaju lieky a zarabaju na zdr.stave ľudí ,prave preto treba robiť akukoľvek prevenciu dostupnu ,aby aspoň niektoe choroby ,ktore kosili deti a robili z nich aj mrzakov ,aby aspoň tie sme vedeli potlačiť ,či zmierniť chorobu a tam padom eliminovať možne ťažke nasledky ,bohužiaľ, av teorie o hygiene ,neočkovani a silnej imunite nejak zlyhavaju......

adsumus
autor
7. jún 2015

Dievčatá, komu nejde do hlavy moja motivácia, treba si prečítať príbehy detí a ich rodičov, ktorí vypovedajú o následkoch ochorení, napríklad mamina chlapčeka, ktorému hepatitídab spôsobuje cirhozu a potrebuje transplant, dieťatko o chorobe nevie, nevie, že ohrozuje ludí okolo seba, pri každom poranení, ked krváca, rodičia sú z toho hotoví alebo maminu dievčatka, ktorej dieťatko zomrelo v náručí na pneumokoka z plnej sily za desať hodín, rodičov chlapca, ktorý ochorel na tetanus a jeho liečba trvalal rok a musel sa učiť hovoriť, chodiť a jesť, bol neočko, vypovede starých lekárov ako vyzerali epidémie záškrtu v minulosti ako sa museli pozerať na deti, ktoré sa im dusili pred očami, správy v mediach, ked sa študentka, ktorá mala hepatitídu b obesila, pretože jej spolužiaci ju dali do sociálnej izolácie, pozrite si lekárske databázy pubmed, zadajte si tam názov choroby po anglicky a slovo case, dočítate sa o deťoch, ktoré sa rodia tehotným, ktoré sa nakazili rubeolou, slepé, s ochoreniami srdca, následky mumpsu, poškodenia mozgu, neplodnosť, možno sa potom začnete na moju motiváciu pozerať ináč a na závar vás uisťujem, že moja aktivita na MK je výrazom mojho vnutorneho presvedčenia a nie je motivovaná, nebola a ani nebude nijakým finančným prospechom a každý kto tu ide tvrdiť opak je klamár alebo zmanipulovaný antivaxom a čo sa mojho času týka, čo vás je potom samozrejme, že nič ako ho trávim, tak uršite nie viac ako každý jeden tu na MK. A vaše snahy vyvolať tu hádky aby to admin zavrel sú priehladné ako sklo.

adsumus
autor
7. jún 2015

Malá Abigale zomrela na pneumkoka, vypoved jej maminy

https://www.youtube.com/watch?v=1ppl-YdpPmU

mali mladú lekárku, ktorá ich odradila od očkovania.

adsumus
autor
7. jún 2015

kto by ste mali stále podozrenie, že chlapček neochorel na záškrt, vyhlásenie už vydala aj svetová zdravotnícka organizácia http://www.euro.who.int/en/countries/spain/news...

spirit16
7. jún 2015

@adsumus
Ty rada chodis do extremov zjavne 🙂
Ja nie som klamar - bola by som klamar, keby som vedela, kde je pravda a naschval tvrdila nieco, co nie je pravda
Zmanipulovana aktivistka by som bola, keby som sa tejto teme venovala v takej miere ako Ty. (ja oba extremy povazujem za nezdrave a zaslepene)

Ja som len napisala, co citim, ked sa pozriem na Tvoj nick.

decode
7. jún 2015

Dobre sa vám narába so strachom ľudí, čo? 🙂

dekys
7. jún 2015

@cakemama tam ti ani očkovanie nepomôže.

decode
7. jún 2015

@dekys ni nereaguj. Dotyčná je známa firma a dobre vie, prečo to sem nahodila a ja dúfam, že jej to čoskoro niekto s adminov zmaže 🙂

spirit16
7. jún 2015

@decode
No presne tak. Dve veci su za nasimi rozhodnutiami - strach a laska, nic ine.
Bohuzial vacsina ludi sa rozhoduje kvoli strachu, takze kazdy, kto sa Ti snazi nahnat strach Ta vlastne chce zmanipulovat na svoju stranu.

spirit16
7. jún 2015

@decode
A preco by to mali mazat. Ved to tu moze zostat. Coho sa bojite?

decode
7. jún 2015

@spirit16 Preto som sa rozhodla odložiť očkovanie, lebo nátlak okolia bol šialený 🙂

decode
7. jún 2015

@spirit16 lebo takýchto diskusií tu bolo habáádeeeeej a všetci, čo dotyčnú poznáme, vieme, kam to speje a o čo im ide.

dekys
7. jún 2015

@decode neboj poznam poznam,a este jedna je tu taka :D ja sa m reagovala na to ze jedna mama tu pisala ze co budeme robiť (ti co neockujeme) ked sem imigranti donesu rozne choeoby).

decode
7. jún 2015

@dekys Asi zabudli, že očkovanie nechráni pred chorobou ako takou, ale iba spôsobuje lepšie zvládanie chôrob.. Takže toť vsio 🙂

dekys
7. jún 2015

RADSEJ PODPÍŠTE PETÍCIU MARIANA KOTLEBU PROTI IMIGRANTOM A MOZNO SEM NEPRIDU ZIADNE CHOROBY! Samozrejme,ale niektorí maju rečí ako maku ako ich tu nechchu ale nepodpisu.tak coho sa boja?

libka1
7. jún 2015

@adsumus aby som aj ja vysvetlila svoju otazku, preto som sa ta pytala ake mas dovody, lebo ja nie som z ockovanim ani stotoznena ale ani ho nezatracujem. ako laik nemam odvahu tak presvedcene tvrdit co je spravne a co nie. a je to pre mna tvrdy oriesok samej sa rozhodnut co je pre moje dieta najlepsie, hlavne ked nam imunologicka do synovej karty napisala, ze jeho problemy suvisia s ockovanim 😔 u dcerky som nikdy takyto problem nemala a presla vsetkymi ockovaniami, zial, syn zareagoval inak. a teraz mam tretie dieta a hlavu ako balon, lebo zlava mi niekto tlaci do hlavy ze som zla matka ked ockujem a sprava ze som zla matka ked ockovat nebudem. na MK je kopec ludi, co nejak samozvane sa dalo na boj za nieco, co podla mna az tak do detailu nevie posudit z celkoveho hladiska 🙄 riesit tu jeden pripad ako nejaky dokaz mi pride naozaj scestne, ci uz je to ockovane dieta co ma problem, alebo neockovane co ma problem...

libka1
7. jún 2015

@dekys je ta peticia aj niekde online? nasla som len hárok na stiahnutie. doteraz som ani nevedela ze taka je, ale rada podpisem.

aristka
7. jún 2015

@dekys migranti k nam chodia aj nelegalne ,je naivne veriť ,že sa to nedeje ....takže kotlebova peticia je uplne zbytočna ...ak bude legalna cesta ,aspoň budeme vedieť ich zdr.stav kedže musia prejsť našimi úradmi ....

domak2
7. jún 2015

@dekys potom ale treba aj nejaku peticiu na zakaz vycestovania( aby sa tie choroby nedoniesli z ostatnych krajin spat ) a ploty okolo ....ci vlastne to tu uz raz bolo nie??? 😕 🙄

libka1
7. jún 2015

@domak2 @aristka ale s pristahovalcami neprichadzaju len choroby ale aj ine rozne rizika 😉 to ze sa im niekto vystavuje dobrovolne vycestovanim je jedna vec, ale to ze mi ich sem niekto pusti je vec druha, s ktorou ja osobne aj ked mi ich je luto nie som stotoznena... tazko odhadnut kolko z nich su ludia pouzitelny v nasej krajine v buducnosti (tych mi je luto)... proti tym nic nemam, ale ako oddelis zrno od plevel?

aristka
7. jún 2015

@libka1 je kvantum ľudi.ktorí tu tvrdia ,že je niečo z očkovania ,my nevieme čo sa stalo ,ake vyš malo tvoje dieťa ,tak isto čo sa tyka celej kaziustiky ,tak isto sa mi tu ukazalo ,že rodičia nevedia čitať z lekarskej spravy a ak je reakcia ,čo je možnosť ako pri každom inom lieku ,či dezinfekcii ,či leukolaplaste ,treba robiť všeto pre to ,aby sa reakcia neopakovala alebo eliminovalo sa riziko ako pri každom inom lieku ,to nie je žiadna novinka ,ale bohužiaľ to čo tu predvadza av a pripisuje očku je na hlavu postavene a hovori to o uplnej neznalosti ,neskusenosti ....dokonca aj mne sa snažily nahučkať ,že moje autoimun ochor je z očka ,bez znalosti presnej dg a kliniky mojej dg a som ďalej očko ,bez problemov ,kedže aj napriek dg nemam kontraindikaciu a to sim chodila špičkam v obore ....takže všetko treba posudzovať vysoko individualne a veci si nezjednodušovať ,že za všetko môže očko .....

adsumus
autor
7. jún 2015

@libka1 lenže ja sa okčovaním nezaoberám ako lekárka ale ako rodič, ktorého antivax presviedča silou mocou, že si nemá očkovať dieťa, nato aby som si overila ich dezinformácie nepotrebujem ani vysokú školu, ked mi napríklad tvrdia, že obrna sa neprenáša vzduchom a ona sa prenáša, alebo že treba prekonať rubeolu a moje bábetko v bruchu bude bezpečné a ono to tak nie je, tak sa ozvem, prečo nie a navyše žial bohu tento záškrt nie je jediný prípad, je tu aj umrtie mladej neočkovanej ženy 22 rokov v Austrálii na záškrt
http://www.smh.com.au/breaking-news-national/di...

a neviem prečo tieto informácie chceš chápať ako nejaký dokaz niečoho, čoho? ludia ochoreli, informujú sa ostatní, to je pekne normálna vec a žiadne strašenie, ináč neviem čoho sa bojíte, ked ste neočkovaní, choroby vám nemôžu nijako ublížiť, alebo teda ano?

libka1
7. jún 2015

@aristka ja nie som lekar ale vetu zhorsenie stavu nastalo po ockovani xy (schvalne nepisem ktorom) ktoru mam ciernu na bielom v karte napisanu skusenou imunologickou ktorej doverujem viem pochopit 😉 to ze nie som sestricka z ara este neznamena ze som dementna 😀

libka1
7. jún 2015

@adsumus nesedi mi tato tvoja iniciativa, neber to v zlom, ale ako rodic-laik by som si v zivote nedovolila razit tak tvrdo nejaky nazor ako ty. mas na to samozrejme pravo, len sa cudujem tvojej odvahe...

aristka
7. jún 2015

@adsumus teoria silnej imunity u neočkovanych

adsumus
autor
7. jún 2015

@libka1 zhoršenie stavu môže nastať po očkovaní, aj jeho zlepšenie, máme také prípady v skupine Očkujuce maminky, že napríklad ekzém sa niekomu zhorší, niekomu zlepší a niekomu sa nezmení po očkovaní. Moja dcera napríklad začala po očkovaní mmr z ničoho nič používať celé slová a vety, predtým ani muk, spôsobilo to očkovanie? dašli kamošku mám dieťa príšerné ekzémy a alergie a zaočkované normálne, teraz ide do školy a má len jednu alergiu aj to len slabú, tak mu okčovania vyliečili alergo?

adsumus
autor
7. jún 2015

@libka1 ja tu dávam informácie zo slovenských a svetových medii a vypovede rodičov chorých detí, nič nerazím, občas upozorním na najhrubšie klamstva antivaxu.

aristka
7. jún 2015

@libka1 veď ti pisem ,že reakcie su ,prečo sa uražaš a dehonestuješ sa nadavkou....ja reagujem na dezinfekciu ,leukoplast ,dokonca sim reagovala na atb a kontrastnu latku ,kde ma až ratovali ,po podani ....a keby mal niekto z reprezentantiv take skusenosti a vedomosti ako taka sestra na are ,kvantum ich žvastov by tu nebolo ,kedže by si vedeli dať dva a dva dokopy....itečkar a pedagogovia bohužiaľ

decode
7. jún 2015

@adsumus Ak si teda taká vzdelaná, čo sa očko týka, tak mi prosím napíš svoj názor na očkovanie po 2 roku života.
Mne doktorka tvrdí, že to má svoj význam aj vtedy. Chceli sme počkať, dokým syn bude väčší a nejakú imunitu si nadobudne aj sám, aby sme prípadne po očkovaní na ňom vedeli pozorovať zmeny, ktoré by inak ako očkovaním nadobudnúť nemohol.