icon

Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt

adsumus
6. jún 2015

Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.

Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
libka1
7. jún 2015

@adsumus syn ale ziadne problemy do ockovania nemal, dostavili sa presne 2 tyzdne po nom, a ja tej lekarke doverujem, je to pani co ma xy rokov praxe a nenapise nieco len tak 😉 ja som jej ani o tom ze sme ockovali nehovorila, bola to hned jej prva otazka, spytala sa sama od seba na konkretne ockovanie ktore sme prave par dni pred zacatim problemov absolvovali. ale inac nechcem tu nikoho o nicom presviedcat, lebo sama v tom jasno nemam ani trochu, pisem len svoju skusenost.

libka1
7. jún 2015

@aristka akou nadavkou? 😕

adsumus
autor
7. jún 2015

@aristka neviem aké strašenie majú z prípadu záškrtu u dieťaťa? choroby sú predsa neškodné, treba ruky umývať, záchod splachovať, udržiavať sa v harmonii so svetom a dodržiavať karmické zákony, poprípade nejaké to cečko, bielidlo, homeo a tadááá.

aristka
7. jún 2015

@decode ake zmeny by mal nadobudnút očkovanim....to mi povedz ,lebo okrem nadbudnutia protilatok o ničom neviem....

decode
7. jún 2015

@aristka Zmeny správania, regres vo vývoji, alergie. To, čo postihlo aj iných rodičov. A to je tak všetko ja sa do tém o tom zapájať nebudem a ani nebudem nikoho o nič presviedčať, len ma zaujíma jej názor na moju otázku, keďže mi dvaja doktori nezávisle od seba tvrdia rôzne názory 🙂

adsumus
autor
7. jún 2015

@libka1 ja ťa chápem,že sa bojíš, veľa ludí sa bojí, len prečo ti napísala zhoršenie stavu, ked pred tým mu nič nebolo, som si myslela, že ked sa mu stav zhoršil, musel niečo mať predtým.

adsumus
autor
7. jún 2015

@decode ja by som svoje dieťa po druhom roku života neočkovala, lebo si nie som istá, či sa vytvoria protilátky a či budu aj dlhodobé, nikde som nenašla žiadne študie, ktoré by tieto parametre sledovali.

libka1
7. jún 2015

@adsumus nie, predtym nebolo nic, napisala zhorsenie stavu, preco to neviem, asi to tak pisu, v podstate to nejaku logiku ma, ked mas vynikajuci stav a zrazu mas problemy tak to je zhorsenie stavu 😀

decode
7. jún 2015

@adsumus Tak ďakujem. Pekný deň

aristka
7. jún 2015

@adsumus tiež neviem o čo tu ide ,podala si info o vyskyte zaškrtu ,ktora podla av už nema byť ,kedže maš na to pravo a možno niekoho to info zaujme ,kedže nie všetci čitaju aj zahranične media ....a ty strašiš .....neustale sa snažia potlačiť tvoje pravo prispievania a ako píšeš ,ich deti maju silnu imunitu a ak k nam ta bakteria zabludi ,ich deti ti veselo vybehaju aj s chodenim do škôlky a školy .....

adsumus
autor
7. jún 2015

@aristka tu už ked sa rodič podelí, že mu ochorelo neočkované dieťa, tak to je asi nejaký strašič. asi by mal tam niekde čušať v diere a pritakávať antivaxu dalej aj po zlej skusenosti.

aristka
7. jún 2015

@decode to su veci ,ktore popisuju rodičia tu na mk ,nie je to ničim pidložene a ak si predstavim ,že mamky do roka nedavaju kvantum potravin alebo dieťa s kvantm vecam neprišlo do styku ,sterilizuju flaše po každom použití ,peru v baby prachoch a kvantum ineho ,nehovoriac o životnom prostredí ,plesnivych oknach a v neposlednom rade rodičoch alergikoch ,viď aj predseda av je alergik a dieťa ma atopiu ,ale na vine je očko fakt pre mňa usmevne a regres ,fazu dieťaťa treba pripisať očku a autizmus tu bol popisovany tisickrat.....a ak by očko spôsobovalo mentalne poruchy ,epidemkami to tu bude len pribudať ,ak dieťa zdebilie z oslabeneho virusu ,ktory sa nemôže množiť ,kedže sa nedostane do hostiteľskej bunky a tym padom je virus zniceny na mieste vpichu ,mozog je ďaleko ,ale budiš teoria av nepusti a av to pripisuje MMR očku ,ktora neobsahuje ani zluč.hlinika .....tak ak toto dokaže oslabeny virus vo svale bez styku z mozgom ...potom sa mame po chlebe ,epidemkami tu bude autista ,debil jedno cez druhe ,deti napadne silny virus schopny sa množiť a krvnym obehom precestovať mozog vo všetkych hemisferach a centrach a komorach....

suzie
7. jún 2015

Inak zvláštne je, že diskusia o záškrte sa objaví v náhodnej časovej súvislosti s novým číslom najlepšieho časopisu pre múdre maminy, v ktorom vyšiel veľký článok o dezinformáciách okolo záškrtu. 😎
Číslo 6/2015 prináša okrem iných aj tieto témy:
● ZÁŠKRT (1) – OCHORENIE A VAKCÍNA
Záškrt sa často používa ako príklad ochorenia, ktoré vymizlo vďaka očkovaniu a ktorého návrat údajne hrozí pri poklese zaočkovanosti. V našom seriáli sa pokúsime poodhaliť jeho tajomstvá a vyvrátiť populárne dezinformácie.
● V KRUHU RODINY – POVINNÉ OČKOVANIE V BIOETIKE
Nemorálny skutok v kontexte slobody svedomia a náboženskej slobody
V poslednej časti rozhovorov s Dr. René Balákom, PhD., morálnym teológom, bioetikom, vysokoškolským pedagógom z Filozofickej fakulty Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave pokračujeme v téme povinného očkovania z pohľadu bioetiky.

adsumus
autor
7. jún 2015

@decode ale určite lepšie očkovať dieťa po druhom roku ako vôbec, to pozor, chcela som povedať, že by som očkovanie neodkladala na druhý rok, ale kebyže už z nejaké dovodu je moje dvojročné neočkované, tak ho zaočkujem aj dvojročné.

adsumus
autor
7. jún 2015

@suzie ano 6 ročné dieťa si vybralo, že sa nakazí záškrtom, sila, čo dokážete dať do konšpirácie. 🙄

adsumus
autor
7. jún 2015

"najlepší časopis pre mudre maminy" a že ja tu robím reklamu, haha. 😀

suzie
7. jún 2015

😀

aristka
7. jún 2015

Mne je to usmevne ,kedže som za odluku cirkvi od štatu a kto veri nech si posličkov božich plati ,bez ohľadu na akykoľvek nazor....inak o aky časopis ide

bibistec
7. jún 2015

@adsumus a ty si bola u nich doma alebo v prostredi v akom zilo?

aristka
7. jún 2015

@bibistec tam je prenos kvapôčkovov cestou ,takže umyvanie ruk je bezpedmetne ,jedine nosenie rúšok na puse.....ty ju nosiš v bežnom živote

decode
7. jún 2015

@aristka Ďakujem za tvoj názor, ale mám svoj. A nie nieje ovplyvnený matkami z MK a ani časopisom Dieťa, keďže ten som čítala v porodnici pred dvomi rokmi aj to som ho mala od doveri v balíčku a potom nim dedo Kuril na grilovacke 😀 🙂
prajem ti pekný zvyšok víkendu ale nehodlam sa zapájať do tem na očkovanie. Andsumus mi svoj názor povedala tým pádom je ptr mňa ďalšia diskusia zbytočná. Ahoj

dekys
7. jún 2015

@libka1 treba vytlacit a dat podpisovať. My uz mame povytlacane a davame podpisovat 🙂

dekys
7. jún 2015

Ach Slováci je mi z vas fakt smutno,ste leniví jak voš pod chrastou,aby ste zdvihli rite a daco podpisali,to bir.radsej sa nechajte obtazovat okrádat nechat znasilnovat všelijakou chamradou co uplne inak zije ako my! Nechajtr si vziat VLASŤ!! sa bijete do prs aki ste Slováci ale ked mozete daco urobit tak robíte prd makový! Ja mam dieta aj rodinu a nasla som si cas aby som vytlacila petície a veru aj idem na pochod 20.6 do BB.aspon davo! Nedovolim aby moje dieťa vyrastalo v takom svete aky sa ti chysta byt!

sheila72
7. jún 2015

Ja sa k téme očkovanie zvyčajne nevyjadrujem, ale už mi to nedá, lebo doplácajú na hlúposť rodičov nevinné deti. Najhoršie na tom je, že deti nedávajú očkovať zvyčajne rodičia, ktorí sa do medicíny vôbec nerozumejú. Treba si uvedomiť, že všetko má svoje pre a proti a teda je pravdou, že môžu nastať vedľajšie účinky z očkovania. A preto chápem, keď matky nedajú svoje dieťa zaočkovať, ale si toto očkovanie posunú. Ale aby nedali očkovať vôbec mi príde veľmi nezodpovedné. Vezmite do úvahy, koľko detí malo x očkovania vedľajšie účinky a koľko nie. Oveľa viac detí je tých bez následkov, čo sa dá pozorovať už niekoľko rokov. Pre tých, ktorí nepoznajú všetky procesy v ľudskom tele, poviem to jednoducho....keby očkovanie nebolo dôležité pre populáciu ako takú, nebolo by povinné a hlavne by ho nepreplácala poisťovňa. Teraz nehovorím o jedincovi, ale o populácii ako takej. Navyše prechod cez hranice je stále dostupnejší a príchodom nových kultúr sa môže zvýšiť infikovanosť. Tak isto viem, že vakcíny nefungujú 100 % tne, čím sa tu oháňajú mnohé ženy. Avšak čo je sto percentné? Nič. Ale stále lepšie ako byť "bez ochrany". Ja vás chápem maminky, že sa bojíte o svoje deti, že im očkovanie uškodí. Vždy je tu riziko. Avšak ja toto riziko podstupujem nie len pre ochranu seba a svojej rodiny, ale aj celej spoločnosti.

adsumus
autor
7. jún 2015

@dekys aj tak tu dojdu, aj tak, môžeš tlačiť a pochodovať od rána do večera.

dekys
7. jún 2015

@adsumus ale mam ciste svedomie ze som daco spravila na zachranu Slovákov, zatiaľ co ty sa tu len hadas o očkovaní. No ak sa k tomu takto vsetci stavaju, ze naco,aj tak sa nic neurobí, nenapravi,tak amen tma so Slovenskom

adsumus
autor
7. jún 2015

@dekys tak my sme aspon zaočkovaní, keby niečo a hnať sa do konfliktov nemám záujem, aj vzladom aká obrovská krajina sme, veci treba riešiť mierovou cestou a pomáhať ludom v nudzi. inač ideš brániť vlasť pred 700 utečencami, ale budiž.

dekys
7. jún 2015

@adsumus sama ju isto nebudem brániť 🙂 su aj takí ako ja.700 ročne. Len aby to aj nebolo viac.a na Slovensku sa nevedia postarať o dochodcov co pracovali cely zivot a o malde rodiny co tu ch cu zivit buduci ch. Danovych poplatníkov.o tych sa nevedia postarať ale o úplne onu národnosť, to ano.

adsumus
autor
7. jún 2015

@dekys tak len pozor aby na vás nenaprskali obrnu alebo záškrt.

dekys
7. jún 2015

@adsumus kedze ani očkovanie nechrani pred samotnym ochorením, len ZEVRAJ ulahci priebeh,nebojim sa. To ci by to zvladla lepšie ak by bola ockovana, nevie nikto.ani len vo hviezdach to nie je